Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ bredzisz!

Mesjasz Barak Husajn Obama dołożył ponad dziewięć bilionów do zadłużenia - najwięcej! On był rekordzistą - prawie o 90% więcej. Nic nie wiecie w Polsce - jedynie to, co podadzą Demoksi w ramach głównego ścieku, z TVN na czele. To jest wszystko shit news! Dla porównania - od momentu sprawowania władzy przez Trumpa, zadłużenie wzrosło o niecałe dwa procenty. Obama niszczył ten kraj!

Już za Obamy wskaźniki poszły do góry i zaczęło spadać bezrobocie. Poczytaj, to nie są tajne dane.

Dla porównania - od momentu sprawowania władzy przez Trumpa, zadłużenie wzrosło o niecałe dwa procenty.

Za rok finansowy 2018 zadłużenie USA (Federal Debt) wzrosło o 1,2 bln $ do 21,516 bln $ - niecałe 6%.

jedynie to, co podadzą Demoksi w ramach głównego ścieku, z TVN na czele.

TVP jest lepsza? Nie jest ściekiem, ups mega ściekiem?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nic nie wiecie w Polsce

Nic nie wiesz w Chicago. Bez urazy - jesteście Polonusy szczególni w tym Chicago, obrazują was z kijami bejsbolowymi nad głową idajecie powód dla tzw. Polish jokes.

Pozostań przy chicagowskim jazzie z lat 70-ych - bo jest mój ulubiony okres i ulubieni artyści, zresztą olewany/olewani przez główny nurt, dlatego czarna część uciekła do Europy, gdzie są Amerykanami, a nie tylko czarnuchami.

TVP jest lepsza?

TVP w ogóle nie oglądam i nie znam, to zupełnie nic nie mogę powiedzieć, poza tym nie lubię Kurskiego, natomiast z TVN jestem na bieżąco praktycznie codziennie poprzez internet, więc opinię sobie wyrobiłem. Nie chodzi mi o to, że są nierzetelni, bo są, ale chodzi mi o to, że nie przedstawiają drugiej, pozytywnej strony administracji Trumpa. A tak w ogóle, to jest to bardzo dobra stacja, a że optująca i popierająca Demoksów, to zupełnie inna mańka.

Top, jesteś pol kosmitą, standardowym kosmitą - nic szczególnego nie wnosisz. Idż się wysikaj bo bredzisz. O jazzie też bredzisz, ale to jest już Twoja sraczka, nie moja.

Parker's Mood

Nie chodzi mi o to, że są nierzetelni, bo są, ale chodzi mi o to, że nie przedstawiają drugiej, pozytywnej strony administracji Trumpa

Trump to w TVN poboczny temat, może nie być do końca rzetelnie wypełniony. To nie jest dla polskich odbiorców temat podstawowy. Dla drugiej strony (USA) tematy polskie też nie są kosmicznie interesujące. To akurat można zrozumieć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Chicago jeśli któregoś dnia obudzisz się rano, wyjrzysz przez okno i zobaczysz że nazwa Twojej ulicy nie jest napisana alfabetem łacińskim jak poprzedniego dnia tylko "krzaczkami" - znaczy że TO właśnie się stało.

Jakieś niezrozumienie ideałów zamąciło Ci mózg Bobcat - ogarnął Cię chiński syndrom. Jak oni kiedykolwiek zostaną szeryfem, to ludzkość będzie za***rdalać za miskę ryżu dziennie, i to kontrolowaną przez najwyższe władze partii, a ludzie będą robić na rzadko. Azjatyckie społeczeństwo nie zna litości i jest bezwzględne, co nie raz historia już ukazała. Chińczycy są pierwsi do odstrzału - zakładam, że chińska populacja będzie jako pierwsza w kolejności do RFID.

Parker's Mood

Top, jesteś pol kosmitą, standardowym kosmitą - nic szczególnego nie wnosisz. Idż się wysikaj bo bredzisz. O jazzie też bredzisz, ale to jest już Twoja sraczka, nie moja.

Sporo cię łączy z Trumpem. Jesteś w podobny sposób grubiański i pyszałkowaty co na dłuższą metę jest oznaką słabości. Dlaczego odmawiasz innym prawa do własnych ocen i upodobań a jak przychodzi co do czego i jesteś bezbronny wobec argumentów, to gryziesz jak wściekły pies i toczysz pianę jak zagoniony do rogu Trump?

Byłeś tam kiedyś? Miska ryżu owszem, jest. Otoczona kilkunastoma innymi miskami z najprzeróżniejszymi pysznościami. Reszta co piszesz o Chinach to bzdura na bzdurze i bzdurą pogania.

Co tu do rzeczy ma Radio Frequency Identification (RFID)?

Byłeś tam kiedyś? Miska ryżu owszem, jest. Otoczona kilkunastoma innymi miskami z najprzeróżniejszymi pysznościami. Reszta co piszesz o Chinach to bzdura na bzdurze i bzdurą pogania.

Raczej nie masz racji, chyba że odpowiada ci azjatycki model wolności i poszanowania jednostki. Pełną miskę pyszności to w Chinach ma maksymalnie 20-25 %. Reszta przędzie cienko. Jesteś antyamerykański ale to nie powód żeby lansować jako wzór, kraj pozbawiony wolności politycznej.

Sporo cię łączy z Trumpem

Z tego to się akurat bardzo cieszę, a reszta Twojego tekstu to słaba projekcja, której nie biorę na serio. Niepotrzebnie znowu wszedłem do tego politycznego szamba - jakbyś miał oczy w głowie, to widziałbyś jak jest i kto jest psem. Ale jak się ma oczy w doopie, to nic na to nie poradzę i nie moim interesem jest przekonywanie nieprzekonywalnych, szczególnie oglądających Amerykę przez telewizyjną i internetową tubę propagandową i oceniającą ją przez pryzmat nienawiści do Trumpa i jego administracji.

Poza tym jestem gorącym zwolennikiem Trumpa i nic mnie tak nie cieszy, jak wzięcie za mordę tej rozwydrzonej waszyngtońskiej bandy, która szybowała w dół wprost do szamba lewackiej utopii. Wreszcie jest odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu, na miarę Kennediego i Reagana.

Twój język świadczy o Tobie, o czym wspomniałem wyżej. Przyznaj że na co dzień chodzisz z baseball bat w ręku. Polish style!

Spędziłem kiedyś wiele godzin na rozmowie z saksofonistą i poetą z kapeli Art Ensemble of Chicago, która pochodzi z Chicago. Opowiedział mi to wszystko ze szczegółami.

Mój język jest adekwatny do rozmówcy, wię nie ma się co dziwić. Myślisz, że masz czysto za paznokciem? Nałożyłeś habit i udajesz świętego, ale nie ze mną te numery Brunon.

Widocznie za mało czasu spędziłeś z Roscoe Mitchelem, choć akurat on nie powinien mieć powodów do narzekania, przynajmniej obecnie. Ale czarni tak mają - są roszczeniowi i generalnie mentalnie podobni do nas, do Polaków. Takie mam obserwacje i nie ma w tym nic złego. Jazz, co jest paradoksalne, w ogóle w USA jest traktowany po macoszemu, zupełnie odwrotnie niż klasyka - ale w klasyce to niestety jest inna półka sponsorów, więc nie ma się co dziwić. Europa daje zarobić jazzowi i to jest przede wszystkim pierwszy i główny powód i priorytet, dlaczego część wybitnych amerykańskich jazzmanów tam się tymczasowo osiedlała i grała koncerty czy też inne sesje - lepsza kasa! Oprócz Vona Freemana, który miał w doopie wyjazdy gdziekolwiek. Ja też mój drogi rozmawiam z jazzmanami i obserwuję ich poczynania, nieprzerwalnie od ponad dwudziestu lat - nie chodzi mi tu o epizod, którego Ty doświadczyleś raz z jednym muzykiem, tylko o życie i całokształt jazzu w USA. Nie rozumiem tylko jednego u nas - mianowicie tego upartego i wręcz patologicznego parcia na rację - nawet jak Polacy nie mają racji, to zawsze ją muszą mieć.

Parker's Mood

Jak oni kiedykolwiek zostaną szeryfem

Jesteś za (globalistą) a nawet przeciw (antyglobalistą)?

Chińczycy są pierwsi do odstrzału

Amerykanów jest mniej - szybciej pójdzie.

Zadziwiający jest ten poziom guana w głowach niektórych. :(

Raczej nie masz racji, chyba że odpowiada ci azjatycki model wolności i poszanowania jednostki. Pełną miskę pyszności to w Chinach ma maksymalnie 20-25 %. Reszta przędzie cienko. Jesteś antyamerykański ale to nie powód żeby lansować jako wzór, kraj pozbawiony wolności politycznej.

Demokracja amerykańska natomiast polega na tym, że prezydentem kraju zostaje osoba na którą głos oddało MNIEJ obywateli niż na kontrkandydata.

Demokracja amerykańska natomiast polega na tym, że prezydentem kraju zostaje osoba na którą głos oddało MNIEJ obywateli niż na kontrkandydata.

Taka ordynacja. Powiem szczerze - miałem co do tego podobne zdanie dopóki nie zobaczyłem dokładnej mapy pokazującej jak głosowali wyborcy. Wtedy zmieniłem zdanie.

Jak znajdę mapkę to wrzucę.

Jestem Europejczykiem.

Wreszcie jest odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu, na miarę Kennediego i Reagana.

Ha, ha, buhahahaaaa.... kretyna porównywać z Reaganem. Kennedy to demokrata jak Obama, zupełnie nietrafione to porównanie z Trumpem. Podobnie jak przykład Chryslera.

Mylisz pojęcia, niestety.

Taka ordynacja. Powiem szczerze - miałem co do tego podobne zdanie dopóki nie zobaczyłem dokładnej mapy pokazującej jak głosowali wyborcy. Wtedy zmieniłem zdanie.

Jak znajdę mapkę to wrzucę.

A w PRL była taka ordynacja, że PZPR i wskazani przez nią satelici mieli zawsze 98% poparcia.

Nie wiem co dadzą jakieś mapki jak ludzie głosowali. Jeden obywatel - jeden głos. Jeżeli na kandydata X głosowało (to tylko przykład, proszę nie zwracać uwagi na liczby) 120 milionów osób, a na Y 100 milionów - to chyba oczywiste, że prezydentem powinien zostać X. W USA zostaje Y.

A w PRL była taka ordynacja, że PZPR i wskazani przez nią satelici mieli zawsze 98% poparcia.

Nie wiem co dadzą jakieś mapki jak ludzie głosowali. Jeden obywatel - jeden głos. Jeżeli na kandydata X głosowało (to tylko przykład, proszę nie zwracać uwagi na liczby) 120 milionów osób, a na Y 100 milionów - to chyba oczywiste, że prezydentem powinien zostać X. W USA zostaje Y.

Musiałbyś sie zagłebić w historię, geografie i demografię USA , żeby to zrozumieć. Wymyślili to nie bez powodów.

Musiałbyś sie zagłebić w historię, geografie i demografię USA , żeby to zrozumieć. Wymyślili to nie bez powodów.

O czym w ogóle mówisz? Głos z Alaski powinien inaczej znaczyć niż głos z Teksasu? Powtarzam: demokracja to jeden obywatel = jeden głos.

Propaganda PRL próbowała ludziom wmówić, że powinni zgłębić podstawy marksizmu-leninizmu żeby zrozumieć jak bardzo demokratyczna jest ówczesna ordynacja wyborcza.

Co by jednak nie gadać po próżnicy i trzymać się lewacko-prawackiego schematu dyskusji, to Ameryka stała się potęgą, bo wojna domowa zakończyła się zwycięstwem lewackiej północy nad prawackim południem.

Dokładnie jarze1-szy, dokładnie. Należałoby się też cofnąć do Starożytnego Rzymu - to stamtąd pochodzi większość modelu. A najlepiej, to przenieśmy się do Dinozaurów - i zbadajmy demokrację i ordynację wyboczą w erze kredy.

Parker's Mood

Załączam obiecaną mapkę. Na czerwono - obwody w których wygrał Trump, na niebiesko - Clinton. Im ciemniejszy kolor tym większa przewaga. Mapka jest interaktywna, można sobie powiększać, przesuwać, po najechaniu kursorem pokazuje szczegółowe wyniki. Majstersztyk.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Wiem wiem. Ten argument z 70% sprzeciwem czarnych mnie przekonał.

Czysta matematyka.

Taka sama jak to:

PiS wygrał wybory i zdobył 35% głosów, czyli 65% było przeciw.

Czysta matematyka. ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.