Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z autopsji to wiesz?

I nie ciagle, tylko sobie powrocil w wolnym czasie:)

Wiem z dobrze poinformowanych źródeł. A słowa "do końca dnia" zrozumiałem dosłownie. Taką mam wadę. Jak ktoś do mnie mówi - ja to odbieram poważnie.

Tyle jest warte słowo PiSSmana.

Albo KOD organizujacy obchody Sierpnia, lapa w lape z bylymi ubekami

Masz jakieś konkrety na ten temat czy potrafisz tylko trollować? Podaj fakty, ile to jest tych ubeków w tym KOD? Proszę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

No chyba że jedziesz tu nam Dziennikiem Telewizyjnym TVPiS, no to więcej pytań nie mam, na głupotę nie poradzę.

Nawet kursuje powiedzenie: "coś jest głupie jak paski w TVP".

A czy ja ci dawalem slowo, zawsze moglem zmienic zdanie. Bob, moze lepiej jakas bardziej merytoryczna i jednoczesnie gleboka mysl. Fajnie sie czyta:)

Masz jakieś konkrety na ten temat czy potrafisz tylko trollować? Podaj fakty, ile to jest tych ubeków w tym KOD? Proszę.

Jakie konkrety, do tej pory razem sie pokazywali, to i teraz sie pokaza. A w meritum, nie wydaje ci sie dziwne organizowanie obchodow przez ludzi, ktorzy chcieli ograniczac przywileje zwiazkow i podnosic wiek emerytalny.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

razem się pokazywali

Najwięcej byłych członków PZPR i funkcjonariuszy SB jest obecnie w PiS. Przecież to partia o profilu bolszewickim, a nacjonalistyczno-kościelne ozdobniki nie mają większego znaczenia.

No tak, moje uaktywnienie tak bardzo cie zawiodlo:)

Przepraszam, że Twoje słowa potraktowałem poważnie. To się więcej nie powtórzy.

Ciekawe czy pan Mazgula tez sie wybiera?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czy Pis chce wystapic z UE, nie slyszalem,

Wszystkie działania PiS na to wskazują. Sądzę że UE też widzi to że PiS-owi z UE nie po drodze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To Jarosław Kaczyński był zawsze zastępcą Lecha Kaczyńskiego, zawsze w jego cieniu, nigdzie nie traktowany poważnie, nawet SB nie miało na niego teczki, może poza samymi okładkami, nigdy nie aresztowali go, choćby chciał, nic......

Można się wkurzyć, no bo jak tu teraz przerobić podręczniki do historii, wymazać informacje z Internetu, no jak?

21032384_1308173535978967_2253412443027101347_n.jpg?oh=1dd275e5e683c6daf97c5003ef82f4cc&oe=5A12D678

Bo prawdziwa wywrotowa robota robiona było w głębokim ukryciu przez wiadomo kogo. Konspiracja była tak głęboka, że nawet sami zainteresowani nie zdawali sobie sprawy, że biorą udział w tej heroicznej walce z komuną.

Jeżeli A łączy się z B, a B łączy się z C, to A łączy się z C. Przechodniość relacji.

Przechodniość reakcji ma miejsce wtedy gdy jest pewność połączenia A, B I C. W tym przypadku takiej pewności nie ma, choć prawdopodobieństwo jest niezerowe. Podejmujesz się wyrokować przy jakim poziomie prawdopodobieństwa coś nastąpi lub nie? Szczególnie, że nie masz danych i wiedzy by to prawdopodobieństwo szacować z akceptowalnym błędem. Ty może byś się tego podjął, ale nie Ty podejmujesz decyzje, a politycy, a oni nie mają z pewnością Twojej pewności siebie.

Admirał Matome Ugaki dla odmiany sam poleciał ostatnim samolotem - kiedy dowiedział się o kapitulacji, jednak nie otrzymał jeszcze rozkazów wstrzymania walk.

I uważasz, że postępowanie Ugakiego to nie jest właśnie przykład fanatyzmu? A co tam, choć wiem, że wojna ostatecznie przegrana, to się zabije ukatrupiając jak Bóg da jeszcze iluś tam jankesów. Taka postawa jest wedle Ciebie tym przeciwieństwem fanatyzmu muzułmańskiego? Pomijam już fakt, iż przykład kamikadze był ilustracją tylko tego, że nie tylko u muzułmanów ich wiara takie decyzje akceptuje. Bo zdaje się kościół szintoistyczny nigdy Tokko nie potępił, a i nawet i współcześnie Japończycy nie mają ich za wariatów a bohaterów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dłużej niż myślisz.

Dwa lata temu wieszczyliście koniec świata w polskiej gospodarce a i dolar miał być po sześć złotych .

Ukryta Zawartość

No dalej , napisz jakie to PIS ma szczęście bo na rynkach jest koniunktura i wzrost.

Ni wiem czy kolega Ci odpowie ale ja spróbuję. Otóż tak, PIS ma szczęście bo jest koniunktura /w skrócie/. Ponieważ nie chce mi się wdawać w dyskusje to znajdź mi kontragument w postaci jednej decyzji rządu która na te korzystne parametry ma wpływ. Wspomnę tylko że pomijam 500+ nie będzie dobrą odpowiedzią, bo już któryś z Twoich kolegów wkleił analizę z danymi Gus z których jasno wynika że konsumpcja indywidualna nie wpłynęła zasadniczo na ten fakt a w poprzednich okresach wręcz malała.

A teraz druga strona medalu. Ważniejsze dla mnie ale niestety nas wszystkich są konsekwencje zadłużenia. Wiec dane : Tylko na koniec pierwszego kwartału wzrost o 10mld w stosunku do końca 2016. Jeśli uwzględnić sztuczki księgowe /

i odejmując aktywa BFG długu sektora instytucji rządowych i samorządowych zaksięgowano 7,3mld /50 % mniej:). Ale uwaga o 75,1mld więcej niż rok temu w tym samym okresie !!!!/ Gwoli sprawiedliwości PO tez było w tym zakresie kreatywne , bo choćby OFE pozwoliło pięknie zaksięgować relację długu do PKB obniżając wskaźnik o 5,5%.

Ale wracając do okresu rozpatrywanego ok 30% zadłużenia denominowana jest w walutach obcych stąd spadek notowań głównie euro ,dolara, franka i jena obniżyło te parametry o ponad 14, 5 mld złotych !!! Na to ma tez wpływ odpowiednie księgowanie różnicy zadłużenia przedsiębiorstw państwowych /obniżono/ , krajowego fundusz drogowego /obniżono/ i wiele innych . Inaczej mielibyśmy kolejny rekord tak mniej więcej żebyś zrozumiał w kwartał więcej nowego długu niż potrzeba na całe 500+ na rok. Zapewne domyślasz się że wpływ Morawieckiego na jena lub dolara jest w skrócie żaden.

Nawet dane opublikowane przez tych właśnie kreatywnych księgowych /obecny rząd/ wskazują niepokojąco że mimo korzystnej koniunktury i rekordowych jak ktoś wkleił wzrostów na tle innych krajów europejskich, rząd zadłuża nas szybciej niż rośnie PKB .

W efekcie jesteśmy jednym z najbardziej zadłużonych krajów w regonie. W tym aspekcie który może posłużyć do oceny rządu /w przeciwieństwie do głupot które wypisujecie/ wygrywamy tylko z chwalonymi tu przez zwolenników Pis Węgrami. Także Słowenią i Chorwacją. I niestety tyle.

Tak przy okazji ponieważ wklejane są tu głupoty i przypisywanie zasługi Morawieckiemu chciałem to napisać bo niestety uważam go za bardzo nieudolnego ministra finansów /mimo nadziei że będzie inaczej/, a tak pozwoliłem sobie na analizę bo skończyłem kiedyś dodatkowo studia ekonomiczne a jak przypuszczam Ty nie /sądząc po wpisie/. Zapraszam jednak jakbyś chciał troszkę tej wiedzy nabyć. Śmieszy mnie /albo martwi zależnie od perspektywy/ bezwiedne posługiwanie się wklejkami przez zwolenników obecnego rządu nie mających pojęcia z czego wynikają. Odpowiedzcie sobie dlaczego Morawiecki dwoi się i troi aby do.... ać znowu przedsiębiorcom kolejnymi pomysłami i w zasadzie tylko im , bo jakby ktoś chciał podyskutować o mafiach paliwowych , podatkach bankowych , od marketów etc ./pomysły Morawieckiego/ to chętnie odpiszę jak wygląda sprawa z perspektywy budżetu. A więc w skrócie pozostały zwykłe przedsiębiorstwa. A szkoda, bo w kontekście jak wyżej, czyli jedynego żywiciela który trochę ratuje sytuację, jest to podcinanie gałęzi na której się siedzi.

Niestety nie jest dobrze i tego się obawiam w dłuższym okresie. Niestety Pis robi to szybciej niż PO mimo korzystniejszej koniunktury.

Ukryta Zawartość

Przechodniość reakcji ma miejsce wtedy gdy jest pewność połączenia A, B I C. W tym przypadku takiej pewności nie ma, choć prawdopodobieństwo jest niezerowe. Podejmujesz się wyrokować przy jakim poziomie prawdopodobieństwa coś nastąpi lub nie? Szczególnie, że nie masz danych i wiedzy by to prawdopodobieństwo szacować z akceptowalnym błędem. Ty może byś się tego podjął, ale nie Ty podejmujesz decyzje, a politycy, a oni nie mają z pewnością Twojej pewności siebie.

Ta relacja wg. wszelkich dostępnych przesłanek wygląda na przechodnią - skoro dzieci imigrantów poprzedniej fali, od której wymagano pracy, się radykalizują, to w przypadku nowej fali, której wątroba będzie gnić od socjalu, potomstwo zradykalizuje się tym bardziej.

Poza tym dla polityka priorytetem powinno być dobro obywateli którzy go wybrali. Socjalny imigrant to żaden zysk, a import ludzi którzy od samego początku pokazują że miejscowe prawa i zwyczaje mają wiadomo gdzie, tylko chcą kasy, na pewno nie przysłuży się poziomowi życia obywateli, o poważnym ryzyku zamachów terrorystycznych w przyszłości nie wspominając.

I uważasz, że postępowanie Ugakiego to nie jest właśnie przykład fanatyzmu? A co tam, choć wiem, że wojna ostatecznie przegrana, to się zabije ukatrupiając jak Bóg da jeszcze iluś tam jankesów. Taka postawa jest wedle Ciebie tym przeciwieństwem fanatyzmu muzułmańskiego? Pomijam już fakt, iż przykład kamikadze był ilustracją tylko tego, że nie tylko u muzułmanów ich wiara takie decyzje akceptuje. Bo zdaje się kościół szintoistyczny nigdy Tokko nie potępił, a i nawet i współcześnie Japończycy nie mają ich za wariatów a bohaterów.

Z tego co mi wiadomo, adm. Ugaki rozbił się na jakiejś wyspie bez trafienia żadnego okrętu amerykańskiego. Wiadomo że na pewno nie wrócił, a kroniki amerykańskie nie wspominają o żadnym ataku tego dnia. Odnalezienie rozbitego samolotu i pochówek rozbitków jest już mniej pewny, ale doniesienia były.

Powodowało nim jednak głównie poczucie odpowiedzialności - szafował życiem swoich ludzi, żądał od nich samobójczych ataków, na nic się to nie zdało, więc uznał że sam musi zrobić to, czego wymagał od innych. Nie jest mi znany żaden przypadek takiej mentalności u przywódców islamskich. Islam zdaje się zresztą potępiać bezproduktywne samobójstwo, a jak ktoś zginął w walce to przecież poszedł do raju i będzie się zabawiał z hurysami. Nie słyszałem też o przypadkach śmierci muzułmanów z przepracowania (z własnej woli), a w Japonii jest to dość częste - nawet mają na to specjalne słowo.

Natomiast odnośnie japońskiego specjalnego ataku - oprócz złamania tabu, tak się technologicznie złożyło, ze była to strategia opłacalna. Jeżeli przykładowo dowódca lotnictwa morskiego ordynował atak na lotniskowiec nieprzyjacielski, to wiedział że w ataku zginie iluś pilotów, a szanse wyeliminowania lotniskowca są takie to a takie. Nie zdziwiłbym się, gdyby podobna kalkulacja dla ataku samobójczego wyszła na korzyść - zginie mniej ludzi a efekt militarny będzie większy, zwłaszcza że doświadczonych pilotów już nie było, a nowe myśliwce amerykańskie Hellcat i Corsair robiły z Zero w powietrzu co chciały nawet w akrobacji, nie wspominając o miażdżącej przewadze w wytrzymałości na trafienie.

Ciekawe zresztą że adm. Onishi był głęboko przeciwny atakowi na USA jako takiemu, uważając że źle się to skończy, ale skoro go przegłosowali, to zacisnął zęby i robił swoje.

Bo prawdziwa wywrotowa robota robiona było w głębokim ukryciu przez wiadomo kogo. Konspiracja była tak głęboka, że nawet sami zainteresowani nie zdawali sobie sprawy, że biorą udział w tej heroicznej walce z komuną.

W końcu coś mnie dziś rozbawiło. To dobra rzecz bo coś mi się zdaje, że idą k**ewskie czasy. A może wracają?

Jestem Europejczykiem.

"Lista PZPR-owców i współpracowników SB w PO". Kukiz odpowiada na akcję #Piotrowicze

Jak wskazywali niektórzy komentatorzy, akcja #Piotrowicze, może się odbić Platformie Obywatelskiej czkawką. Nie trzeba było długo czekać. Naprzeciw inicjatywie partii Grzegorza Schetyny wychodzi Paweł Kukiz, który na portalu społecznościowym publikuję listę polityków tej formacji, którzy mieli być w przeszłości związani z PZPR i SB.

Platforma Obywatelska ruszyła dziś z akcją #Piotrowicze. Partia publikuje w sieci zdjęcia polityków Prawa i Sprawiedliwości mających powiązania m.in. z PZPR. Inicjatywa ma związek z politykiem PiS Stanisławem Piotrowiczem i jego komunistyczną przeszłością. Czy PO to odpowiednia partia, która powinna wytykać innym formacjom członków z PZPR. "To stąpanie po cienkim lodzie" - ocenił dziennikarz Michał Szułdrzyński.

Na odpowiedź nie trzeba było długo czekać. Naprzeciw akcji PO wyszedł Paweł Kukiz. "To może, Nowoczesna Platformo, przy okazji akcji #Piotrowicze zrobicie akcję #Rzeplińscy? Czy Wam pomóc?" – pyta na jednym z serwisów społecznościowych lider Kukiz'15 i publikuję listę 23 polityków związanych z PO, którzy - jak twierdzi - byli w przeszłości związani z PZPR i SB:

1. Andrzej Rzepliński, wybrany na sędziego Trybunału Konstytucyjnego z poparcia PO, kandydat PO na stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich w 2005 r., do 1981 należał do PZPR. Pod koniec lat 70. II sekretarz POP PZPR w Instytucie Profilaktyki Społecznej i Resocjalizacji UW.

2. Tomasz Nowak, poseł PO był 1 marca 1989 r. zarejestrowany przez SB z Konina jako kontakt operacyjny, ps. “Aktor”. Pozyskany do sprawy o krypt. “Pegaz” (“zagadnienie” – kultura i sztuka). Zdjęty z ewidencji 9 stycznia 1990 r. Materiały zniszczono. (W 2011 roku Sąd Okręgowy w Poznaniu uznał, że poseł złożył prawdziwe oświadczenie lustracyjne i choć zarejestrowany został przez SB jako kontakt operacyjny o pseudonimie "Aktor", to jednak odbyło się to bez jego wiedzy, a on sam w żaden sposób nie współpracował z SB red.).

3. Zbigniew Pawłowicz, senator PO był zarejestrowany w 1977 r. jako tajny współpracownik Wojskowej Służby Wewnętrznej, czyli kontrwywiadu wojska PRL, ps. “Pawlik”. (W 2009 Sąd Okręgowy w Bydgoszczy orzekł, że jego oświadczenie lustracyjne, w którym zaprzeczył współpracy ze służbami specjalnymi PRL jest zgodne z prawdą, oddalając wniosek IPN - red.).

4. Marek Konopka, senator PO został w 1982 r. zarejestrowany jako tajny współpracownik kontrwywiadu wojska PRL ps. “Marzena”. (Sąd Okręgowy w Olsztynie uznał w 2009 r., że Marek Konopka, senator Platformy Obywatelskiej z Białej Piskiej, złożył zgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne. Nie był tajnym współpracownikiem peerelowskiej Służby Bezpieczeństwa - red.).

5. Michał Boni, doradca premiera Tuska w 1992 roku został wymieniony jako TW “Znak” na tzw. liście Macierewicza. 31 października 2007 wydał publiczne oświadczenie, że w 1985 Służba Bezpieczeństwa za pomocą szantażu zmusiła go do podpisania deklaracji współpracy.

6. Stanisław Jałowiecki, eurodeputowany PO występuje w katalogu IPN jako konsultant” SB z 1973 r., w tym roku został ostatecznie uznany przez Sąd Najwyższy za “kłamcę lustracyjnego”.

7. Andrzej Olechowski, współtwórca PO i do dziś jej członek znalazł się w 1992 r. na liście Macierewicza. Jako jeden z nielicznych polityków centroprawicowych złożył oświadczenie lustracyjne o przyznaniu się do współpracy ze służbami specjalnymi PRL – w okresie pracy w instytucjach międzynarodowych współpracował z wywiadem (Departament I MSW). Był jego kontaktem operacyjnym o pseudonimie “Must”. Członek PZPR.

8. Iwona Śledzińska-Katarasińska, posłanka PO w PRL związana z “Głosem Robotniczym”, organem Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Łodzi. W 1997 była kandydatem na stanowisko ministra kultury i sztuki w gabinecie Jerzego Buzka; wycofała się na skutek protestu AWS po oskarżeniu jej o udział w antysemickiej nagonce w 1968.

9. Kazimierz Kutz, poseł PO w 1971 r. został zarejestrowany przez SB jako kandydat na tajnego współpracownika. Po trzech latach zmieniono mu kategorię na “zabezpieczenie”, a półtora roku później sprawę zakończono “z powodu braku możliwości operacyjnych”. W latach 70. uczestniczył w naradach Komitetu Centralnego PZPR na temat kultury. Wygłosił przemówienie gdzie zaatakował Stanisława Bareję używając terminu “bareizm” jako synonimu kiczu. Od tego czasu reżyser “Misia” nie podał ręki Kutzowi. W stanie wojennym zwolniony z internowania po podpisaniu `deklaracji o lojalności’. Od 1983 mieszka w Warszawie w tzw. “Zatoce czerwonych świń”. W 2005 członek Komitetu Honorowego Kandydata na Prezydenta RP Włodzimierza Cimoszewicza.

10. Zbigniew Ćwiąkalski, minister sprawiedliwości i prokurator generalny w rządzie Donalda Tuska w latach 1972-1981 członek PZPR, był szefem uczelnianej Podstawowej Organizacji Partyjnej. Według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa w 1985 r. Zaprzeczył jakiejkolwiek propozycji współpracy, a sam fakt zarejestrowania wiąże z wyjazdem na półtoraroczne stypendium do RFN w 1986 r.

11. Barbara Kudrycka, minister nauki i szkolnictwa wyższego w rządzie Donalda Tuska karierę polityczną zaczynała w latach 70. w PZPR. Z partii wystąpiła po wprowadzeniu stanu wojennego.

Na miejscu 12. Paweł Kukiz umieścił Jana Kuriatę, jednak polityk ten po pięciu latach procesu lustracyjnego został oczyszczony z zarzutów współpracy z SB. Sąd orzekł prawomocnie, że złożył on prawdziwe oświadczenie lustracyjne.

13. Marian Czerwiński, poseł PO. W 1989 został posłem na Sejm X kadencji (tzw. Sejm kontraktowy) z okręgu Dębica z listy PZPR. Przewodniczący PO w powiecie dębickim.

14. Leszek Korzeniowski, poseł PO, przewodniczący PO w województwie opolskim, były członek PZPR.

15. Miron Sycz, poseł PO, b. członek PZPR. Należy do Stowarzyszenia Ordynacka.

16. Bożena Sławiak, posłanka PO, była członkiem PZPR.

17. Karol Węglarzy, radny sejmiku śląskiego z PO, w latach 1980-1985 pełnił funkcję posła na Sejm PRL VIII kadencji z listy PZPR. Od 2001 należy do Platformy Obywatelskiej.

18. Gen. Janusz Bojarski, dyr. Departamentu Kadr w Ministerstwie Obrony Narodowej, w przeszłości dwukrotnie pełniący funkcję szefa rozwiązanych Wojskowych Służb Informacyjnych. Absolwent m. in. Wojskowej Akademii Politycznej im. Feliksa Dzierżyńskiego, znany również jako wieloletni współpracownik gen. Dukaczewskiego.

19. Robert Kowalski, absolwent Moskiewskiego Państwowego Instytutu Stosunków Międzynarodowych (MGiMO) w czasach ZSRR. Zwolniony ponad rok temu ze stanowiska teraz został wiceszefem departamentu kadr i szkoleń w MSZ.

20. Marek Staszak, prokurator krajowy, ukończył studia prawnicze na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. W latach 1980-1984 pracował w Prokuraturze Rejonowej w Międzyrzeczu i Poznaniu. Był prokuratorem Prokuratury Rejonowej w Środzie Wielkopolskiej (1985-1989) i podsekretarzem stanu w Ministerstwie Sprawiedliwości w czasach rządów SLD (2001-2003).

21. Zdzisław Skorża, wiceszef ABW, były funkcjonariusz SB.

22. Maria Wągrowska, wiceminister obrony narodowej w rządzie Donalda Tuska, podała się do dymisji 13 grudnia, wg `Trybuny’ po tym, jak w IPN znaleziono materiały na jej temat. Oficjalny powód odejścia: `z powodów rodzinnych’.

23. Tadeusz Nalewajk, wiceminister spraw wewnętrznych i administracji z nominacji PSL, podał się do dymisji 7 stycznia 2008, `ze względów osobistych’. Wg `Trybuny’ powodem jego dymisji były materiały znalezione w IPN.

Zmierzch Europy:

"Macie miesiąc na opuszczenie Wielkiej Brytanii. W przeciwnym razie zostaniecie deportowani lub aresztowani " - list o takiej treści dostało co najmniej 100 obywateli Unii Europejskiej przebywających na Wyspach - donosi "The Guardian". - To niefortunny błąd - tłumaczy premier Theresa May.

O otrzymanym liście napisała na jednym z portali społecznościowych Eva Johanna Holmberg, obywatelka Finlandii, która wykłada na Queen Mary University of London. Holmberg od ponad dekady mieszka w Wielkiej Brytanii z mężem Brytyjczykiem.

"Szkoda", że to nie robota islamistów. Miejscowi obrońcy Polaków teraz milczą:

Ukryta Zawartość

Po odsiadce powinno się ich wyrzucić z kraju, tylko dokąd.

Chyba że Polakom więcej wolno.

Ale Polacy w celach ekonomicznych emigruja więc im wolno bo unia zezwala członkom na emigrację ekonomiczną. Ludzi do pracy szczególnie tej brudnej brakuje więc propaganda antypolska propaganda ale w rzeczywistości Polaków chętnie przyjmują i potrzebują.

Dzikusow już nie bo to nie chcę robić nie chcę się asymilowac. I to ponoć uchodzccy wojenni. A zachowują się jak ekonomiczni tylko z tym wyjątkiem ze chcą za darmo tego za co Polacy ciężko pracują i budują europejskie gospodarki.

Jakby Niemcy np. Nie chceli Polaków szybko by zmienili prawo odnośnie emigracji. Ale oni chcą i to bardzo chętnie. Jakiekolwiek inne zdanie wśród polityków jest tylko i wyłącznie grą polityczna - to tzw. Broń populistow celem sprawowania władzy trzeba mieć wrogów a dzikusy nie mogą być wrogami bo tak sobie ustalili więc wrogów populisci szukaja gdzie indziej. Nie tylko u nas mamy politykę w stylu PiS jest wszędzie.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Nie od dziś wiadomo, że Paweł Kukiz to pożyteczny idiota PiS i jego piąta kolumna.

Sytuacja jest całkowicie nieporównywalna. PO przyjmuje do wiadomości, że Polska to przez jakiś czas był (nie z naszego wyboru) PRL, ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu, wynikającego z zaszłości historycznych. To PiS za jeden ze sztandarowych punktów swojego programu przyjął całkowity, zwierzęcy antykomunizm i wyrwanie z korzeniami wszystkiego (a nie tylko tego co należy) mającego związek z czasami PRL.

Obecność więc byłych aparatczyków PZPR i funkcjonariuszy SB na prominentnych stanowiskach w PiS razi nieporównanie bardziej jako niezgodność słów z czynami.

W kwestii KODu :

Oskarżany o zbrodnie stalinowskie brat Adama Michnika popiera KOD. Internauci oburzeni

Brat redaktora naczelnego "Gazety Wyborczej", kapitan Ludowego Wojska Polskiego, oskarżany o zbrodnie stalinowskie, popiera KOD. - Chcę wesprzeć działania Komitetu Obrony Demokracji! Trzeba działać! Tylko potrzeba robić więcej! Trzeba obalić w Polsce rządy PiS! Lycka till [Powodzenia]! – powiedział reporterowi „Gazety Polskiej” Stefan Michnik. Internauci są oburzeni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.