Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie prezentował się pięknie. Szkoda tylko, że pozostałe elementy - radio i CD - są już zbędne we współczesnych systemach audio.

pewnei a muzyka pochodzi z kosmosu we "współczesnych systemach audio"

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Witam

Pojedynek Musical A300 vs NAD M3 definitywnie rozstrzygnięty. A300 barwą, nasyceniem, swobodnym i naturalnym(fizjologicznym) wybrzmieniem zdetronizował NADa M3. Przyjemność, komunikatywność i łatwość z jaką Musical wpada w ucho jest najwyższych lotów. M3 to też dobry wzmak i s/h warty poświęcenia uwagi. Gdyby nie bezpośrednie starcie, mógł by też u mnie zostać. Jakościowo to zbliżone konstrukcje, ale Musical barwa i muzykalnością jest liderem nie tylko w swojej klasie.

Yulu drogi , udało Ci sie posłuchać tego wzmacniaczyka ????

Z góry dziękiza jakieś info.

Pozdrawiam

Tak, mam go już, Na razie słucham na starych AKG K-400 i jest bardzo fajnie. Kiedyś wybiorę się z nim aby wypróbować jak spisuje się jako przedwzmacniacz dla końcówki mocy, bo w tej roli można go też wykorzystać.

Pozdro,

Yul

Panowie-okazja:X Pre preamp lampowy i koncowka A3cr,bezproblemowa kontrola moich trudnych Zollerow,piekny bas, wciagajacy s

rodek i przejrzysta gora.Kontakt na priva

Witam,

Chcę sobie wymienić źródło z Marantza CD-67SE na coś lepszego. Czy ktoś miał okazję porównywać owo z Musical Fidelity A3 CD? Szukam czegoś co będzie miało znacznie lepszy i szybszy bas od Marantza, większą dynamike oraz lepszą średnicę bez takiego uwypuklania. Ogólnie chciałbym aby było to CD w każdym aspekcie lepsze od Marantza CD-67SE. Czy MF A3 CD spełnia te wymagania?

Jak jest z laserem do niego? Niby siedzi tam Sony KSS-240, ale patrząc po sklepach występują tylko zamienniki o oznaczeniach KSS-240A lub KSS-240H i sklepy nie gwarantują ich działania z CD innymi niż Sony.

Za odpowiedź z góry dziękuję.

Witam klubowiczów, szukam jakiś informacji o MF M1 DAC czy jest on dużo lepszy od nowego V-DACa? I jak oba mają sie do Rdaca? Czytałem dużo pochlebnych recenzji na temat obu przetworników ale z tymi rezenzjiami to różnie bywa... Może ktoś posiada lub posiadał któryś z wyżej wymienionych daców i zechce pochwalić sie swoimi spostrzeżeniami. Grało by to z Squeezebox Touch po coax lub toslink - w zależnosci który lepiej --> NAD C326BEE (wiem, słaby wzmak ale na razie musi zostać) --> PMC OB1.  Mam już osłuchanego "świętego" Rdaca i gra to bardzo dobrze, jakość dzwięku pierwsza klasa - ktoś może powiedzieć że mam problem z głowy, ale z jakiegoś powodu wydaje mi się że Rdac troszke zawęża scenę (możliwe że tak to sie zgrywa z moim systemem) dlatego byłbym skłonny spróbować czegoś innego, ciągnie mnie w strone "stajni" Musicala :) Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam.

mam M1 dac i wybpalem go po odsluchu i vdac oraz rdac.byl dla mnie po prostu lepszy.niedawno wyszedl w wersji A dla poprawionego USB. Ta zabawa to jeszcze dobry kabel cyfrowy-przygotuj sie na spory wydatek!

Nie obawiaj się Kolego - za 100 lat i do Was dotrze internet i jego pochodne produkty.

pierwszy adres emailowy miałem w 1998 roku , tak do twojej wiadomości

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Witam Drogich Klubowiczów !

Niestety muszę się rozstać z moim znakomitym MF kW-SACD ...

http://allegro.pl/musical-fidelity-kw-sacd-i2262812440.html

Jeśli jest ktoś zainteresowany to zapraszam. Dla Klubowiczów - ZNIŻKA !!!

Ten SACD/CD gra prawdziwym high-endowym dźwiękiem. W porównaniu do MF CD A5.5 czy kW-250S jest gigantyczny postęp ... szczególnie jeśli chodzi o "realizm" dźwięków ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ktoś zgarnął niezly zestaw za przyzwoite pieniazki :)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140737782941#description&autorefresh=true

Ciekawe jak taki kolos gra...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zgaduję, że znakomicie ;-)

Już przy kW-250S + kW SACD było bosko ... a co dopiero kW 750...

Część tego zestawu jest w zasięgu ręki ;-) wystarczy kliknąć ;-)

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jezeli ktos bylby zainteresowany ciekawym zestawem prosze o szybki kontakt na pw po wiecej info.

Zestaw to : Koncowka MF A300 cr Dual Mono - 225w przy 8ohm i przedwzmacniacz MF A3 cr dual mono. Sprzet z kartonami, instrukcja, pilotem i dowodem zakupu. Od pierwszego wlasciciela.

Cena nowego 18 tys zl.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 2 miesiące później...

Witam

Widze, ze klub musicala odpoczywa ;)

Chcialem troche ozywic watek i zapisac z ostatnim nabytkiem - kw250s

Kupilem go troche na potestowanie ale chyba zostane z nim na dluzej ;)

Bardzo, bardzo mile brzmienie

pozdrawiam

Jezeli ktos bylby zainteresowany ciekawym zestawem prosze o szybki kontakt na pw po wiecej info.

Zestaw to : Koncowka MF A300 cr Dual Mono - 225w przy 8ohm i przedwzmacniacz MF A3 cr dual mono. Sprzet z kartonami, instrukcja, pilotem i dowodem zakupu. Od pierwszego wlasciciela.

Cena nowego 18 tys zl.

jaka cena i co zdetronizowalo taki zestaw?

jaka cena i co zdetronizowalo taki zestaw?

Witaj

MF sprzedany.

Sprzet byl w moich lapkach przypadkowo. Nie byl dla mnie. Buduje system na leema acoustics.

Mf gral poteznie, bylo czuc ogromny zapas mocy.

Bardzo fajny zestaw ale ja mam inne plany;-)

Witaj

Mialem u siebie pulse. W sumie to samo tylko w innym opakowaniu...

Wzmak fajny ale ostatecznie ulegl coplandowi i poszedl dalej;-)

Z czym chesz go zestawiac?

Witaj

Faktycznie;-) Chyba za wczesnie dla mnie;-)

Nazwa pulse dalej zostala w najnowszej wersji...

Co do cd to niestety nie pomoge... Mam cd ale antila II - swietny cd ale w jakim stopniu stream jest do niego podobna to nie wiem...

pozdrawiam

Edytowane przez stecko

Witaj

Dzwiek z cd jest przestzrenny, otwarty z mnostwem detali ale bez ostrosci... Dla mnie najlepszy cd jaki do tej pory mialem okazje posluchac. Zreszta z firmowym wzmacniaczem siwetnie sie dogaduje. Dla mnie best buy na dzien dzisiejszy:)

Najlepiej jak bys mial okazje gdzies go posluchac...

pozdr

No to by sie zgadzalo ze nie ma wyostrzen;-) U mnie tez nie ma.

Tylko pamietaj sam cd nie gra. Wszystko zalezy jaki masz wzmak , kolumny, kable....

Ja slyszalem ze zestaw cd+wzmak gra dobrze ze soba + leema lubi kable chorda ... i to tez sie zgadza. Zafundowalem signature i jest pieknie;-)

Ale zrobil sie watek leema w MF klubie... Jeszcze nas chlopaki pogonia;-)

Na hifigwam pytales o stream czy antile? To jednak inna polka cenowa i jakosciowo pewnie tez...

Edytowane przez stecko

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.