Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3D i 4D wzajemnie się przenikają. W sumie to jedność. 4D odczuwamy w każdej chwili. Dobrze wiedzieć, że tak jest by móc świadomie operować w obu przestrzeniach.

Skoro polecasz, to rozumiem, że wyszedłeś poza 3D .

Oczywiście, jak każdy z nas. Bez przerwy przebywamy w obu przestrzeniach.
3 minuty temu, MSki napisał:

Ok, to jeszcze raz napiszę to co już napisałem i postaram się Wam, bo widzę że i Piotr czyta, w jakiś sposób wytłumaczyć i uzasadnić swój punkt widzenia.

Napisałem - Skoro polecasz, to rozumiem, że wyszedłeś poza 3D ..choć nie wiesz, bo nie zdajesz sobie z tego sprawy, że dalej tkwisz w tym 3D i nic nie możesz z tym zrobić.

Jeśli wierzyć naukowcom* to Wszechświat jest nieskończony, a jeśli jest nieskończony, to istnieje nieskończona ilość wymiarów ..nie 3D, nie 4D, czy nawet 10D jak starają się to udowodnić najtęższe głowy. Wymiarów jest nieskończona ilość, a człowiek, jako istota ludzka jest jednym z elementów tej nieskończoności. Jest tak maleńkim elementem jak każdy atom w naszym ciele ..bo to w dalszym ciągu jest element tej układanki.

Kluczowym w moich rozważaniach jest ciąg Fibonacciego (cF) ..tylko przypomnę, za Wiki;

"Ciąg Fibonacciego – ciąg liczb naturalnych określony rekurencyjnie w sposób następujący:

Pierwszy wyraz jest równy 0, drugi jest równy 1, każdy następny jest sumą dwóch poprzednich."

..i w zasadzie nie ma tu znaczenia rozwinięta i końcowa forma cF, gdyż każdy z wycinków tego ciągu jest osobnym, choć zależnym od pozostałych, gdyż jest jego częścią w nieskończoności. Można się zastanawiać tylko, czy pierwszy wyraz ciągu = 0 to ten nadużywany w wielu naukowych publikacjach Big-Bang, bo skoro 0 (zero) to jest NIC, to skąd się wzięła ta jedynka, czyli początek, powstanie, narodziny etc. ?

cF jest w mojej ocenie pewną odpowiedzią na to, na którym poziome D jesteśmy i czy możemy jako ludzie przenikać pomiędzy 3D i 4D ..i w tym momencie własnych dywagacji muszę stwierdzić, że skoro jesteśmy częścią nieskończoności D, będąc tak naprawdę w 3D, to powinniśmy mieć możliwość przebywania w każdym z wymiarów. Dlaczego jest to niemożliwe, tego nie wiem.

*nie do końca należy wierzyć naukowcom, gdyż ich teorie są wciąż modyfikowane i zastępowane nowymi, ale na tym polega postęp nauki.

Jak to jest że  wierzy się naukowcom ,różnym teoriom itp. a zapomina się o największym ze wszystkich ludzi Panu Jezusie ?  

W dniu 9.01.2022 o 18:00, Bartik napisał:

Ja nie słucham panów w dziwnych ciuchach .

Za to mam argumenty które przemawiają za tym że Biblia pochodzi id Boga . 

to gratuluję :)

jakieś konkretne te argumenty?

5 godzin temu, Bartik napisał:

Jak to jest że  wierzy się naukowcom ,różnym teoriom itp. a zapomina się o największym ze wszystkich ludzi Panu Jezusie ?

a superman?? co z nim?

W dniu 9.01.2022 o 16:49, TomekL3 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ten wywiad z kosmitą jeszcze wklej (który okazał się teledyskiem aphex twin) :)

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, kostropaty napisał:

to gratuluję 🙂

jakieś konkretne te argumenty?

a superman?? co z nim?

ten wywiad z kosmitą jeszcze wklej (który okazał się teledyskiem aphex twin) 🙂

Jak zaczniesz poważnie podchodzić do tematu to chętnie przekaże ci to co wiem .

Superman  jest dobry dla dzieci .Nie porównuj go z historyczną postacią . Przeczytaj chociaż raz kazanie na górze to zrozumiesz o czym piszę .

Edytowane przez Bartik

czy Bóg ,Bogowie istnieja .tak istnieją .Na 1000% istnieją.

jak zobaczyć choc jednego z Bogów ? Niestety jest to poza normarnym światem postrzegania nas ludzi.Poprostu Bog obecny obok nas bedzie niepostrzegalny dla nas.cHYBA ZE SIE OBJAWI .

cZYM ,KIM MOGĄ być Bogowie ?

Jednym z tropów jest ,tymi co stworzyli życie ....te znane nAM .

RACZEJ PEWNIKIEM JEST ŻE Bogowie nie stworzyli kosmosu a są bardziej jego tworem.

====================

pewne podstawy ...

kosmos nie powstał w wyniku jakiegos wybuchu jak to glosza ograniczeni naukowcy .

Niewiadomo jak dlugo istnieje kosmos  galaktyki ,i zaden naukowiec niema pojecia o tym ,ci co pisza daty klamia .

Nie wiadomo ile czasu istnieje nasz uklad sloneczny .Ci co pisza jakies daty klamia.

teorie tak zwane ze czas laczy sie z przestrzenia sa czysto teoretyczne i klamliwe u swoich podstaw .

dawni slawni wynalazcy jak Tesla twierdzili iz nauka idzie w zlym kierunku chcac poznac prawa świata .

nie bez podstwy cala wieka dziedzine nauki nazywa sie np.fizyka teoretyczna choc ludzie tym zajmujacy sie twierdza ze tworza prawde .

i tak dalej ale mi sie na dzis wiecej niechce ...

Ok, to jeszcze raz napiszę to co już napisałem i postaram się Wam, bo widzę że i Piotr czyta, w jakiś sposób wytłumaczyć i uzasadnić swój punkt widzenia.
Napisałem - Skoro polecasz, to rozumiem, że wyszedłeś poza 3D ..choć nie wiesz, bo nie zdajesz sobie z tego sprawy, że dalej tkwisz w tym 3D i nic nie możesz z tym zrobić.
Jeśli wierzyć naukowcom* to Wszechświat jest nieskończony, a jeśli jest nieskończony, to istnieje nieskończona ilość wymiarów ..nie 3D, nie 4D, czy nawet 10D jak starają się to udowodnić najtęższe głowy. Wymiarów jest nieskończona ilość, a człowiek, jako istota ludzka jest jednym z elementów tej nieskończoności. Jest tak maleńkim elementem jak każdy atom w naszym ciele ..bo to w dalszym ciągu jest element tej układanki.
Kluczowym w moich rozważaniach jest ciąg Fibonacciego (cF) ..tylko przypomnę, za Wiki;
"Ciąg Fibonacciego – ciąg liczb naturalnych określony rekurencyjnie w sposób następujący:
Pierwszy wyraz jest równy 0, drugi jest równy 1, każdy następny jest sumą dwóch poprzednich."
..i w zasadzie nie ma tu znaczenia rozwinięta i końcowa forma cF, gdyż każdy z wycinków tego ciągu jest osobnym, choć zależnym od pozostałych, gdyż jest jego częścią w nieskończoności. Można się zastanawiać tylko, czy pierwszy wyraz ciągu = 0 to ten nadużywany w wielu naukowych publikacjach Big-Bang, bo skoro 0 (zero) to jest NIC, to skąd się wzięła ta jedynka, czyli początek, powstanie, narodziny etc. ?
cF jest w mojej ocenie pewną odpowiedzią na to, na którym poziome D jesteśmy i czy możemy jako ludzie przenikać pomiędzy 3D i 4D ..i w tym momencie własnych dywagacji muszę stwierdzić, że skoro jesteśmy częścią nieskończoności D, będąc tak naprawdę w 3D, to powinniśmy mieć możliwość przebywania w każdym z wymiarów. Dlaczego jest to niemożliwe, tego nie wiem.
*nie do końca należy wierzyć naukowcom, gdyż ich teorie są wciąż modyfikowane i zastępowane nowymi, ale na tym polega postęp nauki.

Nie muszę wychodzić z 3D żeby być w interakcji z 4D. Interakcja międzywymiarowa to nasz naturalny stan. Możemy być tego świadomi lub nie. Lepiej jednak wiedzieć poprzez doświadczenie by w praktyce korzystać z zalet tej zależności a także chronić się przed niechcianymi interakcjami.
3D i 4D piszę umownie. Skupiam się na najbliższych nam wymiarach/gęstościach/ częstotliwościach, dla wyższych potrzebne jest przyswojenie kolejnych danych.
To wszystko o czym piszesz dzieje się w Twoim umyśle. Jak nie masz zniszczonej fluorem szyszynki możesz doznawać różnych wizji, lub doświadczać i wywoływać je za pomocą psychotropów, opiatów, lub gdy w odpowiednie miejsca mózgu podłączone masz elektrody, wywoływać te "zwidy i omamy" nie mające nic wspólnego z rzeczywistością wywoływać. Zadaj sobie pytanie, dlaczego podczas odprawiania modłów Żydzi się miarowo bujają ? - to ma związek właśnie z pobudzaniem szyszynki.

Wiesz lepiej ode mnie co się dzieje w mojej głowie. Tak też można.
Wystarczy, że zwrócisz się ku sobie, zostaniesz obserwatorem swoich myśli, zaczniesz wchodzić w pole serca i sam to odczujesz.
Możesz też opierać się na naukowych autorytetach ale to jest równoznaczne z brakiem wiedzy z własnego doświadczenia.

Piszę to co wiem/znam z własnego doświadczenia. Nie robię tego żeby komuś zaimponować, taki jestem. Możesz się z tym zgadzać lub nie. Jestem świadomy naszej wielowymiarowości i praktycznie z tego korzystam.

Te Twoje, jak mantra powtarzane "wchodzenie w pole serca i odczuwanie czegoś", to nic innego jak auto-hipnoza ..

Ja tego doświadczyłem i wiem, że działa, i zmiana jest odczuwalna po kilku tygodniach.
  • 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

to cud!!

czy trzeba więcej dowodów? :)

Ukryta Zawartość

Cuda panie. Ale jaki cudem wykształceni naukowcy w nie wierzą  bez dowodu naukowego? Cuda panie...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W dniu 12.01.2022 o 11:06, MSki napisał:

Czyli nie pomyliłem się. Tworzysz swój prywatny Matrix do którego przenosisz się myślami, ciałem pozostając w rzeczywistości.

Na pewno lepsze to niż grzybki, czy opiaty.

mam nadzieje ze jest tam budka telefoniczna.....a moze nie ma....

10 godzin temu, kostropaty napisał:

to cud!!

Podobny "cud" pstryknąłem telefonem w ubiegłym roku:

(Tzw "słońca pozorne"- było jeszcze jedno po prawej tego prawdziwego, ale się w kadrze nie zmieściło.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pan Piotr mówi że jednak istnieje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
W dniu 26.01.2022 o 15:56, porlick napisał:

Taki sam cud jak tęcza, halo, czy słońca pozorne.

Cudem to było w średniowieczu. 😉😁

Albo w oczach wierzącego....

zjawisko tęczy możemy dostrzec tylko dzięki stożkowym fotoreceptorom więc"Istnienie" tęczy zależy od stożkowych fotoreceptorów w twoich oczach. Patrząc na tęczę w tym samym czasie ją też tworzysz. Dla zwierząt bez kącików ocznych, tęcza nie istnieje..

jak by co 😉

Edytowane przez Фома

Nie

Edit. Są zjawiska niedostrzegane i nieznane .

bo z drugiej strony widzimy tylko pięć tysięcznych procenta  spektrum światła i słyszanego spektrum akustycznego.

to mówi nam mniej więcej o tym w jak czarnej dupie jesteśmy.

Edytowane przez Фома
31 minut temu, Фома napisał:

widzimy tylko pięć tysięcznych procenta  spektrum światła i słyszanego spektrum akustycznego.

Po zażyciu psychotropów widać, słuchać i czuć więcej. Ograniczniki znikają. 

Break on through to the other side - jak śpiewali klasycy.

tzn? masz na myśli chyba nie "psychotropy" 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Фома
39 minut temu, porlick napisał:

Na całe szczęście reszta nie na wiele by się nam przydała, a wręcz mogłaby przeszkadzać.

Ewolucja dała nam to, co naprawdę jest istotne.

Czy ewolucja przygotowuje ci obiad ? Czy musisz sam go zrobić ? 
A dom w którym mieszkasz ,ewolucja stworzyła ? Skore nie ,to jak można wierzyć że tak skomplikowany ,precyzyjny wszechświat i ziemia z człowiekiem itd. powstało przez ewolucje bez udziału kogoś inteligentnego ? Wszystko co nas otacza jest przemyślane 

wystarczy zagłębić się w Ciąg Fibonacciego .

@toptwenty

z resztą z substancjami  zmieniającymi świadomość różnie bywa.. Oczywiście nie polecam.  

Ciekawy film na netflixie porusza ten temat  magic medicine. Mowa o warunkach kontrolowanych gdzie może wystąpić jakieś ryzyko ale.. i udanie leczy się ludzi grzybami

22 minuty temu, Bartik napisał:

A dom w którym mieszkasz ,ewolucja stworzyła ? Skore nie ,to jak można wierzyć że tak skomplikowany ,precyzyjny wszechświat i ziemia z człowiekiem itd. powstało przez ewolucje bez udziału kogoś inteligentnego ? Wszystko co nas otacza jest przemyślane 

Nie przemawia do mnie np koncepcja inteligencji w formie boga osobowego. Nie da rady. Natomiast fakt istnienia świadomości, postrzeganie, nieskończoność wszechświata itd jest mega rozwalające..

Edytowane przez Фома
25 minut temu, Bartik napisał:

Srutututu pęczek drutu. Uważasz, że prawa fizyki i matematyki są dowodem stworzenia?

21 minut temu, porlick napisał:

Srutututu pęczek drutu. Uważasz, że prawa fizyki i matematyki są dowodem stworzenia?

Uważam że te prawa świadczą o inteligentnym Stwórcy , samo nic się nie zrobi co najwyżej popsuje ,widać to gdy właściciel o dom nie dba, piętro nowe się nie wybuduje samo ,dach się sam nie naprawi .Musi to zrobić ktoś . Podobnie jest ze stworzeniem ziemi i człowieka  musiał to ktoś mądry zaplanować a później stwarzać . Widziałeś kiedyś jakąś formę życia ,która się zmienia i ewoluuje ? I nie zobaczysz gdyż wszystko zostało stworzone według swojego gatunku i takie już jest .

Gdybym pożył parę milionów lat, bym zobaczył.

Nawet kilkaset by wystarczyło. Przez ten czas wychodowano wiele nowych ras psów, bydła, stworzono nowe rośliny uprawne, itd 

Człowiek przyspieszył ewolucję.

45 minut temu, Фома napisał:

@toptwenty

z resztą z substancjami  zmieniającymi świadomość różnie bywa.. Oczywiście nie polecam.  

Ciekawy film na netflixie porusza ten temat  magic medicine. Mowa o warunkach kontrolowanych gdzie może wystąpić jakieś ryzyko ale.. i udanie leczy się ludzi grzybami

Nie przemawia do mnie np koncepcja inteligencji w formie boga osobowego. Nie da rady. Natomiast fakt istnienia świadomości, postrzeganie, nieskończoność wszechświata itd jest mega rozwalające..

Do mnie też nie przemawiało ale zacząłem czytać Pismo Święte i ta wiedza zrobiła na mnie ogromne wrażenie ,poświęciłem większość mojego życia na analizowanie tego co w niej jest zapisane .Więc prawdziwa wiara i przekonanie nie może się wziąć od tak sobie ,potrzebny jest ogromny wysiłek by studiować tę księgę ,zrozumieć to co jest zapisane .

Nie rodzimy się z wiarą w Boga. 
Jakuba 4:8 zachęca nas o tego żeby zbliżać się do Boga a On zbliży się do ciebie .

Jesli Bóg widzi szczere chęci człowieka ,to napewno pomoże mu w poznawaniu Go .

A jeśli ludzie wiedzą lepiej i nie szukają to w jaki sposób Bóg ma pomóc ? 
Na naszych oczach spełniają się proroctwa dotyczące dni ostatnich, rozmawiają ludzie o tych wydarzeniach bo są naocznymi świadkami jednak nie łączą tego z Pismem Świętym bo nie czytają .

22 minuty temu, porlick napisał:

Gdybym pożył parę milionów lat, bym zobaczył.

Nawet kilkaset by wystarczyło. Przez ten czas wychodowano wiele nowych ras psów, bydła, stworzono nowe rośliny uprawne, itd 

Człowiek przyspieszył ewolucję.

Ale pies pozostał psem nie rozwinął się bardziej 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.