Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam jak po wyborach w roku 2002 do spółki akcyjnej, będącej własnością skarbu państwa przyszła nowa ekipa z SLD. Rozumiem, że wywalili nas jako zarząd oraz przyprowadzili swoich dyrektorów, ok ich złodziejskie prawo;-) Ale oni wymienili dokładnie tak jak napisałeś wszystkich pracowników, nawet sekretarki. A panią, której brakowało niewiele do emerytury w ramach gestu łaski przenieśli z biura zarządu na portiernię. To się nazywa gest zwycięzcy;-) Dlatego już wiesz, dlaczego nigdy nie zagłosuję na cokolwiek co ma związek z SLD...

PiS i PO robili dokładnie tak samo.

xniwax

Chyba nie zrozumiałeś?Nie chodzi mi o to,że ktoś był w PZPR.Chodzi mi o sposób myślenia,o widzenie świata,o metody realizacji celów,o dążenie na skróty,o lekceważenie prawa.Nieprzypadkowo znaczna część elektoratu pisowskiego to ludzie w taki czy inny sposób związani z PRL.

Moje osobiste doświadczenia są związane z wymienioną partią, ale generalnie obawiam się, że możesz mieć rację;-)

Ja mam Z SLD, PIS, PSL i PO.

I muszę powiedzieć, ze SLD to przy każdym następnym to pikuś, jesli chodzi o traktowanie ludzi, których się chce "wymienić".

Może z racji, ze byli pierwsi i jeszcze im jakoś bardziej głupio było, bo pamiętali poprzednie czasy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kuźwa dymać takie prawo i takie ambasady....żenada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam Z SLD, PIS, PSL i PO.

Ja też. I najbardziej obcesowo, bez rękawiczek, na zimno rżnęło PiS w 2006 roku. Żadna inna ekipa - choć każda brała, co swoje - nie postępowała tak, jak kaczyści. Zachowywali się gorzej niż w stanie wojennym.

Tak , tylko przy okazji obecnego syfu może polecieć(przy wyborach) wielu z obecnej wierchuszki PE.

Bo ja wiem. Niby Europa skręciła na prawo, ale jakoś nie ma to żadnego wpływu na politykę i UE i PU. Zresztą realny wpływ PE na to co dzieje się w Brukseli jest marny. Zawsze taki był. My się może i nieco podniecamy naszymi europosłami - ze względu na zarobki, ale w "starej unii" posada europosła to ani frukta, ani prestiż, a raczej rodzaj zamrażarki czy odstawki na boczny tor trzeciorzędnych polityków.

Nawet wierchuszka PE to dla ambitnych czy znaczących polityków też żadna atrakcja i nie ma się o co bić. Dla przeciętnego Niemca czy Francuza europoseł, zresztą całkowicie słusznie, to może 1/3 posła do Bundestagu czy Assemblee nationale.

Niemcy maja już wprawę w budowaniu obozów"pracy" a nowa nitka "nord stream" nie przypadkiem powstała w ostatnim czasie.

Obozów pracy też nie za bardzo da się zrobić. NS 2 jest z punktu widzenia Niemiec, uznających za granice stabilności Odrę i Nysę jak najbardziej racjonalny, tym bardziej racjonalny, że ze względów politycznych kupują gaz od Rosji po jednych z najniższych cen na świecie, ze względu na NS 1. Jest racjonalny ekonomicznie, nie strategicznie ale widać zakładają, że tak jest ok.

nawet w środowisku prawniczych istnieje spora grupa osób, która oficjalnie nie wyraża poparcia, ale w prywatnych rozmowach wykazuje daleko idącą aprobatę dla tego typu działań;-)

A czemu tu się dziwić. W końcu czekają na miotłę która wymiecie tych wyżej od nich i umożliwi im zajęcie opróżnionych posad. I w sensie dosłownym i w przenośni. Tyle tylko, że owi beneficjenci "porządków" za lat 4 zostaną na zasadzie prostej retorsji sami zmieceni. Czyli czy prawnik czy drwal jeden czort, choć drwal tego, że i jego wywalą nie dopuszcza do świadomości, a prawnik wie to doskonale. A jednak się na to godzi. I tego już zupełnie nie rozumiem.

Wysiłku jakiegoś intelektualnego w zasadzie tam nie było.

Jakbym był 4 skrzypkiem udającym nieporadnie dyrygenta też bym się nie wysilał. Szczególnie, że choćbym i stanął na uszach i zszokował siłą intelektu (raczej pisacza przemówień, nie własnego) to nawet i na 3 od tego nie awansuję. Więcej, byłoby to wręcz niebezpieczne bo faktyczny dyrygent mógłby się poczuć zagrożony i w ogóle na pysk z orkiestry wywalić. Za duże ryzyko...

Kuźwa dymać takie prawo i takie ambasady....żenada.

Ale to się teraz naturalnie i personalnie i prawodawczo zmieni. Czyż nie?

Bajka dla dzieci :)

12274745_1055988107753040_8422777095960130111_n.jpg?oh=61d46d98deed0909211b8e3e1fbd5d3e&oe=56E50960

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Pan Jarosław Kaczyński to polityk klasy światowej.

Zadziwia mnie tylko fakt, że wszelkiej maści łajzy i kanalie, które znajdują przyjemność w opluwaniu tego wielkiego człowieka, zgromadziły się na forum audiostereo w aż tak licznym gronie.

Hehehe...

Należy dać im szansę poprawy, a jeżeli jej nie wykorzystają skierować na przymusową resocjalizację.

W programie wykłady księdza Oko (działanie silnika tłokowego), posłanki Pawłowicz (savoir-vivre) i red. Sumlińskiego (techniki bezpiecznego chlastania). W ramach zajęć fizycznych zgniatanie puszek, wycinanie brzóz a na sesjach wyjazdowych do Jedwabnego warsztaty "gorące witanie imigrantów".

Jestem Europejczykiem.

Opinie dotyczące negatywnej postawy Polski względem arabskich emigrantów:

Ukryta Zawartość

Niech piszą co chca propaganda byla i będzie w obie strony.

Problem jest w kazdym razie powazny z jednego powodu. Jesli polityka otwartych granic doa wszystkich będzie kontynuowana i cala afryka zacznie sie zziezdzac do europy to w ciagu najbliższych lat u steru Europy pojawi się ktoś pokroju Hitlera i weźmie to za mordę a następnie Europę i tak sie zakonczy kryzys systemu zachodniego. Nastanie zamordyzm.

Ps. A lutin tylko trzyma kciuki chetnie z czolgami wjedzie i zrobi porzadek jak nadarzy się okazja.

Także choćby dlatego powinniśmy protestowac puki nie jest za późno.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

To się nazywa gest zwycięzcy;-) Dlatego już wiesz, dlaczego nigdy nie zagłosuję na cokolwiek co ma związek z SLD...

niech sie nazywa to jak chce ale zaczynam miec pewnosc ze ta dzialnosc wykonczy ten kraj jak kiedys dzialania szlachty.I nie chodzi tylko o koszty z tym zwiazane bo ida w setki milionow ale z otepieniem narodu ktoremu niebawem bedzie wszystko jedno i nie pomoga marsze ani koscielne zaspiewy.

Napisałem,że czterdzieści razy powtórzę jak się prawidłowo pisze słowo ch*j.Tylko tyle.

z tym ch*jem to nie jest prosto bo kiedys była dyskusja madrali od jezyka i h*j tez nie był niewlasciwy.Kwestia estetyczna.Tak mi sie wydaje.

Gorzej, jak w przypadku jarusia czy o zgrozo mulsa jest prymitywna i nieskuteczna.

tak doglebnie to ty mozesz juz nic nie pisac bo wykonales swoja role durnia i nic co napiszesz nie musi byc juz nawet czytane.Wszystko dzieje sie bez twego juz udzialu czy naszego, tak wiec nie ma mowy o propagandzie a jedynie o komentowaniu.Ty juz nie musisz bo jak powiedzialem zostałes tym durniem i wplywu cie juz na wszystko pozbawiono.Nam mozliwosci komentowania nie zabrano a wiec z tego korzystamy.To tak.... jakbys do teraz gryzł sie nie rozumiejac wczesniejszego.

Nieprzypadkowo znaczna część elektoratu pisowskiego to ludzie w taki czy inny sposób związani z PRL.

nie tylko elektoratu ale tez ekipy ze o wolskim nie wspomne jako kleczniku prezesa.

tomkly ma racje.Przecietnego durnia nie interesuje jak wyglada sprawa.Dotarło do niego ze kaminski to pies na aferzystow a ze durny to tego sie nigdy nie dowie a drugie ze w koncu pokazano palcem gdzie te sady maja swoje miejsce.Motlochowi w to graj.

Każdy kto pomoże PISS-owi ukarać byłych rządzących za wydumane winy jest automatycznie ułaskawiany w oczach wyznawców PIS-u i wybacza mu się wszystko. Przecież oni nawet nie wiedzą co się dzieje, nie interesuje ich łamanie konstytucji, dla nich to są jakieś prawne kruczki które ich nie interesują, ale które się wybacza w imię wyższego celu : " ukarać winnych" .

Takie mamy społeczeństwo ...

• Moderatorzy

A ja bym się chciał dowiedzieć, na czyich usługach jest ten cały fejsbuk -

Ukryta Zawartość

Dobrym hakerom zapory fejsbuka nie powinny być straszne,

możliwe , że byli blokowani przez innych hakerów.

Cel jeszcze nie został w pełni osiągnięty, ale już wkrótce.

Pewnie pierwszym zamordystycznym ukazem we Francji będzie ogłoszenie islamu religią dominującą i jedynie słuszną.

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Każdy kto pomoże PISS-owi ukarać byłych rządzących za wydumane winy jest automatycznie ułaskawiany w oczach wyznawców PIS-u i wybacza mu się wszystko. Przecież oni nawet nie wiedzą co się dzieje, nie interesuje ich łamanie konstytucji, dla nich to są jakieś prawne kruczki które ich nie interesują, ale które się wybacza w imię wyższego celu : " ukarać winnych" .

Takie mamy społeczeństwo ...

A czego się spodziewać po ciemnogrodzie ?

Już tylko ilość zwolenników teorii zamachu w Smoleńsku musi budzić zastanowienie.

(-)

To może jeszcze jakaś "licencja na zabijanie" ;-) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Już tylko ilość zwolenników teorii zamachu w Smoleńsku musi budzić zastanowienie.

Będzie jak z Katyniem - liczba ofiar będzie sukcesywnie rosła w miarę rosnącego zapotrzebowania politycznego i nośności tematu ...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.