Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.03.2020 o 13:38, piotralski napisał:

Sławku, kupiłeś pre?

Jeszcze nie, trudno dostać w dobrej cenie i kolorze.

Zastanawiam się nad zakupem A9000R i podłącze do M5000R jako preamp.

Hmy, może zagra lepiej niż obecny set.

Pozdrawiam,

5 godzin temu, Sławomir_71767 napisał:

Zastanawiam się nad zakupem A9000R i podłącze do M5000R jako preamp.

Chyba przerost formy nad treścią, ale daj znać.

Ja ze swojego kompletu jestem baaardzo zadowolony ?

Witam kolegów, ja sprzętu nie słucham raczej go odtwarzam. Zaczęło się 35 lat temu od TA-2080, potem A-7070. A dalej poszło z górki. Dziś koło setki fajnych  klocków.  Ciągle na coś poluję i jeszcze wiele mi brak ale tak do końca wieku, jakoś w czystej D klasie nie gustuję.

• 2 tygodnie później...

Onkyo przedstawił na CES 2021 nowe amplitunery AV . Lekki lift i zmiana oznaczeń , dostępność latem.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Na ww wystawie są też trzy klony Pioneera z oznaczeniami xx5.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Osobiście, w obecnej sytuacji nie pakowalbym się w nowy sprzęt do kina domowego od Onkyo. Na moje oko, za rok, góra dwa firma padnie i będzie zero wsparcia. W stereo już niestety od dawna nie mają niczego ciekawego do pokazania... Jako wielki wielbiciel marki i posiadacz kilku ich produktów, piszę to ze smutkiem, mając jednocześnie nadzieję, że może jakimś cudem firma odbije się od dna...

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Mam w M200 spaloną żarówkę od podświetlenia. Czy ktoś ją już kiedyś wymieniał ? Czy dużo jest z tym roboty ? Mocno trzeba porozkręcać sprzęcior ? Nie jestem żadnym elektronikiem ale spokojnie coś tam przylutuję.

W dniu 28.01.2021 o 19:59, piotralski napisał:

Jacek, nie tylko Ty ?

IMG_3969.JPG

A gdzie przedwzmacniacz ?

5 godzin temu, marek-1969 napisał:

A gdzie przedwzmacniacz ?

Piętro wyżej ? Gdzieś wcześniej było zdjęcie.

18 godzin temu, jacek99 napisał:

Mam w M200 spaloną żarówkę od podświetlenia. Czy ktoś ją już kiedyś wymieniał ? Czy dużo jest z tym roboty ? Mocno trzeba porozkręcać sprzęcior ? Nie jestem żadnym elektronikiem ale spokojnie coś tam przylutuję.

Popatrz na forach. Z tego co pamiętam przy 5030 i 5060 jest w zasadzie na wierzchu, ale pewności nie mam jak jest w Twoim. Może zamiast żarówki wymień na ledy. Dłużej wytrzyma ?

• 2 tygodnie później...

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Witam. Jak coś to mam na sprzedaż:  Onkyo 6170 czarny, roczny na gwarancji. Onkyo 9150 czarny, półroczny na gwarancji. 

Gratis RCA bardzo dobrej jakości. 

Pełne komplety, piloty, kartony. 

Ostatnio bawiłem się w serwis Onkyo A-8780, niestety blaszkę od przełącznika tone/direct popsułem i zalutowałem go sztywno na direct, może ktoś ma taki przełącznik?(taki sam jak A8670), do tego nie mogłem rozebrać potencjometrów od regulacji barwy i balansu(zanitowane), może zna ktoś sposób?

1.jpg

W dniu 9.01.2021 o 09:53, Yahoou napisał:

Osobiście, w obecnej sytuacji nie pakowalbym się w nowy sprzęt do kina domowego od Onkyo. Na moje oko, za rok, góra dwa firma padnie i będzie zero wsparcia. W stereo już niestety od dawna nie mają niczego ciekawego do pokazania... Jako wielki wielbiciel marki i posiadacz kilku ich produktów, piszę to ze smutkiem, mając jednocześnie nadzieję, że może jakimś cudem firma odbije się od dna...

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

nic nie padnie... to że w Polsce kiepski importer to nie znaczy że firma ma paść...

Co ma do rzeczy importer, skoro nie ma co importować? Dostępność modeli Onkyo jest praktycznie zerowa i to na całym świecie. W magazynach zostały jakieś resztki mniej popularnych modeli. Nowych dostaw nie ma i nie wiadomo czy kiedykolwiek będą. Onkyo jest bankrutem i jeśli nie pojawi się ktoś chętny do wykupienia firmy, to pozostanie nam sprzęt poniekąd "historyczny".

W dniu 16.02.2021 o 23:26, BanalnyX napisał:

Co ma do rzeczy importer, skoro nie ma co importować? Dostępność modeli Onkyo jest praktycznie zerowa i to na całym świecie. W magazynach zostały jakieś resztki mniej popularnych modeli. Nowych dostaw nie ma i nie wiadomo czy kiedykolwiek będą. Onkyo jest bankrutem i jeśli nie pojawi się ktoś chętny do wykupienia firmy, to pozostanie nam sprzęt poniekąd "historyczny".

no masz rację kolego , właśnie doczytałem to i tamto.

Wyszedłem chyba na posłańca, który przyniósł złą nowinę... Ale wolałbym nie mieć racji.

Miejmy nadzieję, że Onkyo się odrodzi. Tymczasem pozostaje się nam cieszyć sprzętem tej zasłużonej firmy. U mnie co prawda wypadł z obiegu amplituner stereo, ale nadal używam streamer (NS-6130) i cdeka (C-7030).

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Onkyo w lipcu br wycofuje się z giełdy Tokijskiej .

11 godzin temu, marek-1969 napisał:

Nic, tylko cieszyć się, że Ci co zdążyli kupić, mają to co chcieli 🙂

Zdrowych i Wesołych Świąt dla Wszystkich.

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.04.2021 o 08:26, marek-1969 napisał:

W sumie nic to oznacza, bo akcje Onkyo są bezwartościowe. W ciągu trzech lat straciły 98,97% wartości i obecnie są wyceniane na... 6 jenów za akcję! Kurs w Polsce podaje się dla 100 jenów i wynosi ok 3,50 pln. 🙂

https://stooq.pl/q/?s=6628.jp&c=3y&t=c&a=lg&b=0

• 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.