Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę prowokacji?

Proszę:

Od przyszłego roku będzie można wyciąć drzewo na swojej działce bez pozwolenia gminy.

Obecnie to prawdziwa mordęga.

Wycięcie jednego własnoręcznie posadzonego drzewa mającego ponad 10 lat to w zależności od odmiany nawet kara równowartości samochodu...

Życie w Polsce normalnieje...

Doceniajcie rządy PiS`u...

Aha. Trawnik z rolki i rząd tujek przy płocie. To mi idealnie pasuje do statystycznego pisowca na swoim

Trafiłem na takie cos w sieci, przeczytałem i wychodzi mi, ze się pod tym podpisuję rekami, nogami i czym tam jeszcze mogę. Proste, ale prawdziwe. tutaj konkluzja autora:

I choć chętnie napisałbym, że tytułowe „

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Wam tego nie zapomni” odnosi się tylko do polityków PiS-u, nie mogę tego zrobić. Bo chodzi tu i o PiS, i o PO, i o SLD, i o PSL, i Ruch Palikota, i o Korwinistów, i o Narodowców, i o Razem, i o Kukiza, i o Nowoczesną. O każdego polityka, który w ciągu ostatnich 6 lat przyłączył się do tego politycznego rozbioru Polski. Tak, o Was mówię: panie… tutaj lista posłów z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

a tutaj znajdziecie całość. Naprawdę warto przeczytać, niezależnie od tego na kogo glosowaliście i kogo popieracie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy się zmieni to dopiero zobaczy. Wątpię i to bardzo by gminy nie chciały na tym zarobić. Inna sprawa, że o ile w sytuacji gdy wycinamy drzewa które sami sadziliśmy w ogrodzie to był idiotyzm, to w innych już nie tak bardzo. Jeśli gminy tego nie przystopują, to pod topór pójdą w pierwszej kolejności wcale nie te samodzielnie sadzone, ogrodowe, a miliony starych, potężnych drzew, głównie na wsiach. Pójdą po prostu na opał. Więcej, pójdą natychmiast, póki można, bo wiadomo, że ten przepis długo się nie utrzyma. Drwale będą mieli żniwa jakie im się nawet nie śniły.

Naprawdę nie widzicie, że PiS wcale nie zrobił tej nowelizacji by "dopieścić" właścicieli domów z ogrodami, którzy mają ochotę zmienić ich aranżację. Statystycznie to nie jest ich elektorat. PiS zrobił to pod wiejski, do tej pory PSLowski elektorat. Tak jak 70% zaliczki na poczet dopłat.

A wystarczyło zmienić przepis określający wiek drzew na które nie trzeba pozwolenia. Z 10 na np. 30 lat.

No ale spodziewać się rozumu po PiSie przecież nie można...

Nie czytałem projektu , ucieszyłem się że ktoś się za to wziął bo dotychczasowa ustawa jak dla mnie to przede wszystkim naruszała podstawową zasadę prawa jaką jest proporcjonalność kary do winy. Mogłeś zostać dożywotnim bankrutem za wycięcie kilku chorych dębów posadzonych ręką Twojego ojca za Twoją stodołą.O lat mówiło się że ustawa wymaga zmiany i jest niesprawiedliwa - i nic. Mogę się zgodzić, że nie powinno się nawet na własnej działce wycinać starszych drzew bez pozwolenia, jednak kary były chore , podobnie jak to że nie było żadnego sposobu aby post factum się z dokonanego czynu wytłumaczyć jakąś extra łagodzącą okolicznością. Gdyby wycięcie drzewa jakimś cudem ratowało życie 10 kobietom w ciąży - dostałbyś medal ale i tak dostałbyś gigantyczną karę .

<br />Przez to drzewo elektorat PiS powiększył się o 1.<br /> <br /> <br />

Dżisus , mam nadzieję że nie mnie masz na myśli...

No i cała reforma systemu podatkowego do kosza. PiS przestraszył się skutków. Nie byłbym jednak wielkim optymistą. Muszą skądś brać pieniądze na rozdawnictwo, a jedyne łatwo dostępne źródło to "bogacze" zarabiający (przepraszam, "kradnący", bo wg przeciętnego Polaka takie pieniądze można tylko ukraść, a nie uczciwie zarobić), 5000 zł miesięcznie.

Muszą skądś brać pieniądze na rozdawnict

Mogą sięgnąć do banków takich jak PKO BP i Pekao SA. Czy już należy wycofywać wkłady?

"Z dniem 1 lutego wstrzymuje się wypłaty z kont obywateli w bankach z kapitałem państwowym powyżej 1,5%.

Albo -

"Z dniem 1 lutego zamienia się środki zgromadzone przez obywateli na bony skarbowe nieoprocentowane. Data realizacji - po 2026 r.

• Moderatorzy

Znalazłem ciekawe dotyczące bieżącej sytuacji:

"~sklave : Demontaż świata postępuje i marne są szanse na szybką poprawę. Nie łudźmy się, że z bliskowschodniego chaosu czy afrykańskiej anarchii wyłonią się samodzielne struktury państwowe mogące zahamować exodus kolejnych milionów uchodźców. I nie łudźmy się też, że obecna Europa może ich zatrzymać. Z jednej strony, Chiny i Rosja upatrują w tym nieładzie szanse na wzmocnienie swojej podmiotowości, a z drugiej, Stany Zjednoczone zmęczone nieustannym gaszeniem pożarów odpychają od siebie odpowiedzialność. Europa, na pozór wciąż silna i bogata, w obliczu zagrożenia dzieli się dziś zamiast konsolidować. Coraz bardziej przypomina to konfekcjonowanie mniejszych regionów w polityczno - gospodarcze sojusze szukające pretekstu, żeby wyrwać się z kieratu Komisji Europejskiej. Memy na sklave.galeria"

"~Harcerz_60+ : TAKA BABA zdobywa pozwolenie wyborców na sprawowanie rządów i uzurpuje sobie prawo do zapraszania w imieniu suwerena zupełnie obcych kulturowo, niebezpiecznych - "gości". Ci z radością na twarzach i z nożami za pasem przybywają i zaczynają panoszyć się po kraju i zaglądać ludziom w garnki, ale oczywiście nie tej pani, która pozwoliła sobie na ich zaproszenie; ona siedzi za murem dobrze chroniona przez kordony strażników. Ma tylko jeden kłopot: jak teraz wmówić tym prostakom, że dobrze zrobiła i że w następnych wyborach znowu powinni na nią zagłosować. A że ma kasę, to i ma gromadę klakierów nawet poza granicami kraju. To nie jest polityka, to choroba z nadmiaru dobrobytu, to coś w rodzaju pomroczności jasnej (czy raczej ciemnej), która prowadzi do katastrofy, ale nie chorego polityka, lecz przede wszystkim - katastrofy narodu. Czy ten naród będzie w stanie zerwać się do walki....."

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak to wstrętni Niemcy nienawidzą Polaków.

"Bild": polski kierowca żył do momentu zamachu

Kierowca polskiej ciężarówki, wykorzystanej do poniedziałkowego ataku w Berlinie, żył do momentu zamachu - informuje dziennik "Bild". Z informacji gazety wynika, że Polak prawdopodobnie próbował powstrzymać napastnika.

No i cała reforma systemu podatkowego do kosza. PiS przestraszył się skutków. Nie byłbym jednak wielkim optymistą. Muszą skądś brać pieniądze na rozdawnictwo, a jedyne łatwo dostępne źródło to "bogacze" zarabiający (przepraszam, "kradnący", bo wg przeciętnego Polaka takie pieniądze można tylko ukraść, a nie uczciwie zarobić), 5000 zł miesięcznie.

Z tego wynika że w Sejmie siedzą sami "kradnący" ? Coś w tym może być.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Sprawy "pasażera" "polskiego TIRA" jest dalej otwarta..., jak się okazuje głównego podejrzanego "Pakistańczyka" wypuścili, znaleźli za to w kabinie dowód osobisty jakiegoś Tunezyjczyka,..., dodatkowo ponoć polski kierowca stoczył walkę z napastnikiem przed śmiercią chcąc uniemożliwić napastnikowi dokonanie tej makabry, ponoć już był dźgnięty nożem ,.....tak czy siak w końcu został zastrzelony...

To się wszystko kupy nie trzyma...., ani ten Pakistańczyk , ani ten dowód osobisty :), tym bardziej najpierw dźgnięty a następnie zastrzelony Polski kierowca TIRA...

Ktoś tu mocno kręci,....... Oj Niemiaszki macie już dużo za uszami.......................jak znam życie to Polaka zastrzelili Niemcy....

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

jak znam życie to Polaka zastrzelili Niemcy.

Żeby aż tak nienawidzić własnej ojczyzny w godzinie próby:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co ma piernik do Wiatraka .....,

Facet nie żyje został ponoć zastrzelony, wcześniej dźgnięty nożem....,...

Nie trzeba być Dziewulskim żeby się zorientować że coś tu śmierdzi..., jeśli terrorysta chciał skutecznie porwać Tira to by od razu zastrzelił Polskiego kierowcę....

A jak to wyglądało....

Pewnie tak że Ciapaty wziął nóż , którym się posłużył w celu uprowadzenia ciężarówki, Polak siedział cicho dopóki się nie zorientował że będzie masakra , ( wtedy bohatersko ) rzucił się na ciapatego , dostał nożem dwa trzy razy ale mimo to bohatersko odciągnął kierownicę ciężarówki , tym samym udaremniając większą masakrę, Ciapaty wyskoczył z ciężarówki i uciekł a rannego Polaka dobiła niemiecka Policja.....

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Kolejny raz okazało się, że Duda jest tylko i wyłącznie figurantem, z którym nie liczy się nawet PiS. Zaprosił przywódców opozycji, naobiecywał im, że do czasu ustalenia nowych zasad działania mediów obowiązywać będą stare.

I co? I g...

Kuchciński skasował dziennikarzom przepustki jednorazowe.

Nawet taki bęcwał nie liczy sie z Dudą. Nie liczy się, bo wie, że nie musi.

Jestem Europejczykiem.

Polecam zarówno film Orła jak i pierwszy komentarz

Ukryta Zawartość

trochę to nie pasuje do obecnej naszej sytuacji wewnętrznej- nie wyjaśnia jej

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Do tego wyjątkowo głupim. Nie ma szans na drugą kadencję, więc choć w historii mógłby się zapisać nie jako podnóżek prezia i długopis. Ale do tego trzeba mieć choć resztki ambicji i choć ćwierć jaja.

"Ilu ludzi zabił ZSRR/Rosja od 1945r.? Bo USA zabiły w ponad 70 państwach ponad 4 miliony ludzi"

Wedle najostrożniejszych szacunków w ZSRR i państwach pod jego "protektoratem" i wpływem do 15 do 17 mln. Wedle tych mniej ostrożnych 35-40.

Jakieś jeszcze pytania?

Gość

(Konto usunięte)

choćby na Ukrainie

Chodzi o po 1945 r.

Np. populacja Ukrainy w 1945 r. była ok. 34 mln., w 1989 r. (niezależność) - ok. 52 mln. - przy krwawym reżymie przybyło 18 mln. Ukraińców. Obecnie jest ok. 45 mln.(licząc z Krymem) - za lata niezależności ubyło co najmniej 7 mln. Ukraińców.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.