Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, porlick napisał:

Na OLX jakiś wysyp Audio Physic'ów- co otworzę, to wyskakuje co najmniej kilka ogłoszeń.

Wyczyść przeglądarkę z ciasteczek i po problemie.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Te tuby też śmieszą?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
5 godzin temu, rafal735r napisał:

Zawsze śmieszyły mnie te tuby, czy jak to nazwać. 

a sluchales?

4 godziny temu, Fashi napisał:

Hmmm. Ludzi śmieszy wiele rzeczy, ale wyrażanie śmieszność wobec technologi użytej w audio, mając równocześnie hobby związane z hi fi jest zwyczajnym brakiem zrozumienia takiego rozwiązania akustyczno-technicznego. Firma Avantgarde jest liderem w stosowaniu prawdziwych tub, nie ma w tym nic śmiesznego . Podobnie jak swego czasu Jbl a i obecnie w największych kolumnach stosuje tuby. 

Problem tego rozwiązania to fakt potrzeby zastosowania dużej tuby, co jest odbierane jak wyżej i niżej zacytowałem.  Ów problem polega na małej polularyzacji tego rozwiązania w stosunku do zwykłych kolumn . I tzw "opatrzenia" i obycia z prawdziwymi tubami.

Koszty robią swoje , zwykły słuchacz nie ma wiele sposobności a i szans poznania tub. 

Jak wyżej. 

Analogiczna sytuacja ma miejsce przy spotkaniu z TL . Jeśli dany słuchacz całe życie bawi się z BR czy OZ , na pierwszym czy drugim odsłuchu TL może wydać się dziwna? Nie pasująca etc . Do pewnych spraw trzeba podejść  z pokorą i dać sobie czas na poznanie nowego. W przeciwnym razie pozostaje owa "śmieszność" ?

Peace Panowie wyżej, to nic osobistego. 

Pozdrawiam serdecznie,

Tadek Avantgarde wg mnie i wielu to byl dzwiek zeszlorocznej wystawy AVS, te kolumny graja muzyka jak na zywo, minus taki ze sa duze i wymagaja ogromnej przestrzeni, jesli kogos wiec smiesza takie konstrukcje to jest zwyklym ignorantem bez wiedzy i doswiadczenia

21 minut temu, zeta-j napisał:

Dla mnie mogłoby to stanąć przy altusach i zeusach żadnej różnicy,  na wiejską remizę jak znalazł.

Rozumiem, że nigdy ich nie słuchałeś. Podobnie jak innych sprzętów, których nie lubisz ...  ?

8 minut temu, Bumpalump napisał:

a sluchales?

Jakby nawet graly nie wiadomo jak i było by mnie stać to i tak bym tego nie kupił. Do wyglądu dużej wagi nie przykładam od jakiegoś czasu, ale są pewne granice. Kojarzy mi się to z patefonami lat 20 i słuchanie nie ma tu nic do rzeczy. 

W tej cenie jest tyle konstrukcji na świecie, że nie trzeba się skazywać na puzony w pokoju. Jak ktoś jest niewolnikiem "takich konstrukcji" to nic nie poradzę. 

?👈

14 minut temu, Bumpalump napisał:

Tadek Avantgarde wg mnie i wielu to byl dzwiek zeszlorocznej wystawy AVS, te kolumny graja muzyka jak na zywo, minus taki ze sa duze i wymagaja ogromnej przestrzeni, jesli kogos wiec smiesza takie konstrukcje to jest zwyklym ignorantem bez wiedzy i doswiadczenia

Mariuszu , wiem ☺ Avantgardy Uno czy Pico czy inne modele to świetne kolumny. Jest a przynajmniej było ich kilka w ofercie niemieckiej firmy. Zawsze zbierały pochlebne recenzje , na zagranicznych forach również są cenione za brzmienie. Niestety cena i potrzebny metraż ograniczają ich dostępność dla mas...

40 minut temu, zeta-j napisał:

Dla mnie mogłoby to stanąć przy altusach i zeusach żadnej różnicy,  na wiejską remizę jak znalazł.

Dlaczego Jacku ostatnio jesteś taki niegrzeczny?  Marudzisz, to Ci nie pasuje , tamto też nie. To chcesz cenzurować wpisy...

Co się dzieje?  ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Kabelki za 4 piwa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

7 godzin temu, Fashi napisał:

To zatyczka basreflex ?

Edit

Ciekawe czy teraz dmucha świeżym powietrzem haha ??

Niestety jestem również wzrokowcem i sprzęt jako ozdoba salonu musi wyglądać po prostu ładnie. To tak apropo tuby. Podobnie z tymi zatyczkami do bas refleksu. Jak by zatkanie ich brudnymi śmierdzącymi plastikowymi skarpetami wyciskało z nich taki dźwięk że 5 razy droższe kolumny się chowają to bym słuchał mimo wszystko gorszego zestawienia z nie orzyganym dywanem. 

Godzinę temu, margaryna85 napisał:

Niestety

No niestety...

Tuba to nie jest powód do wyśmiewania jako rozwiązanieakustyczne. Idąc tym tokiem myślenia można drzeć r.... , że basrefkex to faja... ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, margaryna85 napisał:

Niestety jestem również wzrokowcem i sprzęt jako ozdoba salonu musi wyglądać po prostu ładnie. To tak apropo tuby. Podobnie z tymi zatyczkami do bas refleksu. Jak by zatkanie ich brudnymi śmierdzącymi plastikowymi skarpetami wyciskało z nich taki dźwięk że 5 razy droższe kolumny się chowają to bym słuchał mimo wszystko gorszego zestawienia z nie orzyganym dywanem. 

Skarpety do kosza na pranie, a plastiki do pojemnika na plastiki .... Segreguj śmieci! 

2 godziny temu, Fashi napisał:

No niestety...

Tuba to nie jest powód do wyśmiewania jako rozwiązanieakustyczne. Idąc tym tokiem myślenia można drzeć r.... , że basrefkex to faja... ?

No chyba może mi się taka tuba nie podobać ? Może czy nie ?

44 minuty temu, LJ3 napisał:

Skarpety do kosza na pranie, a plastiki do pojemnika na plastiki .... Segreguj śmieci! 

Mi tego nie mów , napisz wiadomość do gościa z olx .

37 minutes ago, Thechief said:

Ukryta Zawartość

Drozej niz nowy.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, margaryna85 napisał:

No chyba może mi się taka tuba nie podobać ? Może czy nie ?

Ogólnie to tak i  bagno ,  a i ciekawe co @zeta-j i @SynSama na to powie... 

Edytowane przez Fashi

4 minutes ago, Thechief said:

Podeslij link series 2 nowego za mniejsza cenę. 

Proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Uchatek napisał:

Proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Jeszcze Ci dadza bon na €100 pewnie, albo poprostu upust. 

Ale nawet w Polsce jest taniej nowy kupic:

Ukryta Zawartość

Szukanie jelenia   ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

10 minutes ago, Huberto1984 said:

Ukryta Zawartość

Szukanie jelenia   ?

Ja kupujac u nich glosniki, wzmacniacz i gramofon na laczna kwote €4600 dostalem gratisa w postaci kabli na kwote €200.

16 minutes ago, Huberto1984 said:

Szukanie jelenia   ?

FRAJERA

?

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Huberto1984 napisał:

Ukryta Zawartość

Szukanie jelenia   ?

Tylko to chyba nie jest seria 2. 

Niestety ale Cambridge sam sobie strzelił w kolano z tym

Był

Cambridge audio cxn

Później cxn V2

A teraz jest cxn V2 series 2. 

Tylko nie wiem czy on został zmieniony tylko z wyglądu u soft jest ten sam i tak samo będą aktualizowane. Czy to jednak inne urządzenie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 5z0p3n

Kolumny  Avalon

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Szefie i inne pliszki od tego jest osobny wątek:

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

• Moderatorzy
W dniu 28.04.2020 o 13:10, Fashi napisał:

Mariuszu , wiem ☺ Avantgardy Uno czy Pico czy inne modele to świetne kolumny. Jest a przynajmniej było ich kilka w ofercie niemieckiej firmy. Zawsze zbierały pochlebne recenzje , na zagranicznych forach również są cenione za brzmienie. Niestety cena i potrzebny metraż ograniczają ich dostępność dla mas...

Dlaczego Jacku ostatnio jesteś taki niegrzeczny?  Marudzisz, to Ci nie pasuje , tamto też nie. To chcesz cenzurować wpisy...

Co się dzieje?  ?

Do pomieszczeń lekko mniejszych niż 30m też da się je pomyślnie zaaplikować, tylko trzeba liczyć się z pełną akustyką i raczej musi to być dedykowany pokój do audio.

Z umiarkowaną akustyką czy chęcią użycia pokoju użytkowo, to raczej wysokie salony 40-60m lub więcej. 

-----------------

Accuphase E-250 na gwarancji, stan idealny + oryginalny kabel sieciowy :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.