Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  580 członków

NAD Klub

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam.

Czy miał ktoś z kolegów styczność z DAC Nad M51?. Proszę o kilka słów na temat tego dacka ,czego po nim można się spodziewać jaką szkołę dzwięku prezentuje ?

Dzięki i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3787746

Wedlug mnie gra OK. Czy można sprawić żeby grął lepiej.

Skoro jest dobrze to może jest ten etap, że zaczniesz słuchać muzyki a nie sprzętu? Ja taki błogostan osiągnąłem ze 3 lata temu, niesamowite uczucie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792039
Witam Ciepło wszystkich formuowiczów NAD.A konkretnie do osób którzy potrafią poprawić brzmienie.Posiadam Nada C375BEE. Wedlug mnie gra OK. Czy można sprawić żeby grął lepiej.

Nie wiem jak NAD c375 ale c356 modyfikuje Muda44 a gość wie co robi.

C356 po modzie to całkowicie inna liga jak przed.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792077

Cześć!

Jestem posiadaczem Nad'a 356 z modułem Dac i kolumn Studio 16 Hertz opartych o Morel Cat 298 i średniotonówkę Seas. Zastanawiam się nad modyfikacją wzmacniacza wykonywaną przez Muda44.

Problem w tym, że modyfikacja ta wyłącz korekcję tonów, z której ja jestem zmuszony korzystać na co dzień. Czy jest tutaj może ktoś ze Śląska kto posiada taki zmodyfikowany wzmacniacz?

Używam kabli Hotline Blue Spiral (głośnikowe), Supra (USB) i Helukabel (zasilający) jednak nie pozwala mi to ominąć sekcji korekcji tonów. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak zmienia się barwa samego wzmacniacza po modyfikacji?

Potencjometry korekcji barwy mam odkręcone o niecałe 90 stopni od położenia domyślnego jednak bez tego to nie to samo.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792269

Właśnie.Tylko żeby pan Muda44 określił jak będzie grał lepiej.Bumm, Bum, cyk, cyk .Czy puf,pyk,pyk?;) I czym się sugeruje zastanawia mnie to.Posiadam troche płyt i każda inaczej brzmi.Dosłownie. Posiadam Nawet dwie takie same Pana Ciechowskiego.Jedna gra głośniej druga ciszej ,oczywiście zakupione w sklepie.Siekiera (Nowa Aleksandria) ,odbiera jak z radia tranzystorowego na baterie,ale płyty z tego okresu potrafią tak brzmieć. Tak ma być.Deep Forest jest ok praktycznie wszystkie płyty są dobrze zrealizowane itd.O Andreas Voll.. (Dancig with The Lion) torpeda.Niestety niektóre techno bas jes lekko bułowaty ale to wina moich starych B&W można użyć korekcji basu ale nie robię tego nie przeszkadza mi to albo trochę zminić ustawienie glośników.Chodzi mi oto że kazdy repertuar brzmi inaczej jeden gorzej drugi lepiej inny idealnie WEDŁUG MNIE OCZYWIŚCIE . Też bym nic nie zmieniał w bebechach C375BEE.Więc tak się zastanawiam co może taki pan np.muda44, poprawic w brzmieniu tego NAd-a C375BEE !!!!!!Zworki wymieniłem na srebrne.Jak dostają dużo świtła robią się czarne jak "smoła" i nic pozatym.:)

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792361

Właśnie.Tylko żeby pan Muda44 określił jak będzie grał lepiej.Bumm, Bum, cyk, cyk .Czy puf,pyk,pyk?;) I czym się sugeruje zastanawia mnie to.Posiadam troche płyt i każda inaczej brzmi.Dosłownie. Posiadam Nawet dwie takie same Pana Ciechowskiego.Jedna gra głośniej druga ciszej ,oczywiście zakupione w sklepie.Siekiera (Nowa Aleksandria) ,odbiera jak z radia tranzystorowego na baterie,ale płyty z tego okresu potrafią tak brzmieć. Tak ma być.Deep Forest jest ok praktycznie wszystkie płyty są dobrze zrealizowane itd.O Andreas Voll.. (Dancig with The Lion) torpeda.Niestety niektóre techno bas jes lekko bułowaty ale to wina moich starych B&W można użyć korekcji basu ale nie robię tego nie przeszkadza mi to albo trochę zminić ustawienie glośników.Chodzi mi oto że kazdy repertuar brzmi inaczej jeden gorzej drugi lepiej inny idealnie WEDŁUG MNIE OCZYWIŚCIE . Też bym nic nie zmieniał w bebechach C375BEE.Więc tak się zastanawiam co może taki pan np.muda44, poprawic w brzmieniu tego NAd-a C375BEE !!!!!!Zworki wymieniłem na srebrne.Jak dostają dużo świtła robią się czarne jak "smoła" i nic pozatym.:)

Polecam takie zworki-dzialaja.ahojpost-60224-0-30262000-1460194010_thumb.jpg
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792384

Skoro takie zworki czynią dźwiękowe cuda to dlaczego wcześniej na to nie wpadli panowie inżynierowie z NAD, jakieś niedouczone te towarzystwo;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792426

Skoro takie zworki czynią dźwiękowe cuda to dlaczego wcześniej na to nie wpadli panowie inżynierowie z NAD, jakieś niedouczone te towarzystwo;-)

To samo pytanie mozna zadac producentom "glosnikow".Dlaczego wstawiaja kawalki drutu za kilkanascie centow zamiast laczowek za x dolarow ? Odpowiedz sobie sam.
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792437

było kiedyś takie hasło na stacjach CPN " z rozlanych kropel powstają tony" ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792462
Cześć!

Jestem posiadaczem Nad'a 356 z modułem Dac i kolumn Studio 16 Hertz opartych o Morel Cat 298 i średniotonówkę Seas. Zastanawiam się nad modyfikacją wzmacniacza wykonywaną przez Muda44.

Problem w tym, że modyfikacja ta wyłącz korekcję tonów, z której ja jestem zmuszony korzystać na co dzień. Czy jest tutaj może ktoś ze Śląska kto posiada taki zmodyfikowany wzmacniacz?

Używam kabli Hotline Blue Spiral (głośnikowe), Supra (USB) i Helukabel (zasilający) jednak nie pozwala mi to ominąć sekcji korekcji tonów. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak zmienia się barwa samego wzmacniacza po modyfikacji?

Potencjometry korekcji barwy mam odkręcone o niecałe 90 stopni od położenia domyślnego jednak bez tego to nie to samo.

Po modzie to całkiem inny wzmacniacz.

Jakościowo dźwięk o kilka klas lepszy.

Przed modem jak na moje C356 gra fatalnie pewnie dlatego też reguiujesz tony.

Powiedz jeszcze w jaką stronę kręcisz gałki bassu i sopranu na plus czy minus?

Ja miałem C350 i C 356 przed modem i po modzie, w obu przypadkach modd wynosi wzmacniacz na zupełnie inny poziom.

Jest bardziej muzykalny gra dużo częściej ,co w sumie rzuca się w oczy najbardziej i jest bardzo naturalny.

Wydając400 zł na pewno nie pogorszysz dźwięku, a będziesz na pewno zadowolony

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792491

Fabrycznie model ten gra wysuszoną i mocno sztuczną średnicą dlatego takie podkręcenie basu i sopranu pozwala nieco tą średnice wycofać .

Po modzie będzie cieplej i bardziej rozdzielczo więc nie powinno Ci brakować regulacji ewentualnie jeszcze można skorygować interkonektem Stereovox VESPA lub HDSE które podbijają ( a raczej podbijają bas i nie obcinają góry ) skraje pasma .

Można tez Blue Spiral zamienić na Qeda Ruby i dalej pójść w nieco łagodniejszy środek .

Nie wiem co to za karta w tym kompie i z jakiego połączenia korzystasz ale sam DAC w tym wzmacniaczu nie jest najwyższych lotów i trzeba być tego świadomym .

Właśnie.Tylko żeby pan Muda44 określił jak będzie grał lepiej.Bumm, Bum, cyk, cyk .Czy puf,pyk,pyk?

Napiszę tak

Teraz jeździsz Audi A3 a po modzie to Audi A6 . Jednym i drugim pojedziesz 100km/h ale odczucia z jazdy w każdym aspekcie będą inne i nie trzeba będzie się zastanawiać czy jest lepiej ale ile jest lepiej .

Zworki niewiele dają . Lepiej w środku zrobić mostek .

Kablami w miejscu zworek można natomiast nieco korygować - zmieniać brzmienie ale zawsze z jego pogorszeniem

Edytowane przez muda44
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792509

Po modzie to całkiem inny wzmacniacz.

Jakościowo dźwięk o kilka klas lepszy.

Przed modem jak na moje C356 gra fatalnie pewnie dlatego też reguiujesz tony.

Powiedz jeszcze w jaką stronę kręcisz gałki bassu i sopranu na plus czy minus?

Ja miałem C350 i C 356 przed modem i po modzie, w obu przypadkach modd wynosi wzmacniacz na zupełnie inny poziom.

Jest bardziej muzykalny gra dużo częściej ,co w sumie rzuca się w oczy najbardziej i jest bardzo naturalny.

Wydając400 zł na pewno nie pogorszysz dźwięku, a będziesz na pewno zadowolony

Tony reguluję o niecałe 90 stopni na plus. W trybie direct zdarza się sporo utworów, które brzmią co najmniej dobrze, ale zdarzają się też takie absolutnie nie do przyjęcia. Już uprzedzam pytanie i mówię, że nie korzystam z formatu mp3.

Kolumny zestawiałem już ze wzmacniaczem Xindak PA-M oraz Jolidą. Pierwszy radził sobie dobrze tylko z bardzo dobrymi jakościowo plikami, a z tymi "gorszymi" słuchało się tego fatalnie. Jolida to straszne nieporozumienie i zwyczajnie nie dało się tego słuchać więc trochę się obawiam, żeby nie "zepsuć" tego co już jest.

Dzisiaj będę jeszcze podpinał do tego zestawu CA Stream Magic (jednego przed modyfikację i jednego po niej) i zobaczę na ile podawane źródło wymusza korekcję tonów.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792555

Fabrycznie model ten gra wysuszoną i mocno sztuczną średnicą dlatego takie podkręcenie basu i sopranu pozwala nieco tą średnice wycofać .

Po modzie będzie cieplej i bardziej rozdzielczo więc nie powinno Ci brakować regulacji ewentualnie jeszcze można skorygować interkonektem Stereovox VESPA lub HDSE które podbijają ( a raczej podbijają bas i nie obcinają góry ) skraje pasma .

Można tez Blue Spiral zamienić na Qeda Ruby i dalej pójść w nieco łagodniejszy środek .

Nie wiem co to za karta w tym kompie i z jakiego połączenia korzystasz ale sam DAC w tym wzmacniaczu nie jest najwyższych lotów i trzeba być tego świadomym .

Napiszę tak

Teraz jeździsz Audi A3 a po modzie to Audi A6 . Jednym i drugim pojedziesz 100km/h ale odczucia z jazdy w każdym aspekcie będą inne i nie trzeba będzie się zastanawiać czy jest lepiej ale ile jest lepiej .

Zworki niewiele dają . Lepiej w środku zrobić mostek .

Kablami w miejscu zworek można natomiast nieco korygować - zmieniać brzmienie ale zawsze z jego pogorszeniem

Albo jazda Fiatem małym lub dużym.Teraz mogę to sobie lepiej wyobrazić.:) Chociaż brzmienie wydechu bardziej podoba mi się w małym.Kojarzy mi się, ale nie do końca z dzwiękiem Subaru Impreza:):)Ale nie będę wybiegał dalej .Przecież to nie forum motoryzacyjne:) Czym się sugerujesz tuningując sprzęt? Słuchem?Czy sugerujesz sie innym brzmieniem sprzętu. Mógłbyś opisac jak dzwięk się poprawi po twojej zmianie ?Naprawdę daleki jestem od jakieś krytyki żebys mnie żle nie zrozumiał.Ostatnio słyszałem Marantza PM 8005 plus MA RX8.Jak bym miał to porównac do C375BEE najprościej według mnie oczywiście to potencjometr od trebli dał bym na godz 11 a basu na 10-.tą

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3792771

Venom widzę, że jesteś gościem, który słyszał już różne sprzęty. Nie mam takiego doświadczenia jak Ty, może bardziej zwracałem uwagę na Muzykę, niż na to co ją odtwarza. Ale wydaje mi się, że robisz Mudzie "niedźwiedzią przysługę". Pisałem już kiedyś.... sam używam Nada 356 i nie wykluczam jego modyfikacji, jeśli miałby zagrać lepiej. Też szukam, analizuję, słucham. Ale - nie obraź się - Twoja namolność w reklamowaniu modów Mudy robi więcej szkody, niż pożytku. Gość zna się na sprzęcie, z tego co czytam na forum - wie co robi. Ba, nawet biorę pod uwagę jego porady i zawsze czekam na jego wpisy, bo są MERYTORYCZNE (przynajmniej w większości).

Chodzi o to, że reklamujesz jego modyfikacje w sposób nachalny, a to powoduje aktywację przeciwników. W efekcie daje to pyskówki bez sensu i przepychanki w gruncie rzeczy - ambicjonalne, nie merytoryczne.

To powoduje zniechęcenie do czytania tego forum. A nie powinno.

A chodzi przecież o "gonienie króliczka", a nie udowadnianie, kto ma większego, nie?

Sam jestem przed dylematem zakupu głośników i już wiem, że będę je użytkował w mniejszym pokoju, ok. 11m. I chętnie czytam opinie innych, biorąc pod uwagę ich doświadczenia. Lubię markę Nad, w domu poza mną użytkuje ją również moja młodsza córka, z dobrym skutkiem. Korzystając z okazji i wiedząc już, że kolumny będą grały w 11 metrach mam prośbę o jakieś sugestie co do wyboru - max. do 3,5 - 4 tys. (najlepiej taniej) Priorytetem jest łagodny przekaz, dobra stereofonia i choćby przyzwoity bas. Celowałem w Kefy R300, ale tu cena jest spora. Myślałem o SF Principia 3 lub Chameleon B. I tak muszę posłuchać przed zakupem ale jakieś sugestie są mile widziane ;))

Być może będę miał możliwość okazjonalnego zakupu AE Aelite 2 w dobrej cenie i doskonałym stanie. Ale to jest trochę inna bajka... inne granie ;)

Edytowane przez tartuffe
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793102

Nie robię niedźwiedziej roboty, tylko ludzie wydają po ciężkie tysiące złotych, jak ja sam to robiłem a efekt mają takie że wciąż zmieniają wzmacniacze i efekty mizerne.

A chwale tuning Mudy bo z bardzo przeciętnego wzmacniacza robi coś naprawdę niesamowitego za śmieszne pieniądze.

Oczywiście po drugiej stronie barykady są handlarze złomu i nowych sprzętów również którym to się nie podoba, bo koniunktury się wtedy nie nakręca.

PS teraz mam KEF R300 na 23 metrach i grają wybitnie. Ale na 11 metrach to chyba KEF LS bym kupił bo R300 chyba za dużo basu by oddały na 11 metrach

A swojego NAD a podłącz jako końcówkę mocy i będziesz miał jakąś tam namiastkę modyfikacji od Muda.

Oczywiście jakieś porządne pre jest potrzebne z DAC a a nawet z dziurki od laptopa zagra lepiej niż jako interga,która fabrycznie jest fatalna

Edytowane przez venom200
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793206

Sam jestem przed dylematem zakupu głośników i już wiem, że będę je użytkował w mniejszym pokoju, ok. 11m. I chętnie czytam opinie innych, biorąc pod uwagę ich doświadczenia. Lubię markę Nad, w domu poza mną użytkuje ją również moja młodsza córka, z dobrym skutkiem. Korzystając z okazji i wiedząc już, że kolumny będą grały w 11 metrach mam prośbę o jakieś sugestie co do wyboru - max. do 3,5 - 4 tys. (najlepiej taniej) Priorytetem jest łagodny przekaz, dobra stereofonia i choćby przyzwoity bas. Celowałem w Kefy R300, ale tu cena jest spora. Myślałem o SF Principia 3 lub Chameleon B. I tak muszę posłuchać przed zakupem ale jakieś sugestie są mile widziane ;))

Być może będę miał możliwość okazjonalnego zakupu AE Aelite 2 w dobrej cenie i doskonałym stanie. Ale to jest trochę inna bajka... inne granie ;)

Zerknij na Canto One new. Najlepiej odsłuchaj oczywiście. Jako alternatywę rozważ monitory z oferty Akkusa, Xavian i może jeszcze Tannoy XT 6.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793258

Oczywiście jakieś porządne pre jest potrzebne z DAC a a nawet z dziurki od laptopa zagra lepiej niż jako interga,która fabrycznie jest fatalna

Mam M Daca, powinien wystarczyć. A LS 50... nie pomyślałem. To może być dobry trop :)

Zerknij na Canto One new. Najlepiej odsłuchaj oczywiście. Jako alternatywę rozważ monitory z oferty Akkusa, Xavian i może jeszcze Tannoy XT 6.

Zaciekawiły mnie te Canto One... choć wszystkie te propozycje są ciekawe.

Dzięki za propozycje. Pozdrawiam :))

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793356

A LS 50... nie pomyślałem. To może być dobry trop :)

Radzę najpierw posłuchać w swoim torze, o ile są naprawdę niezłe w kontekście muzyki instrumentalnej to im więcej instrumentów tym robi się mniej czytelnie,

pozostawiają też pustą przestrzeń między głośnikami efekt 3D praktycznie nie istnieje.

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793370

Tony reguluję o niecałe 90 stopni na plus

Skoro używasz i tak PC w roli źródła to lepszym rozwiązaniem będzie mod wzmacniacza i nawet ta komputerowa regulacja charakterystyki jeżeli będzie Ci czegoś po takim modzie brakować .

W trybie direct

NADy nie mają trybu DIRECT . Przycisk ten mostkuje tylko elementy z regulacji barwy ale w torze zostają od tej regulacji bufory przed i za tym układem .

Czym się sugerujesz tuningując sprzęt? Słuchem?Czy sugerujesz sie innym brzmieniem sprzętu

Wraz z poprawą brzmienia równie ważne jest to żeby wzmacniacz się po takiej modyfikacji nie wzbudzał , nie uległ uszkodzeniu i żeby modyfikacja nie miała wpływu na żywotność urządzenia . Tak w skrócie .

Później odsłuchy gdzie się wpinać , jakimi przewodami i jakich elementów użyć i tu zaczyna się zabawa .

Bardzo ważne są kondensatory które wstawiam w sygnale bo one są w dużej mierze odpowiedzialne za efekt finalny .

Modyfikacje NADów robię od 2007r i przewijały się u mnie coraz droższe sprzęty więc i dążyłem żeby te modyfikacje były coraz lepsze mając na wzór dużo droższy sprzęt .

Dlatego też na przełomie lat wprowadzałem nowsze wersje modyfikacji .

Przykładowo C356BEE robiłem mając Denona PMA2020AE i jakie było moje zdziwienie jak się okazało że C356BEE pokonał mojego faworyta przed którym było dużo innych i czasem droższych wzmacniaczy . Jako ostatni firmowy wzmak był u mnie Marantz PM11S3 którego mogłem kupić po znajomości i okazyjnej cenie 12000zł

Piękny kloc ale nie miał tej rozdzielczości z taniego NADa .

I na tym zakończyłem szukanie wzmacniacza dla siebie .

Venom

Źle to odbierasz ale Kolega niżej wyjaśnił o co chodzi .

To jest tak że dążysz do jak najlepszego brzmienia , przewijasz coraz droższe i droższe sprzęty . Sam miałem u siebie interkonekty po 12,500zł czy 16000zł . Sieciówkę za 6000zł . Czy takiego kloca jak Xindak A600P . Piękny wzmak zbudowany tak ze kapcie spadają . Jest lepszy od C356BEE ale z ...

Calyx Femto jako DAC i pre a wtedy Femto kosztował 30 000zł i z takim go słuchałem zanim A600P kupiłem . Później próbowałem pre Jadisa , Audioneta , najlepszą drabinkę Khozmo i różne DACe z regulacją głośności . Było raz lepiej a rz gorzej ale nadal daleko za Femto a to razem wtedy wychodziło 42 000zł więc ...

Był też Krell S300i który wtedy w sklepie nowy kosztował 12 000zł , Caspian , NAIM XS2 , Stello Ai500 , Calyx CTI czy Pass X250 ale tu znowu preamp jak w przypadku A600P się kłaniał .

I teraz mając świadomość ile tamte kosztowały mamy 3000zł za nowy wzmak grający od nich lepiej to człowiek się zachwyca a sam się uśmiecham jak ludzie ładują kasę na powiedzmy Xindaka 6950 ( 9 ) , Vincenty w podobnej kasie i masę innych wzmacniaczy ale kto im zabroni .

Są oczywiście na rynku wzmacniacze za kilka tysięcy które mogę być od niego lepsze ale przeważnie maja juz lub zbliżają się do pełnoletności a w większości to co jest na rynku to wielokrotnie naprawiany SZROT .

A tu mamy NOWY wzmak i minimum te 10 lat spokoju .

Korzystając z okazji i wiedząc już, że kolumny będą grały w 11 metrach mam prośbę o jakieś sugestie co do wyboru - max. do 3,5 - 4 tys. (najlepiej taniej) Priorytetem jest łagodny przekaz, dobra stereofonia i choćby przyzwoity bas.

C356BEE z modem + KefLS50 .

Będzie i barwa i rozdzielczość a złagodzić można kablami nie tracąc na precyzji i rozdzielczości .

Jeszcze kwesto źródła podobnej klasy

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793373

"Radzę najpierw posłuchać w swoim torze"

Na pewno posłucham, zanim zakupię. Już się kiedyś sparzyłem na zakupie w ciemno ;)

Źle to odbierasz ale Kolega niżej wyjaśnił o co chodzi .

To jest tak że dążysz do jak najlepszego brzmienia , przewijasz coraz droższe i droższe sprzęty

Chodziło mi tylko o to, żeby nie prowokować przeciwników modyfikacji. Bo kończy się najczęściej pyskówkami, przysłaniającymi istotę tego forum. A można się tu sporo dowiedzieć i mówiąc wprost, skorzystać na doświadczeniach (a może również i błędach) innych.

A co do LS 50, są dostępne w Krakowie. Nie muszę jeździć daleko, żeby posłuchać...

Dzięki :))

Edytowane przez tartuffe
https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793379
"Radzę najpierw posłuchać w swoim torze"

Na pewno posłucham, zanim zakupię. Już się kiedyś sparzyłem na zakupie w ciemno ;)

Chodziło mi tylko o to, żeby nie prowokować przeciwników modyfikacji. Bo kończy się najczęściej pyskówkami, przysłaniającymi istotę tego forum. A można się tu sporo dowiedzieć i mówiąc wprost, skorzystać na doświadczeniach (a może również i błędach) innych.

A co do LS 50, są dostępne w Krakowie. Nie muszę jeździć daleko, żeby posłuchać...

Dzięki :))

I dlatego rozmawiamy bez żadnej zbędnej pyskówski.

Dostałeś konkretne propozycje z których powinieneś być bardzo zadowolony

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793403

Chodziło mi tylko o to, żeby nie prowokować przeciwników modyfikacji. Bo kończy się najczęściej pyskówkami, przysłaniającymi istotę tego forum

A czy przykładowo Kolega Venom200 pisze nieprawdę i chce komuś zaszkodzić ?

Pyskówkami i osobami które do tego dążą powinny się zająć odpowiednie , wyznaczone do tego celu osoby .

Z fabrycznym C356BEE LS50 sobie odpuść .

Po pierwsze nowe grają zupełnie inaczej i potrzebują trochę czasu na wygrzanie a i sam fabryczny C356BEE to dla tych kolumn będzie krzywda .

Suchy , technicznie grający C356BEE + M DAC który barwnie nie gra i przejrzyste , równe LS50 - nie ma szans żeby to dobrze zagrało .

Te kolumny potrzebują porządnie grającej elektroniki

A przy okazji przypomniało mi się jak sam miałem M DAca z wspomnianym Xindakiem ( jest tak głęboki że sięga niemal do ściany ) . Widać też odtwarzacz NAIM CDX a na nim wspomnianą drabinkę Khozmo . jako transport Pioneer PD-9700 i kolumny Zaph ZRT . Kabli nie pamiętam .

post-13108-0-98779000-1460287217_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/39840-klub-nad/page/91/#findComment-3793408
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.