Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś sugestie co do oryginalności kabla?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr Staszek

Ukryta Zawartość

okazja brać bo będą lepsi:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakieś sugestie co do oryginalności kabla?

Ukryta Zawartość

pzdr Staszek

Ja mam inne wtyki i brak tej bialej izolacji. Te filtry tez oczywiscie nie sa originalne. Wtyk jest bezposrednio na kablu. Nie jestem pewien ale ten kabel byl chyba oryginalnie znany jako furukawa vivaldi tylko w lepszym pudelku, ale moge sie mylic.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Aethelred

Ta biała izolacja mi podpada, bo zwykle jest w kablach oferowanych na Ebayu z Chin. Co do napisu na wtyczce, wyczytałem że podobno oryginały mają samo "Furutech" (jak te z aukcji), a podróby "Furutech Cable".

Ten kabel był oferowany na tym forum jakiś czas temu, więc sprzedaje go forumowicz. Niestety na moje zapytanie o oryginalność szczerze odpowiedział że nie wie, bo sam wcześniej też kupował z allegro.

Ja odpuściłem, nie chcę przez resztę czasu po zakupie dumać nad oryginalnością (lub nie) kabla.

Kupił za 970zł:

Ukryta Zawartość

Chce sprzedać za 1113zł:

Ukryta Zawartość

Ksywa allegro jak najbardziej na miejscu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Kupił za 970zł: http://allegro.pl/matrix-mini-i-pilot-wysylka-grastis-i3731199625.html

Chce sprzedać za 1113zł: http://allegro.pl/matrix-mini-i-dac-stan-idealny-i3775929005.html

Ksywa allegro jak najbardziej na miejscu.

Znaczy się handel polega na kupowaniu po 970,-, a sprzedawaniu po 770,- zł? ;)

<br />Gość kupił i stał się nowym właścicielem więc ma prawo sprzedać to za ile chce co w tym dziwnego.....:/ ? <br />

E tam, sprzedający posłuchał, sprzęt przetestował i wycenił tę "usługę" na ponad 200 PLN. Tę kwotę doliczył przy odsprzedaży; całkiem uczciwy człowiek no nie ? :)

Szczerze mówiąc nie widzę nic nagannego w takiej transakcji. Przecież cenę dyktuje rynek, sprzeda = miał wyczucie co do rynkowej wartości przedmiotu sprzedaży. Nie sprzeda = normalne ryzyko w handlu...

Nie ma co się napinać, przecież nie oszukuje ani nie wyłudza niczego?

Fajne kolumny i dobra cena:

T+A Criterion TB120

Ukryta Zawartość

Kolumny fajne, ale cena slaba. TB140 (większe) sprzedalem za 2000 zł

Ukryta Zawartość

Gość kupił i stał się nowym właścicielem więc ma prawo sprzedać to za ile chce co w tym dziwnego.....:/ ?

Tyle że wprowadza ludzi w błąd:

cyt:Sprzęt kupiony 2 lata temu

Ale nie przez niego.

Gość

(Konto usunięte)

Tyle że wprowadza ludzi w błąd:

cyt:Sprzęt kupiony 2 lata temu

Ale nie przez niego.

...???

Przecież nie napisał, że "kupiony przeze mnie 2 lata temu" i uczciwie podaje, ile lat ma sprzęt, bo przecież to jest istotne!

Ludzie, wyluzujcie!

Miał napisać, że sprzęt ma niecały miesiąc (bo wtedy on go zakupił)?! ;)

Naprawdę świetny temat rozwodzenia się nad sprzedającym i jego towarem szkoda, że i tak to wszystko nie ma sensu sprzedaje i tyle.

Wracając do wątku co o tym myślicie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Naprawdę świetny temat rozwodzenia się nad sprzedającym i jego towarem szkoda, że i tak to wszystko nie ma sensu sprzedaje i tyle.

Dokładnie o to chodzi! Sprzedaje sobie gościu i to jego sprawa, co i z jakim zyskiem czy też startą ;)

Niestety niektorym zal dupe sciska z tego powodu ze ktos cos tam kupil, a potem sprzedaje z jakims zyskiem. Wczoraj kupilem chyba z 60kg klockow SONY ES z prywatnych rak. Potestuje, sprawdze, poslucham i tez wystawie po kolei. Chyba ze piec zostanie u mnie na stale, bo glownie dlatego kupilem te graty. Jestem ciekaw czy moje Pre+Power sie obroni. Zawsze bylem ciekaw ile jest wart SONY TA-F707ES.

?👈

2 miesięczny zestaw MSB za mniej niż 50% ceny. Kolosalna utrata wartości. Strach pomyśleć co będzie za 2-3 lata. Widać kupujący ma dosyć jazgotu i chce jak najszybciej uciec od tego "hi endu". Nie dziwota, miałem najwyższy model daczka na testach i faktycznie męczarnia nie granie. O barwie i wypełnieniu można zapomnieć. Dźwięk z tego wzorniczego cudaka nijak nie przypomina naturalnych instrumentów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety niektorym zal dupe sciska z tego powodu ze ktos cos tam kupil, a potem sprzedaje z jakims zyskiem. Wczoraj kupilem chyba z 60kg klockow SONY ES z prywatnych rak. Potestuje, sprawdze, poslucham i tez wystawie po kolei. Chyba ze piec zostanie u mnie na stale, bo glownie dlatego kupilem te graty. Jestem ciekaw czy moje Pre+Power sie obroni. Zawsze bylem ciekaw ile jest wart SONY TA-F707ES.

Jak przetestujesz to napisz,ja też jestem ciekaw czy te ceny ESów są adekwatne do brzmienia...

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Jak przetestujesz to napisz,ja też jestem ciekaw czy te ceny ESów są adekwatne do brzmienia...

Byłem przez długi czas zachwycony es-ami miałem różne różniaste od modelu 550es zaczynałem przez preampy 77esd do 2000esd do 90es końcówka z kondensatorami wielkości puszki od coca-coli uważana za hi-end, cd model 779 i 559 nie powiem grały rewelacyjnie ale reszta klocków odpadła po usłyszeniu Cambridge Audio Azur 840A V2 + 740C sprzęt za nieco ponad 5000zł gdzie ES-y zbierało się latami - nie same boczki grają:)

Tak z ciekawości, czy mnie się tylko wydaje, czy z tymi kolumnami (mimo całkiem fajnych zdjęć) jest coś nie tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak z ciekawości, czy mnie się tylko wydaje, czy z tymi kolumnami (mimo całkiem fajnych zdjęć) jest coś nie tak:

Ukryta Zawartość

image.jpg

Ukryta Zawartość

Niestety nie mialem inny ESow wiec ciezko porownac, ale mialem kilka innych cenionych konstrukcji - Marantz PM-75, 7200. Denon PMA-925R, 1060, 1520, a obecnie Marantz SM80 i SC80 i glownie chodzi mi o porownanie tych ostatnich.

?👈

Wiesz, Rafał, że "specjalnom miłościom" Cię nie darzę, ale - masz ode mnie lufeńkę!:) Bo , gdy ktoś pisze z humorem - zawsze taką postawię:) Na marginesie : ani nie sprzedaję, ni nie kupuję sprzętu na Alle. Ale - gdy już kupię 60 kilo sprzętu- to będzie to tylko zacny wzmacniacz:) pozdro - Jacek.

Tym razem pozytywnie:

Ukryta Zawartość

Nie znam egzemplarza i sprzedawcy, ale mogę polecić, bo mam L73 (5.1).

Za 350 zł wzmak, odtwarzacz i DAC to dobry zakup.

Ukryta Zawartość

Taka tam ciekawostka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.