Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Bez zgody Niemiec nie da się dziś w Europie przeprowadzić żadnego naprawdę poważnego projektu czy politycznego czy społecznego. W Niemczech nie było problemu islamskiej imigracji, bo "niemieccy" Turcy to trochę inna sprawa. Czy sądzisz, że Angela mogłaby dać taką zgodę Francji, Belgii czy Szwecji w sytuacji gdyby jej własne społeczeństwo na to nie pozwoliło. Sądzisz, że gdyby tej ostatniej fali emigracji do Niemiec nie było to społeczeństwo i finalnie Angela mogłaby taką zgodę wyrazić?

Merkel przez lata dała się poznać jako wytrawny i skuteczny polityk. Co? Nagle zidiociała? Z dnia na dzień? I zaprosiła na niemiecki socjal milion arabów? Wcale nie jest tak, że ona może rządzić całkowicie samodzielnie. Wprawdzie jest kanclerzem, ale nie ma ani uprawnień dyktatorskich ani nie może rządzić wbrew woli swojej partii czy jej establiszmentu. W Niemczech jest teraz koalicja CDU/CSU i SPD. Zidiocieli nie tylko w CDU ale i SPD? Wszyscy? Wszyscy przez ostatnich 50 lat rządzący RFN nagle dostali małpiego rozumu i pozwalają robić coś co ewidentnie nie leży w interesie Niemiec?

W Niemczech jest teraz koalicja CDU/CSU i SPD. Zidiocieli nie tylko w CDU ale i SPD? Wszyscy? Wszyscy przez ostatnich 50 lat rządzący RFN nagle dostali małpiego rozumu i pozwalają robić coś co ewidentnie nie leży w interesie Niemiec?

Na to wygląda patrząc z boku - chyba tego nie negujesz??

Nie mniej dopiero za kilka lat gdy figurki po szachownicy sie rozejdą może zrozumiemy czemu tak zidiocieli....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

fajny artykuł niestety spóźniony

zaczynam sie cieszyć ze mieszkam w tej (jak to te nasze europejskie tuzy z tego forum mówią) zaściankowej, buraczanej, ksenofobicznej Polsce.

Ukryta Zawartość

Ecie pecie, ecie pecie.

Od początku tyle miałeś do powiedzenia. Przynajmniej nauczyłeś się streszczać.

"Uzurpacje TK dotyczące kontroli wykonywania przepisów prawa są bezzasadne."

"Nadęcie kompetencjami TK jest bezzasadne z punktu widzenia praworządności i zasad państwa prawnego - mówi Piotr Andrzejewski, sędzia Trybuału Stanu, współtwórca polskiej konstytucji."

"Co to za pan

Tak kulturalnie opowiada

Jak się stara ładnie siedzieć i wysławiać

Ach co za ton co za ukłon

Co za miara w każdym zdaniu

I jakie mądre przekonania -ania-ania-ania-ania-ania" :-)

Zupełnie podobnie, wręcz identycznie :) Też im nad Smoleńskiem oponę rozerwało? No to Antonii ma rację, że był wybuch {lol}

Jeszcze jeden taki przypadek i dam się przekonać co do wybuchu. Widocznie pisowskie zadęcie w połączeniu z mentalnością mundurowych powoduje przekroczenie masy krytycznej i coś wybucha. Jak nie brzoza to opona.

LOL

No popatrz co za niesprawiedliwość i złośliwość losu, że se biorą do doradzania Radka albo Kwacha, a Waszczyka i Ani "za godzinę" Fotygi nikt nie chce ;-)

Kto to jest ateista polityczny?

Każdy kto odrzuca komfort wiary na rzecz wysiłku myślenia.

W drodze do biznesu po drodze można stracić człowieczeństwo, niestety często sukces opiera się tylko na zysku a straty się nie liczą

Nadzieja matką głupich ale życzyłbym sobie i innym żeby każdy odpowiedzialny za wpuszczenie nielegalnych emigrantów na koszt podatników został ukarany za każdą ofiarę i cierpienie ich rodzin.

nie ma dnia żeby coś się gdzieś nie wydążyło przez tych dzikusów.

A jak widzę Clooney-a następnego gnoja sukcesu który spotyka się u uchodźcami to mi się zygać chce

Ciekaw jestem czy któryś aktor czy polityk pójdzie osobiście do matki która straciła syna czy ojca którego córka została zgwałcona, przeprosi za współudział a potem pójdzie i złoży na siebie skargę.

Ale przy tej ilosci obcych we francji oraz społecznej świadomości rozrostu ISIS wystarczyły by 3-4 upozorowane ataki z ich strony i juz by ludzie sami zaczęli sie domagać pogonienia tej chalastry

Żyjesz dalej w świadomości politycznej naszej części Europy. Że tak jak w Rosji wystarczy zrobić kilka zamachów, nawet niespecjalnie się przyłożyć do udowodnienia że to muzułmanie i pretekst do działania gotowy. Polityka za Zachodzie tak nie funkcjonuje. Tam najpierw trzeba spowodować, by społeczeństwo samo czegoś zaczęło się domagać. Nawet i 10 zamachów po latach przynajmniej oficjalnej miłości do imigrantów, latach panowania poprawności politycznej, tego nie spowoduje. Tego się nie da zrobić w kilka tygodni. Tu trzeba miesięcy i lat wytężonej i rozumnie prowadzonej polityki i działań miękkich, nie ostrych i dosadnych. Do ostrych można przystąpić dopiero gdy te miękkie odniosły już pożądany skutek. Myślisz, że projekt pozbycia się arabów z Europy można zrealizować tak jak to robił Stalin? Zapakować milion ludzi w wagony i na Sybir? Nie te czasy, nie te metody, nie taka władza i nie takie społeczeństwa.

Wasze bredzenia są bez zadęcia, Zbig zupełnie jak twój wpis. Powietrze uszło i został flak.

Jakim współtwórcą? Nigdy nawet nie był członkiem Komisji Konstytucyjnej Zgromadzenia Narodowego.

A o biurze legislacji sejmu słyszałeś? A o zewnętrznych ekspertach powoływanych przez komisje słyszałeś? Nieee? Jakoś mnie to nie dziwi.

To po ch... pan wspułtfurca takie coś wspułtforzył? Nie było się wsześniej zreflektować?

Pan współtfurca wspólwytworzył był co współtworzył. Nie przewidział że czytać to póżniej i nterpretowac będą polityczni stronnicy udający sędziów. Takie ryzyko zawodowe współtfurcuf.

Ja przyznaję otwarcie że nie wiem w co dokładnie grają elity zachodnie...

Już kiedyś cytowałem tą wypowiedź Ziemkiewicza, ona genialnie tłumaczy mechanizm o który pytasz:

...Ludzie często pytają mnie "czy Angela Merkel i Niemcy nie rozumieją, że z uchodźcami to musi się źle skończyć"? A czy Breżniew rozumiał, że gospodarka socjalistyczna się musi zawalić? No jak on mógł tego nie rozumieć skoro miał wszystkie wskaźniki i Politbiuro?

Oni zapędzili się w takie "ideolo", co wyjaśnia dlaczego taka pani Gesine Shwan się histerycznie odnosi do Polski czy cała spierniczała już dzisiaj generacja 68.

------------------------

10322753_992803094144350_2212470458799674093_n.jpg?oh=6b878aa9bf413ce5bf0dc752a37aa282&oe=574E0AAA&__gda__=1468236149_788064dbeda520b48d0d78e3523c9eaa

-----------------------------

Idioci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Wasze bredzenia są bez zadęcia

A Twoje?

Pan współtfurca wspólwytworzył był co współtworzył.

Zwłaszcza że biedaczysko dowiaduje się z zewnątrz jakie jest jego zdanie w każdej sprawie. Wzorem innych PiS-owców jest zdalnie sterowaną marionetką.

Nie przewidział że czytać to póżniej i nterpretowac będą polityczni stronnicy udający sędziów.

Wprost przeciwnie. Są niezależni i nie poddają się politycznemu dyktatowi. Twoja wiedza prawnicza jest na poziomie żenującym.

Już kiedyś cytowałem tą wypowiedź Ziemkiewicza, ona genialnie tłumaczy mechanizm o który pytasz:

...Ludzie często pytają mnie "czy Angela Merkel i Niemcy nie rozumieją, że z uchodźcami to musi się źle skończyć"? A czy Breżniew rozumiał, że gospodarka socjalistyczna się musi zawalić? No jak on mógł tego nie rozumieć skoro miał wszystkie wskaźniki i Politbiuro?

Oni zapędzili się w takie "ideolo", co wyjaśnia dlaczego taka pani Gesine Shwan się histerycznie odnosi do Polski czy cała spierniczała już dzisiaj generacja 68.

Jedno z wielu możliwych wyjaśnień. Ziemkiewicza cenię i czytuję, ale na pewno tematu nie wyczerpał.

A o biurze legislacji sejmu słyszałeś? A o zewnętrznych ekspertach powoływanych przez komisje słyszałeś? Nieee? Jakoś mnie to nie dziwi.

Dlatego, że słyszałem to pytam co one maja wspólnego z Andrzejewskim jako tym niby współtwórcą? Był wtedy senatorem więc w owych instytucjach czy gremiach nie uczestniczył. Mógł co najwyżej poznać wyniki ich prac. Jak poznanie wyników cudzej pracy ma się do tego współtworzenia?

Też mnie mylenie skutku z przyczyną zupełnie nie dziwi...

Zbig zupełnie jak twój wpis. Powietrze uszło i został flak.

Flak to miał bohater tego wątku, miłośnik ruchadeł leśnych.

Już tak tylko będziesz o eciachpeciach, flakach i pisowskich tetrykach?

W ideolo to się można bawić jak się ma taką władzę jak Breżniew. Władzę tak dużą, że można nie liczyć się z nikim i niczym, nawet twardymi danymi ekonomicznymi. Zresztą owe dane za Breżniewa nie były wcale gorsze niż za Chruszczowa, o Stalinie nie wspominając, a ZSRR był wtedy potęgą polityczno militarną. I to przez całe dziesięciolecia. Ale o tym Ziemkiewicz już nie napisze, bo mu fakty nie pasują do wątpliwej tezy...

Ukryta Zawartość

Istota problemu.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Pan współtfurca wspólwytworzył był co współtworzył. Nie przewidział że czytać to póżniej i nterpretowac będą polityczni stronnicy udający sędziów. Takie ryzyko zawodowe współtfurcuf.

To niech głupek siedzi cicho, a głupki cytujące go jeszcze ciszej.

A ty skończ z tą bezczelną PiSSmańską propagandą bo cię Bozia pokarze!

Jestem Europejczykiem.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

W komentarzach po atakach terrorystycznych w Brukseli pojawiają się stwierdzenia, że jest to odwet terrorystów, działających do tej pory w Belgii niemal legalnie, za wymuszenie przez Francję na Belgii działań przeciwko terroryzmowi. Do tej pory była to terrorystyczna baza logistyczna. Spotkałem się m.in. z informacją, że terroryści z Bliskiego Wschodu wjeżdżali do strefy Schengen na paszportach użyczonych im przez Muzułmanów obywateli belgijskich. To kolejny dowód na to, że tzw. solidarna współpraca europejska w jakiejkolwiek dziedzinie, to zwyczajna fikcja.

Z innych komentarzy odnotowałem ten o uchodźcach czeczeńskich w Polsce. Sposób w jaki Polska poradziła sobie z kilkudziesięcioma tysiącami tych uchodźców, wskazywany jest na poparcie tezy,ze Polska powinna przyjmować bez obaw Muzułmanów. Tymczasem autor komentarza stwierdził, że Polska poradziła sobie z nimi tak dobrze, ponieważ niemal wszyscy z niej wyjechali. Przypominam, że nawet w tym przypadku służby USA wskazywały, że wśród nich są aktywni terroryści, wytykając pobłażanie polskich władz.

Przed chwilą w TokFM skończył swój występ znany w Polsce i Europie obrońca praw terrorystów Józef Pinior. Powtórzył powszechnie znane własne przemyślenia o sposobach zwalczania terroryzmu.

http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Jozef-Pinior-o-skutecznej-walce-z-terroryzmem-i-nastepstwach-atakow-w-Brukseli/3561

Tego też nie zaszkodzi wysłuchać: http://audycje.tokfm.pl/odcinek/Dr-Jerzy-Deren-z-DSW-o-skutecznosci-wojny-z-terroryzmem/35611

''Jak mam uczyć muzułmańskie dzieci, jeśli w szkole na wiadomość o zamachu...zaczynają bić brawo.'' - Holenderski nauczyciel. Dzisiejszy Artykuł z holenderskiego The Telegraph.

Berliner Zeitung: "Polska i Węgry gorsze od Państwa Islamskiego".

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Uff jesteśmy bezpieczni, bozia nas uchroni...

Tych co lecieli do Smoleńska nie uchroniła. Siła wyższa po prostu nie wtrąca się w nasz ziemski syf.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja bede sie modlil i przygladal sprawie.

I pamiętaj żeby na ulicy oglądać się za siebie bo może Ciebie śledzić terrorysta z niecnymi zamiarami.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Przed Światowymi Dniami Młodzieży w Krakowie to też nie zaszkodzi. Szczególnie, gdy MSW kierują Błaszczak i Zieliński.

Dni młodzieży, szczyt NATO - to niestety bardzo łakome cele dla terrorystów. A lepszosortnyj ętelygęt Zieliński właśnie ogłosił, ze rozmyśla czy by nie zlikwidować BORu. Nieciekawie....

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

Berliner Zeitung: "Polska i Węgry gorsze od Państwa Islamskiego".

Warto dodać, że takę opinię wyraził Christian Bommarius - uznawany za wybitność niemieckiego dziennikarstwa. "Rzeczpospolita" cytowała ten fragment tak: "(...)Ze strony Węgier i Polski Europie grozi większe niebezpieczeństwo niż ze strony zastępów morderców Państwa Islamskiego".

Był to atak niemieckiego pisma na Orbana i Kaczyńskiego za ich politykę wewnętrzną.

Polecam wczorajsze "Warto Rozmawiac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Odnosząc się do tego co się stało w Brukseli i co pewnie stanie się w kolejnych miastach Europy napiszę tak:

Stado baranów zaprosiło do swojej zagrody watahę wilków. Barany stwierdziły, że będą żyć w pokoju i mają przed sobą świetlaną przyszłość - nawet z wilkami.

Niestety co chwilę zdarzało się, że jakiś wilk pożarł parę baranów. Przywódcy baranów wypowiadają się wtedy, że te wilki co zeżarły barany to nie wilki tylko jacyś odmieńcy. Przywódcy wilków mówili, że te wilki to czarne owce wśród wilków. Natomiast z ciemnych kątów zagrody gdzie zgromadziły się wilki było co chwila słychać, jak inne wilki mówią, że zaraz nadejdzie czas kiedy wszystkie barany zostaną pożarte i zagroda będzie ich.

Przywódcy baranów udają że tego nie słyszą a w ramach tworzenia świetlanej przyszłości między baranami i wilkami źle patrzą na barany wypowiadające się inaczej i wypowiadające się w tzw "mowie nienawiści".

Czy barany przetrwają będąc w zagrodzie z wilkami ?

Znalazlem to na FB Pudzianowskiego....trafne chociaz nie wiem czy to on jest autorem.

Może akurat wtedy się wtrąciła...

Nie sądzę. Ja bym się w sprawy które dotyczą ludzi, zwłaszcza tych lepszego sortu, nie wtrącał. Oni wiedzą wszystko lepiej. Nawet od Siły Wyższej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.