Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

Czy ktoś widział na jakiejś aukcji DVD Manta ???

Dowiedziałem się mianowicie od niejakiego Vlada jakiegostam ( moderatora ) i świty przybocznych fachowców ze w roli transportu CD jest równie dobry ( właściwie to identyczny ) z Mark Levinson No37

Kabelkiem można podpiąć jakim się chce ( to tez nie ma znaczenia ) o wszystkim decyduje DAC

Kłamstwo! Niczego takiego nie napisałem!

Otrzymujesz karę za atak personalny.

No może i nie napisałeś tego wprost, ale Twoje wypowiedzi "w cd za dźwięk odpowiada w 100% DAC" można +/- przyjąć jako: transporty nie są odpowiedzialne za brzmienie. Z czym, przyznaję, też się zgadzam.

Ale ja nie o tym. Najpierw sobie dyskutujecie, jak równy z równym, forumowicz i forumowicz i nagle walisz jakimiś karami; ataki, trolle, wojna, zła sekta....

Proszę zastanów się, kim chcesz być: moderatorem, forumowiczem? Moim zdaniem łączenie tych funkcji Tobie się nie udaje.

Panowie

Czy ktoś widział na jakiejś aukcji DVD Manta ???

Dowiedziałem się mianowicie od niejakiego Vlada jakiegostam ( moderatora ) i świty przybocznych fachowców ze w roli transportu CD jest równie dobry ( właściwie to identyczny ) z Mark Levinson No37

Kabelkiem można podpiąć jakim się chce ( to tez nie ma znaczenia ) o wszystkim decyduje DAC

No to szukam takiego DVD, jakość dzwieku jak . ML albo Esoterica a ile kaski można zaoszczędzić

Dajcie znać jakby ktoś widział taka Mante , tylko boje się ze jak ta prawda wyjdzie na jaw to na pniu wszystkie wykupią

Ale z ciebie kawał .....

Nie możesz przetrawić, że ci prawdę napisaliśmy.

Edytowane przez cygaret

Musica curat cor meum et animam meam delenit

No może i nie napisałeś tego wprost, ale Twoje wypowiedzi "w cd za dźwięk odpowiada w 100% DAC" można +/- przyjąć jako: transporty nie są odpowiedzialne za brzmienie. Z czym, przyznaję, też się zgadzam.

Ale ja nie o tym. Najpierw sobie dyskutujecie, jak równy z równym, forumowicz i forumowicz i nagle walisz jakimiś karami; ataki, trolle, wojna, zła sekta....

Proszę zastanów się, kim chcesz być: moderatorem, forumowiczem? Moim zdaniem łączenie tych funkcji Tobie się nie udaje.

Powtarzam jeszcze raz.

Niczego takiego jak kłamliwie podał w tym wątku ukarany user nie napisałem. Również tego co Ty teraz mi przypisujesz! Ja wypowiadałem sie WYŁĄCZNIE o NAPĘDACH OPTYCZNYCH, czyli o czytnikach danych cyfrowych!!!

To że ani ukarany, ani Ty i część popierających go tutaj nie rozróżnia samego NAPĘDU - czyli czytnika od kompletnego CD Playera, nic na to nie poradzę. Ale wynik jest taki, że wyłącznie trollujecie wątki w których wypowiadają sie ludzie z wiedzą techniczną!

Teraz strona moderacyjna:

Ukarany user otrzymał karę, za kłamliwy atak personalny na moja osobę w formie przeniesienia sporu z innego wątku tutaj. I tylko za to. Założył również watek odwetowy w którym personalnie mnie atakował za pomocą kłamstw i przekłamań moich wypowiedzi.

Ataki na moderatora w wykonaniu jego popleczników w tym wątku również powinienem ukarać tym bardziej że jest to w tym wątku trollingiem!

I to wszystko w temacie moich działań w stosunku do ukaranego i porządkowania wątku. Prawidłową drogę wniesienia protestu na działania moderatorów jesteście winni znać!

Vlado, coś Ci się pomerdało. Jeżeli uczestniczysz w dyskusji jesteś użytkownikiem. Jeżeli chcesz być moderatorem pilnuj swoich obowiązków.

Włączając się w dyskusję chcesz być dwa w jednym.? Chyba znajdzie się na to punkt w regulaminie, albo trzeba będzie go wprowadzić.

Gwoli wyjaśnienia jeżeli zechcesz mnie ukarać za tą wypowiedź odpowiem. Wiesz chyba już że potrafiłem i potrafię.

Natomiast wcześniejsze dyskusje na temat chyba rozminęły się trochę z celem. Nic nie wnoszą tylko rozmywają istotę niektórych wartościowych wypowiedzi. Kurczę jak dzieci w piaskownicy.:-))

Vlado, coś Ci się pomerdało. Jeżeli uczestniczysz w dyskusji jesteś użytkownikiem. Jeżeli chcesz być moderatorem pilnuj swoich obowiązków.

Włączając się w dyskusję chcesz być dwa w jednym.? Chyba znajdzie się na to punkt w regulaminie, albo trzeba będzie go wprowadzić.

Gwoli wyjaśnienia jeżeli zechcesz mnie ukarać za tą wypowiedź odpowiem. Wiesz chyba już że potrafiłem i potrafię.

Więc Jeszce raz.

User @morawka przypisał mi wypowiedzi których nie udzieliłem. Całkowicie zakłamał moja dyskusję kpiąc bezczelnie ze mnie w swych wpisach. Do tego przeniósł spór z wątku w którym sie toczył tutaj dalej kpiąc ze mnie na podstawie własnych kłamstw przypisując je mojemu autorstwu. Następnie założył wątek odwetowy aby dalej atakować mnie jako MODERATORA a nie usera z którym dyskutował. Teraz zakłada klony swego konta!

Takie zachowanie jest wielokrotnym łamaniem Regulaminu i nie ma znaczenia czy prowadzone jest przeciw tylko userowi czy moderatorowi!

I to jest ostatnia moja informacja w temacie ukarania usera @morawka!

MODERACJA:

Te wypowiedź traktuje jako atak na moderację AS i próbę zastraszania moderatora. Otrzymujesz regulaminowa karę i ban na ten watek.

Gratuluję - OFF TOP - level Master!

Wracając do meritum - 'okazja':

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Konrad86

Włączając się w dyskusję chcesz być dwa w jednym.?

Ale do tego momentu, mial racje..Autorow tego typu stwierdzen czytalem juz uprzednio bardzo wiele. Brak refleksji, dobrej woli czy jakie inne przeslanki Toba kieruja?

Pisalismy w tym samym czasie, nie mialem sznsy zauwazyc powyzszego!

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Kolejny łowca jeleni- kino 5.1, bez dts, bez klapki i pilota, za to cena ponad 10 tysi:-) Chyba go pogięło.

W dodatku posze, że pilota są się kupić W lidlu lub na Alle za 10-40zł, fantasta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

było po 20K zł jest obniżka na 18 heh ;)

Kolejny łowca jeleni- kino 5.1, bez dts, bez klapki i pilota, za to cena ponad 10 tysi:-) Chyba go pogięło.

W dodatku posze, że pilota są się kupić W lidlu lub na Alle za 10-40zł, fantasta.

Ukryta Zawartość

waga około 18 kg , ostatnia sztuka ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na odległość nie wiadomo czy coś było wymieniane na pałę czy solidnie, sprzedający bardzo kontaktowy, jestem umówiony na odsłuch ze swoim wzmacniaczem więc okaże się na miejscu czy mocno dłubana konstrukcja.

Dzięki @lukag72 za porady przez telefon.

Byłem na miejscu i słuchałem, co więcej sprzedający był na tyle w porządku że zgodził się żebym odsłuchał ich u siebie. Kolumny grają bajecznie, u sprzedającego zrobiły ogromne wrażenie, u mnie niestety już nie, zwyczajnie się zadusiły, mam do nich za mały salon. Bas normalnie szybki i punktowy, dobrze kontrolowany u mnie przykrył resztę pasma.

Strasznie żałuję bo oczarowały mnie w prawie każdym aspekcie. Jakby ktoś miał salon powyżej tych 20 metrów To myślę że wpasują się idealnie, do salonu 18mkw się nie nadają

Ukryta Zawartość

Panowie nie czytaliście opisu do końca. Wyjaśnił że ceny u niego są może trochę wyższe z uwagi na przegląd, który funduje gratis, a który jest bardzo czasochłonny i może trwać nawet 4 godziny :)

Ukryta Zawartość

Kiedys do mnie dzwoni babka i mowi, ze ma dla mnie prezent okazjonalny, bo wylosowali moj nr tel itd.

Ja mowie, ze nie dziekuje bo nie ma nic za darmo przeciez. Na co ona, ze to moj szczesliwy dzien.

Mysle sobie, ze ja teraz ja uszczesliwie bardziej i ze moze w prezencie zatrzymac sobie ten moj podarunek.

Ni cholery go nie chciala.

Pozniej po czasie okazalo sie, ze nie tylko ja bylem tym szczesiwcem i zeby otrzymac owy prezent, musialbym zaplacic 5Dych za wysylke wktorej wcisneliby badziew za 5 zl.

Takie to gratisy Pany!

Bo właśnie- jeśli GRATIS, to czemu wyższe?

Może się chłop pomylił i zapomniał dopisać że to taka aukcja wiązana tj kupuje się przegląd w cenie 2500zł za godzinę a amplituner za resztę. Wtedy by się zgadzało. Także dość tanio, musiał chyba uwzględnić już zniżkę na nowego pilota z Lidla.

Z takim podejściem nie dziwię, że ludzie nie remontują swoich poczciwych staruszków, tylko słuchają już rozjechanego brzmienia po 30 latach. Profesorów od potencjometrów i selektorów jest na pęczki, za to ludzi co potrafią profesjonalnie brzmieniowo dobrać nowe kondensatory już brak. Owszem są przemyślane konstrukcje, głównie temperaturowo, że sprzęt po tych 30 latach gra jeszcze przyzwoicie, ale degradacja brzmienia mimo wszystko postępuje.

Tak w kestii tych nieszczesnych elektrolitów jeszcze

28 lat pracy w temperaturach ponad 60 stopni a kondensatory (nominalnie 40.000uF 100VDC) maja pojemności 45-48mF ESR 5mOhm i upływnośc na poziomie 0,5%

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

upływnośc na poziomie 0,5%

0,5% czego? wartość upływności podaję się chyba w częściach Ampera? Czemu nie zdjęcie z pomiaru kondensatorów właśnie tylko temperatury, i to jak się wydaje radiatorów które są na zewnątrz. To, że są na zewnątrz to akurat bardzo korzystnie z punktu widzenia długości życia samych kond. bo temperatura wewnętrzna z pewnością jest niższa podczas normalnej pracy.

% stratnosci dielektryka ktora podaje mostek.

Pomiar temperatury jest na plaskowniku do którego mocowane sa tranzystory mocy

Jest to fajne przyznam. Ja na ta chwile nie sledze tych ciekawostek, ale swego czasu bylo fajnie.. To co bylo juz nie wroci.

Dzis moje pomiary odnosza sie do DYI, sa niesamowite, choc nieznane..

Taka historia z Allegro: jeden z forumowiczów sprzedaje na Allegro wzmacniacz za powiedzmy 2000zł.

Zaproponowałem 1900zł z odbiorem osobistym poza Allegro (wzmacniacz jest także na hifi.pl). Pomyślałem, że gdybym go kupił przez Allegro, to człowiek od sprzedaży zapłaciłby 100zł prowizji, więc finalnie wpłynęłoby do niego nie 2000zł, a własnie 1900zł.

A więc żadne targi, wyrównałem cenę, na którą zgodził się zamieszczając ogłoszenie na Allegro.

I tu niespodzianka: cena poza Allegro to ... także 2000zł. Czyli od forumowicza, który jest gotów do niego przyjechać po odbiór, chce o 100zł więcej :)

Ja chyba przestaję rozumieć ludzi.

Edytowane przez Elberoth

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.