Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiam się nad końcówką K2 do Daca z Preampem na Sabre. Czy ktoś się orientuje, czy brzmienie byloby podobne, do tego, jakie ma Integra K2?

Jeżeli DAC ma sensowną regulację głośności to będzie lepsze.

Jeżeli DAC ma sensowną regulację głośności to będzie lepsze.

No właśnie po rozmowie z Tobą zostałem już wcześniej uświadomiony o regulacji głośności w DACach. Wycelowałem w NFB 28 Aduio Gd. Szukam do tego końcówki ale zastanawiałem się, czy bez preampa w tym wypadku Roksana będzie brzmienie takie jak w integrze. Rozważam jeszcze integrę Audio GD, którą podłaczyłbym przez firmowe złącza Audio GD.

Dzięki EMiL

No nie jest użyta. Nfb 28 ma regulację pasywną Dystrybutor zapewniał mnie , że na wszystkich poziomach głośności barwa brzmienia jest taka sama. Nie chce namieszac ale z tego co pamietan, to xastosowano w nim drabinkę rezystorów.

Wypożycz go i sprawdz czy na niskich poziomach głośności skok nie będzie za duży, obiegowa opinia jest taka, że owa regulacja na rezystorach nie jest udana. Rezystory jako takie są ok, tylko że w tej regulacji są nie tylko rezystory.

Mam pytanie do wszystkich klubowiczów mających Wzmacniacz Kandy KA-1. Z jakimi kolumnami u Was to gra? bo mam zamiar kupić kolumny do Kandy.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Ponawiam pytanie, Czy ktoś może przełączyć u siebie na phono i powiedzieć co słyszy z głośników ? I czy ewentualnie jak ma przełączone wejście na CD i podkręci głośność do połowy do słyszy pisk ? Z góry dzięki za odpowiedź.

Zauważyłem w moim kandy ka1 , że jak jest długo w stanie standby, to trudno go włączyć pilotem. Trzeba 3 do 4 razy naciskać na przycisk Power. Potem już włącza i wyłącza się bez problemu. Co może być przyczyną? Ogólnie pilot działa ok, tylko te pierwsze wybudzanie go .

Wysłane z Xiaomi Note za pomocą Tapatalka

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Witajcie,

nie mam Roksana ale to się może wkrótce zmienić.

Czy jest tu ktoś z Warszawy lub okolic, kto ma Caspiana integrę i byłby chętny na dobrą kawę oraz odsłuch z ProAcami ?

Jeśli ktoś rozważa sprzedaż to mi w ogóle nie przeszkadza :)

Pozdrawiam!

Witam zainteresowany jestem wstępnie zakupem Roksan Kandy K 2 i mam pytanie ma ktoś doświadczenie jak ten wzmak pasuje do RX8 Monitor Audio. Chciałbym usłyszeć opinie od ludzi którzy mają lub znają dobrze to połączenie

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Studio 100.

Jest duza szansa ze zgra sie to znakomicie.Caspian i Proaci to dosc bezpieczne polaczenie.Oczywiscie w gre wchodzi tez zrodlo.Nie napisze nic konkretnego bo nie znam 100-tek.

Niemniej jednak jest duza szansa ze mozesz byc zadowolony.

Koniecznie posluchaj.

Pozro.

Witam koledzy,

po wielu latach z Roksanem, decyzja padła na kierunek, który obrał stecko, czyli lampa, dlatego swój zestaw Caspiana M1 NG wraz z macierzystą końcówką stereo oferuję na sprzedaż. Obecnie wystawiłem zestaw w całości ale chyba jednak rozdzielę te elementy, z myślą o tych, którzy maja już integrę i chodzi im po głowie spróbować bi-ampinu. Ja polecam to rozwiązanie, bo naprawdę jest wyraźna słyszalna różnica. Na pewno to nie to samo co Pre + monobloki, ale kierunek zbieżny, lepsza separacja, dynamika, kontrola i stereofonia.

Lecz nie żegnam się, bo nigdy nic nie wiadomo, może kiedyś wrócę z zestawem monobloków ;)

Witam!

Dołączam do klubu Roksana! Przesiadka z kolejno z Marantza na NADa, znów na NADa i w końcu na Kandy mkiii.

Zasila pradawne KEFy iQ7 dopiero drugi dzień ale różnica jest znacząca.

Zdecydowanie więcej góry. Ale jest szczegółowo i rozdzielczo. Ubyło mi nieco dołu ale może to właśnie tak objawia się wzięcie basu pod kontrolę. Chciałbym nieco mięska wycisnąć z tych KEFów.

Mam w planie w przyszłości przesiąść się na Caspiana Drugiego lub Trzeciego. Zaś w zasięgu ręki mam ProaAc Studio 110. Czy przesiadka na te podstawkowce ma sens z Kandy?

Pozdrawiam!

Roksan Kandy K3 ma moc 140 W przy 8 om zaś Roksan Caspian M1 MK2 ma 85 W przy 8 om - czy faktycznie tak duże różnice w mocy obu wzmacniaczy są odczuwalne ?

Edytowane przez tedi39

Przyjmiacie...;-)

post-7222-0-33971900-1425027745_thumb.jpg

A tak na poważnie to Caspian jako pierwszy nawiązał walkę z lampą Amplifona. Dzielony cyrus pre+mono, unison sr1 czy Musical A 300 ustąpiły, gdzie niegdyś zamieniłem Caspiana na Musicala. Ekspresja, średnica, wokale to coś czego nie da się zapomnieć Caspianowi. Mimo, że co nieco przydało by się poprawić to słucha się go z niezmierną przyjemnością i zaangażowaniem.

Edytowane przez qman

Roksan Kandy K3 ma moc 140 W przy 8 om zaś Roksan Caspian M1 MK2 ma 85 W przy 8 om - czy faktycznie tak duże różnice w mocy obu wzmacniaczy są odczuwalne ?

mialem kandy k2 ktory chyba mial 130W i caspiana mk2 z 85W i smialo stwierdzam ze caspian jest bardziej wydajny.

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.