Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tomuś, kiedy w końcu się napijemy herbaty razem i pogadamy jak człowiekowie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A która tam u was ładna i mądra...?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co tam PiS szykuje po cichu?Jakieś przecieki?

Przy podatkach majstrują w miarę otwarcie, przy projekcie ustawy antyaborcyjnej już po cichu, ale pewnie coś jeszcze szykują.

Jestem Europejczykiem.

Nasz Wielki Mąsz Stanu

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Co tam PiS szykuje po cichu?Jakieś przecieki?

CETA

Co myślicie/wiecie o tym? Tylko na poważnie proszę, bo że kaczor jest zły, niedobry, kawaler, nie ma konta etc to już wiemy. Mówcie o CETA

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Najlepiej na CETA znają się anarchiści, antyszczepionkowcy i antyaborcjoniści. Ich trzeba zapytać.

Osobiście ciekaw jestem, jak w tej chwili wygląda wymiana handlowa z Kanadą, jakie są prognozy po podpisaniu i jakie są ew. zagrożenia. Na razie rzeczywiście jakoś cicho wokół tematu.

Jestem Europejczykiem.

CETA i aborcja??? Chyba, żeby nie mówić o CETA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niby dlaczego? Moje pytania chyba są proste - jaka jest w tej chwili wymiana hndlowa, jakich zmian można sie spodziewać po wprowadzeniu CETA, co nam grozi, ale tak konkretniej, na podstawie wyliczeń. Nikt nie prowadził takich analiz???

Jestem Europejczykiem.

Moje jeszcze prostsze. A to Karnowskim, do tej pory liżącym nie tylko nogi preziowi, nie podobają się decyzje PiS? Czy może po "konstruktywnej rozmowie" z którymś z piesków prezia uznają swoje sądy za błędne i zaczną CETA chwalić pod niebiosa, jak wszystko co robi i nie robi PiS?

Prognozy prognozami. Pewnie analizy są/były prowadzone, ale sprawa jest już przesądzona. Zapytałem, bo myślałem, że wiecie coś więcej

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Niby dlaczego? Moje pytania chyba są proste - jaka jest w tej chwili wymiana hndlowa, jakich zmian można sie spodziewać po wprowadzeniu CETA, co nam grozi, ale tak konkretniej, na podstawie wyliczeń. Nikt nie prowadził takich analiz???

To trochę wyjaśnia: http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zywnosc-gmo-ceta-umowa-ceta-korzysci-w,87,0,2166103.html

,te umowy [TTIP i CETA] nie zawierają niczego korzystnego dla społeczeństwa.

konkluzja.

ps. a kim sa ci eksperci???? tak po prostu, kto to taki? ??

ciagle eksperci twierdza, eksperci to, eksperci tamto....ale kim sa ci eksperci????

tu na forum przykładowy hydraulik doradza niejednemu jako ekspert od akustyki wnętrz...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a kim sa ci eksperci???? tak po prostu, kto to taki? ??

Jedynymi ekspertami są tylko Ci, którzy liczą pieniądze.

Nie ma innych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To trochę wyjaśnia:

Ukryta Zawartość

Tam so dwa kluczowe pojecia - obowiązek przestrzegania norm fitosanitarnych już obowiazujących - wiadomo jak się w Polsce odbywa na przykładzie norm na proszki do prania zniesione po wykupieniu przez heinkla wiekszości zakładów hemicznych w Polsce. Wystarczy łapówa dla urzedasa i zadnych norm fitosanitarnych nie bedzie, bo norm jakości nie ma od dawna na produkcję rolną.

I druga kluczowa kwestia otwarcie rynków Ameryki Północnej na produkty rolne z Polski - tylko te produkty trzeba tam jeszcze dostarczyć po opłacalnej cenie co w przypadku produktów naturalnych o niskim przetworzeniu jest niemozliwe.

Po prostu chemia w spozywce łatwiej dopłynie statkiem niż jabłka luzem. na przykład.

Więc żeby z nimi handlować trzeba będzie sypać chemię do żarcia, a zeby sypać chemię do żarcia trzeba będzie znieść większość norm na produkty spozywcze.To czym będziemy z nimi konkurować - zupami w proszku??? Do tej pory firmy spozywcze z Ameryki słabo wcghodziły na rynek Polski, bo musiały sie angazować kapitałowo tu na miejscu co się im czesto nie opłacało z powodu wysokich kosztów zarzadzania przez ocean (znam takie przypadki konkretnych firm na przykład produkujących mączke na frytki). Teraz już tego problemu nie będzie - przywiozą swoje produkty zamiast swojego kapitału na produkcję.

Ukryta Zawartość

Czeka nas -, prawdopodobnie - kolejna histeria, kolejne marsze płodne i bezpłodne, bicie w PO i bicie w PIS znaczy się ogólna bijatyka bez ładu i składu. Strony konfliktu chyba jeszcze nie dopracowały scenariusza. Tymczasem pierwsze jaskółki już latają nisko:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analizy są przeprowadzone już dawno z tąd ciśnienie na podpisanie tej umowy szans na zobaczenie tych analiz nikt z nas nie ma obecnie wymiana Polska -Kanada jest coś ok 4-1 nie pamiętam dokładnych danych w każdym razie więcej zarabia na tej wymianie Polska.

Wiedzę natomiast Co nam grozi w starciu z tanią żywnością pędzoną na chemii mamy , grozi nam to samo co Polskim zakładom włókienniczym w starciu z rynkiem Chińskim , nierentowność i upadłość .Nas czekają reklamy na leki od zatrucia pokarmowego i reklamy z napisami ,, wolne od GMO ,, . Z daleka można chcieć pozyskać wiedzę tak modnie nazywaną know-how i o taką umowę powinna się Europa starać . Kluczem do dalszego drenowania rynku jest pozbawianie krajów konkurencyjności i samodzielności w kolejnych gałęziach gospodarki .

"...pozbawianie krajów konkurencyjności..."

Strach przed tego typu układami wynika prawdopodobnie z rosnącej roli ponadnarodowych koncernów.

Kapitał tychże kontrolują konkretni ludzie.

Zwróćmy uwagę, że obecnie 95% środków należy do 5% populacji.

Nierównowaga wciąż się powiększa.

Kontrola kapitału to wkrótce kontrola wszystkiego.

Zwróćmy uwagę, że już obecnie większość tzw. polityków to tyko gadające głowy w mediach...

Zarządcy globalnego kapitału siedzą cicho...

"...pozbawianie krajów konkurencyjności..."

To nie kraje konkurują...

A korporacje się dogadują...

grozi nam to samo co Polskim zakładom włókienniczym w starciu z rynkiem Chińskim , nierentowność i upadłość

Małe sprostowanie:

na początku w Łodzi był Rosjanin, który kupował WSZYSTKO i się nie targował (a jakość była wyższa niż chińska, malezyjska itp). Potem jeden taki zamknął granice wschodnią i Rosjanin zaczął szukać towaru w Chinach, Malezji itp. Ludzie i zakłady zaczęły mieć problem ze zbytem, bo Polacy już nie kupowali wszystkiego na pniu. I wtedy zjawił się Wietnamczyk na prześpiegi i otwarł drogę Chińczykowi. Ale to były bardzo stare czasy. Taką opowieść przekazała mi jedna pani, która miała podówczas całkiem spory magazyn/hurtownię w Łodzi

Teraz powinno być jeszcze lepiej.

A bracia Moskale jak nie mogli kupować, tak nie mogą dalej.

Jurgiel o mleku i wołcielu z kością gada, a Wy - nic???:)))

Jurgielowi tylko gadanie o dupie krasuli została. Do niczego innego niezdatny. Jego kolesie zresztą maja podobnie. Wystarczy pięciu hodowców świń z Podlasia na korytarzu ministerstwa żeby nagle wszystkie gabinety były puste lub zamknięte. Sekretarkom uciekać nie pozwolili, to i się dziewczyny za pracodawców musiały tłumaczyć... banda tchórzy.

Jurgiel hahahah wołciele

I jeszcze o doopie krasuli

Ukryta Zawartość

jurgiel hahahah

i GMO

Ukryta Zawartość

komenty- ciekawsze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziś w Sejmie posiedzenie Komisji Sprawiedliwości i ze strony posłów PiS kolejna porcja żenującego chamstwa i kolejny pokaz likwidowania krok po kroku demokratycznych instytucji .

PRL-owski prokurator Pawłowicz mebluje nam dom według widzimisię zakomleksionego kurdupla.

Czy dlatego, że swego czasu koledzy lali na podwórku pewnego rozwydrzonego bachora mamy teraz wszyscy staczać sie powoli ku państwu autorytarnemu?

Jarek, Zbyszek, Antoni. Czy koniecznie musi nami rządzić grupa socjopatów?

Jestem Europejczykiem.

Zgwałcono tłumaczkę w Calais

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.