Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Wina leży wyłącznie po polskiej stronie.

póki co, jest oficjalny raport Millera.obowiązujący na dzień dzisiejszy.Polska juz pokazała, kto zawinił. nie mieszaj obecnych idiotów z fachowcami.
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

póki co, jest oficjalny raport Millera.obowiązujący na dzień dzisiejszy.Polska juz pokazała, kto zawinił. nie mieszaj obecnych idiotów z fachowcami.

Zdaje się, że prokuratura pod rządami PO/PSL postawiła zarzuty jedynie rosyjskiej obsłudze wieży. Innych winnych nie wskazano. To pewnie zrobili fachowcy, bo nawet idioci zastanowiliby się najpierw.

To pewnie zrobili fachowcy,

manipulujesz, od przyczyn katastrofy jest komisja. i ta dała odpowiedź, póki co obowiązującą. prokuratura jest od stawiania zarzutów, nie ukonczyła jeszcze sledztwa.

Słuchałem nagrań z czarnych skrzynek

a od kiedy mamy oryginały nagrań ?

Nie znam tezy rosyjskiej.

nie czytałeś raportu ? ... oj nie ładnie.. ale internet masz, TV masz więc znasz.

Po co fetorek rosiewasz PiSowskie kłamstwa, płacą ci za to, czy musisz pochwalić się durnymi wpisami PiSowskim kolegom?

konkrety i przestań pajacować, chyba że znowu chcesz odstawiać cyrk.. po waszemu merytoryczna dyskusja.

Poloka niczego nie pokazała, przedrukowała to co im dostarczyła strona rosyjska. No chyba że jesteśmy tak zaj.... że potrafimy prowadzić śledztwa bez bada, nagrań i dostępu do jakichkolwiek dowodów.

konkrety i przestań pajacować, chyba że znowu chcesz odstawiać cyrk.. po waszemu merytoryczna dyskusja.

Z tobą dyskusja PiSowski pajacu? Pisze po raz piąty pewnie - będą nowe fakty, będzie dyskusja.

Na razie nowych faktów nie ma, sa tylko wasze partyjne biuletyny.

Jestem Europejczykiem.

Z tobą dyskusja PiSowski pajacu? Pisze po raz piąty pewnie - będą nowe fakty, będzie dyskusja.

Na razie nowych faktów nie ma, sa tylko wasze partyjne biuletyny.

oskarżasz mnie o powtarzanie kłamstw to udowodnij że tak jest. Jeśli Twoim jedynym argumentem i sposobem na rozmowę są osobiste wycieczki to stań przed lustrem i daj czadu. Mi czy kilku innym osobom nie musisz pokazywać kim jesteś, doskonale to wiem i nie robi na nas większego wrażenia, wręcz wzbudza współczucie.

a od kiedy mamy oryginały nagrań ?

Nie muszą być oryginały. Mogą być potwierdzone kopie oryginałów. U mnie w głowie nie ma spustoszeń propagandowych poczynionych przez Antoniego "smoleńskiego" i jego "fachowców".

nie czytałeś raportu ?

A po co, przecież Antoni twierdzi że Rosjanie kłamią. Tylko Antoni i jego "eksperci" głoszą "prawdę". Raz taką, drugi raz inną. W zależności od sytuacji.

Wina leży wyłącznie po polskiej stronie. Niestety Polska nie umie się do tego przyznać. Z pokora i godnością.

Czy ktoś inny niż strona polska kazał ignorować ostrzeżenie systemu TAWS i pogodę za oknem w czasie tego słynnego lądowania ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

oskarżasz mnie o powtarzanie kłamstw to udowodnij że tak jest. Jeśli Twoim jedynym argumentem i sposobem na rozmowę są osobiste wycieczki to stań przed lustrem i daj czadu. Mi czy kilku innym osobom nie musisz pokazywać kim jesteś, doskonale to wiem i nie robi na nas większego wrażenia, wręcz wzbudza współczucie.

fetek ale sam siejesz burze,

nie posiadasz tak jak Tomek czy Robert, żadnych nowych argumentów obalających raport Milera, zatem po co ten zamęt,

wpadnij z nowm faktem, omówimy go, każdy się odniesie.sianie zamętu nikomu nie śłuży.

poprosimy o nowe fakty...znafcy od św antoniego napewno ich NIE MAJĄ, gdyby tak było...już dawno zapewne byśmy o tym usłyszeli

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

manipulujesz, od przyczyn katastrofy jest komisja. i ta dała odpowiedź, póki co obowiązującą. prokuratura jest od stawiania zarzutów, nie ukonczyła jeszcze sledztwa.

Niczym nie manipuluję. To raczej działania NPW wywołują takie skojarzenia - śledztwa nie ukończyła i pewnie nie ukończy. Zarzuty jakieś już są. Dla rosyjskich kontrolerów i dla kilku osób po polskiej stronie, tu zarzuty stawia się, a potem zmienia, materiały przekazuje do cywilnych prokuratur, etc. Pracują, aż dziw bierze. Niewydolność i nieudolność.

Nie muszą być oryginały. Mogą być potwierdzone kopie oryginałów. U mnie w głowie nie ma spustoszeń propagandowych poczynionych przez Antoniego "smoleńskiego" i jego "fachowców".

ok, to z innej strony. 100% informacji otrzymujesz od podejrzanego..sam nie badasz niczego, nie twierdzę że Rosjanie są temu winni ale taka tez została postawiona i nikt niczego nie zrobił by ją obalić. Nie możemy tego zweryfikować, nie możemy tego zbadać a pytań jest wiele. Nawet Ci jak to mówisz wariaci zadali sensowne pytania na które nikt nie odpowiedział.

Uważasz że to jest ok ? czemu nieścisłości nie zostały wyjaśnione ?

A po co, przecież Antoni twierdzi że Rosjanie kłamią. Tylko Antoni i jego "eksperci" głoszą "prawdę". Raz taką, drugi raz inną. W zależności od sytuacji.

aaa rozumiem, czyli tylko pisland miał obowiązek to przeczytać, wy jesteście tylko od rzucania błotem bo przecież nie czytali raportu to nic nie wiedzą...

fetek ale sam siejesz burze,

nie posiadasz tak jak Tomek czy Robert, żadnych nowych argumentów obalających raport Milera, zatem po co ten zamęt,

wpadnij z nowm faktem, omówimy go, każdy się odniesie.sianie zamętu nikomu nie śłuży.

a co ma piernik do wiatraka ? skoro ktoś mnie oskaraży7ł o kłamstwo to ma zasrany obowiązek to udowodnić, albo:

morda w kubeł!

Wystarczy że ujadanie swoje dane osobowe i będę miał podstawę do ciągania po sądach, wtedy już będzie trzeba udowodnić to i owo..

Fakty na stół albo

a więc czekam... znowu masz swoje 5 minut..

Ich wyzywacie od wariatów i oszołomów a sami uwierzyliście w bajkę o brzozie.

Wystarczy że ujadanie swoje dane osobowe i będę miał podstawę do ciągania po sądach, wtedy już będzie trzeba udowodnić to i owo..

Grozisz mi PiSSmański sługusie???

Charakterystyczne - najpierw serwujesz kłamstwa, a jak pada pytanie o konkretne fakty wrzucasz kolejne kłamstwa a następnie próbujesz przeciwnika zastraszyć.

Więc jeszcze raz napiszę jasno i wyrażnie - przestań powielać propagandowe kłamstwa Antoniego i przedstaw fakty, albo spadaj.

Jestem Europejczykiem.

ok, to z innej strony. 100% informacji otrzymujesz od podejrzanego..sam nie badasz niczego, nie twierdzę że Rosjanie są temu winni ale taka tez została postawiona i nikt niczego nie zrobił by ją obalić. Nie możemy tego zweryfikować, nie możemy tego zbadać a pytań jest wiele. Nawet Ci jak to mówisz wariaci zadali sensowne pytania na które nikt nie odpowiedział.

Uważasz że to jest ok ? czemu nieścisłości nie zostały wyjaśnione ?

aaa rozumiem, czyli tylko pisland miał obowiązek to przeczytać, wy jesteście tylko od rzucania błotem bo przecież nie czytali raportu to nic nie wiedzą...

a co ma piernik do wiatraka ? skoro ktoś mnie oskaraży7ł o kłamstwo to ma zasrany obowiązek to udowodnić, albo:

Ich wyzywacie od wariatów i oszołomów a sami uwierzyliście w bajkę o brzozie.

fetek Ty fajny chłopak jesteś...ino usuń ten obraz św antoniego ze ściany.

żadne bajki drogi kolego.fakty w raporcie.przeciwnicy ich NIE MAJĄ, zatem o czym tu rozmawiać ???

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

ok, to z innej strony. 100% informacji otrzymujesz od podejrzanego..sam nie badasz niczego, nie twierdzę że Rosjanie są temu winni ale taka tez została postawiona i nikt niczego nie zrobił by ją obalić.

Nie patrz w ogóle na Rosjan. Wystarczy prześledzić działania decydentów znajdujących się na pokładzie Tupolewa. Oczywiście nie wszystko może być im udowodnione. Klucz do tej katastrofy znajdował się na pokładzie Tupolewa i dawno został odkryty w zakresie możliwym do odkrycia. Nie ma tylko pewności kto kazał pilotom obniżać poniżej decyzyjnej lot mimo że wszyscy wiedzieli w jakim stanie jest lotnisko w Smoleńsku i jego "wieża", za oknem samolotu nic nie było widać a TAWS ostrzegał przed zbliżającym się zagrożeniem zalecając przerwanie procedury lądowania. Decydenci na pokładzie byli zdesperowani żeby wylądować za wszelką cenę. Niestety cena okazała się wysoka.

Decyzję o lądowaniu lub przerwaniu lądowania podejmuje dowódca załogi pokładowej. W tym przypadku ta decyzja była błędna.

Nic nie pomoże czarowanie przez Antoniego ciemnogrodzian eksperymentami z parówkami i puszkami po napojach oraz snucie innych idiotycznych hipotez i teorii spiskowych, które tylko ośmieszają polskie działania w tym zakresie na świecie powodując spadek zaufania do naszej fachowości. Przeniesie się to też na inne dziedziny.

aaa rozumiem, czyli tylko pisland miał obowiązek to przeczytać, wy jesteście tylko od rzucania błotem bo przecież nie czytali raportu to nic nie wiedzą..

Ciężko się rozmawia z ciemnogrodem, oj ciężko.

Myślisz, że do "rzucania błotem" uprawniony jest tylko PiS.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Grozisz mi PiSSmański sługusie???

Charakterystyczne - najpierw serwujesz kłamstwa, a jak pada pytanie o konkretne fakty wrzucasz kolejne kłamstwa a następnie próbujesz przeciwnika zastraszyć.

ponownie, udowodnij

Jeśli alternatywą są oszczerstwa, prywatywne wycieczki, wytykanie palcem, ubliżanie i brak kultury to chyba wolę być sługusem niż kundlem w Twojej sierści.

BTW: groźby są karalne..

fetek Ty fajny chłopak jesteś...

ale ja już jestem zajęty.. mam żonę. sorry. ale dzięki.

żadne bajki drogi kolego.fakty w raporcie.przeciwnicy ich NIE MAJĄ, zatem o czym tu rozmawiać ???

są faktami bo Rosjanie tak powiedzieli ? po za tym nawet sam Lasek powiedział że boża to fake... gdzieś w połowie tematu jest piękna merytoryczna dyskusja o brzozie zabójcy i niepodważanych dowodach.

Ciężko się rozmawia z ciemnogrodem, oj ciężko.

Myślisz, że do "rzucania błotem" uprawniony jest tylko PiS.

jeśli chcesz kogoś obrazić to nie wyzywaj go od ciemnogrodu, to nie jest nic złego, powinniście już to wiedzieć. Cóż mogę powiedzieć, kilka postów wcześniej wytykaliście mi że nie przyczłapałem raportu, teraz wychodzi na to że sami go nie czytacie i oczywiście ja już tego skomentować nie mogę... jakie to normalne.

Nie patrz w ogóle na Rosjan. Wystarczy prześledzić działania decydentów znajdujących się na pokładzie Tupolewa. Oczywiście nie wszystko może być im udowodnione. Klucz do tej katastrofy znajdował się na pokładzie Tupolewa i dawno został odkryty w zakresie możliwym do odkrycia.

czyli mam zostawić Rosjan... ok ale jednocześnie mam wierzyć w ich teorię i w materiały przez nich dostarczone, czyli dokładnie to o czym piszesz? sory trochę kupy się nie trzyma.

Jednocześnie ignorujemy kilka innych zmiennych / faktów typu dziury w nagraniach z czarnych skrzynek, wykrycie TNT, bardzo obszerne uszkodzenia samolotu i to w najmocniejszych konstrukcyjnie sekcjach, itd. NIKT tych wątków nie badał, nikt się nimi nie zainteresował Ok, niech jest to wina pilotów, mimo wszystko nie uważasz że pozostałe wątpliwości powinny zostać wyjaśnione ? albo chociaż przegadane ?

I jeszcze jedno, nie nadużywajcie słowa FAKTY bo takowych nie ma. Obie strony polegały, żadna nie jest wiarygodna.

jeśli chcesz kogoś obrazić to nie wyzywaj go od ciemnogrodu, to nie jest nic złego, powinniście już to wiedzieć. Cóż mogę powiedzieć, kilka postów wcześniej wytykaliście mi że nie przyczłapałem raportu, teraz wychodzi na to że sami go nie czytacie i oczywiście ja już tego skomentować nie mogę... jakie to normalne.

Obrażona może poczuć się tylko osoba identyfikująca się z ciemnogrodem. Identyfikacji każdy dokonuje sam. Inni tylko obserwują jakiej dokonał.

czyli mam zostawić Rosjan... ok ale jednocześnie mam wierzyć w ich teorię i w materiały przez nich dostarczone, czyli dokładnie to o czym piszesz? sory trochę kupy się nie trzyma.

W takiej katastrofie nic się nie bierze na wiarę. Na wiarę to działają komisję Antoniego. One robią w ciemnogrodzie.

Ok, niech jest to wina pilotów, mimo wszystko nie uważasz że pozostałe wątpliwości powinny zostać wyjaśnione ? albo chociaż przegadane ?

Były już przegadane. Teraz tylko o tym gadają ci od Antoniego próbując prowadzić jakąś grę której cel trudno jest zrozumieć. To chyba tylko gra o głosy wyborców takich którzy nie umieją ogarnąć tego wypadku bez teorii spiskowych.

Są też tacy co grają o pieniądze.

No to po co walimy kasę na komisję Antoniego? Żeby udawała, że coś robi?

Komisja Antoniego ma tylko i wyłącznie wymiar propagandowy i służy do dojenia Państwa z pieniędzy. Zawsze tylko taki wymiar miała.

Przecież wiem

nic nie wiesz! były wybuchy?były! dobijali rannych?dobijali.rozpylili mgłę?rozpylili! Tusk podłozył bombę?podłozył! widzisz,że nic nie wiesz! oni wiedzą!

Jeżeli już ktoś podłożył bombę, to był to Kaczor lub człowiek Kaczora

Prawdziwa teoria spiskowa #7331 w tym wątku (str. 245).

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zdaje się, że prokuratura pod rządami PO/PSL postawiła zarzuty jedynie rosyjskiej obsłudze wieży. Innych winnych nie wskazano.

Prokuratura jest od stawiania zarzutów, wyłącznie żyjącym. Winnych wskazuje raport. Czepianie się kontrolerów, zważywszy w jakich warunkach przyszło im pracować, jest mocno naciągane.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Prokuratura jest od stawiania zarzutów, wyłącznie żyjącym. Winnych wskazuje raport. Czepianie się kontrolerów, zważywszy w jakich warunkach przyszło im pracować, jest mocno naciągane.

Zakładanie z góry, że winni byli wyłącznie na pokładzie samolotu jest błędem rzeczowym i procesowym. Katastrofa o takich rozmiarach i takich skutkach dla państwa powinna być zbadana do bólu. Kilku winnych chodzi jeszcze po ziemi z poczuciem braku winy - np. były minister ON Klich.

Kilku winnych chodzi jeszcze po ziemi z poczuciem braku winy - np. były minister ON Klich.

Ale to tylko w umysłach zwolenników PiS. Oczywiście zgadzam się, że procedury obowiązujące w wojsku powinny być zweryfikowane i poprawione tak żeby miały co najmniej taki charakter jak lotnictwie cywilnym a nie otwarte drzwi do przedziału pasażerskiego i koncert życzeń władców (władcy) Polski.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Robi wrażenie zdjęcie trumien ze zwłokami ludzi prawdopodobnie uśmierconych przez ambicje Pierwszego, który musiał rozpocząć kampanię wyborczą w Katyniu mocnym akcentem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Robi wrażenie zdjęcie trumien ze zwłokami ludzi prawdopodobnie uśmierconych przez ambicje Pierwszego, który musiał rozpocząć kampanię wyborczą w Katyniu mocnym akcentem.

A w cieniu Pierwszego skrywa się ten aniołek.

i-i11-02-012klich.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.