Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno w Hamburgu były po 450 ojro...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  
To są monitorki z najniższej serii Magnata, w których sfajczone zapewne woofery wymieniono na inne, prawdopodobnie STX. Wystawione za 13000zł.
Ten model sprawny nienaprawiany wystawiony za 239zł nie znalazł nabywcy: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu ostatnio był do wzięcia sansui 907 xr. Za ile? 18 tys? 10 tys?? Nie! Za ok 3600 zł :) 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, klecha napisał:

Niedawno w Hamburgu były po 450 ojro...

Tylko odbiór osobisty ? ale cena była bardzo fajna ? 

1 godzinę temu, McGyver napisał:

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

To są monitorki z najniższej serii Magnata, w których sfajczone zapewne woofery wymieniono na inne, prawdopodobnie STX. Wystawione za 13000zł.

Ukryta Zawartość

i to za szt. Masakra świat spada na psy ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

A tu ostatnio był do wzięcia sansui 907 xr. Za ile? 18 tys? 10 tys?? Nie! Za ok 3600 zł :) 

Zamiast spedzac czas na forum lepiej wez porzadne korepetycje z matematyki

w ogóle z edukacja to Ty jestes na bakier, jesli dla ciebie 2018 rok to jest "ostatnio"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Co do matematyki każdy może sprawdzić ile to było 926 dolarów w 2018. Podpowiem że 1 USD wtedy to ok3.7 zł. Wystarczy pomnożyć. Dokładnie wychodzi 3426 zl. Ktoś ma tu problem z matematyką ale to nie jestem ja

5 minut temu, Audio.Japan napisał:

Co do matematyki każdy może sprawdzić ile to było 926 dolarów w 2018. Podpowiem że 1 USD wtedy to ok3.7 zł. Wystarczy pomnożyć. Dokładnie wychodzi 3426 zl. Ktoś ma tu problem z matematyką ale to nie jestem ja

Ale to tak nie możesz sobie mieszać walut z dwóch różnych obszarów płatniczych 

2 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Nadawałbyś się na ministra finansów za rządów PO, albo eksperta do spraw handlu. Ty jesteś świetnym matematykiem tylko okłamujesz ludzi że mogą mieć coś w cenie jakiej podajesz, a potem milczysz gdy zaczyna się wymiana argumentów. Co z moją 707XR, czyżby cena 2400zł o jakiej pisałeś nie była realna ? A nawet 3400zł ? Nie chcesz zarobić 1 tys. zł za free ? Aha, nie da się bo wychodzi ponad 3400zł ?  No tak, "zapomniałeś" dodać że to cena dla każdego kto mieszka w Japonii, każdy inny płaci 3x więcej. Takie małe przypadkowe "przeoczenie"

2 godziny temu, McGyver napisał:

To już jest szczyt: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A będzie jeszcze drożej, inflacja... bo 2 lata temu wystawiali po 1900zł :))  

Ukryta Zawartość

A tak na serio to zwykłe oszustwo gospodarcze :) Taki model Magnat Professional HT-1LXT USA nie istnieje - wymyślony przez nich. Tabliczka usunięta z tyłu.  Jakim trzeba być bezczelnym, żeby aż tak próbować przekręcać ludzi, jeszcze żeby to grało ale to jest na najgorszych, najtańszych kolumnach, w syfiastej okleinie, gdzie trąci tandetą po dotknięciu a wysokotonowiec to zwykły chłam. Ciekawe co tam nawalili do środka, pewnie idąc po kosztach jakieś odpady budowlane, bo "Weight: 14.2kg 1sztuka."  a w oryginale ze 3x mniej.

Proponuję aby każdy kliknął przy tej aukcji w "zgłoś" na Allegro jako produkt nieoryginalny albo coś innego. Ciekawe czy zareagują.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez don111
18 minut temu, Audio.Japan napisał:

10 minut temu, Bumpalump napisał:

Inflacja

Podatek

Cło

Wysylka

Kurs walut

audiofilek jest Bogiem handlu jego takie rzeczy nie dotyczą

2 lata to znowu nie jest tak dużo żeby była jakaś większa różnica niż te 500 zł tak że nie przesadzajmy .

W tej kwocie to już może być sprzęt nawiązujący walkę z konkurencją choć nie powiem że najlepszy .

4 minuty temu, don111 napisał:

No tak, "zapomniałeś" dodać że to cena dla każdego kto mieszka w Japonii, każdy inny płaci 3x więcej. Takie małe przypadkowe "przeoczenie"

Nie wierzę że koszty ściągnięcia wszelkie podatki to 200 % ceny urządzenia.

Rzadko się wypowiadam w takich tematach . Ale skoro nie wierzysz - to może sam zakup taki sprzęt w Japonii , ściągnij go legalnie lub nie i poinformuj wszystkich tu obecnych jak wygląda sprawa importu i jego kosztów z Kraju Kwitnącej Wiśni. 

23 minuty temu, margaryna85 napisał:

2 lata to znowu nie jest tak dużo żeby była jakaś większa różnica niż te 500 zł tak że nie przesadzajmy .

W tej kwocie to już może być sprzęt nawiązujący walkę z konkurencją choć nie powiem że najlepszy .

A jak dulary trzeba kupować na ''black market '' to tyle wyjdzie , jak samochodziarze zobaczą że na ''sansujach''  taki biznes pewnie co drugi samochód z Japonii będzie miał jedynie słuszną nalepkę* i cenę razy trzy 

* sansuj 

Edytowane przez jarekb
13 minut temu, Leo1973 napisał:

Rzadko się wypowiadam w takich tematach . Ale skoro nie wierzysz - to może sam zakup taki sprzęt w Japonii

Problem w tym że nie chciał bym go nawet za darmo . Mówię jak najbardziej szczerze . Nie mam miejsca w domu na stare sprzęty rtv agd . 

Czyli powinni wszyscy wrócić do sedna wątku - i pokazywać znaleziska na portalach aukcyjno - informacyjnych - bez zbędnych komentarzy nie wnoszących nic do tematu. A to czy ten lub inny chce handlować za tyle czy jeszcze więcej - to jego sprawa. To "On" będzie się z tym bujał miesiącami albo i dłużej . No i będzie "ofiarą " komentarzy na różnych forach.Ale to może w innym wątku....

Już były nomosy, audio-extasy na alledrogo z cenami z kosmosu tak były i zdechły konta po zawieszane tak samo będzie z tymi oszustami retrospekcji, dzięki głównie takim sklepom retro audio których się namnożyło ostatni laty te stare graty mają teraz ceny x3 oczywiście swoje trzy grosze dorzucili naganiacze z klubików.

Ale gdzie jest problem ? Trzymając się prostej zasady - nie sprawdzone - nie kupione - nie ryzykuję niczym . No chyba ,że bólem brzucha - ... ze śmiechu. A naiwni niech się uczą na błędach innych - jeśli nie - to zapłacą dużo za byle co. Sam nie raz za łebka  się naciąłem . Dlatego zasada zapisana wyżej ma u mnie wielkie zastosowanie.

Godzinę temu, margaryna85 napisał:

To nie kwestia wiary, w uproszczeniu: kwota zakupu + 550 USD wysylka x 1.3 (podatki i clo) x 3,8 (kurs USD/PLN) = cena sprzetu w polsce.

I z audiofilkowych 3600 robi sie 7200, po co tak klamac ludziom w oczy, to czy warto , nie warto kazdy moze ocenic sam, ale ciagle manipulowanie cenami to juz zalosne sie robi.

czy ja chodze po tematach i pisze ze sprzetu X nie wzialbym za darmo?

z ciekawosci musze chyba wejsc na jakies forum porsche i poczytac czy tam wojny nie ma o ceny aut w japonii, przeciez takie Porsche 993 Turbo GT2 w japonii jest 2x tansze niz w europie wg audiofilkowej matematyki, mimo to chetnych nie brakuje na auta sprowadzane z JP

Edytowane przez Bumpalump
59 minut temu, don111 napisał:

to zwykłe oszustwo gospodarcze ? Taki model Magnat Professional HT-1LXT USA nie istnieje - wymyślony przez nich. Tabliczka usunięta z tyłu.  Jakim trzeba być bezczelnym, żeby aż tak próbować przekręcać ludzi

Łżą w żywe oczy, w aukcji napisane że "wszystko oryginał", a woofery wymienione na prawdopodobnie STX. 
No i "maskownic brak" bo woofer za duży, nie wszedł w podfrezowanie więc jest ordynarnie na wierzchu przykręcony i wystaje, dlatego maskownic nie da się założyć.

Godzinę temu, Leo1973 napisał:

Czyli powinni wszyscy wrócić do sedna wątku - i pokazywać znaleziska na portalach aukcyjno - informacyjnych - bez zbędnych komentarzy nie wnoszących nic do tematu.

O to to !

Ukryta Zawartość

Kiedyś chorowałem na TLC Classic 2.
Już dawno mi przeszło chociaż baza do modernizacji wspaniała. Porządne obudowy, dobry woofer na podwójnym układzie magnetycznym. Średniotonowy 13/40/3 również z podwójnym układem magnetycznym zasługiwał na duuuużo lepszy tweeter. Słuchałem ich i oprócz góry to reszta brzmiała bardzo ciekawie.

Ukryta Zawartość

13 minut temu, margaryna85 napisał:

To jest cena za modyfikacje . Wzmacniacz musisz sam sobie kupić ? Czy warto nie wiem może kiedyś oddam .

Tylko poproś by tej głupoty Ci nie popełnili:

Cytat

- Dodanie obciążenia na wyjścia głośnikowe (zapobiegają uszkodzeniu transformatorów głośnikowych i lamp mocy. Zalecane zwłaszcza w układach SE)

Rozwiązanie "dummy load" pogarsza jakość dźwięku, powoduje rozjazd impedancji znamionowej dołączonych kolum głośnikowych

Edytowane przez AudioAddicted
25 minut temu, Grutka napisał:

co w ogóle sądzicie  o tym sinus audio?

Sinus Audio jest OK. 

25 minut temu, Grutka napisał:

Tego yaquina

MC100B niespecjalnie mi się podoba, zarówno niemodyfikowany jak i modyfikowany. Bewitch jest dużo lepszy.

4 minuty temu, Grutka napisał:

czyli nie opłaca się 

Modyfikacja jak najbardziej może być tyle realnie warta. Sęk w tym, by modyfikować "obiekt" który jest tego wart. 
Jaki masz budżet na wzmacniacz? Może uda się coś podpowiedzieć...

9 minut temu, AudioAddicted napisał:

Tylko poproś by tej głupoty Ci nie popełnili:

Właśnie rzecz w tym że przygodę z bańkami dopiero rozpocząłem . Obecny wzmacniacz pasuje mi już w oryginale . Problem z modem jest taki że jak już Ci wróci taki wzmacniacz to już musi się podobać ? Podobnie jak z recenzjami sprzętu audio każda udana .

16 minut temu, Grutka napisał:

Oooooo dzięki,  widać że znacie się na rzeczy,  ja myślałem że to 2 tysie za wzmacniacz,  czyli nie opłaca się 

Czytajcie ze zrozumieniem ?

Na aukcji wyraźnie napisane:

"Cena usługi i części jest podawana po uzgodnieniu szczegółów modyfikacji."

11 minut temu, McGyver napisał:

MC100B niespecjalnie mi się podoba

Mi podobnie . Nie chcę wrzucać wszystkiego do jednego worka ale trochę się zraziłem do kt88  przez ten wzmacniacz . Chociaż mocy nie można było odmówić .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.