Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.10.2019 o 22:38, pataus napisał:

Wielki sukces PIS.
2,3mln głosów więcej niż 4 lata temu.
Przegrana minimalna w Senacie może wyjść tylko na dobre. Dobra zmiana c.d.

Sukces? Raczysz żartować !

Te liczby pokazują mizerię moralną oraz analfabetyzm intelektualny wielu naszych rodaków . 

Oczywiście cenę za głupotę i niemoralność części naszych rodaków poniesiemy wszyscy,  niezależnie od barw politycznych. 

P.S.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotr

Łączna liczba głosów oddanych w niedzielnych wyborach do Sejmu to 18 470 710, z czego 8 051 035 przypadło PiS-owi, a 10 419 675 pozostałym komitetom. Gdyby uwzględnić głosy oddane jedynie na komitety opozycyjne, które wprowadziły swoich posłów do Sejmu, daje to 10 247 871.

Z tego wynika, że na nie-PiS głosowało circa 2,37 miliona ludzi więcej niż na PiS. Oczywiście nie przekłada się to wprost na zdobyte mandaty (co już było wałkowane), ale fakt pozostaje faktem. I warto to pamiętać gdy reżimowi politycy tyle mówią o swoim mandacie społecznym.

Jestem Europejczykiem.

22 godziny temu, jar1 napisał:

Niezupełnie, choć często płacą inni.

Ukryta Zawartość

Wodzowi się należy.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

12 godzin temu, 23031970 napisał:

Sukces? Raczysz żartować !

Te liczby pokazują mizerię moralną oraz analfabetyzm intelektualny wielu naszych rodaków .

Oczywiście - przecież wyborcy przerzucili się z PiS na PSL  i Konfederację.

3000 płaca minimalna to dożynanie ledwo zipiących przedsiębiorców. To nie głupota, to wyrachowanie "jakobińskie".

Nie ufam JK od wyborów Tymiński, Wałęsa, Mazowiecki , czyli 'od 90 roku.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

nie-PiS 

Nie istnieje. 

Wywód o zerowej wartości, zarówno logicznej, jak i propagandowej.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

15 minut temu, xetras napisał:

Nie istnieje. 

Wywód o zerowej wartości, zarówno logicznej, jak i propagandowej.

Nie zrozumiałeś - ja nie bawię się w propagandę - zostawiam to PiSowcom. To proste stwierdzenie faktów. Coś się nie zgadza?

Jestem Europejczykiem.

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Łączna liczba głosów oddanych w niedzielnych wyborach do Sejmu to 18 470 710, z czego 8 051 035 przypadło PiS-owi, a 10 419 675 pozostałym komitetom. Gdyby uwzględnić głosy oddane jedynie na komitety opozycyjne, które wprowadziły swoich posłów do Sejmu, daje to 10 247 871.

Z tego wynika, że na nie-PiS głosowało circa 2,37 miliona ludzi więcej niż na PiS. Oczywiście nie przekłada się to wprost na zdobyte mandaty (co już było wałkowane), ale fakt pozostaje faktem. I warto to pamiętać gdy reżimowi politycy tyle mówią o swoim mandacie społecznym.

Podaj jeszcz stosunek uprawnionych minus Platfusy. I jeszcze, co z tego wynika. 

Dla komuszków lepiej nie licz, bo stęczowiejesz.

26 minut temu, YunnanTEA napisał:

Są ludzie do których nie dociera, albo nie potrafią się pogodzić z porażką  swoich.

Bo to, że ktoś głosował na Lewicę, wcale nie znaczy, że głosował przeciw PiS, po prostu z kilku opcji wybrał to co mu najbardziej pasuje.

Gdyby w wyborach nie startowała lewica mógłby wybrać PiS nie PO.

To są gdybania, bez sensu, bo nie pozwolą dojść do żadnych logicznych wniosków, no chyba, że ktoś w swojej niemocy  poszukuje jakiegokolwiek promyczka nadziei.

Tak, wtedy to ma sens ?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

33 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Dla komuszków lepiej nie licz, bo stęczowiejesz.

Podałem fakty misiu, to cię tak zdenerwowało? Ponoć prawda nas wyzwoli :-).

Jestem Europejczykiem.

No Pisdraki, cytując klasyka : to jeszcze nie  koniec, to nawet nie jest początek końca -  to dopiero koniec początku! Ale... już szykujcie się na koniec waszej H*jowej Zmiany.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Jakie frustracje sławciu, to przecież radość!

w sumie nikomu sie nie udało rządzic dlużej niz osiem lat skoro liczy sie na zmiane juz a 4 lata to ze statystycznego punktu widzenia taka radośc moze byc uzasadniona

nie wiem tylko czy przejecie Polski za cztery lata bedzie takie proste? ?

Czy będzie łatwe czy nie to zobaczymy. Ale na miejscu PiS przekopywałbym tę Mierzeję Wiślaną szybciej żeby było się gdzie schronić.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, slawek.xm napisał:

musisz swoją frustrację publicznie okazywać w kilku wątkach, moje kondolencje

Musisz swoje dewocyjne skretynienie okazywać w kilku wątkach, moje kondolencje.

2 godziny temu, jello napisał:

Zmiany

Szczęść Boże.

Zmiana będzie i to większa i głębsza niż zapowiadają to niewydarzeni nieudacznicy z PiS.

Czołem Wielkiej Polsce.

2 minuty temu, 747 napisał:

i

Pan Marian Banaś , czyli najwyższe standardy PiS , moralnie krystaliczny reprezentant partii panów...

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

w sumie nikomu sie nie udało rządzic dlużej niz osiem lat skoro liczy sie na zmiane juz a 4 lata to ze statystycznego punktu widzenia taka radośc moze byc uzasadniona

post-8303-0-30272400-1511507264.gif

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie zrozumiałeś - ja nie bawię się w propagandę - zostawiam to PiSowcom. To proste stwierdzenie faktów. Coś się nie zgadza?

Również spodziewam się układu PO Lewica PSl, a PiS zapewne będzie wyjmował konfederatów, aby nie stanowili grupy.

Prezydenckie wybory chyba w przyszłym roku, reżyser ("Szczęść Boże") zapewne wystartuje w nich. Będzie jazda.

Ten układ 3 grup jeszcze nie skutkuje czymś realnym "anty" więc używanie formuły "nie-pis" to nadużycie dziennikarskie. Więcej ich dzieli niż łączy - Biedronia z Kosiniakiem np

Czas pokaże kto będzie bardziej na nie - czy PiS czy tzw. niePiS.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Qwa, czy naprawdę jedno proste zdanie trzeba pisać trzy razy żeby zostało zrozumiane???

"na nie-PiS głosowało circa 2,37 miliona ludzi więcej niż na PiS. Oczywiście nie przekłada się to wprost na zdobyte mandaty (co już było wałkowane), ale fakt pozostaje faktem. I warto to pamiętać gdy reżimowi politycy tyle mówią o swoim mandacie społecznym."

Wytłuściłem i podkreśliłem dla jasności.

I jeszcze raz wytłumaczę używając prostego języka. Uwaga!

PiS ciągle (miałem napisać bezustannie, ale to słowo może być za trudne) używa argumentu, że większość go popiera.

Ten argument jest jak widać mocno naciągany i ile nie fałszywy.

Większość popiera inne partie. Ale ta większość jest rozproszona.

Teraz jasne???

Jestem Europejczykiem.

50 minut temu, Jaro_747 napisał:

Większość popiera inne partie. Ale ta większość jest rozproszona.

nie ma to najmniejszego znaczenia

zadna partia nie miała dotąd tak dużego poparcia nikt z tak duzym historycznym poparciem nie wygrał wyborów jak pis , dlatego mówienie o mandacie społecznym jest jak najbardziej uzasadnione i do tego pawdziwe

po prostu nie jesteś obiektywny

gdyby wygrała partia popierana przez Ciebie w takim samym stosunku głosow na pewno nie pisałbyś ,ze nie maja mandatu spolecznego do rządzenia

jest to oczywiste i nie musisz nawet odpowiadać ?

12 godzin temu, slawek.xm napisał:

Nie będzie.

To tak, jakby chcieć założyć marynarkę, wiszącą przez osiem lat w szafie pełnej moli.

Przenicować i pocerować nie ma jak, bo materiał zeżarty do cna, zetlały, wszystko się sypie, guziki poodpadały...

Taka będzie Polska za kolejne cztery lata.

Niemożliwa do uratowania. Zaorać.

......

A we Francji wyniki takie:

*KO - 42,91%,

*PiS - 26,85%,

*SLD - 19,53%,

*Konfederacja czyli Stuknięci - 6,52%,

*PSL - 4,19%.

Czyli - wstydu nie ma.

A ja zawsze mówiłem, że z oddali widać lepiej.

(Choć na przykładzie Rozmodlonych Hitlersynów widać, że poziom skretynienia niektórych jest podobny do tego w Polsce.)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
nie ma to najmniejszego znaczenia zadna partia nie miała dotąd tak dużego poparcia nikt z tak duzym historycznym poparciem nie wygrał wyborów jak pis , dlatego mówienie o mandacie społecznym jest jak najbardziej uzasadnione i do tego pawdziwe

Ilość jawnych - czyli głosujących - przeciwników partii rządzącej też jest historycznie najwyższa i znacząco większa od zwolenników tejże.

Co oznacza, że PiS mandatu społecznego nie ma. Ot, po prostu, wygrał wybory dzięki ordynacji D'Hondta.

Nie wiem czy jeszcze mi huczy we łbie po koszeniu trawy czy coś mi się przesłyszało, ale odnoszę wrażenie, że Morawiecki stwierdził, że właściwie to on dogadał się z Borysem w sprawie umowy brexitowej. Ktoś to słyszał?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.