Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, Patrykowski napisał:

Albo sędziego Żurka ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może być i Żurka ? to nie wątek do politycznych przepychanek, to był tylko przykład będący na czasie. Stricte chodziło, żeby darować sobie kłótnie w tym wątku, szczególnie o niuanse typu "Seas czy Scan Speak".

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, robert19091990 napisał:

Może być i Żurka ? to nie wątek do politycznych przepychanek, to był tylko przykład będący na czasie. Stricte chodziło, żeby darować sobie kłótnie w tym wątku, szczególnie o niuanse typu "Seas czy Scan Speak".

To trzeba było napisać o geście Kozakiewicza i teraz się nie ciskaj. 

Edytowane przez Patrykowski
47 minut temu, Patrykowski napisał:

To trzeba było napisać o geście Kozakiewicza i teraz się nie ciskaj. 

z Nas dwojga to póki co Ty się najwięcej ciskasz i szukasz zaczepki ? Pas.

12 minut temu, robert19091990 napisał:

z Nas dwojga to póki co Ty się najwięcej ciskasz i szukasz zaczepki ? Pas.

Ja się ciskam? Kto komu pierwszy zwrócił uwagę? Ty nawiązałeś do polityki, ja żartobliwie odpowiedziałem, w sposób neutralny w stosunku do ciebie. Tyle w temacie. 

Godzinę temu, robert19091990 napisał:

Nie wiem gdzie tu ciskanie się i zwracanie uwagi ale ok ? weź relanium, to Cię uspokoi.

2 minuty temu, robert19091990 napisał:

Nie wiem gdzie tu ciskanie się i zwracanie uwagi ale ok ? weź relanium, to Cię uspokoi.

"Może być i Żurka ? to nie wątek do politycznych przepychanek, to był tylko przykład będący na czasie."

A Żurek to nie na czasie? On na te manify 20 lat temu chodził? Nie potrzebuję regulaminu, w życiu kieruję się zdrowym rozsądkiem, to mi zazwyczaj wystarczy. 

Ukryta Zawartość

fajny, mocny i wydajny wzmacniacz, do tego DAC na pokładzie, co prawda żadna rewelacja ale lepiej mieć niż nie mieć ?
Za te pieniądze nic tylko brać.
Sam go posiadam i mogę polecić, najlepiej sprawdzi się z jasno brzmiącymi zestawami.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Grutka napisał:

To i tak mało, powinno byc na sansui tysiac procent marży 

zasada tanio kup drożej sprzedaj przy Sansui na 100v działa wyśmienicie 

4 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

Kolejny przykład tzw wysokich cen sansui w Japonii. Sansui alpha 707 xr za ok 2338 zł . Z hi-fi do , żadne topielce itp. W klubiku można znaleźć wpis że przepaści między 707 xr a 907 mr nie ma więc po co płacić 10 tys?? 

U nas 707 xr chodził za 6-7 tys. Wiadomo marża musi być 

Nie umiem kupować w Japonii, to może kupisz dla mnie i zarobisz sobie, płace 3400, tysiaka dostaniesz za fatygę i kilka kliknięć. To jak będzie? 

31 minut temu, audiofilek4 napisał:

Ty może się skusisz na moją ofertę, darmowy tysiak ? Bo ja już teraz wyczuwam smród w gaciach Audio Japan i brak odzewu. 

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, audiofilek4 napisał:

A ktoś z Rosji oferował 707 xr za ok 3800 zł...widać mentalność handlarza go nie dopadła. Da się tanio? Da! 

11 minut temu, don111 napisał:

Nie umiem kupować w Japonii, to może kupisz dla mnie i zarobisz sobie, płace 3400, tysiaka dostaniesz za fatygę i kilka kliknięć. To jak będzie? 

Ty może się skusisz na moją ofertę, darmowy tysiak ? Bo ja już teraz wyczuwam smród w gaciach Audio Japan i brak odzewu. 

napisz w Klubie na pewno Ci chłopaki pomogą tam panuje rodzinna atmosfera i wzajemna sympatia, napisz że jesteś fanem i szukasz czegoś co przebija zestawy tak za ok 100 000 tyś i koniecznie musi być  na 100v bo takie są lepsze 

W klubie mówili już że kosztują czasem 2400, tylko ostrzegali przy tym że koszty sprowadzenia i podatków robią z tego ponad 2x wyższą kwotę. Oszuści z nich. Dlatego zwracam się do tak zacnych i zaufanych osób jak wy, czy za skromną opłatą 1 tys zł, nie sprowadzilibyście mi tego Sansui za 3400 (2400, +1000 dla was). To jak, pomożecie ? 

Godzinę temu, Audio.Japan napisał:

A ktoś z Rosji oferował 707 xr za ok 3800 zł...widać mentalność handlarza go nie dopadła. Da się tanio? Da! 

Jakto 'tanio' ?  Drogo, dzięki wam wiemy że mógł kupić w Japonii o połowę taniej i chce zarobić.

3 minuty temu, don111 napisał:

W klubie mówili już że kosztują czasem 2400, tylko ostrzegali przy tym że koszty sprowadzenia i podatków robią z tego ponad 2x wyższą kwotę. Oszuści z nich. Dlatego zwracam się do tak zacnych i zaufanych osób jak wy, czy za skromną opłatą 1 tys zł, nie sprowadzilibyście mi tego Sansui za 3400 (2400, +1000 dla was). To jak, pomożecie ? 

Jakto 'tanio' ?  Drogo, dzięki wam wiemy że mógł kupić w Japonii o połowę taniej i chce zarobić.

Z Japonii   do Rosji  to sobie mógł zimą po lodzie przynieść ? , 

Ukryta Zawartość

Fajne monitory, tylko ustawione bardzo wysoko

podobnie jak cena ...

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

Ukryta Zawartość

monitory klasy hi-end ?

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

Niedawno w Hamburgu były po 450 ojro...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

To są monitorki z najniższej serii Magnata, w których sfajczone zapewne woofery wymieniono na inne, prawdopodobnie STX. Wystawione za 13000zł.
Ten model sprawny nienaprawiany wystawiony za 239zł nie znalazł nabywcy: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu ostatnio był do wzięcia sansui 907 xr. Za ile? 18 tys? 10 tys?? Nie! Za ok 3600 zł :) 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, klecha napisał:

Niedawno w Hamburgu były po 450 ojro...

Tylko odbiór osobisty ? ale cena była bardzo fajna ? 

1 godzinę temu, McGyver napisał:

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

To są monitorki z najniższej serii Magnata, w których sfajczone zapewne woofery wymieniono na inne, prawdopodobnie STX. Wystawione za 13000zł.

Ukryta Zawartość

i to za szt. Masakra świat spada na psy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

A tu ostatnio był do wzięcia sansui 907 xr. Za ile? 18 tys? 10 tys?? Nie! Za ok 3600 zł :) 

Zamiast spedzac czas na forum lepiej wez porzadne korepetycje z matematyki

w ogóle z edukacja to Ty jestes na bakier, jesli dla ciebie 2018 rok to jest "ostatnio"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Co do matematyki każdy może sprawdzić ile to było 926 dolarów w 2018. Podpowiem że 1 USD wtedy to ok3.7 zł. Wystarczy pomnożyć. Dokładnie wychodzi 3426 zl. Ktoś ma tu problem z matematyką ale to nie jestem ja

5 minut temu, Audio.Japan napisał:

Co do matematyki każdy może sprawdzić ile to było 926 dolarów w 2018. Podpowiem że 1 USD wtedy to ok3.7 zł. Wystarczy pomnożyć. Dokładnie wychodzi 3426 zl. Ktoś ma tu problem z matematyką ale to nie jestem ja

Ale to tak nie możesz sobie mieszać walut z dwóch różnych obszarów płatniczych 

2 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Nadawałbyś się na ministra finansów za rządów PO, albo eksperta do spraw handlu. Ty jesteś świetnym matematykiem tylko okłamujesz ludzi że mogą mieć coś w cenie jakiej podajesz, a potem milczysz gdy zaczyna się wymiana argumentów. Co z moją 707XR, czyżby cena 2400zł o jakiej pisałeś nie była realna ? A nawet 3400zł ? Nie chcesz zarobić 1 tys. zł za free ? Aha, nie da się bo wychodzi ponad 3400zł ?  No tak, "zapomniałeś" dodać że to cena dla każdego kto mieszka w Japonii, każdy inny płaci 3x więcej. Takie małe przypadkowe "przeoczenie"

2 godziny temu, McGyver napisał:

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A będzie jeszcze drożej, inflacja... bo 2 lata temu wystawiali po 1900zł :))  

Ukryta Zawartość

A tak na serio to zwykłe oszustwo gospodarcze :) Taki model Magnat Professional HT-1LXT USA nie istnieje - wymyślony przez nich. Tabliczka usunięta z tyłu.  Jakim trzeba być bezczelnym, żeby aż tak próbować przekręcać ludzi, jeszcze żeby to grało ale to jest na najgorszych, najtańszych kolumnach, w syfiastej okleinie, gdzie trąci tandetą po dotknięciu a wysokotonowiec to zwykły chłam. Ciekawe co tam nawalili do środka, pewnie idąc po kosztach jakieś odpady budowlane, bo "Weight: 14.2kg 1sztuka."  a w oryginale ze 3x mniej.

Proponuję aby każdy kliknął przy tej aukcji w "zgłoś" na Allegro jako produkt nieoryginalny albo coś innego. Ciekawe czy zareagują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez don111
18 minut temu, Audio.Japan napisał:

10 minut temu, Bumpalump napisał:

Inflacja

Podatek

Cło

Wysylka

Kurs walut

audiofilek jest Bogiem handlu jego takie rzeczy nie dotyczą

2 lata to znowu nie jest tak dużo żeby była jakaś większa różnica niż te 500 zł tak że nie przesadzajmy .

W tej kwocie to już może być sprzęt nawiązujący walkę z konkurencją choć nie powiem że najlepszy .

4 minuty temu, don111 napisał:

No tak, "zapomniałeś" dodać że to cena dla każdego kto mieszka w Japonii, każdy inny płaci 3x więcej. Takie małe przypadkowe "przeoczenie"

Nie wierzę że koszty ściągnięcia wszelkie podatki to 200 % ceny urządzenia.

Rzadko się wypowiadam w takich tematach . Ale skoro nie wierzysz - to może sam zakup taki sprzęt w Japonii , ściągnij go legalnie lub nie i poinformuj wszystkich tu obecnych jak wygląda sprawa importu i jego kosztów z Kraju Kwitnącej Wiśni. 

23 minuty temu, margaryna85 napisał:

2 lata to znowu nie jest tak dużo żeby była jakaś większa różnica niż te 500 zł tak że nie przesadzajmy .

W tej kwocie to już może być sprzęt nawiązujący walkę z konkurencją choć nie powiem że najlepszy .

Nie wierzę że koszty ściągnięcia wszelkie podatki to 200 % ceny urządzenia.

A jak dulary trzeba kupować na ''black market '' to tyle wyjdzie , jak samochodziarze zobaczą że na ''sansujach''  taki biznes pewnie co drugi samochód z Japonii będzie miał jedynie słuszną nalepkę* i cenę razy trzy 

* sansuj 

Edytowane przez jarekb
13 minut temu, Leo1973 napisał:

Rzadko się wypowiadam w takich tematach . Ale skoro nie wierzysz - to może sam zakup taki sprzęt w Japonii

Problem w tym że nie chciał bym go nawet za darmo . Mówię jak najbardziej szczerze . Nie mam miejsca w domu na stare sprzęty rtv agd . 

Czyli powinni wszyscy wrócić do sedna wątku - i pokazywać znaleziska na portalach aukcyjno - informacyjnych - bez zbędnych komentarzy nie wnoszących nic do tematu. A to czy ten lub inny chce handlować za tyle czy jeszcze więcej - to jego sprawa. To "On" będzie się z tym bujał miesiącami albo i dłużej . No i będzie "ofiarą " komentarzy na różnych forach.Ale to może w innym wątku....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.