Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Bartik napisał:

że samo to wszystko nie powstało ani też przez przypadek czy też wielki wybuch

Słaby argument. W domyśle zakłada, że ktoś kto stworzył ten świat musiał jakoś istnieć przed jego stworzeniem. Więc albo też został stworzony albo był zawsze a to kłóci się z "nauką" kościoła, która głosi, że nic nie mogło samo powstać albo być wiecznie. 🙂

29 minut temu, Bartik napisał:

Spełniające się proroctwa to kolejny dowód na istnienie Boga

Tu już chyba była dyskusja, może nawet z Tobą, nie jestem pewien ale nie sprawdzę, o tych proroctwach. Poległa z braku wiedzy i logiki strony broniącej owe proroctwa.

Ps. Widzę Towarzyszu, że albo zaakceptowaliście Jesusa jako postać mityczną zbudowaną z wielu, która ukradła sporo z tożsamości Horusa co każde dziecko sprawdzić jest w stanie albo wykonujecie, Towarzyszu, klasyczny numer odejścia od niewygodnego tematu. Przypominam, ten o proroctwach też już był 🙂

39 minut temu, kostropaty napisał:

żaden to dowód 🙂

No dlatego nie pisze o innych argumentach skore takie nie pobudzają Cię do przemyśleń ,

Następne też będą żadnym dowodem,

Gość

(Konto usunięte)

tym ktorzy wierzą żaden dowód nie jest potrzebny

tym którzy nie wierzą żaden dowód nie jest wystarczający

dyskusja na temat dowodów czy argumentów dotyczących Osoby transcendentnej jest mozliwa tylko i wyłacznie wśród ludzi , ktorzy dopuszczają mozliwość Jej istnienia i dzialania a więc wśród wierzących i agnostyków

9 hours ago, kostropaty said:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We know nothing about [God, the world] at all. All our knowledge is but the knowledge of schoolchildren. Possibly we shall know a little more than we do now. but the real nature of things, that we shall never know, never.

Then there are the fanatical atheists whose intolerance is the same as that of the religious fanatics, and it springs from the same source . . . They are creatures who can't hear the music of the spheres.

In the view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognise, there are yet people who say there is no God. But what makes me really angry is that they quote me for support for such views. 

What separates me from most so-called atheists is a feeling of utter humility toward the unattainable secrets of the harmony of the cosmos.

When the answer is simple, God is speaking.

(Albert Einstein)

Ukryta Zawartość

….be still and know….

Praktycznie po analizie nie ulega wątpliwości iż istoty o wiekszym poziomie rozwoju stworzyły człowieka .

dzisiejsza nauka doswiadcza  dowodów tego .Te istoty nadal obserwują ziemie i ludzkosć .

Nie wszystko wspólczesna nauka z badaniem DNA odkryła  ,samo DNA to nie koniec  a bardziej początek .

tU na tym forum 98 % userów nie jest przygotowanych na prawde . Wola klamac ,gwałcić i żyć w rozpuscie .i żadac wladzy . 

według badan  socjologów około 80 procent ludzi chce władzy i pożąda  a by inni ludzie byli ich niewolnikami .Raptem mniej niż 10% ludzi mysli systemem rozwoju ludzkości .

Godzinę temu, kostropaty napisał:

i walczyć w obronie języka polskiego 😄

albo Niemieckiego albo Ruskiego .

terez wiecie skad sa wojny , 10 % ludzi chcacych rozwoju nie zatyrzymaja 90% barbarzynców .

21 minut temu, atmeg napisał:

dzisiejsza nauka doswiadcza  dowodów tego .Te istoty nadal obserwują ziemie i ludzkosć .

Cały czas wydaje mi się, że ktoś mnie obserwuje. Gdzie są tylko te dowody, co to za nauka? 

3 godziny temu, kghm napisał:

Cały czas wydaje mi się, że ktoś mnie obserwuje. Gdzie są tylko te dowody, co to za nauka? 

nauka milczy na temat Bogów -kosmitów .

1 godzinę temu, kostropaty napisał:

Ukryta Zawartość

Co zrobily mrówki jak ostatnio byłes pod ich mrowiskiem? Przynioslu ci robaka albo wyciag z jakiegos grzyba ?

=================

wiekszość ludzi jest idealnie głupich mysląc że są pepkiem świata .

-------------------------

To moja rodzina i to co ja czuje jest nawarzniejsze ,tak to czujecie ?

Tymczasem wielki ,olbrzymi świat istnieje obok was i nie dostrzegacie go zaślepieni potrzebą spełniania swoich potrzeb .Czyli musze miec wiele i wiecej ........a jak mam to jeszcze wiecej a reszta sie nie liczy .Filozofia życia przecietnego człowieka .

Ukryta Zawartość

===========================

za tym stoi plan zaprogramowania ...:) fakt ze zostaliśmy zaprogramowani i biegniemy bez sensu w tym kole bez konca ale ktos to nam stworzyl . Ten bez konca kierat dążenia .

11 minut temu, atmeg napisał:
Teraz, atmeg napisał:

===========================

za tym stoi plan zaprogramowania ...:) fakt ze zostaliśmy zaprogramowani i biegniemy bez sensu w tym kole bez konca ale ktos to nam stworzyl . Ten bez konca kierat dążenia .

czego pożądasz? :)

Godzinę temu, kostropaty napisał:

czego pożądasz? 🙂

ja ? spokoju i odkrycia prawdy o życiu.a ty ?

odpowiedziałem ci szczeże ale nie oczekuje szczerosci z drugiej strony od ludzi 

no od samcow chcacych miec lepsze samice oraz wiecej wladzy.

W dniu 16.04.2022 o 10:30, Bartik napisał:

Jak widzę dom to jestem

Na pierwszym zdjęciu - wypasiony pałac najbogatszego człowieka świata.

Na drugim - uboga lepianka jednego z polskich duszpastuchów.

Wytęż wzrok i znajdź kilka szczegółów, etc.

......

Od osobnika, który przezwał się "reartem", różnisz się w rozsiewaniu tych skandalicznych głupot wyłącznie tym, że tamten zamiast o domu, bredził ustawicznie coś o Boeingu 747.

Ukryta Zawartość

rezydencja-na-gdanskiej-oruni~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

offf niusia ....ale zalecialo czyms nie szczerym.niusia i bog ? ,

niusia , czasc diable w ludzkiej skorze 🙂

Przecież  Niusia to komunista zakuty na dwa tysiaclecia a tu w kwesti boga sie wypowiada?

11 godzin temu, atmeg napisał:

++++++++++++++++++++

A w temacie Bóg i raczej Bogowie istnieją .

Jeśli istnieją w liczbie mnogiej to czy w wersji katolickiej czy hinduskiej ?

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jeśli istnieją w liczbie mnogiej to czy w wersji katolickiej czy hinduskiej ?

W katolickiej również jest politeizm bo codziennie do kogoś innego należy się modlić, w każdej osobnej sprawie do innego świętego a już sama główna bozia została uchwalona (lata 381 do 418) w trzech osobach.

Godzinę temu, Mickey6 napisał:

W katolickiej również jest politeizm bo codziennie do kogoś innego należy się modlić, w każdej osobnej sprawie do innego świętego a już sama główna bozia została uchwalona (lata 381 do 418) w trzech osobach.

No i mamy Trójcę Św. Niby monoteizm ale....

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.