Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

pytanie zasadnicze/wyzwanie: czy jest się jeszcze wstanie znaleźć używany wzmacniacz do kwoty ok 500-600zł,

Tak. Kupiłem Naka za 650 zł (+CD i tuner za 500). Wyglądały jak wyciągnięte z pudełka, miały piloty (do CD nigdy nie używany :)). Grają wyśmienicie. Ale szukałem ponad rok. I tak jak kolega wyżej napisał - nie napalaj się i unikaj jak ognia sprzętów opisywanych tutaj jako "walcujące wszystko" itp.

Masz dużo racji. Kupuj tylko od ludzi, których znasz. Allegro i e-bay to bagno.

Kupiłem od firmy. Mieli 5 komentarzy na Allegro :)

Dzięki Panowie za swoje opinie. Skłaniałem się ku stwierdzeniu, że najlepiej kupić coś np. rocznego czy dwuletniego ale z gwarancją. Teraz już będę wypatrywał aukcji. Tyle już czekam to i miesiąc lub dwa nie zbawią :)

Dzień dobry wszystkim. Bardzo proszę o opinie na temat aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ceny do przyjęcia ? Warto dołożyć 100 PLN do MKII ? Sprzedawca sprawdzony ? Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź. Dodam, że jestem zdecydowany na Rotela.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bardzo proszę o opinie na temat aukcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Czy ktoś kupował cokolwiek od użytkownika Allegro Hornet9? Oferuje on między innymi kable furutecha, do której to firmy aktualnie "zabrnąłem" w poszukiwaniu audiofilskiego ukojenia. Ma też swoją stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oczywiście pytanie o oryginalność oferowanych przewodów (opinie, ze nie ma znaczenia dla dźwięku czy oryginał czy podróbka już znam, więc za podobne dziękuję). pzdr Staszek

Ukryta Zawartość

Czy ktoś kupował cokolwiek od użytkownika Allegro Hornet9? Oferuje on między innymi kable furutecha, do której to firmy aktualnie "zabrnąłem" w poszukiwaniu audiofilskiego ukojenia. Ma też swoją stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oczywiście pytanie o oryginalność oferowanych przewodów (opinie, ze nie ma znaczenia dla dźwięku czy oryginał czy podróbka już znam, więc za podobne dziękuję). pzdr Staszek

Ukojenia? W tej cenie osobiście kupiłbym Sonus Oliva lub czaił się na Albedo Flat-One.

Ukryta Zawartość

Na pewno podrabiane.

Oryginały kupisz tylko u naszych forumowiczów, co prawda w cenach niewiele niższych od katalogowych,

no ale za to w cenie masz słowne zapewnienie co do oryginalności kabla i poprawę samopoczucia gratis.

Jeden taki miszcz nawet się pochwalił, że trafił kretyna, który mu zapłacił ponad 4.000zł za używany ic SKY,

który normalnie na każdej jednej aukcji można kupić za niecałe 2.000zł (sam takie sprzedawałem, to wiem)

no ale wiadomo, że na aukcjach to same podróby leżą i w całej Polsce jest tylko jeden jedyny oryginał,

który akurat przypadkiem ma do sprzedania nasz forumowy kolega za skromne cztery tysiaki po znajomości...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na pewno podrabiane.

Oryginały kupisz tylko u naszych forumowiczów, co prawda w cenach niewiele niższych od katalogowych,

Akurat hornet to forumowicz i sprawdzona firma.

Znany głównie ze sprzedaży lamp.

Wygląda na dobrą okazję jeśli ktoś szuka mobilnych słuchawek:

Ukryta Zawartość

W tym wątku na Head-Fi można znaleźć opinie o tym modelu:

Ukryta Zawartość

Okay, so I have been giving my new HD360 Pro's a good work out over the past 24 hours. Here are my general observations compared to a very recent and extended listen to the HD280 Pros:

SOUND

- The 360 isn't as neutral for monitoring applications as the 280. The 280 is overall more accurate, but this isn't necessarily a plus for the 280 unless you *need* that.

- Bass on the 360 is more prominent, not boomy by any means, but the 280 bass is much tighter.

- Vocals sound more natural on the 360 and in general has a warmer sound signature.

- The 360 has more attack and provides a more engaging listening experience.

- The 360 is 32ohms, vs 64ohms for the 280. Either can be driven by the i-Device of your choice, but the 360 is better suited for such applications.

BUILD

- God how I HATE the long-ass-thin cable on the 360! It's just begging to be tripped over our caught on something. I can see issues with cord failure at some point.

- The 360 has a nice padded case included and folds up more compact than the 280. Of course, it's already smaller to start with. Much more portable.

- The 3.5mm plug on the 360 is much smaller (and flimsy) than the 280. I can't imagine any smart phone case that wouldn't accept it. The 280 plug is much stouter, but in turn won't fit in tight spots as well. The 1/4in adapter screws into the 280 plug, whereas it just snaps onto the 360 end.

- The 360 is much lighter and more comfortable for extended listening. My ears don't get quite as warm with the 360.

- The 360 looks nicer. I'd have no problem being out in public with the 360, but might get some geek stares with the 280's on.

Overall I am very impressed with the 360, and for my needs it's a better fit than the 280. I may be giving up a little on accuracy and overall resolution, but the 360 is a more enjoyable listen overall. The increased portability is another big plus for me.

Now, if someone could just work out a mod to install a jack in place of the long-ass-thin cable, these cans would be just about perfect for casual on-the-go listening!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Co sądziecie o audio ananlogue maestro settanta v1 z drugiej ręki, miał ktoś z tym styczność???

Ukryta Zawartość

tu jest w zestawie z kolumnami i CD ciekawa aukcja . Wzmak gra wciągająco i zarazem nadaje się do długich odsłuchów relaksacyjnych , muzykalność tym słowem bym go określił .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jacm

Gość pisze że sprzęt był słuchany sporadycznie jako demo dla znajomych a laser w CD jest jednak bardzo brudny. Ciekawe od czego? Pewnie szlajał się nocami po knajpach w nieodpowiednim towarzystwie.... :-). I jeszcze ten tekst że brat chce to kupić itd. Źenada. Za darmo bym tego nie wziął. Stare przysłowie mówi, że lepiej z mądrym stracić niż z głupim zyskać!

Albo Pan Arton555 handluje sprzętem, którego nie ma (sam licytowałem) albo zakupił odtwarzacz za 2300zł i sprzedaje z 30% zyskiem. Szkoda tylko, że nie jest w stanie zrobić samemu zdjęć i wstawia z innych aukcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest ten od ufoludków? Czy tylko zbieg okoliczności....

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Albo Pan Arton555 handluje sprzętem

Chyba tylko zapożyczył zdjęcia ??

Wysyłka:

Nie jest możliwa wysyłka do Polska - Zobacz opis przedmiotu lub skontaktuj się ze sprzedawcą w sprawie opcji wysyłki. | Zobacz szczegóły

Lokalizacja przedmiotu:

Drage, Niemcy

Wysyłka do:

Niemcy

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Fajne kolumny i dobra cena:

T+A Criterion TB120

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albo Pan Arton555 handluje sprzętem, którego nie ma (sam licytowałem) albo zakupił odtwarzacz za 2300zł i sprzedaje z 30% zyskiem.

30% to żaden zysk. Tutaj ma wzmacniacz, za który dał może 600 euro i okazyjnie sprzeda za 1.200

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiedziałem że wytłumienie wnętrza oraz zalanie scalaków lepikiem poprawia barwę dzwięku,lol .Wzmak pewno się spalił co było przyczyną obcięcia ori kabla zasilającego)norma u Niemców) a wytłumienie miało pewno na celu ukrycie śladów spalenizny we wnętrzu...

Ukryta Zawartość

<br />Nie wiedziałem że wytłumienie wnętrza oraz zalanie scalaków lepikiem poprawia barwę dzwięku,lol <br />

Może być nawet "po powodziowy", to bez znaczenia. Według sprzedającego dźwięk "się poprawił" i teraz stan ocenia na "idealny" :)

Widać handlarzyny z allegro kupujący szmelc za grosze na niemieckich śmietnikach mają kupujących za naiwniaków i przysłowiowych głupków.Ceny tego marantza też zostały wywindowane w kosmos,przecież to zwykły przeciętniak z niskiej półki który na tamte czasy kosztował jako nowy ok.1700zł !!

Ukryta Zawartość

łolaboga, niezły dławik, pewnie audiofilski stąd poprawa sceny i uspokojenie wokalu (pewnie gryzł po kostkach).

Hahahhahah

Kto chce takie "ałdjofilskie" dławiki? W pracy mam ich tysiące, sprzedam po 10zł za sztuke :)

hahha

Ukryta Zawartość

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Ukryta Zawartość

Widać handlarzyny z allegro kupujący szmelc za grosze na niemieckich śmietnikach mają kupujących za naiwniaków i przysłowiowych głupków.

Słuszna racja.Te ich poezje śpiewane o nirwanie dźwiękowej to naturalny narkotyk otumaniający kupujących.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krajcar
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.