Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

Ok spokojnie ;-)

Ale chyba moge moje kolumny wystawic za ile chce i gdzie chce? Mamy wolny rynek czy nie? ;-)

Jak nie pasuje Tobie moje ogloszenie to po prostu je zignoruj . To takie proste przeciez... ;-)

Po co to spinanie sie ... Panowie szkoda czasu;-) Czy wy tak zawsze sie czepiacie wszystkiego?

A nie lepiej pogadac o innych rzeczach?

pozdr

Co do Leemy to naprawde klocki warte polecenia. Wiem ze w Pl firma nieznana ale warto choc posluchac i wyrobic sobie zdanie. Dla mnie cena/jakosc jest na bdb poziomie. Mialem ostatnio kolumny tej firmy i rowniez trzymaja poziom... Moje nastepne paczki;-) Dajac wiare prasie to wzmak jeden z lepszych w swoim i wyzszym przedziale cenowym... Ale wiadomo jak to z gazetkami kolorowymi jest...

Trzeba przyznac ze zalozyciele jakies tam pojecie maja- ponoc wieloletni technicy z bbc...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

no ciekawe jakby ta leema zagrala z f220II

bo dla mnie priorytetem jest barwa, nie moc zlomu;d

jak sam nie posluchasz to sie nie dowiesz- wpadnij stecko na mazury posluchamy leemy z f220II- albo wyjedziesz z nimi albo wrocisz bez leemy;d;d

pozdr

Naprawdę nie trzeba być Warrenem Buffetem, czy innym Gatesem, żeby 25, czy nawet 30 oczek utargować.

I nie mowa tu o ogzemplarzach "ex demo, lekko uszkodzonych czy spadow z transportu", nie pocieszaj się ;)

U mnie to w sumie nie OT, bo zainteresowanym ATC może coś podpowiedziałem niechcący...

P.S. Ale zestawu tej Twojej Leemy bym posłuchał, bo z wyglądu ok ;)

a ile osobiście najwięcej na sprzęcie wytargowałeś?

Focal + Naim

a ile osobiście najwięcej na sprzęcie wytargowałeś?

Wystarczająco, abym po zakupie miał banana na gębie jeszcze przed włączeniem sprzętu i na długo po :)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

witam,

bardzo proszę o ponowny kontakt osobę, która jest zainteresowana moimi ATC SCM19. zdążyłem przeczytać maila w telefonie i wiem, że mieszka 10km pod warszawą i wtedy mój telefon zwariował i mail zaginął.

najmocniej przepraszam za zaśmiecanie klubu prywatnymi kwestiami, ale wiem, że ów osoba znalazła ogłoszenie na audiostereo.

jeszcze raz przepraszam

Dosyć niespodziewanie dla mnie samego, stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem ATC19.W związku z tym chciałbym się zapisać do klubu fanów tej firmy bo obawiam się że grozi mi długi związek z tą marką.Poczytałem,posłuchałem wszędzie tylko achy i ochy i żadnych prawie negatywów, no może poza wymaganiami na prądożerność takowych.Wydawało mi się to zbyt piękne.Więc sam posłuchałem i wsiąkłem na całego.Chyba o takim brzmieniu zawsze marzyłem.Bałem się że mój Marantz PM14 może być za słaby do tych 19 ale spokojnie daje radę.Na godzinie dziewiątej w pokoju 19m jest ok. do normalnego słuchania.Nie będę gadał o brzmieniu bo każdy wie o co chodzi ale jak oni tak pięknie umieli ten bas wyeksponować w obudowie bez wyjścia bas-refleksu?No ale to w końcu fachowcy od monitorów studyjnych,wiedzą co robią. Kolejny zadowolony użytkownik ATC na forum...nuda na całego.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Solofan,

Gratuluję serdecznie!

No, w końcu...

Szybko Ci się nie znudzą.

Rozumiem, że wziąłeś je od de_moona?

Podpowiem Ci jak będzie to wyglądało w dalszej kolejności: za 3 miesiące stwierdzisz, że bez SCM40 nie dasz rady żyć i zaczniesz kombinować z jakim mocnym wzmacniaczem w przyszłości zestawisz swoje 40-tki, które kupisz, jak tylko trafi się okazja :o))

"Tynk pożera dźwięk" 747

Solofan

Gratulacje dobry wybor.

A jak mozna sie zapytac, co miales wczesniej?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Solofan

Gratulacje dobry wybor.

A jak mozna sie zapytac, co miales wczesniej?

Wcześniej miałem MAgx200 i wydawało mi się że ładnie grają ale one tak naprawdę tylko udawały że umieją grać.Nie trzeba wielkich podłogówek i 8 głośników by oddać prawdę w dźwięku.Wystarczą 4 ale dobre i to jest piękne. Do mojego pokoju raczej ATC 40 to już za wielkie, zresztą szukaj teraz wzmacniacza który to uciągnie.Może za rok się za to wezmę na razie jednak wreszcie biorę się za słuchanie, bo oto chyba w tym chodzi.Tak,te kolumny chyba w ostatniej chwili kupiłem od de_moona.To mnie szukał kilka postów wcześniej.

No wlasnie takie sa Ma udaja ze Graja :0

mialem rx8 rx6 ,gs i gx200 sluchalem wiele razy i raczej nie graja prawidlowo w oddawaniu dzwiekow itp :)

Gratulacje atc 19 sa piekne i pieknie graja naprawde warte kazdej ceny sadze ze zostaniesz z nimi naprawde na bardzo dlugo.

Ja mam 11 i nie mam zamiaru ich wymienic na nic innego no moze 19 albo 40 i wyzej z firmy atc :)

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Po kilku dniach słuchania moich ATC19 zaobserwowałem ciekawe spostrzeżenia.Z początku jako że poprzednio miałem podłogówki to starałem się mocniej podkręcać gałkę głośności,no bo to tylko monitory przecież i w dodatku prądolubne,tak myślałem.Jednak im dłużej ich słucham to zauważam u siebie tendencje do powolnego obniżania głośności gdyż ciszej często jest lepiej.Dzięki tym kolumnom zaczynam też doceniać zalety mojego wzmacniacza,to naprawdę mocna maszynka z piękną kontrolą basu.Zarazem teraz dopiero zaczyna grać muzyka,pojawił się klimacik i taka intymność w nagraniach której wcześniej nie miałem w podłogówkach.Lepsze jest też uczucie przestrzeni w stereo,łatwiej uchwycić detale i szczegóły,coś się dzieje między tymi głośnikami.Teraz nie czuję dyskomfortu siedząc 4m od kolumn,dźwięk podąża za mną nawet jak chodzę po pokoju.To dziwne ale czasem miałem uczucie niedosytu dźwięku w podłogowych,trzeba było dać głośność na plus by to wyrównać.Teraz jest ciszej w pokoju a i tak słyszę więcej,tak to czuję.Ciekaw jestem czy ktoś też ma takie spostrzeżenia po przejściu z dużych kolumn jak ja.

Byłem ostatnio u klientów (zresztą, dwóch kolegów), słuchaliśmy Hegla H200 z ATC 40 (u drugiego z Harbethami 40.1, ale to temat o ATC :)). Szczerze mówiąc jestem wręcz zaskoczony co wyprawiają te ATC. Niedługo będę kompletował swój zestaw i definitywnie będzie to ATC 40 + Hegel H200. Do tego dźwięku wręcz nie idzie się przyczepić, nie ma słabych punktów - idealne połączenie

Wypada mi potwierdzić,słuchałem "setki" Hegla z SCM 7 u znajomego,kolumny i wzmak praktycznie prosto z pudła,nowe.Zabrzmiało to wyjątkowo dobrze jak na sprzęt jeszcze nie wygrzany i raczej z niższej półki cenowej.

Panowie,do ATC podłączajcie tylko mocne,wydajne wzmaki-będą efekty.

Po kilku godzinach odsłuchu,kombinacji z ustawieniem udało się nawet wydobyć z świeżego jeszcze systemu zarys źródeł pozornych,można też już było zauważyć podział na plany w głąb.Potencjał takiego zestawienia widzę spory.Bas,średnica,detal-w tej cenie nie mam pytań.Zastrzeżenia jedynie co do szerokości sceny-tu szaleństw nie było-choć kto wie co nastąpi po "ułożeniu" się systemu w pokoju.Stosunek jakość/cena takiego zestawu jak dla mnie 5 gwiazdek z plusem.

l'enfant sauvage

Panowie, z racji tego że moje ATC SCM40 leżą w pudłach od pół roku i wygląda na to, że poleżą przez następny rok, postanowiłem je sprzedać. Sprzęt jest 2-letni. Zainteresowanych zapraszam na priva.

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Po kilku dniach słuchania moich ATC19 zaobserwowałem ciekawe spostrzeżenia.Z początku jako że poprzednio miałem podłogówki to starałem się mocniej podkręcać gałkę głośności,no bo to tylko monitory przecież i w dodatku prądolubne,tak myślałem.Jednak im dłużej ich słucham to zauważam u siebie tendencje do powolnego obniżania głośności gdyż ciszej często jest lepiej.Dzięki tym kolumnom zaczynam też doceniać zalety mojego wzmacniacza,to naprawdę mocna maszynka z piękną kontrolą basu.Zarazem teraz dopiero zaczyna grać muzyka,pojawił się klimacik i taka intymność w nagraniach której wcześniej nie miałem w podłogówkach.Lepsze jest też uczucie przestrzeni w stereo,łatwiej uchwycić detale i szczegóły,coś się dzieje między tymi głośnikami.Teraz nie czuję dyskomfortu siedząc 4m od kolumn,dźwięk podąża za mną nawet jak chodzę po pokoju.To dziwne ale czasem miałem uczucie niedosytu dźwięku w podłogowych,trzeba było dać głośność na plus by to wyrównać.Teraz jest ciszej w pokoju a i tak słyszę więcej,tak to czuję.Ciekaw jestem czy ktoś też ma takie spostrzeżenia po przejściu z dużych kolumn jak ja.

Z Twojej wypowiedzi wynika, ze to nie byla wina kolumn tylko wzmaka. Masz teraz latwiejsze do napedzenia kolumny, dlatego mozesz sluchac muzyki juz od samego dolu glosnosci bez stresu. Jest to naturalne zjawisko....Teraz tylko sie cieszyc muzyka ;)

dla zainteresowanych, moje ATC dostępne na allegro:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2636214399

• 4 tygodnie później...

Coś się ostatnio cicho zrobiło w temacie ATC. Odświeżę więc nieco temat pytaniem. Czy zestawiał ktoś może kolumny ATC z "wyższymi" Marantzami? Konkretnie chodzi mi o ATC SCM40 i Marantza PM-11S2. Ciekawy jestem czy urządzenia by się ze sobą zgrały i czy jedenastka napędzi bez przeszkód 40stki, które jak zapewne większość wie są bardzo wymagające wobec elektroniki...

• 4 tygodnie później...

a co tam- pochwale sie - zacne atc scm11 mam i ja :)

to znaczy jeszcze nie mam ale juz zakupione i teraz bede siedzial jak na gwozdziach do piatku .

na poczatek zagra to z musicalem x-150, tak wiem..to tylko 80W mocy ale chcialbym sie przekonac jak bedzie a potem prawdopodobnie wejdzie cos jak roksan k2 albo nad 375.

oj ciesze sie bardzo i mam wielkie oczekiwania wobec tych monitorow w szczegolnosci z opini jak dobrze sobie radza troszke glosniej bo ostatnio zboczylem z toru i zrobilem pare akcji w stylu "zamienil stryjek siekiere na kijek".

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Ja też kluczyłem wężykiem ale po zakupie ATC19 zapomniałem o problemie z kolumnami, mam wszystko co chciałem...no prawie, ideałów nie ma podobno. A co do wymagań do wzmacniacza to jednak prawda i jak zmieniłem poprzednika na bardziej wydajny to od razu lepiej zagrały.Ale i na słabszym pokażą klasę. Gratuluję dobrego zakupu!

to ja też się dopisuje ze swoimi ATC SCM40.

Przed zakupem słuchałem kilku modeli np. Audio Physic Tempo 6, Amphion ale ATC zagrało najlepiej chociaż nie od razu się przekonałem do tych kolumn.

Po dobranie kabli Harmonix- a powstał dla mnie zestaw idealny.

Teraz sobie grają z Hegel H200.

Swietny wybor , sadze ze z ATC sie tak szybko nie rozstaniecie.Mam juz je rok i dalej mnie czaruja :)

to ja też się dopisuje ze swoimi ATC SCM40.

Przed zakupem słuchałem kilku modeli np. Audio Physic Tempo 6, Amphion ale ATC zagrało najlepiej chociaż nie od razu się przekonałem do tych kolumn.

Po dobranie kabli Harmonix- a powstał dla mnie zestaw idealny.

Teraz sobie grają z Hegel H200.

Mam taki sam zestaw scm40+H200 i jestem na etapie wymiany kabli głośnikowych ,napisz proszę coś więcej na ten temat.

Mam taki sam zestaw scm40+H200 i jestem na etapie wymiany kabli głośnikowych ,napisz proszę coś więcej na ten temat.

"bolbo" słuchałem kilku kabli w sklepie i 3 w domu. Tak jak napisałem wcześniej nie od razu przekonałem się do ATC - z przesłuchanych kolumn odpowiadały mi najbardziej, jednakże aby była postawiona kropka nad "i" brakowało mi trochę lepszej/mocniejszej podstawy basowej i dlatego zacząłem "kombinować"z kablami. Słuchałem kabli z różnych przedziałów cenowych - to co mieli w sklepie. Poniżej opiszę to co zapamiętałem, i tak:

- Cardas Quadlink Speaker - dżwięk wycofany i ciemny - nie moja szkoła grania

- Chord Oddysey 2 - dźwięk był za bardzo rozjaśniony a bas stracił na mocy

- Equilibrium Music Link - po prostu nie pasował mi

- Chord Carnival Silverscreen - jeszcze większe rozjaśnienie dźwięku niż jego droższy brat Oddysey i słaba podstawa basowa

- Harmonix CS-120 - dopiero ten kabel poukładał wszystko pod mój gust tak, że nie miałem uwag - zwiększyła się rozdzielczość, podstawa basowa została wzmocniona a balans pomiędzy wysokimi, średnicą i basem zaczął wspólgrać ze sobą w odpowiednich proporcjach. Średnica nabrała barwy a wokale ... aach to trzeba po prostu posłuchać.

Kabel Harmonix-a był strzałem w "10" - szczerze polecam.

Edytowane przez Filip710

"bolbo" słuchałem kilku kabli w sklepie i 3 w domu. Tak jak napisałem wcześniej nie od razu przekonałem się do ATC - z przesłuchanych kolumn odpowiadały mi najbardziej, jednakże aby była postawiona kropka nad "i" brakowało mi trochę lepszej/mocniejszej podstawy basowej i dlatego zacząłem "kombinować"z kablami. Słuchałem kabli z różnych przedziałów cenowych - to co mieli w sklepie. Poniżej opiszę to co zapamiętałem, i tak:

- Cardas Quadlink Speaker - dżwięk wycofany i ciemny - nie moja szkoła grania

- Chord Oddysey 2 - dźwięk był za bardzo rozjaśniony a bas stracił na mocy

- Equilibrium Music Link - po prostu nie pasował mi

- Chord Carnival Silverscreen - jeszcze większe rozjaśnienie dźwięku niż jego droższy brat Oddysey i słaba podstawa basowa

- Harmonix CS-120 - dopiero ten kabel poukładał wszystko pod mój gust tak, że nie miałem uwag - zwiększyła się rozdzielczość, podstawa basowa została wzmocniona a balans pomiędzy wysokimi, średnicą i basem zaczął wspólgrać ze sobą w odpowiednich proporcjach. Średnica nabrała barwy a wokale ... aach to trzeba po prostu posłuchać.

Kabel Harmonix-a był strzałem w "10" - szczerze polecam.

dziękuję ci bardzo za opis kabi ,wszystkie z w.wymienionych miałem na testach w domu ale harmonixa nie ,na pewno go przesłucham ,

Witam serdecznie klubowiczów.

Mam do sprzedania nowe ATC SCM7-wersja Black z drobnym sklepowym uszkodzeniem w tylnym, dolnym rogu, którego nie widać gdy głośniki stoją na standach. Sprzedaję bo mam do nich za słaby wzmacniacz :)

W razie pytań: [email protected]

Xindak A06. Te głośniki po prostu wyciągają wszelkie zalety jak i wady wzmacniacza. Tak się składa, że mój ma chyba więcej tego drugiego w takim zestawieniu ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.