Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale wcale się nie czuję urażony. Kiedyś kochałem zegarki, później mi przeszło. Sonego z bo czasami mam komórkę głęboko a on dosyć silnie wibruje informując o połączeniach lub wiadomościach. Poza tym umożliwia podgląd wiadomości na motocyklu :)

Sony nawet gustowny. Jeśli ktoś nic nie ma generalnie przeciw temu trendowi.

Ale... Therion, sms-ujesz na motocyklu ??

Kiedyś, gdy były telefony z klawiaturką, to owszem. Na Note 3 nie dałbym rady :) choć z tempomatem (a mam) na jakiejś pustej dwupasmówce, byłoby to możliwe, choć równie niebezpieczne co pozbawione sensu.

Zegarek wyświetla mi informacje typu e-maile, smsy, kto dzwoni itp. Wiem wówczas, czy jest to coś pilnego i muszę się zatrzymać żeby oddzwonić / odpisać, czy są to sprawy błahe.

Edytowane przez Therion

Taki fajniejszy, wyskakują tylko powiadomienia o smsach czy innych mailach i wygląda całkiem fajnie

COOKOOwatch_Sliver_P49F46E__90389.1359192220.1280.1280.jpg

No i cena sympatyczna (niecałe 4 stówki)

Edytowane przez pawcio

Emaile ? A da się to na tym zegarku przeczytać ?

Da się, ale nie emaile lecz powiadomienia. Zegarek zwykle wyświetla komunikaty androidowe.

Smsy wyświetla jako wiadomości, czyli widze ich tresc..

a ja mam take cuś. Dostałem od kolegi. Nie dorasta jeszcze do epoki, ale jakieś tam podstawowe funkcje ma.

49261-sony_smartwatch2.jpg

wow takie cudo , pewno i zestaw kinowy ma wbudowany....

Gdyby miał, to nie kupiłbym go - jestem wyznawcą STEREO.

Ma za to wbudowany wzmacniacz lampowy na 6L6 :P

Jak znajdę czas, to wymienię mu kondy i okablowanie na szczerozłote :)

• 2 tygodnie później...

Janusz Weiss wie co dobre! :)

d9da6e290b3eca8b8ea9092fce649581.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kto pamięta onanizm doktora ze Steinhartem na ręku, ręka do góry...

Z innego forum:

:lol:

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

tyle sa warte opinie w necie i internetowi znafcy, wyystarczy sie o kilkaset wpisow-wypocin cofnac i bedzie dyskusja o tej jakosci 'suba' za drobne.....dzieki za informacje:)

dodam jeszcze - jaki lekarz taki rolex:) albo jaki lekarz taki zegarek:)

druga rzecz, ze wypadałoby podkulić ogon i przeprosić albo chociaż w tym wątku dla lamerów zegarkowych opublikować zdjecia i odszczekac, ale to nie ten poziom....

Edytowane przez electro

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A ja bym dodał - jaki intelekt taki wpis. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy

Obecnie tyka mi taki,

5 tonów bijących naprzemiennie,

od końca 2WŚ nie funkcjonował,

dostałem skrzynię i pudło z werkami , tarczami i wagami.

U mnie odzyskał pełną sprawność bojową:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Full wypas :) !!!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• 2 tygodnie później...

Obecnie tyka mi taki,

5 tonów bijących naprzemiennie,

od końca 2WŚ nie funkcjonował,

dostałem skrzynię i pudło z werkami , tarczami i wagami.

U mnie odzyskał pełną sprawność bojową:

szkoda że go na prąd przerobiłeś hihihihi :)

(zazdraszcza oczywista:)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• 4 tygodnie później...

Spotkałem ostatnio takiego pasjonata robiącego ciekawe koperty i paski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Poleciłby ktoś z kolegów dobrego majstra na warszawskiej Woli ? takiego co to nie tylko bateryjki potrafi wymienić i nie popsuje - mam do wymiany szkiełko i uszczelnienie w seiko5, ogólny przegląd i smarowanko też by się przydało temu sikorowi więc wicie-rozumicie, ma pomóc, a nie zaszkodzić.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Znam dobrego na Pradze. Cenowo trzeba negocjować i pogawędzić o sikorach. Jest dobry.

Dzięki, domyślam się o którym dobrym majstrze piszesz, ale ja na "pragie nie jade", za daleko.

Znalazłem, bo nazwisko jakoś tak obiło mi się o uszy - firma Głowaccy, uznany i chwalony za wszechstronnoś majster, znany również na forach tematycznych.

Edytowane przez stary bej

Dzięki, domyślam się o którym dobrym majstrze piszesz, ale ja na "pragie nie jade", za daleko.

Znalazłem, bo nazwisko jakoś tak obiło mi się o uszy - firma Głowaccy, uznany i chwalony za wszechstronnoś majster, znany również na forach tematycznych.

Spoko. Innych sprawdzonych nie znam. Ten, dodatkowo jest fanem optyki.

• 1 miesiąc później...

Panowie, czy da się zmienić werk w zegarku? Tzn. obecnie mam ładny zegarek z werkiem samonakręcającym się (nie wiem nawet, czy tak to się nazywa), który jest po prostu słaby i do kitu. Ale koperta b. ładna. Chciałbym zaaplikowac napęd normalny, na baterię. Czy taki przeszczep jest wykonalny? Ktoś próbował?

Powrót po dłuższej przerwie...

Poleciłby ktoś z kolegów dobrego majstra na warszawskiej Woli ? takiego co to nie tylko bateryjki potrafi wymienić i nie popsuje - mam do wymiany szkiełko i uszczelnienie w seiko5, ogólny przegląd i smarowanko też by się przydało temu sikorowi więc wicie-rozumicie, ma pomóc, a nie zaszkodzić.

Nie wiem czy nadal istnieje, ale polecam Górczewskia 114.

Pzdr

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Dziś ten Atlantic Seacloud jako jedyny a po Nowym Roku będzie prawdziwy Orient Big MakoBlue.;-)

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ostatnio Deep Blue:

Ukryta Zawartość

Tzn. obecnie mam ładny zegarek z werkiem samonakręcającym się (nie wiem nawet, czy tak to się nazywa), który jest po prostu słaby i do kitu. Ale koperta b. ładna. Chciałbym zaaplikowac napęd normalny, na baterię.

To się nazywa automatyczny i kosztuje kilka razy więcej, niż ten "normalny na baterię". A co w nim jest nie tak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jozwa maryn

A ja mam pytanko bo ciekawi mnie jeden zegarek :

Ukryta Zawartość

Ma może ktoś zegarek gerlacha ? Jak te zegarki się sprawują ? Na zdjęciach mi się podoba, ale na zegarkach zbytnio się nie znam

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.