Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, totem2 napisał:

Wielkie kłamstewka były bardzo dobre. Zresztą obsadę miały taką, że i książka telefoniczna by wystarczyła za scenariusz.

W drugim sezonie obsada jeszcze lepsza ale to już nie taki wypas.

Ostre przedmioty polecam też z podobnych klimatów. No i oczywiście Mare z Easttown.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ja wspominałem. Świetny serial, lekko przegadany. Chciałbym więcej takich.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Długo czekał w kolejce, ale wreszcie zacząłem oglądać jakiś czas temu, a teraz już rozpocząłem 3 sezon.
Mowa o Better Call Saul - spin off znakomitego Breaking Bad.
Ten serial wciąga powoli, ale z każdym odcinkiem bardziej. Trochę inaczej niż Breaking Bad, który od samego początku jest atrakcyjny i ciekawy.
Konwencja trochę inna, ale to również bardzo wysoki poziom - zarówno realizacyjny, jak i aktorski. Świetne, wyraziste postaci - zagrane przez znakomitych aktorów, bardzo dobry scenariusz i perfekcyjna praca kamery, podobna zresztą jak w Breaking Bad...te ujęcia i kadry - rewelacja. Do tego idealnie dobrana muzyka. Słowem - serial najlepszy z najlepszych. Szkoda, że nie ma takich więcej...a może są, tylko ja nie znam.

Długo czekał w kolejce, ale wreszcie zacząłem oglądać jakiś czas temu, a teraz już rozpocząłem 3 sezon.
Ten serial wciąga powoli, ale z każdym odcinkiem bardziej. Trochę inaczej niż Breaking Bad, który od samego początku jest atrakcyjny i ciekawy.
Konwencja trochę inna, ale to również bardzo wysoki poziom - zarówno realizacyjny, jak i aktorski. Świetne, wyraziste postaci - zagrane przez znakomitych aktorów, bardzo dobry scenariusz i perfekcyjna praca kamery, podobna zresztą jak w Breaking Bad...te ujęcia i kadry - rewelacja. Do tego idealnie dobrana muzyka. Słowem - serial najlepszy z najlepszych. Szkoda, że nie ma takich więcej...a może są, tylko ja nie znam.
Nie dziwię się, że tak długo zwlekałeś bo ja też podchodziłem do tego serialu ze 3 razy ale jak się wciągniesz to już nie ma odwrotu.
Tak. To doskonała produkcja pod każdym względem.

Special Ops: Lioness - dobry sensacyjniak Sheridana, bardziej w klimacie thrillerów wojskowych z lat 90' niż Sicario. Finał trochę odbębniony. Wprawdzie lesbiaństwo i feminizm odhaczone ale tylko formalnie bo watek lesbiański ma swój sens a baby które są bohaterkami zwyczajnie męczą się w męskich rolach życiowych, do tego klimat produkcji "ocieka testosteronem". 

W dniu 23.09.2023 o 22:48, Yodzisław napisał:

Special Ops: Lioness - dobry sensacyjniak Sheridana, bardziej w klimacie thrillerów wojskowych z lat 90' niż Sicario. Finał trochę odbębniony. Wprawdzie lesbiaństwo i feminizm odhaczone ale tylko formalnie bo watek lesbiański ma swój sens a baby które są bohaterkami zwyczajnie męczą się w męskich rolach życiowych, do tego klimat produkcji "ocieka testosteronem". 

Gdzie to?

Amazon.Continental:w świecie Johna Wicka.Kupili mnie.A jak w ścieżce pojawia się stary Yes,no to sami rozumicie,wicie.

55 minut temu, broniasz napisał:

Gdzie to?

Na SkyShowtime ale widzę że w PL dopiero za miesiąc: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 23.09.2023 o 11:22, soundchaser napisał:

To jest arcydzieło. Po prostu absolutny top. I BCS i BB.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 25.09.2023 o 22:43, broniasz napisał:

Gdzie to?

Amazon.Continental:w świecie Johna Wicka.Kupili mnie.A jak w ścieżce pojawia się stary Yes,no to sami rozumicie,wicie.

Dzisiaj zaliczyłem 1 odcinek. Jak dla mnie rewelka.

Klimacik z John Wick zachowany.

No i ta muza!

Same stare  hiciory  🙂

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Znikający punkt + Mad Max = Twisted Metal. HBO.
X+Y znam ale = nie - brzmi zachęcająco i za to like masz choć nie widziałem jeszcze

Inwazja na apple opisana jako dramat. No jest to dramat. Jak im nie szkoda pieniędzy. Ja mam poczucie straconego czasu. 

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

• 2 tygodnie później...

"Bodies"

Jak ktoś lubi klimaty w rodzaju "Powrót do przyszłości", "Looper", czy nawet "Dark", to "Bodies" pochłonie w jeden wieczór.

Teraz oglądam serial kryminalny lata 90. Dostępny na Red Go. Bardzo ciekawie pokazuje walkę policji z gangami u naszych południowych sąsiadów.

W dniu 13.10.2023 o 09:56, 5maniek napisał:

Inwazja na apple opisana jako dramat. No jest to dramat. Jak im nie szkoda pieniędzy. Ja mam poczucie straconego czasu. 

Mi się podoba, klimat fajny, oglądam odcinek po odcinku. Jeśli pominąć obowiązkowe wątki LGBTRTVAGD to jest całkiem spoko. Piękne zdjęcia, dobra niepokojąca muzyka. Dla mnie git ale ja lubię SF. Oczywiście to nie jest epicka Fundacja, ale czym chata bogata...

Teraz Apple ma szansę podbić bębenek bo zaczyna się 4 sezon "For All Mankind" 🙂 Uwielbiam ten serial. Czwarty sezon jest/będzie o kolonizacji Marsa. Mniam! 🙂

Aha - z SF jeszcze fajny jest "Peripherial". Zakręcona intryga, dużo akcji. A że na podstawie powieści Williama Gibsona, którego uwielbiam, to wicie, rozumicie... 😉

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przypływ - portugalski miniserial na Netflix.
Można obejrzeć. Akcja rozgrywa się na Azorach, więc piękne zdjęcia morza i wysp. Dość interesujący scenariusz, który powoli wciąga. Kilka scen i wątków, które mnie zniesmaczyły, ale przezwyciężyłem i obejrzałem. 

5/10.

Przypływ - portugalski miniserial na Netflix.
Można obejrzeć. Akcja rozgrywa się na Azorach, więc piękne zdjęcia morza i wysp. Dość interesujący scenariusz, który powoli wciąga. Kilka scen i wątków, które mnie zniesmaczyły, ale przezwyciężyłem i obejrzałem. 
5/10.
I tego się trzymajmy. Polityka na bok...

Kiedyś już chyba polecałem. Przy okazji oglądania drugiego sezonu, przypomnę. 

8084013.6.jpg

Ukryta Zawartość

S02E01 trochę mi się dłużył, ale w kolejnym odcinku wróciły emocje z pierwszego sezonu. Wyśmienicie...

Ukryta Zawartość

.

Kolejne mocne uderzenie Apple TV - wchodzi w tym miesiącu! Dla fanów Godzilli Monarch będzie prawdziwą gratką! No i Kurt Russell! 🙂

A w lutym na "ekrany" wjeżdża Szogun. Trailer wygląda obłędnie, bez odrobiny feminazizmu się prawdopodobnie nie obędzie, mam nadzieję że nie przesadzą. Jeżeli ktoś nie czytał/słuchał powieści Clavela bo ma niesmak po serialu wyświetlanym za komuny to ostatni czas żeby nadrobić tę genialną powieść:

17 godzin temu, il Dottore napisał:

No i Kurt Russell!

"Kert" zawsze na propsie!

2 godziny temu, jacekm22 napisał:

Dobry serial na Apple + 

Ukryta Zawartość

Wstawiam do kolejki jak skończę Fundację, którą przy okazji polecam tym którzy lubią ten gatunek.

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Wstawiam do kolejki jak skończę Fundację, którą przy okazji polecam tym którzy lubią ten gatunek.

Fundacja jest epicka po byku! 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi