Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Bartosz_70659 napisał:

W sklepie HiFi do jp bywał już za 1100-1200 USD.

No jesli tak, za komplet z DAS-em R1 to faktycznie cena dobra, tylko, że...co z tego ? Doliczysz transport, cło, wydatki na Nervosol, kardiologa i wychodzi na to, że i tak "europejskiej" ceny końcowej nie zbijesz nic a nic, więc tym jednym kaflem dolarów w Japonii nie ma się co za bardzo podniecać....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

8 minut temu, SynSama napisał:

No jesli tak, za komplet z DAS-em R1 to faktycznie cena dobra, tylko, że...co z tego ? Doliczysz transport, cło, wydatki na Nervosol, kardiologa i wychodzi na to, że i tak "europejskiej" ceny końcowej nie zbijesz nic a nic, więc tym jednym kaflem dolarów w Japonii nie ma się co za bardzo podniecać....

Były wersje europejskie tego zestawu serii R . Więc sprowadzac  nie trzeba. Kwestia znaleźć ten sprzęt w normalnej cenie

Godzinę temu, Bartosz_70659 napisał:

A wiesz w jakich cenach bywa komplet Sony R w Japonii ? W sklepie HiFi do jp bywał już za 1100-1200 USD. Tak! I to za komplet! A teraz porównaj ceny niższych cd Sony w Polsce. Nieraz osiągają ceny serii R . Kto tu zwariował? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
228tys jenow

Ukryta Zawartość

158tys jenow

Ukryta Zawartość

168tys jenow

Ukryta Zawartość

148tys jenow

Ukryta Zawartość

135tys jenow

Ukryta Zawartość

138tys jenow

w Europie ten sprzet byl jeszcze bardziej egzotyczny niz w Japonii, i o wiele trudniej go znalezc a w ciagu 9 lat byly tylko 6 zestawów, rzadkosc sprzetu tez nie pozostaje bez wplywu na cene koncowa

nawet najtanszy z tych zestawow to 1350 dolarów a nie 1100 jak napisałeś

gdy sprzet jest popularny jak nizsze modele sprzetu ktore normalnie wystepowaly w Europie to oczywiscie nikt nie bedzie sprowadzal z JP, ale gdy mamy do czynienia ze sprzetem ktorego produkcja wystepowala w 300 czy 1000 sztuk i wiekszosc zostala w JP no to niestety z kosztami wysylki i oplatami trzeba sie pogodzic

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Bumpalump napisał:

nawet najtanszy z tych zestawow to 1350 dolarów a nie 1100 jak napisałeś

Ukryta Zawartość

1162 USD . Komplet r1

5 minut temu, Bumpalump napisał:

Europie ten sprzet byl jeszcze bardziej egzotyczny niz w Japonii, i o wiele trudniej go znalezc a

Zajrzyj na hifishark. Nie tak egzotyczny i nie tak trudno go znaleźć

Ukryta Zawartość

I druga kwestia, jestem aktywny na wielu zagranicznych forach audio od lat, nigdy jeszcze nie widzialem tam marudzenia o cenach

W polsce marudzi sie wszedzie o i wszystkim, szukam wczoraj informacji o oleju do skrzyni biegow, i widze dyskusja olej w ASO 68zł za litr, dla kowalskiego to za duzo on idzie szukac zamiennika 10zl taniej ?

4 minuty temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

1162 USD . Komplet r1

Zwracam honor ale tez kiedys wspomnialem ze bez sensu jest ustalanie wartosci po pojedynczej najtanszej aukcji

5 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Zajrzyj na hifishark

tylko hifido jesli chodzi o zakupy z japonii, minimalne ryzyko

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Bumpalump napisał:

druga kwestia, jestem aktywny na wielu zagranicznych forach audio od lat, nigdy jeszcze nie widzialem tam marudzenia o cenach

Teraz to żartujesz tak?? Poniżej pierwszy z brzegu link do wątku o dużych cenach vintage

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Bumpalump napisał:

W polsce marudzi sie wszedzie o i wszystkim,

Czyli wg Ciebie wszystko jest ok? Ceny są w porządku? 

22 minuty temu, Bumpalump napisał:

Zwracam honor ale tez kiedys wspomnialem ze bez sensu jest ustalanie wartosci po pojedynczej najtanszej auk

Nie ma dużej rozbieznosci cen Sony r1 w Japonii. 

Ukryta Zawartość

Patrząc na te R-ki Soniacza nie mogę nie zadać pytania...i komu to przeszkadzało..?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

3 minuty temu, SynSama napisał:

Patrząc na te R-ki Soniacza nie mogę nie zadać pytania...i komu to przeszkadzało..?

Zobacz sobie jeszcze Accuphase DC-91 / DP-90 to byly czasy ?

4 godziny temu, Bartosz_70659 napisał:

Ceny idą w góre od kilku lat, ale nikt nikomu przeciez nie kaze kupowac za takie ceny, kazdy ma wlasny rozum, kazdy kieruje sie innymi czynnikami

9 minut temu, Bumpalump napisał:

Zobacz sobie jeszcze Accuphase DC-91 / DP-90 to byly czasy

No ładne cacko.

15 godzin temu, Bartosz_70659 napisał:

Tak, ceny są w porządku. Czego byś chciał - regulowania cen przez państwo?

Nie rozumiem tego bicia piany, jak kogoś vintage nie interesuje to w czym problem? Mnie nie interesują Lamborghini, więc ich ceny mam w du.pie -  i nie wylewam gorzkich żali na forach.

Natomiast jeśli kogoś interesuje taki zakup to musi się pogodzić z faktem ,że tego sprzętu nikt już nie wyprodukuje, jest coraz mniej egzemplarzy w dobrym stanie. Współczesna produkcja seryjnego badziewia, nie tylko w sferze audio, przekonuje niektórych konsumentów do spojrzenia wstecz. Czyli - mamy coraz mniej starego,sprawnego sprzętu i sporo chętnych - popyt przewyższa podaż.

Posiadam sporo starego sprzętu, na wiele z nich długo się czaiłem i jakoś do głowy mi nie przyszło, żeby jęczeć nad ich ceną. Przecież jest wyjście - mogę nie kupować

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

Ukryta Zawartość

Nie jęczenie tylko informacja. "Okazja" z allegro. 2 razy drożej niż w sklepie Fan na przykład.I to jest pierwszy z brzegu przykład.  Na co ci ludzie liczą wystawiając za te chore ceny zwykle płyty??

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

(...) Na co ci ludzie liczą wystawiając za te chore ceny zwykle płyty??

Na to, że ktoś nie sprawdzi cen gdzie indziej bo przecież na alle "musi" być najtaniej ?

[sam się złapałem na taką wędkę przy kupowaniu kilku przedmiotów, że nie sprawdziłem jednej z cen i "zwykłym" sklepie online było sporo taniej]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez countryfan
38 minut temu, countryfan napisał:

Na to, że ktoś nie sprawdzi cen gdzie indziej bo przecież na alle "musi" być najtaniej ?

Na to wygląda . Ja już nowych płyt nie kupuje na allegro , wielokrotnie się nie opłaca. 

witam .czy ten wzmacniacz będzie powiedzmy "klasę wyżej" od mojego onkyo A5VL czy raczej sobie głowy nie zawracać?czy to dobra cena? .Co lepszego polecacie od onkyo a5vl do 900zł?

https://allegro.pl/oferta/kenwood-ka-5040r-potezny-wzmacniacz-2x140wat-pilot-7911214421

3 godziny temu, SamoBiBo napisał:

witam .czy ten wzmacniacz będzie powiedzmy "klasę wyżej" od mojego onkyo A5VL czy raczej sobie głowy nie zawracać?czy to dobra cena? .Co lepszego polecacie od onkyo a5vl do 900zł?

Ukryta Zawartość

Ile to ja wódki przy tym wzmacniaczu wypiłem :-). Kumpel z liceum miał w domu zestaw z tym wzmakiem :-). Z kaset się jeszcze wtedy grało :-). W głowie został mi potężny dźwięk. Faktycznie wzmacniacz miał ( ma ? ) zdrowe pierdolnięcie, ale to były zbyt dawno, żebym mógł w tej chwili się o jakości tego pierdolnięcia wypowiedziec :-)))))

Ukryta Zawartość

Dla odmiany, trochę humoru- czytaj opis:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takie znalezisko- ktoś zna? Może coś o tym powiedzieć?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieki temu sporo się o oliwce mówiło. Był uważany za dobry odtwarzacz. Nie wiem, nie słyszałem go, ale ponoć tak było. To było chyba pierwsze pokolenie plikowców. Kurcze, zupełnie już o tym sprzęcie zapomniałem :-). Podróż w czasie...:-)

widziałem tego olive właśnie szukam jakiegoś cd ok 1500-2000 używanego , i nie ma nic ciekawego nastoletnie za więcej niż 50% ceny nowego albo ''rarytasy '' z ceną dla jelenia ,

miał ktoś tego multigrajka ? 

Odnośnie cen, że ciągle rosną za starsze sprzęty. Nie jest to wina naganiaczy, a producentów. Wypuszczają następcę jakiegoś modelu i cenę podnoszą x2 w stosunku do poprzednika, do tego (dajmy na to)  kolumny są mniejsze, brzydsze i gorzej grają (np Dynaudio, Audio physic, Sonus Faber). No to rynek podciąga cenę w górę za coś co prezentuje jakąś wartość na tle nowej tandety, bo czasy kiedy się dało kupić nowe dobre sprzęty za powiedzmy niewielkie pieniądze się definitywnie skończyły. 

Ukryta Zawartość

Sansui 607 xr na hifido.jp. Cena 377 USD/ ok 1400 zł. W miarę normalna cena za ten niski i tani w tamtych czasach ( 89800 yen) model. Oczywiście u nas widziałem na olx to sansui za 3500 zł . Ktoś nieźle przepłacił 

Ukryta Zawartość

31 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

Sansui 607 xr na hifido.jp. Cena 377 USD/ ok 1400 zł. W miarę normalna cena za ten niski i tani w tamtych czasach ( 89800 yen) model. Oczywiście u nas widziałem na olx to sansui za 3500 zł . Ktoś nieźle przepłacił 

Dalej nie potrafisz zrozumiec ze sprzet z japonni trzeba jakos przetransportowac do europy i jest to dosc drogie? w przypadku lzejszych paczek jest to ok 350 dolarow, z podatkami i clem wychodzi ok 3500zl

Pomijam juz calkowicie fakt komentowania cen i wypowiadania sie o sprzecie przez osoby ktore widzialy go na obrazku, wsiadaj w auto i przyjedz na odsluch a szybko zmienisz zdanie co do Sansui :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump
5 minut temu, Bumpalump napisał:

Pomijam juz calkowicie fakt komentowania cen i wypowiadania sie o sprzecie przez osoby ktore widzialy go na obrazku, wsiadaj w auto i przyjedz na odsluch a szybko zmienisz zdanie co do Sansui :)

Ale co mam zrozumieć? Że najtańsze modele tych sansui też super grają? No takie bajki tylko u was w sekcie

Teraz, Bartosz_70659 napisał:

Ale co mam zrozumieć? Że najtańsze modele tych sansui też super grają? No takie bajki tylko u was w sekcie

Ja nic takiego nie napisalem, ale Ty nie slyszales nawet tych najnizszych modeli.

Daj spokój, z nim nie ma dyskusji. Pomijając to że neguje automatycznie wszystko spid znaku Sansui to też "wie" wszystko co ile jest warte i jak gra po oznaczeniach - jak mniejszy to automatycznie gra gorzej, vide ten Sansui 607 który dysponuje jedynie niższą mocą ale kórego brzmienie tak chwalił m. in. Janvideo (miał również topowe Sansui). Kiedyś też wespół z innymi szydercami przekonywał mnie jak źle grają moje i inne kolumny Sansui, obok których nawet nie przechodził... 

Edytowane przez don111

Poszperałem trochę w sieci i widać, że można znaleźć świetne zestawy głośnikowe za przyzwoite pieniądze od których można zacząć budowę poważnego audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.