Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem się kilka... ...Wydaje się być logicznym iż jeśli coś dobrze jest zrealizowane, ma dobrą dynamikę , (dobrze brzmi) słucha się tego z większą przyjemnością , a zarazem wciąga słuchacza , powodując niejednokrotnie zachwyt i zdumienie.

To tak w nawiązaniu do tematu .

i słusznie bo lepszy koncert na flet i smyczki niż gwizdanie i rzympolenie

Edytowane przez Zwykły Drut

Co do wina- mam w domu drogie alkohole a lubie sangrie która jest w miare tania i mi smakuje .no i co tego ?

To ze hedni piją wino za 10 inni za 50 zł.

Edytowane przez insaimz

Wychodzi ma to ze jakbym pil drogie alkohole i mial drogi sprzet to byłbym gosc a tak chyba nie jestem hihi

To już twoje prywatne zdanie i teorie.

Edytowane przez insaimz

Ogólnie jest tak ze zamozni ludzie sie z tym nie obnosza a mniej zamozni wrecz odwrotnie i takim tylko drogi alkohol i wszystko co ekskluzywne bo przecież tak należy. I niech inni widzą i wiedza co pije bo jestem gosc...

Edytowane przez michal535

Ogólnie jest tak ze zamozni ludzie sie z tym nie obnosza a mniej zamozni wrecz odwrotnie i takim tylko drogi alkohol i wszystko co ekskluzywne bo przecież tak należy. I niech inni widzą i widza co pije bo jestem gosc...

Cena to wartość umowna. Tak na prawdę w audio cena kompletnie o niczym nie świadczy, natomiast użycie kwot może posłużyć jako punkt odniesienia. Podobnie w winie. Wino za 10 zł może być lepsze od jakiegoś za 50.

Nie mowie tu o kwestiach gustu.

Edytowane przez insaimz

Ogólnie jest tak ze zamozni ludzie sie z tym nie obnosza a mniej zamozni wrecz odwrotnie i takim tylko drogi alkohol i wszystko co ekskluzywne bo przecież tak należy. I niech inni widzą i wiedza co pije bo jestem gosc...

A i tak wszyscy rzygają w ukryciu.

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

A co do tego czy zamozni się nie obnosza to nie jest to temat tej dyskusji. Natomiast wydaje mi się, że jest inaczej , kiedy myślę o przykładach ludziach ze sporą kasą. Maja po kilka ekskluzywnych aut, odzież drogich marek jakościowo nie rozniaca się od takich 4 razy tańszych.

Temat zszedl na pieniadze... Dla niektorych bardziej liczy sie by "miec" dla innych "byc". Mam wielu znajomych po 2-3 kierunkach studiow, ktorzy pracuja za 3tysiace w banku. Z drugiej strony masz ludzi wywozacych smieci, badz kierowcow ciezarowek, ktorzy zarabiaja dwa-trzy razy tyle a niektorzy nawet podstawowki nie maja. Suma sumarum jeden zje g....jak mu za to zaplaca a drugi nie. (I bron boze nie oczerniam zadnych zawodow, bo kazdy jest potrzebny, ale pokazuje podejscie ludzi do zycia).

Tak samo z obnoszeniem sie z tym co sie ma. Jeden z pieniedzmi bedzie chodzil tylko w markowych ciuchach a inny pojdzie pros to z ogrodu w kaloszach do perfumerii I bedzie mial wywalone co ludzie powiedza. Ze sprzetem stereo jest tak samo...

Wieza STEREO Technics :)

Po prostu wystarczy mniej pisać, filozofować a więcej wklejać zdjęć - zgodnie z intencją założyciela tematu.

"chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale...."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po prostu wystarczy mniej pisać, filozofować a więcej wklejać zdjęć - zgodnie z intencją założyciela tematu.

"chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale...."

link nie działa niestety :(

Ukryta Zawartość

"Lampa nie umiera nigdy"

Od lat nie interesuję się monitorami ze względu na ułomność ich dźwięku pisząc konkurencji mam na myśli konstrukcje 3 drożne oparte na dużym głośniku basowym dowolny model że szczytu katalogu dowolnej renomowanej firmy .

To rzeczywiscie cenowo bardzo podobne pulapy. Dziekujemy za wystep :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ma, lecz trzeba znac granice a nie doszukiwać sie się niedoskonałości. Zawsze da się lepiej lecz trzeba isc na jakis kompromis i cieszyc sie muzyka a nie szukac dziury w całym...

no pewnie, tyle, ze granice bywają różne i nie powinno się traktować kogoś kto ma ją znacznie wyżej za dziwoląga szukającego dziury w całym, który słucha dźwięków nie muzyki, a tu na forum ostatnio to się modne robi.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

To rzeczywiscie cenowo bardzo podobne pulapy. Dziekujemy za wystep :)

Ukryta Zawartość

Te gipsony chodzą koło 4 000 zł / 5 000 zł są aktywne odpada wzmacniacz to nowa konstrukcja w tej cenie znajdzie się kolumny używane z dzwiękiem z bardzo wysokiej półki i przepaść jeśli chodzi o dźwięk fakt że potrzeba jeszcze wzmacniacz tyle że jak się porówna dźwięk człowiek się zastanawia dlaczego się katował wcześniej takim dźwiękiem .

Za 10 razy tyle. Łatwo sobie popaplać co to nie jest lepsze.

Patrz wyżej .

Te gipsony nawet w porównaniu z tej samej klasy konkurencją grają słabo tylko zastanawiam się po co kręcić się wokół tak kiepskiego dźwięku mając tyle możliwości .

Przypomnę że to jednak forum o muzyce i sprzęcie , ktoś zapytał jak grają rozumiem że właściciel chciałby klepania po plecach że grają super bajka i wogóle wypas , niestety grają słabo . W tej cenie w obecnej dobie mając dostęp do rynku na całym świecie mnie zawsze zastanawia jak firmom udaje się sprzedawać tak słabą jakość to jest możliwe tylko przy zakupie bez porównania i faktycznym nastawieniu kupuję tylko nowe ze sklepu .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jacm

Te gipsony nawet w porównaniu z tej samej klasy konkurencją grają słabo tylko zastanawiam się po co kręcić się wokół tak kiepskiego dźwięku mając tyle możliwości .

Przypomnę że to jednak forum o muzyce i sprzęcie , ktoś zapytał jak grają rozumiem że właściciel chciałby klepania po plecach że grają super bajka i wogóle wypas , niestety grają słabo . W tej cenie w obecnej dobie mając dostęp do rynku na całym świecie mnie zawsze zastanawia jak firmom udaje się sprzedawać tak słabą jakość to jest możliwe tylko przy zakupie bez porównania i faktycznym nastawieniu kupuję tylko nowe ze sklepu .

Mógł byś powiedzieć z czym porównywałeś gipsony?

Chodzi mi głównie o monitory studyjne z podobnej półki cenowej.

To jest tak,przynajmniej ja tak to widzę. Masz kiepski sprzęt to nie jesteś w stanie wyciągnąć wiele z muzyki. Twój horyzont "odsłuchowy"przez to jest mocno zawężony . Wpadają w ucho tylko niektóre gatunki muzyczn (najczęściej najprostsze),mocno skompresowane ,jazgotliwe. Innymi delikwent nie jesteś zainteresowany z prostej przyczyny, ułomności związane z przekazem ,powodują iż nie jest w stanie odkryć całego bogactwa jakie one w sobie niosą.

no pewnie, tyle, ze granice bywają różne i nie powinno się traktować kogoś kto ma ją znacznie wyżej za dziwoląga szukającego dziury w całym, który słucha dźwięków nie muzyki, a tu na forum ostatnio to się modne robi.

To tak tylko w nawiązaniu do tematu.

Nie nazywał by może tego zjawiska modą.

Gibsony na boga :D

to ta sama firma od Les Pauli

Dokładnie.

Ciekawy jestem jak to naprawdę gra bo czytałem parę recenzji tych monitorów. Wyglądają specyficznie ;)

Mógł byś powiedzieć z czym porównywałeś gipsony?

Chodzi mi głównie o monitory studyjne z podobnej półki cenowej.

Słuchałem Aps , Adam , Dynaudio , Focal z ciekawości gdyż ludzie pisali że jest to sposób na dobry dzwięk odsłuch zweryfikował że w moim przypadku gdzie sprzęt ma grać pełnymi 3 pasmami a nie udawać że gra monitory aktywne odpadają tak jak monitory pasywne . Trudno to nazwać porównaniem jak wspomniałem nie silę się na słuchanie czegoś co nie gra prawidłowo muzyki w pełnych 3 pasmach tym bardziej ze w tej cenie można już uzyskać bardzo dobry poprawny dzwięk .

Kilku ludzi powołuje się tu na fizykę i mają rację przy okazji pozostaje sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego w topowych konstrukcjach konstruktorzy stosują duży głośnik basowy ok 30 cm czasem zastępują jeden wielki zespołem kilku mniejszych . Najłatwiej uzyskać odpowiedź słuchając i porównując ich dźwięk z monitorami a potem już można samemu sprawdzić czy jesteśmy w stanie zaakceptować monitory do odsłuchu znając ich ograniczenia .

Edytowane przez jacm

To jakaś nowa firma "Gipson"?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie bezposrednio ale do tej pory dane mi bylo posluchac kolumny aktywne: Neumann KH310, Adam Audio Column , Eve Audio, Genlec 8351, Avantgarde Acoustic Zero 1.

Tyle tylko, ze wszystkie wymienione kosztuja sporo wiecej no moze poza Eve i Gibsony nie maja sie czego wstysdzic, one graja bardziej jak typowe zestawy HiFi nie jest to takie "suche" granie jak np: z Neumann'ow 310. Nie wiem jakiej muzyki slucha jacm, ale u mnie musze zaznyczyc orkiestra symfoniczna nie "wystepuje". Poruszam sie po wielu gatunkach muzycznych od Coltrane,Davisa poprzez Barbr Jungr Depeche Mode, Massive Attack po Tool, Rammstein etc. Wiec przy tego rodzaju muzyce nie slysze jak to ujal jacm zlepienia dzwiekow.

Słuchałem Aps , Adam , Dynaudio , Focal z ciekawości gdyż ludzie pisali że jest to sposób na dobry dzwięk odsłuch zweryfikował że w moim przypadku gdzie sprzęt ma grać pełnymi 3 pasmami a nie udawać że gra monitory aktywne odpadają tak jak monitory pasywne

Jednak mnostwo wydan muzycznych jest realizowane na takich wlasnie monitorach, a gro tutejszych forumowiczow slucha na sprzecie, na ktorym nie da sie sluchac - wedle Twojej opinii.

Nadal czekam na konkretne propozycje kolumn trzydroznych w cenie Gibsonow. Moga byc uzywane z tym, ze w nienagannym stanie fizycznym.

Przypomnę że to jednak forum o muzyce i sprzęcie , ktoś zapytał jak grają rozumiem że właściciel chciałby klepania po plecach że grają super bajka i wogóle wypas , niestety grają słabo .

No to jakies konfabulacje. Skad informacje o potrzebach wlasciciela? Wkleilem poprostu zdjecie kolumn reszta to dopowiedziana przez Ciebie historia.

tej cenie w obecnej dobie mając dostęp do rynku na całym świecie mnie zawsze zastanawia jak firmom udaje się sprzedawać tak słabą jakość to jest możliwe tylko przy zakupie bez porównania i faktycznym nastawieniu kupuję tylko nowe ze sklepu .

Ot chocby lobbowany w pewnym okresie, tu na forum Hegel:)

Edytowane przez kichanadeta

Ukryta Zawartość

Pozwalam się pochwalić.

Wymieniłem streamera (Pioneer n70) na DACa (T+A DAC 8).

Jestem bardzo zadowolony. Jest poprawa. Jezeli będzie ktoś zainteresowany, mogę później coś na spokojnie skrobnac co się zmieniło (a po drodze się jeszcze bawile Teac nt 503).

Pozdrawiam,

KL

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ukryta Zawartość

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego te szklane RTV ustawiacie na odwrót - przodem do ściany, a tyłem do użytkownika. Nie pierwszy raz to już u kogoś widzę.

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego te szklane RTV ustawiacie na odwrót - przodem do ściany, a tyłem do użytkownika

tak jest po prostu wygodniej - nie sterczą szklane rogi...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Gość

(Konto usunięte)

Krzych L - gratki, następnym razem zamiast 'klocka' kup sobie ''audiofilski" stolik za kilkanaście tysi + "audiofilskie" podkladki z gumy...bez tego nie wbudzisz 'podziwu'...

• Pokaż nowe odpowiedzi