Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu pisałem o moich przebojach z zakupem RA-980 na allegro. Może kogoś zainteresuje, albo i nie ale udało mi się odzyskać kasę :)

Allegro oddało?

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ostatnio pojawił się u mnie w mieszkaniu "dziadek" RA-1000, no i muszę powiedzieć, że to jest jedna z lepiej brzmiących tanich integr Rotela, dźwięk dynamiczny, ale nienatarczywy, lekko ocieplony - może się podobać.

Wygląd lekko vintage, ale jako rezerwa, czy drugi domowy, tani system może być.

Brzmi inaczej niż seria RA-8..., czy też seria RA-9xx - bardziej subtelnie jeśli chodzi o wysokie tony.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A jak w tym RA-1000 sprawują się zaciski głośnikowe, da się tam wcisnąć coś grubszego niż 1,5mm2? Jak z niskimi tonami w takim razie? Istnieją? :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Z tym kablami to nie jest lekko, chyba max 2,5 mm2 wejdzie, basu na normalnym odsłuchu nie jest jakaś wielka, przygniatająca ilość, ale zawsze można włączyć equalizer;-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Ostatnio pojawił się u mnie w mieszkaniu "dziadek" RA-1000, no i muszę powiedzieć, że to jest jedna z lepiej brzmiących tanich integr Rotela, dźwięk dynamiczny, ale nienatarczywy, lekko ocieplony - może się podobać.

Wygląd lekko vintage, ale jako rezerwa, czy drugi domowy, tani system może być.

Brzmi inaczej niż seria RA-8..., czy też seria RA-9xx - bardziej subtelnie jeśli chodzi o wysokie tony.

RA-1010 tez polecam, solidny piec, w stopniu mocy hybrydy SanKena po jednej na kanał

Edytowane przez Bumpalump

Z tym kablami to nie jest lekko, chyba max 2,5 mm2 wejdzie

Gdy miałem kiedyś wzmaki Sonaka i Yamahy z podobnymi gniazdami to niestety 2,5mm2 musiałem przycinać. Degradacja dźwięku niestety była.

Dobry Wieczór

Mam pytanie do kolegów. Jeśli mam czas na dłuższy odsłuch w ciszy ( niestety mam czas i takie warunki tylko w niedzielne przedpołudnie :) ) włączam piec dwie godziny wcześniej. Jestem ciekaw czy tylko ja tak mam, czy ktoś jeszcze uważa, że jego wzmacniacz potrzebuje trochę czasu na rozwinięcie skrzydeł? Może to odgrzany kotlet, ale ciekaw jestem czy większość Roteli tak ma, czy może ze mną jest coś nie tak.

Zastrzegam, że nie jestem miłośnikiem grających cudownie kabli, podstawek i innych latających spodków, nie chcę też wsadzać kija w mrowisko, po prostu chciałbym, żeby ktoś się podzielił swoją opinią - dziękuję.

Panowie zna ktoś dobrego elektro-majstra w okolicach Lublina ? Padł mi mój rcd991ae ,przy starcie zapalił się normalnie a po chwili zgasł i trup !

Zapaliła się lampka czy cały Rotel? Inny kabel zasilający przypadkiem sprawdziłeś? Wąchałeś sprzęt wewnątrz? :-)

Zapaliła się lampka czy cały Rotel? Inny kabel zasilający przypadkiem sprawdziłeś? Wąchałeś sprzęt wewnątrz? :-)

Zapalił się całkiem normalnie i nawet przez sekund kilka grał,kabel ok sprawdzałem ,zapach też ok.

ROTEL RA-960 BX

ROTEL RA-931 MKII

ROTEL RA-935BX

NAD 3020

ROTEL RA-920AX

MARANTZ model PM 4200

SANSUI AU-317

Cambridge Audio Azur 640a

szukam wzmacniacza do 700 zł

Posiadałem kiedyś nada 3020 do ciężkiej Rockowej muzyki to raczej on się nie nadaje,fajnie go się słuchało w połączeniu z dobrym tunerem :)

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

ROTEL RA-960 BX

ROTEL RA-931 MKII

ROTEL RA-935BX

NAD 3020

ROTEL RA-920AX

MARANTZ model PM 4200

SANSUI AU-317

Cambridge Audio Azur 640a

szukam wzmacniacza do 700 zł

Jedyny z tej całej grupy zasługuje na wyróżnienie

Cambridge Audio Azur 640A

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.