Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry zestaw powinien grać wszystko dobrze, bez względu na preferencje słuchacza.

System w KAiMie jest przykładem tego, że można zagrać dobrze AC/DC jak i Savalla. Dlatego tak przyjemnie się go słucha. Może dlatego, że to system szyty na miarę, pasuje jak trzeba i nigdzie nie uwiera;-)

Edytowane przez moreno1973

System w KAiM nie jest "szyty" , bo składa sie z tego czym akurat dysponujemy - w obecnej chwili twonk. :)

Zawsze można lepiej, tak jak i gorzej.

W sumie to te kilkanascie lat nie spotykamy się z powodu "systemu", ale dla rozrywki i zabawy.

Raz jest lepiej, raz gorzej. Nie nalezy traktować KAiM jako Instytucji "recenzenckiej" czy "opiniotwórczej". Tu liczy się fun i ludzie.

Przez klub przewnęło się przez lata sporo ludzi, jedni przychodzą, inni odchodzą, bo każdy ma swoje potrzeby i życie.

W sumie to te kilkanascie lat nie spotykamy się z powodu "systemu", ale dla rozrywki i zabawy.

Raz jest lepiej, raz gorzej. Nie nalezy traktować KAiM jako Instytucji "recenzenckiej" czy "opiniotwórczej". Tu liczy się fun i ludzie.

Przez klub przewnęło się przez lata sporo ludzi, jedni przychodzą, inni odchodzą, bo każdy ma swoje potrzeby i życie.

Pisałem o tym kilka razy, ale dobrze, że to przypomniałeś. Coraz więcej ludzi czyta nasze cotygodniowe wypociny i dobrze jest co jakiś czas artykułować priorytety piątkowych spotkań. ;-)

Dzisiaj miało się odbyć nadprogramowe spotkanie, żeby posłuchać preampu Audio Research Reference 6. Niestety, kolega nie dojedzie. Ma być w Warszawie za 2 tygodnie, więc dopiero wtedy.

Znowu chinina, nie wierzę :) Myślałem, że ten koszmar już umarł i nie wróci.

Wklej foto z środka, zobaczymy czy kondy z lodówki zmienili. Różnica wykonania pomiędzy pierwszym i drugim planem dość porażająca. Nawet na miniaturce. Chińską "anodę" poznam nawet po ciemku.

Ciekawe kto robi obudowy dla Audio GD?

Zdjęcia wersji II poniżej. Wnętrze urządzeń za 120 000zł niezwykle interesujące. Piękne kostki i wysmakowane elementy z najwyższej półki.

http://www.highfidelity.pl/@main-213&lang=en

Edytowane przez Szymon1

To są monosy Crossfire EVO, a nie Vulcan. ;-)

Niestety dla Ciebie, firma ma się dobrze i cały czas się rozwija. ;-) Posłucham i oddam. Kupować nie będę. Jak będę zmieniał barwy, choć na razie nie widzę potrzeby, to coś w deseń R. Kody. Sam wiesz, szkoda życia na półśrodki. Jak jechać, to po bandzie.

To są monosy Crossfire EVO, a nie Vulcan. ;-)

Niestety dla Ciebie, firma ma się dobrze i cały czas się rozwija. ;-) Posłucham i oddam. Kupować nie będę. Jak będę zmieniał barwy, choć na razie nie widzę potrzeby, to coś w deseń R. Kody. Sam wiesz, szkoda życia na półśrodki. Jak jechać, to po bandzie.

A nalepka made in jest?

Za co mnie Ci Nautiliusowcy tak nienawidzą? Przecież Jajon ma się dobrze. Umka sam napisał!!!

Aż dziw bierze, że nie weźmiesz takiego hajenda, rabat 500% gwarantowany :)

Wkleisz foto środka czy jest zakaz jak w Audio? Zwrotnic i wnętrza kolumn już nie pokazują bo się gawiedź stresuje i dystrybutorzy denerwują. Po co psuć obraz hajendowej sielanki.

Edytowane przez Szymon1

Niestety nigdy nie rozkręcamy urządzeń. tak więc trzeba szukać w sieci.

Co do hajenda, specjalnie nie interesuje mnie, kto się tak określa. Bez względu na fakt, jak gra dane urządzenie, staram się w zabawie w pisanie o nim znaleźć nutkę przyjemności. A jeśli miałbym pisać tylko o najlepszych według Twojej listy "debeściaków", ilość marek ograniczyłaby się do liczby palców jednej ręki, w tym dwie byłyby polskie. Jak widzisz, nie jest łatwo. ;-)

Za co mnie Ci Nautiliusowcy tak nienawidzą?

Zbytnio sobie pochlebiasz. Raczej mają Cię w du..... żym poważaniu;-)

Edytowane przez Sardyn

Zbytnio sobie pochlebiasz. Raczej mają Cię w du..... żym poważaniu;-)

Też serdecznie pozdrawiam.

Niestety nigdy nie rozkręcamy urządzeń. tak więc trzeba szukać w sieci.

Co do hajenda, specjalnie nie interesuje mnie, kto się tak określa. Bez względu na fakt, jak gra dane urządzenie, staram się w zabawie w pisanie o nim znaleźć nutkę przyjemności. A jeśli miałbym pisać tylko o najlepszych według Twojej listy "debeściaków", ilość marek ograniczyłaby się do liczby palców jednej ręki, w tym dwie byłyby polskie. Jak widzisz, nie jest łatwo. ;-)

Wiem, wiem Twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. Znaczy miedzy młotem a kowadłem. Jaka cena tych nowych wynalazków naszych braci Chińczyków z Ayona?
  • Redaktorzy

A nalepka made in jest?

(...)

Twoja ayonofobia zaczyna przybierać niepokojące stadium ;-) Dla uspokojenia - naklejek nie ma, jest za to grawerka "Made in Austria":

Crossfire-Evo-0025.jpg

Więcej (ponad 30 zdjęć) w zapowiedziach.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dla uspokojenia - naklejek nie ma, jest za to grawerka "Made in Austria":

Panowie z Jajona jawnie oszukują klientów to są normalnie jaja :) Czy factory tour z produkcji w Austrii już się odbyło czy mnie coś ominęło? Zmieńcie tytuł z Teraz Austria na Teraz Chiny będzie przynajmniej ziarno prawdy.

Ale tu nie ma znaczenia czy jest Chińska czy Austriacka anoda. Tylko szczotkowanie lub nie przed anodowaniem, ale Szymuś pewnie o tym wie i się droczy ;)

Edytowane przez hi_aro
  • Redaktorzy

Panowie z Jajona jawnie oszukują klientów to są normalnie jaja :) Czy factory tour z produkcji w Austrii już się odbyło czy mnie coś ominęło? Zmieńcie tytuł z Teraz Austria na Teraz Chiny będzie przynajmniej ziarno prawdy.

Niezależnie czy factory tour miałoby odbyć się w Austrii, czy w CHRLD to z wielką chęcią wzięlibyśmy w nim udział ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Twoja ayonofobia zaczyna przybierać niepokojące stadium ;-) Dla uspokojenia - naklejek nie ma, jest za to grawerka "Made in Austria":

Crossfire-Evo-0025.jpg

Więcej (ponad 30 zdjęć) w zapowiedziach.

Bardzo przyzwoite wejścia głosnikowe WBT - podejrzewam że w monoblokach Amplifona u kolegi Szymona nie ma takich cacuszek

Niezależnie czy factory tour miałoby odbyć się w Austrii, czy w CHRLD to z wielką chęcią wzięlibyśmy w nim udział ;-)

A czy są JAKIEKOLWIEK zdjęcia w sieci, filmy na Youtube pokazujące fabrykę Ayona i proces produkcyjny?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A czy są JAKIEKOLWIEK zdjęcia w sieci, filmy na Youtube pokazujące fabrykę Ayona i proces produkcyjny?

Po oglądnięciu ' factory tour " kilku firm ...raczej nie ma to znaczenia.

Mark Levison ma fabrykę w magazynie logistycznym , Tekne robi to w pokoju w domu , Kondo też nie robi wrażenia..

Jak Hirth potrafi zorgnizować swoich różnych podwykonawcow i utrzymać reżim jakościowy to co w tym złego ?

Duża część wielkich firm korzysta z usług podwykonawców i nie ma w tym nic zdrożnego ..

Po oglądnięciu ' factory tour " kilku firm ...raczej nie ma to znaczenia.

Ale ja pytałem czy jest taki film z Ayona. Ocena należy do każdego indywidualnie ale aby ją wydać najpierw należy móc coś zobaczyć.

Prawo w kraju i w UE dokładnie określa kiedy można użyć "Made in..." i wcale Ayon czy inna firma nie musi całego procesu produkcyjnego wykonywać w Austrii, żeby być Made in Austria. A czy jest to moralne czy nie to już inna kwestia.

Przynoszę dzisiaj swój pre na czasową podmianę klubowego. Jest prawdziwie made in Tarchomin :)

Ok. To nie wychodzę z tym gorącym idąc za tabliczką znamionową austriackim tematem z domu. ;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.