Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, nautilus81 napisał:

C1 nie dane było mi słuchać. 
Wszystkie monitory dynaudio jakie miałam nie zbliżały się dźwiękiem do EA1. Poziom stolarki również Sonusa dla mnie jest na wyższym poziomie może inaczej trochę bardziej luksusowy bo dynaudio robi ładnie wykończone i solidne paczki.
Czym napędzasz c1?

Skąd wiedziałem, że zaraz pojawi się Pan Nautilus... 

Jak to lepsze...

58 minut temu, jbmar napisał:

Skąd wiedziałem, że zaraz pojawi się Pan Nautilus... 

Jak to lepsze...

Dla jednego lepsze dla innego nie.

Dla jednych najlepsze są harbeth dla innych audio physic a trzeci słucha na tubach.

Kazda z tych kolumn w czymś jest lepsza od innej.

Koledze bardziej spasowały c1. Nie słuchałem ich. Focus 140 i contour 1.4 były dla mnie krokiem w tył w stosunku do starej serii contour.
Być może c1 są lepsze ale sądząc po cenach na rynku wtórnym to mógłbym dyskutować nie mniej jednak ciekaw jestem z czym te kolumny grają u kolegi. Może kupię sobie je kiedyś dla porównania.
Dobre rzeczy trzymają cenę ale każdy ma swoje zdanie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez nautilus81
18 minut temu, nautilus81 napisał:

Dla jednego lepsze dla innego nie.

Dla jednych najlepsze są harbeth dla innych audio physic a trzeci słucha na tubach

Dziękuję.

Bo już myślałem, że "lepsze" tzn. Lepsze i koniec...

4 godziny temu, nautilus81 napisał:

C1 nie dane było mi słuchać. 
Wszystkie monitory dynaudio jakie miałam nie zbliżały się dźwiękiem do EA1. Poziom stolarki również Sonusa dla mnie jest na wyższym poziomie może inaczej trochę bardziej luksusowy bo dynaudio robi ładnie wykończone i solidne paczki.
Czym napędzasz c1?

Ja nie mówię o wykonaniu, średnica w EA1 jest lepsza od S25, bas jest lepszy w S25, góra jest porównywalna, ale całościowo dźwiękowo, porównał bym właśnie EA1 do S25. 

C1 to dla mnie wyższa liga, tylko jak się je podłącza do kiepskiego pieca czy lampy, to nie ma co marzyć o poprawnym dźwięku z C1.

Osobiście uważam że C1 pierwsza wersja, mogą konkurować z SF Extrema, C1 Platinum, to już inne granie, nie tak spójne. 

C1 stawiam również wyżej niż C2, ponieważ C1 potrafią przekazać więcej emocji, bardziej wciągają w nagrania. 

C1 słuchałem z Accu P7100, Krell FBI, Krell FPB 200, Gryphon Diablo, Karan, Cary, Circle Labs, i kilka innych o których nie warto wspominać.

6 minut temu, RCD napisał:

C1 to dla mnie wyższa liga, tylko jak się je podłącza do kiepskiego pieca czy lampy, to nie ma co marzyć o poprawnym dźwięku z C1.

A do jakiej lampy je podłączyłeś?

24 minuty temu, RCD napisał:

Ja nie mówię o wykonaniu, średnica w EA1 jest lepsza od S25, bas jest lepszy w S25, góra jest porównywalna, ale całościowo dźwiękowo, porównał bym właśnie EA1 do S25. 

Osobiście uważam że C1 pierwsza wersja, mogą konkurować z SF Extrema, C1 Platinum, to już inne granie, nie tak spójne. 

C1 stawiam również wyżej niż C2, ponieważ C1 potrafią przekazać więcej emocji, bardziej wciągają w nagrania. 

C1 słuchałem z Accu P7100, Krell FBI, Krell FPB 200, Gryphon Diablo, Karan, Cary, Circle Labs, i kilka innych o których nie warto wspominać.

Dzięki za rzeczowa odpowiedz.

2 minuty temu, tomek40 napisał:

Obecnie C1 napędzam inregrą Gato Audio Amp150 i niczego nie brakuje. Wystarczająca dawka prądu robi robotę.

A zatem odpręż się. 

Godzinę temu, RCD napisał:

Godzinę temu, jbmar napisał:

A do jakiej lampy je podłączyłeś?

Pewnie nie pamiętasz.

Ja Ci przypomnę: Do słabej. 

Dobrze byłoby gdybyś nie wypowiadał się publicznie autorytatywnie nt "lepszości" jednym nad drugim, nie mając o tym pojęcia. 

"wydaje mi się": jest lepszym stwierdzeniem. 

Godzinę temu, jbmar napisał:

Pewnie nie pamiętasz.

Dobrze byłoby gdybyś nie wypowiadał się publicznie autorytatywnie nt "lepszości" jednym nad drugim, nie mając o tym pojęcia. 

Pamiętam

Ale ok, nie wypowiadam się, mam inne podejście do tematu.

Pozdrawiam miłośników Dynaudio 

8 minut temu, RCD napisał:

Pamiętam

Pochwal się. 

8 minut temu, RCD napisał:

Ale ok, nie wypowiadam się, mam inne podejście do tematu.

Jakie? 

Wypowiem się bo mam taką potrzebę...?

• 2 tygodnie później...
W dniu 12.12.2021 o 16:09, jbmar napisał:

Pewnie nie pamiętasz.

Nie chcę wsadzać kija w mrowisko, ale jeśli lampa i Dynaudio to na co zwrócić uwagę?

Cześć,

czy można z kodów kreskowych z pudeł odczytać datę produkcji kolumny?

Mam do kupienia Focusy 260 i kolega nie wie z którego są roku.

Pytałem w HQ Dynaudio ale tam jakaś niekompetencja się pojawiła.

Pozdrawiam

L.

Witam. Prosze o podpowiedź przed odsłuchem. Od kilkunastu lat słucham właściwie tylko na Dynaudio wcześniej 42, obecnie 52SE. Obecnie z uwagi na przeprowadzkę potrzebuje czegoś większego. Salon otwarty na jadalnie łącznie ok. 45m2 trochę zaadoptowany. Rózne typy muzyki plus czasem film. Wzmacniacz to zmodyfikowany NAD S300, CD Meridian 506 20bit. odtwarzacz  Pioneer N50AE.    Właściwie tak jak pisąłem wychowąłem sie na dynaudio, wiem że troche podbarwiają, czarują ale w sumie to lubie to przyjemne brzmienie bo można słuchać godzinami i nie męczą. pewnie kiedyś będe szukał coś lepszego ale na razie budżeto ograniczony powiedzmy 10tys. a musze kupić podłoówki bo 52ki nie dają rady. Nie słuchałem nowych dynaudio. Czy polecalibyście nowe np Emit 50 czy lepiej coś szukać używki z wyższych linii a może skok w bok 😉 i   jeszcze jakieś inne kolumny o podobnym brzmieniu

• Moderatorzy
W dniu 28.12.2021 o 16:03, Leszek_52381 napisał:

czy można z kodów kreskowych z pudeł odczytać datę produkcji kolumny?

Nie można.

Kod kreskowy zawiera kraj, producenta, produkt.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

18 minut temu, tomek40 napisał:

Kup Contour s3.4 i będzie dobrze. Choć lubią prąd jak i każde dynie.

dzięki za konkretną odpowedź. W sumie to kiedyś było to  moje marzenie, poza dźwiękiem też prezentują sie super także i żona byłaby zadowolona

• Moderatorzy

............................

W 2021 pojawiły się nowe Emity 50 i przyznam zostały przyjęte chłodno. Poprzednik X38 był nazywany wikińskim mocarzem a E50 takie nijakie recki.

http://www.highfidelity.pl/@main-4124&lang=

Ktoś porównywał te 2 modele ?

W dniu 29.12.2021 o 23:56, stench napisał:

............................

W 2021 pojawiły się nowe Emity 50 i przyznam zostały przyjęte chłodno. Poprzednik X38 był nazywany wikińskim mocarzem a E50 takie nijakie recki.

http://www.highfidelity.pl/@main-4124&lang=

Ktoś porównywał te 2 modele ?

Sprzęt to wielkomasowa chińszczyzna, a bełkot Pana Pacuły to już możemy sobie odpuścić totalnie.

Ponad rok temu na OLX  F Kulpa finalizował swoją wypłatę - Dynaudio Evoke. Dzwoniłem gadałem i tak je wycmokał jakby to conajmniej Wilson Audio było 😉🙉

• Moderatorzy
10 godzin temu, rambo54 napisał:

Pana Pacuły to już możemy sobie odpuścić totalnie.

Czyli takie same syfy czy niedocenione Emity albo przeszacowane X ?

Pytam bo nowe Emity kosztują wywoławczo 9 , a używane X 7 .

Zdecydowanie nie warto iść w nowe emity. Za chwilę będzie wysyp używek na sprzedaż za pół ceny. Lepiej pójść w używki starsze modele tyle tego i w dobrej cenie i na pewno lepsze jak nowa seria emit.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.