Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest AX-700 tylko A-700, mimo wszystko i tak gra lepiej niz AS-701

Nie wiem jak gra ta AX-700 czy A-700, ale miałem wypożyczonego AX-900 i jego brzmienie zupełnie mi nie podeszło bezbarwny mało wciągający dźwięk ta firma podobnie jak Denon, Pioneer czy inne Onkyo jeśli chodzi o wzmacniacze dla mnie nie istnieje.

Nie wiem jak gra ta AX-700 czy A-700, ale miałem wypożyczonego AX-900

2 rozne swiaty, mi seria AX również nie podchodzi, stare A700 i A1000 to dobre wzmacniacze za kilka stówek

Za parę stówek- owszem. Pod warunkiem, że nienaganne technicznie i estetycznie. Żądanie za to 2,5 tysia to przejaw choroby psychicznej.

Nie widzialem za tyle jeszcze zeby ktos wystawial A1000 ;p

To nie jest AX-700 tylko A-700, mimo wszystko i tak gra lepiej niz AS-701

Porównywałeś czy wnioskujesz po wielkości kondow, bo trafa w sumie takie same.

Miałem as700 lepiej zagrał 444es

444ES to stara dobra seria ES. Jeszcze lepszy jest 555ES i pewnie jeszcze lepszy nie osiągalny prawie u nas 777ES.

?👈

Porownywalem

Wierze na słowo, bo muszę.

A co Wy się tak przy sobocie?

Nie lepiej się piwa napić?

Edytowane przez hudykot

Niektórzy myślą, że te 30letnie starocie grają lepiej od tych nowych tymczasem wtedy była taka moda na analogowy dźwięk o podkreślonej barwie z miękkim basem dotyczy to zwłaszcza lat 80, współczesne kolumny grają raczej neutralnie i przez to większość tych staroci nie zgrywa się z tym, bardzo często kuleje przejrzystość i szczegółowość dźwięku co gorsza duża cześć tych wzmacniaczy nie radzi sobie za dobrze z trudnym obciążeniem 4ohm przez co pogarsza się dynamika i bas oraz z obecnym napięciem sieciowym 240V ale o tym to już nikt nic nie napisze... owszem jest parę starych wzmacniaczy które grają na wysokim poziomie ale z pewnością nie takie z przedziału 1000-2000DM niektórym to chyba trzeba uświadomić, co do budżetówki współczesna czy ta z przed 30lat ani jedno ani drugie nie zapewni grania na wysokim poziomie, wszystko było dobrze obliczone cudów nie ma, za coś wykraczającego ponad przyzwoite granie płaci się gruby hajs i tyle.

No wlasnie stare ciepłe analogowe brzmienie zgrywa sie z neutralnymi detalicznymi jasnymi wspolczesnymi kolumnami...wszystko poprzekrecales nawet napięcie w sieci :)

Słyszałeś o czymś takim jak wahania w sieci?

No wlasnie stare ciepłe analogowe brzmienie zgrywa sie z neutralnymi detalicznymi jasnymi wspolczesnymi kolumnami...wszystko poprzekrecales nawet napięcie w sieci :)

Nic się nie zgrywa miałem Grundiga A-9000, Luxmana L-430, oba te wzmacniacze przymulały w muzyce elektronicznej Bjork, Massive Attack bas był miękki bez wyrazu taki budżetowy NAD C350 pod względem dynamiki i kontroli basu na wysokich poziomach głośności radził sobie znacznie lepiej na kolumnach Ushera w tym pierwszym Grundigu napięcie z sieci załatwiło sterownik STK w miejscu płytki zasilania był punkty przegrzania, stare Luxmany z lat 80 seria L4XX oraz L5XX kondensatory w zasilaniu tracą pojemność od przegrzania na aukcjach większość tych Luxmanów ma już powymieniane kondy jak to później gra po takiej wymianie nie wiadomo...

Niektórzy myślą, że te 30letnie starocie grają lepiej od tych nowych tymczasem wtedy była taka moda na analogowy dźwięk o podkreślonej barwie z miękkim basem dotyczy to zwłaszcza lat 80, współczesne kolumny grają raczej neutralnie i przez to większość tych staroci nie zgrywa się z tym, bardzo często kuleje przejrzystość i szczegółowość dźwięku co gorsza duża cześć tych wzmacniaczy nie radzi sobie za dobrze z trudnym obciążeniem 4ohm przez co pogarsza się dynamika i bas oraz z obecnym napięciem sieciowym 240V ale o tym to już nikt nic nie napisze... owszem jest parę starych wzmacniaczy które grają na wysokim poziomie ale z pewnością nie takie z przedziału 1000-2000DM niektórym to chyba trzeba uświadomić, co do budżetówki współczesna czy ta z przed 30lat ani jedno ani drugie nie zapewni grania na wysokim poziomie, wszystko było dobrze obliczone cudów nie ma, za coś wykraczającego ponad przyzwoite granie płaci się gruby hajs i tyle.

Nie ma czegos takiego jak dzwiek przypisany do epoki, bo znam skrajnie roznie grajace wzmacniacze z tych lat, z tego co kiedys pisales to nie miales tych wzmacniaczy zbyt wiele, jesli po ich przesluchaniu zraziles sie do vintage to spoko ja to szanuje ale nie powinienes wtedy takich wniosków głosić albo chociaz dodaj do zdanie "moim zdaniem"

Nic się nie zgrywa miałem Grundiga A-9000, Luxmana L-430, oba te wzmacniacze przymulały w muzyce elektronicznej

Bo te modele są zamulone

Fajny opis, ktoś się postarał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Fajny opis, ktoś się postarał.

Ukryta Zawartość

Ten gość zawsze w swoich opisach stosuje podobną metodologię opisu...

Ukryta Zawartość

A jaki to hajend, jeśli głośniki to czysta budżetówka?

WA10 był w Radmorach, w podstawkowcach NAD i innych niezbyt drogich konstrukcjach, widoczny woofer też nie wygląda na drogi. Znowu przerost opisu nad rzeczywistością.

przedwzmacniacz lampowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fantazja wszystkich ponosi :-)

Ułañska to rozumiem ale od wschodu do zachodu :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten tu wsadził do przeciętnego wzmacniacza 3tyś normalnie szok... top tuning, ciekawe czy klub pomógł w drutowaniu :P

Ukryta Zawartość

To jaka by była cena bez tjuningu?? hehhe

Ha następny dobry :P te kolumny kosztowały jako nowe na gwarancji mniej, takie same w idealnym stanie sprzedałem za połowę ceny tego co on chce hahah skąd ci ludzie się biorą? lol

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś naopowiadał chłopcu że tuning zrobi ze wzmacniacza hi end więc wybulił kasę. Potem jednak okazało się że nie i teraz ratuje się sprzedając za kosmiczne pieniądze coś co warte jest kilkaset zł.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.