Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie pojawił się przypadkowo M6 500i po A5 i nagle usłyszeliśmy z żoną na nowo wszystkie utwory na tych samych kolumnach. No i jakość wykonania w porównaniu do A5 to zupełnie inna liga. A5 wyglądał trochę jak zrobiony w garażu przy serii M6.

Zlutowałem klona Accuphase A-45 i M6 500i jest minimalnie lepszy. Grał czyściej i było więcej basu. Zobaczymy jak skończę P-7100.

Wracam do klubu (po dłuższej przerwie) z MF E11 i V-DACiem (v.1). Gra to z Audio Academy Phoebe III i gra znakomicie. Nie wiem czy w przyszłości nie wymienię E11 na coś z pilotem, ale wzmacniacz i tak zostanie, co najwyżej przejdzie do sypialni. Mam bowiem duży sentyment do brzmienia tej serii MF. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Edytowane przez zentaur
  • 2 tygodnie później...

Panowie, jak brzmienie M3i/M6i ma się do starych MF serii E? Ktoś miał okazję słuchać jednych i drugich (niekoniecznie w tym samym czasie)? Bardzo odpowiada mi brzmienie serii Elektra, a będę potrzebował nowego wzmacniacza i szukam podobnego brzmienia.

http://allegro.pl/musical-fidelity-a1-nowa-wersja-klasa-a-i3926170170.html

Naprawdę tyle jest warty A1?

Jak on wypada w porównaniu do A3, A 300, A3,2 ?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Myślę, że 2000-2500 to rynkowa cena A1.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Klasa A :)

Kiedyś świat poszedł w moc watów teraz znów wraca do mniej mocy a więcej jakości . Nic dziwnego że ludzie którzy posłuchają dobrej klasy A na nowo odkrywają muzykę i w recenzjach piszą że nie gra to jak tranzystor :) a bliżej naturalności ale z wykopem tranzystora .

Strasznie jestem ciekaw jak taki AMS100 zagrałby z Magnepanami. Niby tylko 100W @ 8 Ohm ale prądowo to potwór ...

Pewnie nikt w Polsce nie ma ...;-(

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• 3 tygodnie później...

Myślę, że M6 500i. Po drodze był kW500.

Ale obydwa wzmacniacze są dużo potężniejsze od A308. I oczywiście lepsze.

A5 i M6i nie są dual mono więc odpadają.

Myślę, że M6 500i. Po drodze był kW500.

Ale obydwa wzmacniacze są dużo potężniejsze od A308. I oczywiście lepsze.

A5 i M6i nie są dual mono więc odpadają.

A jakie kolumny chcesz napedzic ze M6i jest za slaby ? czy to o co innego chodzi?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

A jakie kolumny chcesz napedzic ze M6i jest za slaby ? czy to o co innego chodzi?

Wyłącznie chronologicznie chciałem prześledzić co robili jako następne..po A308

a chciałbym napędzić naturalną barwą Audio Physic scorpio ...

Edytowane przez onkyo717

Zapomniałbym jeszcze o A1008. Był później niż seria kW.

Witam serdecznie,mam kilka pytań do znawców tematu.Spacerując po małej mieścinie w Anglii,w sklepie ze starą elektroniką spotkałem MF a1,ponieważ moje onkyo zaczyna lekko niedomagać,pomyślałem a właściwie czemu nie.Teraz kilka pytań.Grałby z tannoy sensys dc2,cytując klasyków "nada się"?Ponieważ nie mieszkam na wyspie mogę go odsłuchac na starych tdl i nowych jbl,tak więc rozstrzał niezły,no i czy 100 funciaków za blisko 40 letni wzmacniacz to ciut nie za dużo,za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczny.

Witam serdecznie,mam kilka pytań do znawców tematu.Spacerując po małej mieścinie w Anglii,w sklepie ze starą elektroniką spotkałem MF a1,ponieważ moje onkyo zaczyna lekko niedomagać,pomyślałem a właściwie czemu nie.Teraz kilka pytań.Grałby z tannoy sensys dc2,cytując klasyków "nada się"?Ponieważ nie mieszkam na wyspie mogę go odsłuchac na starych tdl i nowych jbl,tak więc rozstrzał niezły,no i czy 100 funciaków za blisko 40 letni wzmacniacz to ciut nie za dużo,za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczny.

Wyłącznie chronologicznie chciałem prześledzić co robili jako następne..po A308

a chciałbym napędzić naturalną barwą Audio Physic scorpio ...

Czyli bardziej Tobie chodzi o charakter dzwieku, bo jelsi chodzi o moc i napedznie tych kolumn co masz to ten model MF da sobie rade..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Czyli bardziej Tobie chodzi o charakter dzwieku, bo jelsi chodzi o moc i napedznie tych kolumn co masz to ten model MF da sobie rade..

Oczywiscie o charakter tak jak wcześniej napisałem jak najbardziej naturalny i chyba też taki wzmak , który się nada na więcej kolumn

żeby był bardziej uniwersalny

• 1 miesiąc później...

Witam.

Dołączam się do grona użytkowników marki MF. Od kilku tygodni jestem posiadaczem wzmacniacza E100. W związku z tym mam małe pytanie, jaki zysk dźwięku będę miał, dołączając końcówkę mocy E300 ? Warto się tym zainteresować ?

pozdrawiam.

Czu integry MF począwszy od a308 będą pasowały do JmLab cobalt 816,826???

Jak najbardziej ale zawsze można wyższe JmLaby z seri Electra.

? Warto się tym zainteresować ?

Moim zdaniem warto ale tutaj wąskim gardłem będzie pre w E100 czyli i tak będziesz później szukał pre.

Chyba, że chcesz pobawić się bi-amping.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co masz na myśli?

Brzmieniowo od Dynaudio po Martina Logana....to piec uniwersalny, wydajny prądowo.

JmLab to dobra droga ...

Edytowane przez xniwax

Wlasnie go kupilem a mam focusy i raczej sie nastawiam ze beda do zmiany ,czy sie myle?Warto bylo dac 3.5tys za ta integre?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Warto bylo dac 3.5tys za ta integre?

A gdzie udało Ci sie kupić u nas w kraju?

Ja spotykałem już ceny od 2800 do 4400

Edytowane przez onkyo717

Warto bylo dac 3.5tys za ta integre?

Dobra cena. W 2002 roku kosztował 2k funtów

W kraju, stan bez najmniejszej ryski pilot w foli tylko kartonu brak.To przyzwoita integra?Jest szansa ze zagra z dynaudio?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

W kraju, stan bez najmniejszej ryski pilot w foli tylko kartonu brak.To przyzwoita integra?Jest szansa ze zagra z dynaudio?

jak nie zagra to go wezmę od Ciebie:-):-):-):-)

U mnie próba zestawienia A308 z monitorami 52SE zakończyła się sromotną porażką ale zapewne może nie można ekstrapolować wniosków na wszystkie modele Dynaudio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.