Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Przed 89r. tego nie było ?Jaja sobie robisz ?

Czekałem na takie właśnie zarzuty. Oczywiście, że było. Natomiast po 1989 roku miało tego nie być, a jest jeszcze w większym rozkwicie. Jak jaja topielca normalnie.

2 minuty temu, Zyzol napisał:

Natomiast po 1989 roku miało tego nie być

I jest tego dużo mniej. Nie potrzebuje np. znajomości, żeby kupić papier toaletowy czy kawał mięcha.

5 minut temu, Zyzol napisał:

Natomiast po 1989 roku miało tego nie być

I jest tego dużo mniej. Nie potrzebuje np. znajomości, żeby kupić papier toaletowy czy kawał mięcha.

Telefony mam dwa - każdy bez znajomości. Niedawno miałem trzy - jeden służbowy z ulgą oddałem.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie jest w większym rozkwicie.Teraz bardziej liczą się pieniądze a za komuny znajomości.

Mało wiesz. 

1 minutę temu, Less napisał:

Ty raczej też. Skala potrzeb się zmieniła.

Ale było tez korytko plus dla pań z mięsnego" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak teraz

hurraszydj.jpg.521476e028a956b57b6261d2583d4dec.jpg

Ukryta Zawartość

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Zyzol

Jesteś w grupie sprawującej władzę ?

Absolutnie, ale znam przykład z życia wzięty, który ciągnął się na przełomie POPiS-owych władz. Chodziło o posadę w służbie państwowej. Były atrybuty dużo większe niż średnia krajowa. Zabrakło znajomości.

00027HXMWL9ISGXB-C116-F4.jpg

Za czym.....

00027HX9EPESW51O-C116-F4.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

31 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

jar

Czyli co ?Panie z mięsnego nami rządzą ?Lenin byłby uradowany .

Lenin jest uradowany.

Umknął ci drobny szczegół jak powstanie UE.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Moja myśl od kebaba z baraniną łagodnie przeszła na politykę PiS który przypomina barana walącego tępym łbem w ścianę rzeczywistości.

Chodzi o kandydaturę Wojciechowskiego na unijnego komisarza. Na przesłuchaniu Wojciechowski wypadł dramatycznie słabo.

Właśnie tak - dramatyczne słabo. Nikt nawet go specjalnie nie szarpał o finansowe przekręty czy jakieś głupie pomysły, problemem Wojciechowskiego był kompletny brak pomysłów. Europosłowie usiłowali czegoś się dowiedzieć, poznać jego pomysły, koncepcję na nadchodzącą kadencję. Nie dowiedzieli się, nie poznali.

Według Cimoszewicza "z zaciekawieniem, ale pozytywnym, oczekiwano tego przesłuchania, bo Wojciechowski angażował się w sprawę tak zwanego dobrostanu zwierząt hodowlanych, żeby dobrze je traktować. I to wywoływało pewną sympatię. Ci ludzie byli zdumieni, że Wojciechowski nie ma nic do powiedzenia poza ogólnikami."

Według Cimoszewicza błędem było, że Wojciechowski nie mówił po polsku. - Angielski nie jest jego mocną stroną i po prostu sobie nie poradził.

Przecieki płynące z Brukseli nie napawają optymizmem jeśli chodzi o szanse Wojciechowskiego na tekę komisarza. Z nieoficjalnych informacji dziennikarzy wynika, że europosłowie nie zechcą go zaakceptować. Kolejne przesłuchanie ma się odbyć w najbliższy poniedziałek.  No i co?

Rząd, co potwierdził dzisiaj wiceszef MSZ Szymon Szynkowski vel Sęk, nie planuje wystawiać innego kandydata.

Jeżeli ktoś w PiS nie pójdzie po rozum do głowy to Polska straci kolejne ważne unijne stanowisko. Przecież to jest klasyczny przypadek postawy małego gówniarza "na złość mamie odmrożę sobie uszy". I to ma byś to "wstawanie  kolan" i "odzyskiwanie podmiotowości"?

Jestem Europejczykiem.

Jak będziesz wklejał jakieś debilne filmiki bez komentarza to następnym razem zgłoszę to moderacji. Ja niczego bez komentarza nie oglądam z zasady i mam nadzieję, że inni robią tak samo.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak będziesz wklejał jakieś debilne filmiki bez komentarza to następnym razem zgłoszę to moderacji. Ja niczego bez komentarza nie oglądam z zasady i mam nadzieję, że inni robią tak samo.

Bardzo ciekawie mowi o Czajce. Polecam.

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Swoja droga haselko "wez wszystko, nie plac nic " jest wyjatkowo zabawne, to w koncu kto rozdaje wiecej: pisiaki czy platfusy?:)

No i mateczka Kidawa, dobre, dobre

?

Love is in the air.

Gdyby on tak jechal po Pisie, dokladnie w ten sam sposob, o wtedy sypalyby sie lajki jeden po drugim.

Niestety, jedzie w te druga strone, czyli wspiera Putina, hehe

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

16 minut temu, toptwenty napisał:

Nie wie, co napisać. Outlook mu padł.

Przyjrzyj się najpierw, co sam wklejasz i piszesz, a potem krytykuj innych.

35 minut temu, Sine Metu napisał:

No k... nie przy jedzeniu.

Trorys, nawet samo zawieszony, napisałby raczej no k... nie przy herbacie. Mleko już pominę.

17 minut temu, 747 napisał:

P.S.

Pisałem do Państwa że Neumann jest skończony, że KOD jest skończony, - no, ale teraz kiedy mówi to Neumann, to teraz jest to INFORMACJA !

Nawet afera !

Ponieważ Twoim zdaniem skończony jest każdy - jakie by nazwisko nie padło zawsze możesz triumfalnie ogłosić "a nie mówiłem?".

22 godziny temu, Jacchusia napisał:

Bardziej niż żałosne:

Ukryta Zawartość

Gdyby grupa trzymająca władzę lub czasopisma pozostała w cieniu ~ 2004 2005 roku, kto wie na ile gorzej by było.

Wtedy Agora dostałaby tv i inaczej ten cały ogół od polityki byłby angażowany niż przez PiS, LPR, Samoobronę..

W 2005 roku starcia były ostrzejsze. Większa stawka wtedy była. Ale tajnych więzień i podobnie szemranych partyjnych aktywistów nie chcę.

PiS przejął rząd dusz, a rentierami i "emerytami" już w 40latku jakiś młodziak chciał być. Nadal taki schemat wychowawczy i sposób robienia kariery dominuje u nas, w Pl.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

2 godziny temu, Sine Metu napisał:

No k... nie przy jedzeniu.

Zawsze możesz zmienić ręce i lokal.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.