Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisz o manipulowaniu nie wiedząc na czym ta sztuka polega, zwłaszcza pisząc obok prawdy. ;(

Tylko to różni te rozporządzenia.....czyżby? Wszystko sprawdziłeś? Załączniki (wszystkie) też???

"MSWiA opublikowało dziś rozporządzenie, które upraszcza procedury administracyjne związane z remontem lub odbudową domów i mieszkań zniszczonych albo uszkodzonych w wyniku sierpniowych nawałnic. Regulacja dotyczy 101 gmin w trzech województwach."

Taki tekst znajdziesz w każdej prasie i w informacjach internetowych od prawa do lewa. Wszyscy się mylą???

Nikt nie zauważył że to "ściema" i nie "wykazał" tego co cytowany (wczoraj 00:45) przez toptwenty "mędrzec" insynuuje??

Znajdziesz też (oczywiście poza wiadomymi mediami "rzetelnymi") taką informację;

"Kwota odszkodowania, w formie zasiłku celowego, na odbudowę budynków mieszkalnych została podwyższona do 200 tys. zł (dotychczas ta kwota wynosiła do 100 tys. zł), a dla budynków gospodarczych będzie to kwota do 100 tys. zł.

"To nie jest ostatnie słowo. Jeżeli będzie taka potrzeba, to ta kwota może ulec podwyższeniu"

- powiedział wcześniej dziś szef MSWiA Mariusz Błaszczak na konferencji prasowej."

No w manipulowaniu to jesteś mistrzem, nawet nie dorastam do pięt.

Przeczytaj na spokojnie tych 6 stron rozporządzenia. Tekst jest bardzo prosty. Znajdź teksty o których piszesz. Powiedzenia!!!

P.S.

Błaszczak powiedział czy było to w rozporządzeniu? Nie rozróżniasz rozporządzenia od wywiadu, wypowiedzi?

Może skończ to szukanie dziury w całym i nie wymyślaj kolejnych rzeczy, tylko spójrz prawdzie w oczy.

ja pierdzielę. Nawet nie potrafią zliczyć tych gmin.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12155-0-14539100-1503126260_thumb.jpg

post-12155-0-43807400-1503126273_thumb.jpg

post-12155-0-00918800-1503126287_thumb.jpg

post-12155-0-75198500-1503126293_thumb.jpg

post-12155-0-78768300-1503126302_thumb.jpg

post-12155-0-30484900-1503126308_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

A nie przyszło ci do głowy że reszta jest w załącznikach?

Co do manipulowania podałem za mediami co o rozporządzeniu podają....wczoraj to samo słyszałem na TVN-nie a oni chyba nie mówią czegoś co nie ma miejsca, zwłaszcza gdy to jest z korzyścią dla rządzących; :))))

"MSWiA opublikowało dziś rozporządzenie, które upraszcza procedury administracyjne związane z remontem lub odbudową domów i mieszkań zniszczonych albo uszkodzonych w wyniku sierpniowych nawałnic."

Ps. Nie odróżniłeś że to co podałem (część wywiadu Błaszczaka, konkretnie wytłuszczone zdanie) podałem jako informację uzupełniającą, ciekawostkę (którą np TVN zmanipulował) a nie jako rozporządzenie czy manipulujesz moim wpisem?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Od początku rozmawiamy o tym rozporządzeniu i ono jest kompletne. O innych decyzjach rządu nie rozmawialiśmy. Więc proszę nie mieszaj decyzji i innych rozporządzeń od tych o których jest mowa.

Jak toptwenty podał nie różniące się treścią czołówki rozporządzeń wszyscy piali jak to niczym się ono nie różni....jak się okazało że różni się dalszą treścią zaczynasz uznawać (i to jestem gotów uznać że słuszne) za niezbyt ważne w naszym sporze.....nie mogę jednak zgodzić się ze stawianą tezą że nieistotne są załączniki do tego rozporządzenia które są tego rozporządzenia dopełnieniem a nie "innymi decyzjami rządu"!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak toptwenty podał nie różniące się treścią czołówki rozporządzeń wszyscy piali jak to niczym się ono nie różni....jak się okazało że różni się dalszą treścią zaczynasz uznawać (i to jestem gotów uznać że słuszne) za niezbyt ważne w naszym sporze.....nie mogę jednak zgodzić się ze stawianą tezą że nieistotne są załączniki do tego rozporządzenia które są tego rozporządzenia dopełnieniem a nie "innymi decyzjami rządu"!

Maju, nie wiem jak długo można pisać o braku różnic (poza spisem miejscowości i datami). Rozmawialiśmy o jednym rozporządzeniu, które nie ma załączników. Tak zostało opublikowane w Dzienniku Ustaw. Sprawa dziecinnie prosta, a Ty krążysz dookoła, wstawiasz jakieś wywiady piszesz o jakiś załącznikach, których nie ma, lub nie zostały jeszcze opublikowane. Ja nie mogę ich znaleźć, Ty chyba też, bo już dawno byś je wstawił.

Sprawa tak banalnie prosta, że z mojej strony w tej sprawie to EOT. Jak długo można to ciągnąć.

Szanowny Kolega jak widzę ulega propagandzie reżimu który wstawia takie właśnie kity dla osłabionych na umyśle, czyli własnego elektoratu. Faktem jest, że opozycja zbyt mało mówi o własnych propozycjach, ale faktem też jest to, że media kompletnie nie są nimi zainteresowane, bo napierdalanka jest bardziej widowiskowa od prac legislacyjnych.

Ale hasło z promocja LGBT jest tak głupie jak teksty posła Turczyńskiego.

Nie Turczyński, a Tarczyński.

Cham, ale zwięzłość wypowiedzi tego typa urzeka.

"Won!", rzucił do dziennikarza na prośbę o rozmowę telefoniczną. I tyle.

Maju daj już spokój.

Zresztą to rozporządzenie to legislacyjny gniot.

Przez następne 1000 lat będzie 1000 epizodów pogodowych... i co, będzie 1000 rozporządzeń...?

I jak zwykle targi przy tego typu sprawach, kogoś zapomniano, ktoś miał pecha bo rozwaliło mu obejście w pojedynkę (brak efektu medialnego)...

Do orzekania poziomu klęski żywiołowej są inne procedury a w ślad za nimi stosowna pomoc.

Tylko słabe państwowości produkują ad hoc jakieś tego typu gnioty.

Za chwilę zawali się jakiś most i trzeba będzie czekać na rozporządzenie?

2. Nie podając żadnych faktów wmawiasz że kłamię.

I powtórzę. Kłamiesz. Podajesz za łże-wizją Kurskiego jak to władza natychmiast pospieszyła z pomocą. A ja na podstawie materiałów źródłowych udowodniłem, że to nieprawda.

wcinając się w dyskusję

Nie rozumiem tego stwierdzenia. To jest Forum publiczne i każdy ma prawo zabrać głos w dowolnej chwili i w dowolnym temacie.

Mam wrażenie, że nie bardzo jest o czym. Jeżeli jest inaczej, oświećcie mnie.

Czy może raczej niepoprawne? Co poza tym promuje partia Nowoczesna? A pokładałem w niej pewne nadzieje...

Nie czuję powołania do oświecania. Ale podam przykład - wczoraj czy przedwczoraj słuchałem rozmowy z Budką i Gasiuk-Pichowicz w której mówili o różnych projektach ustaw, w tym o projekcie reformy sądownictwa o tym, że rozmawiali w tej sprawie z Kancelarią Prezydenta. Mimo, że interesuję się polityką usłyszałem o tym po raz pierwszy, w mediach też o tym cicho.

To element socjotechnicznych chwytów reżimu - wmawiać ludziom, że opozycja niczego nie robi i tylko mówi "nie" i jak widać po Twoim wpisie łapie się na to wielu ludzi.

Jestem Europejczykiem.

Zwłaszcza na Bliskim Wchodzie, gdzie takie akty terroryzmu jak w Barcelonie są na porządku dziennym.

Rozumiem że kierowani solidarnością mamy im ulżyć przez przyjęcie części terrorystów do nas, żeby była tak uwielbiana przez postępowców równość?

Rozumiem że kierowani solidarnością mamy im ulżyć przez przyjęcie części terrorystów do nas, żeby była tak uwielbiana przez postępowców równość?

Badzmy bardziej tolerancyjni:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Elementem socjotechnicznych chwytow jest tez wmawianie ludziom, ze opozycja cos chce robic(np z sadami)i jak widac po Twoim wpisie.................

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Elementem socjotechnicznych chwytów jest wmawianie ludziom, że rząd chce usprawnić działanie sądów i jak widać po Twoim wpisie to działa.

Skończył ci się ban bubek, czy wylazłeś z nory po odczekaniu aż ludzie zapomną czarną serię wpadek reżimu?

Tak czy tak witamy prawdziwego PiSowca co to nie wstydzi się przyznać, że głosował na prostaków pokroju Tarczyńskiego (dzięki Niusiu za przypomnienie nazwiska tego buca).

Jestem Europejczykiem.

Dla ministrów rządu polskiego też?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma dobre wzorce, np Michnik, na ktorego kolesi. zapewne glosowales Ty

A propo wspomnianego prze kol. Budki, to tez ladnie wypada

Ukryta Zawartość

Takze gratuluje idoli:)

Ukryta Zawartość

Fakt, że ktoś się z Michnikiem czy Budką nie zgadza nie upoważnia do nazwania ich chamami. Gdyż nie są, wprost przeciwnie.

Zastanawiające, że niektórzy dostrzegają chamstwo tam gdzie go nie ma, a nie widzą tam gdzie jest (Pawłowicz, Tarczyński). Cóż za wyborcza spostrzegawczość.

Fakt, że ktoś się z Michnikiem czy Budką nie zgadza nie upoważnia do nazwania ich chamami. Gdyż nie są, wprost przeciwnie.

Zastanawiające, że niektórzy dostrzegają chamstwo tam gdzie go nie ma, a nie widzą tam gdzie jest (Pawłowicz, Tarczyński). Cóż za wyborcza spostrzegawczość.

Czy nazywaniem ludzi skur..... nie jest chamstwem?

<br />Ja Kolegę bubka chwalę, a moderacja wycina moje wpisy. Więcej tolerancji dla zwolenników reżimu<br />

Czy Ty jestes zwolennikiem rezimu? Przeczytaj jeszcze raz i zauwaz co napisales:)

Oczywiscie mozna uznac, ze zostal sprowokowany. Tyle, ze w ten sposob kazdy moze sie tlumaczyc, a chamstwo pozostanie chamstwem. W skali chamowania(jezeli bysmy taka utworzyli) tez poszedl wyjatkowo wysoko:)

Jeżeli są dowody na to że tacy są to nie jest to chamstwo, ale jak nie ma dowodów to może być. W przypadku działaczy PiS rzadko się można pomylić. Wszyscy są podporządkowani Prezesowi a kim on jest wszyscy widzą i słyszą, tylko nie wszyscy jeszcze rozumieją kim jest ten osobnik.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Czy nazywanie ludzi (z mównicy sejmowej) kanaliami o zdradzieckich mordach nie jest chamstwem?

W skali chamowania (jezeli bysmy taka utworzyli) tez poszedl wyjatkowo wysoko:)

Krystyna Pawłowicz czy Dominik Tarczyński nie muszą obawiać się konkurencji. Są nie do pobicia.

Nazywijmy rzeczy po imieniu. To PiS wprowadził język nienawiści do przestrzeni publicznej i chamstwo jako pełnoprawne narzędzie politycznej dysputy. Obecnie inni podjęli rękawicę i odpowiadają tym samym. Do każdego należy przemawiać językiem dla niego zrozumiałym, a wiele wskazuje że PiS innego nie zna. Hipokryzja tego ugrupowania politycznego polega na również na tym, że gdy sami używają chamskiego instrumentarium dyskusyjnego - uważają, że wszystko jest w porządku, natomiast gdy ktoś zastosuje to samo (na dodatek zaproponowane przez PiS) w stosunku do nich samych - są oburzeni i udają wielce poszkodowanych.

Słyszałem trafne powiedzenie:

Zwolennik PiS to ten, który wysłuchał Prezesuńcia i uwierzył.

Przeciwnik PiS to ten, który wysłuchał Prezesuńcia i zrozumiał.

Każdy odpowiada za własne czyny i własne postępowanie. Obwinianie ludzi za to, co robiła ich rodzina jest w najczystszej postaci cechą stalinizmu.

Widać skąd zwolennicy PiS czerpią wzorce.

No cóż, poziom agitacji PiSowców spada coraz bardziej widać, że skierowany jest do coraz głupszego elektoratu. Ale dlaczego tu, na audiostereo?

Jestem Europejczykiem.

W ten sposób powstają mity o nazikrasnalach z "polskich obozów śmierci" głoszonych wszem i wobec

przez "liberalnych demokratów" i lewackich oszołomów.

Bezczelnością (delikatne) jest nazywanie przez owych całej reszty ich przeciwników w poglądach od faszystów.

Generalnie ta cały pseudo liberalizm i stawianie sobie za bogów pijaków i debili z "brukselskiego olimpu"

przypomina raczej faszykomunizm tylko w bardziej cynicznym wydaniu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No cóż, powtórzę swój wpis z innego wątku który nie spodobał się moderatorowi.

"Są natomiast na forum osobnicy którzy piszą to samo, w ten sam sposób, wklejają podobne teksty z tych samych niszowych portalików naprzemiennie, tzn. rzeczywiście jak jeden dostanie bana to drugi się uaktywnia. Ostatnio rzucił mi się w oczy niejaki T.Rex ze swoimi wklejkami."

Dodam - debilnymi wklejkami bez żadnego związku z tematem dyskusji. Typowa robota prymitywnego najemnika.

Nie to co iksik, ten najgłupsze propagandowe hasełka powtarza z wiarą i prawdziwym zaangażowaniem.

Jestem Europejczykiem.

Nie musisz przyjmować do wiadomości tego co napisałem.

Być może i najprawdopodobniej nie Ciebie dotyczył ów wpis.

propagandowe hasełka prawdziwym zaangażowaniem.

Trudno polemizować z kimś kto co chwilę do słowa demokracja potrzebuje dodawać przymiotniki.

Co do propagowania głupoty z prawdziwym zaangażowaniem to chylę czoła przed Twoją determinacją w tym względzie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.