Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Mastalerek

Mastalerek okazał się osobą ulepioną z innej gliny, po prostu dla niego nie było rzeczy nie możliwych, tu czuję zbieżność poglądów z nim, dla mnie nie ma takich rzeczy na planie audio, więc nie dziw się że rozumiem człowieka, wszedł w środowisko w którym się dusił od głupoty, odrzucili go jako element nie przystający do skamielin, które tam obfitowały.

Politycy ery okrągłego stołu są aktualnie potężną przeszkodą w kreowaniu potrzebnej jakości funkcjonowania naszego kraju, w krajach takich jak Polska w granicach po 2WŚ, konflikt pokoleń ma potężny wpływ na sytuację, stare spróchniałe siły, nie dopuszczają młodego pokolenia, co najwyżej jako pacynki, jeśli osoba się na to nie godzi jak Mastalerek - leci..

Młody polityk nosi teczkę swemu protektorowi, jeśli ten wyschnie, dopiero zajmuje miejsce, prędzej nie, choćby był w kwiecie wieku i szczycie sił.

To oczywiste.

Klapa była do przewidzenia od początku.Tylko,że klęski tej polityki są gdzie indziej.

Tak, ale.

Rządy semi-mafijne PO PSL nie mogły być kontynuowane, utrata niepodległości była tylko kwestią czasu, teraz bynajmniej nieco wydłużył się okres, kiedy jest jeszcze jakiś pozór szans na jakieś ruchy...

Te ruchy to demontaż państwa,izolacja w Europie i widmo uciekającego nam świata nowych technologii.Po prostu skansen.

Szydło do skansenu pasuje jak najbardziej.

Z polityków ( tych czynnych) okrągłego stołu to pozostał jeno...prezio !

Jarosław Kaczyński żyje w otoczeniu, to one determinuje działania, każdy inny któremu zamiast niego przyszło by funkcjonować byłby tylko gorszy, gdyż szedłby na bardziej zgniłe kompromisy z faktycznymi właścicielami obszaru Polski po 2WŚ.

Po prostu każdy jest od niego słabszy.

To widać aż za dobrze i każdy to wie, każdy to musi przyznać, teraz kiedy wyszła książka Sumlińskiego o Tusku, jesteśmy bardziej świadomi gdzie są realne centra decyzyjne, domyka się układ powiązań, przestaje być hipotetyczny.

Te ruchy to demontaż państwa,izolacja w Europie i widmo uciekającego nam świata nowych technologii.Po prostu skansen.

Szydło do skansenu pasuje jak najbardziej.

Po pierwsze nie ma państwa co przyznaje i PO na taśmach i PiS między wierszami mówiąc że jest bardzo słabe / Pawłowicz /.

Drugie, nie ma Europy, są Niemcy i to co zostało z Francji, potem długo nic.

Trzecie, - nowe technologie są w Azji, - ale jest symptomatyczne, że kiedy ja pisałem że to centrum świata, to było be..

Skansenem jest Europa, pisałem że RFN posiada przestarzałe technologie, to są fakty.

Szydło była osobą która obudziła w Polakach energię, jednak realia zniszczyły ją a teraz w ramach działania tej samej siły, niszczą nas, poprzez danie nam ekipy z pod znaku Unii Wolności w rządzie PiS, z którego nikt nie ocalał, kto był jego motorem./Antonii Macierewicz/.

Żyje w otoczeniu czyli jest oderwany od rzeczywistości.Tak się kończą rządy autorytarne.

( ata

k personalny )

Rząd autorytarny wsadziłby do więzienia za krzywe spojrzenie, a tu HGW rządowi autorytarnemu mówi - nie !

To nie ja się kompromituję ale ty i twój prezes.To on żyje w oderwaniu od rzeczywistości bo otoczył się kamarylą potakiwaczy i karierowiczów.I to jest właśnie wewnętrzny autorytaryzm.Tak jest gdy nie ma demokracji.

Szydło to ma wszelkie kwalifikacje do pracy w skansenie i tyle.

Mamy takich polityków jakich mamy, możemy wybierać spośród tego co jest, to ona wygrała swoim sposobem prowadzenia kampanii a nie kto inny, to jej rosły słupki poparcia, to ona była w pierwszej dziesiątce najbardziej wpływowych kobiet w świecie, więc nie ściemniaj i nie rób wody z mózgu tym, którzy czytają i sami nie mają czasu śledzić wydarzeń.

To nie ja się kompromituję ale ty i twój prezes.To on żyje w oderwaniu od rzeczywistości bo otoczył się kamarylą potakiwaczy i karierowiczów.I to jest właśnie wewnętrzny autorytaryzm.Tak jest gdy nie ma demokracji.

Słowa prawdy nie napisałeś jeszcze w tej konwersacji, więcej nie chce mi się prostować.

Nie ma czegoś takiego jak demokracja, to ideologia służąca osiąganiu celów, czyli zwykła ściema dla maluczkich, dziecko dziś to wie.

W pierwszej dziesiątce to mogła być w tych Brzeszczach czy jak to się tam nazywa.W kole gospodyń wiejskich.

2017, amerykański Forbes - 9 miejsce Kolego.

Jeśli liczący się polityk,sprawujący odpowiedzialne stanowisko czy mający wpływ na ważne decyzje otacza się ludźmi,którzy mówią mu jedynie to co chce usłyszeć,co mu pasuje do koncepcji to prędzej czy później podejmuje fałszywe decyzje.Popełnia błędy.Dlatego potrzebna jest demokracja.Również na szczeblu partyjnym.Potrzebna jest krytyka czy możliwość wyrażenia poglądów odmiennych.

Ja nie twierdzę,że Kaczyński prowadzi autorytarną politykę w Polsce ale w PiSie.

.Potrzebna jest krytyka

Jedź sobie do RFN i zacznij coś tam krytykować, np rząd, że przyjmuje emigrantów, zobaczysz jakie będą dalsze koleje Twojego losu- ekstradycja..

Już jest cała partia,która krytykuje rząd za politykę imigracyjną i jakoś nie słyszałem aby groziła jej ekstradycja.

możliwość wyrażenia poglądów odmiennych

Komiczny jesteś.

Państwo ma interesy, nie ma przestrzeni na dyskusję, one są trwałe i niezmienne, środki się zmienią tylko czasami.

Państwo, w którym się o czymś dyskutuje, szybko kończy pod butem innego państwa, w którym wszystko jest jasne i oczywiste.

Już jest cała partia,która krytykuje rząd za politykę imigracyjną i jakoś nie słyszałem aby groziła jej ekstradycja.

Niczego w takim razie nie wiesz o sytuacji w Niemczech, AfD była w Sejmie u nas obejrzyj sobie.

747

Pora kończyć tę jałową dyskusję.Twoje wpisy świadczą o frustracji i dezintegracji części środowisk pisowskich.Nie ukrywam,że mnie to cieszy.

747

Pora kończyć tę jałową dyskusję.Twoje wpisy świadczą o frustracji i dezintegracji części środowisk pisowskich.Nie ukrywam,że mnie to cieszy.

Niczego sobie nie wmawiaj, nigdy nie byłem nie jestem i nie będę żadnym środowiskiem, zwłaszcza politycznym, a już na pewno nie PiS -owskim.

Frustrację reprezentujesz sam, każdy to widzi.

Osobiście opisuję tylko stan faktyczny, - nic więcej.

Opisywałem kiedy rządziło PO PSL, mam prawo opisywać i teraz, zgodnie z procesami społecznymi jakie zachodzą.

Nic Ci do tego, przymiotniki zachowaj sobie dla oceny swoich własnych pupili politycznych, zasłużyli na nie w pełni.

Z tym całym Marszem PiSZowcy zrobili z siebie idiotów w sposób możliwy tylko raz na sto lat. Brawo wy!

Powiedziałbym, że nawet 1000 lecia.

Prezydent zaś rozdaje martwym, bo żywi nie chcą przyjąć. Po prostu tak durnowatej rocznicy niepodległości to nawet chyba Korea Płn. by nie przebiła

"Maria Skłodowska-Curie, Janusz Korczak, Władysław Reymont, Ignacy Daszyński i Roman Dmowski wśród pośmiertnie odznaczonych Orderem Orła Białego. Prezydent Andrzej Duda ogłosił dziś listę 25 osób, które 11 listopada br. zostaną uhonorowane za zasługi dla polskiej niepodległości."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kasa misiu kasa, bez kasy nie ma wojny..niestety.

A nie odwrotnie, bez wojny nie ma kasy...

Jarosław Kaczyński żyje w otoczeniu, to one determinuje działania, każdy inny któremu zamiast niego przyszło by funkcjonować byłby tylko gorszy

nikt w Polsce jako polityk nie dorównuje Jarosławowi Kaczyńskiemu

Więc jak ten najlepszy drabinkowy na świecie nie przewidział tak prostego scenariusza?

Wywalił Mastalerka, wywalił szydło, namaścił PADa, posadził na tronie zaciera, błaszczaka, ziobre.

I co ? - Dupa!

Sypie się domek...

Zaczynasz lądować, ale uważaj bo to nie pas a łąka w brzeszczach.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

[...]

Autorytatywny sposób głoszenia tutaj tych idiotyzmów wyraźnie świadczy o postępującej i niekontrolowanej paranoi.

No cóż - bycie sztandarowym poj..em forum jakoś zobowiązuje.

trzeba trzymać poziom - denny, bo denny, ale równy :)

No cóż - bycie sztandarowym poj..em forum jakoś zobowiązuje.

trzeba trzymać poziom - denny, bo denny, ale równy :)

Nie raz wielkość idiotyzmu jakie na tym Forum publikuje ten user w manierze wszechwiedzącej i niepodważalnej wiedzy i własnego autorytetu, jednocześnie w bezczelnie ubliżającej oponentom formie ataków personalnych, nawet dla mnie jest trudny do pominięcia milczeniem i potraktowania z wyrozumiałością.

Na przykład to skierowane do Wojciecha ( Po co się kompromitujesz. Taką pustą gadką rozmawiaj sobie pod budką z piwem w komunistycznym kraju.)

A przeciez to nie pojedynczy przypadek w jego wykonaniu kiedy wpada w swój amok twórczy na Forum.

Panowie! Zaprzestańcie jakichkolwiek rozmów czy właściwiej "rozmów", z samolocikiem. To przypadek medyczny i tylko i wyłącznie w ten sposób należy go traktować. Po prostu: z wariatem się nie konwersuje, bo to uwłacza tym którzy się w takie "dyskusje" wdają. Ot co...

wielkość idiotyzmu

Tak, nie ma znaczenia wykazanie że interlokutor w każdym sformułowaniu przekazuje własne życzenia zamiast rzeczywistości, - napisałem przecież do Wojciecha wyjaśnienia, wypunktowałem Jego fikcję literacką, oczywiście Jego stygmaty w moim kierunku i Twoje są dopuszczone, - czy wyglądam na zdziwionego ???

Sami podajecie idiomy, nie mające odpowiedników, starczy wyjść poza forum, prześledzić, poczytać, nie potrzeba być żadnym geniuszem.

Macie tu swój mainestream, wszystko się wokół niego tu kręci, musicie się dalej na wzajem tym karmić, pożywiać, pomagać sobie w ten sposób, tak jak potraficie najlepiej, a że nic z tego nie wyjdzie, z tego poruszania się we mgle, - to cóż z tego, życie będzie płynęło tak czy inaczej swoim torem, Wam pozostaną tylko zdziwienia.

Starczy wybrać się do rozwiniętych krajów Azji aby nie móc przestać dziwić się bez końca.

Chiny właśnie oddały do użytku most, a u nas odbyła się konferencja w muzeum Polin w Warszawie, - to są właśnie te różnice - tylko gadacie, tylko tyle potraficie - bez przerwy marudzić dookoła Wojtek, o ciągle tych samych nieistotnych sprawach, Jarosław Kaczyński zły, Antonii Macierewicz straszny, Beata Szydło to broszka, Andrzejka namaścił Jarosław Kaczyński ...

ANDRZEJA DUDĘ WSKAZAŁ BBBBBAAAAARRRRRRAAAAAAAKKKKK OOOOOOOBBBBBBBAAAAAAAAMMMMMMMAAAAAAA

Nauczcie się tego na pamięć Szanowni Koledzy, Jarosław Kaczyński skarżył się na to wskazanie, po tym jak nastąpiły bany ustaw sądowych - rozumiecie słowo pisane - analitycy ?

Przedtem tego nie podnosił, z powodów oczywistych, Andrzejek wygrał wybory za pomocą sztabu Beaty Szydło i Marcina Mastalerka.

Beata Szydło była szklona w USA.

Zdrowia życzę.

w manierze wszechwiedzącej

Angela Merkel też myślał pewnie że jej wszystko wolno wszystko ujdzie płazem, - już je nie ma, to koniec, tak się kończy myślenie życzeniowe.

P.S.

Nie mam żadnej manier, po prostu skala zwykłej głupoty tego miejsca nie daje wyboru, ani mnie, ani nikomu, kto by tu przyszedł i zechciałby cokolwiek napisać z tego co się naprawdę dzieje w świecie.

Nic absolutnie nic nie mogę poradzić na to że Koledzy tu występujący z przekazem, postanowili sobie na taki profil wypowiedzi jaki stosują.

Przykro mi.

samolocikiem.

No właśnie, bardzo się cieszę że Kolega posiada odwagę aby zaprezentować swoje prawdziwe możliwości intelektualne.

Pozdrawiam.

z wariatem się nie konwersuje

Wariat, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, następnie pokona doświadczeniem.

Koledze to nie grozi.

amok twórczy

Nie ma żadnego amoku, nigdy nie było i nie będzie, napiszę parę zdań po następnych wyborach.

Żegnam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.