Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Prewwit napisał:

Widzę długo  wytrzymałeś, aby nie wspomnieć o tej marce?

Na pierdolenie głupot trzeb reagować. 

?👈

55 minut temu, rafal735r napisał:

Na pierdolenie głupot trzeb reagować. 

Ale tam było pisane o Denon Poa 4400a, a nie o najsławniejsze marce forum  S....., aż się boję pisać o niej bo zaraz znowu burza będzie?.

7 godzin temu, don111 napisał:

Mylisz się. Co prawda większość jest odkryta ale nie ma popularności na tyle, żeby nie można było gdzieś wyrwać tanio. Zauważ że wiele osób nie sprzedaje starszych kolumn z jakimkolwiek opisem marki, albo tabliczki zginęły, napisy wypłowiały itd itd. O jakichś giełdach staroci nie wspominam. 

Kolumny bez tabliczek, nazw itp ? To mówisz o łowieniu w ciemno. Życzę powodzenia :-)))).

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Myślę, że za te pieniążki jest to bardzo ciekawa opcja, której chętnie bym posłuchał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

24 minuty temu, Tal napisał:

Myślę, że za te pieniążki jest to bardzo ciekawa opcja, której chętnie bym posłuchał.

Ukryta Zawartość

Strach dotknąć, jak jest po 220....

13 godzin temu, Dune napisał:

Jeden kanał uszkodzony i taka cena, zwariował chyba..

Ukryta Zawartość

22 zł bym dał...ale 2200 ? :-)

13 godzin temu, kiza napisał:

Kolumny Opera

Ukryta Zawartość

Brzydkie jak noc listopadowa, ale coś mi mówi, że to może grać....

10 godzin temu, Fashi napisał:

Wśród używek. 

Okazję się skończyły. 

I to już z jakieś 10 lat temu.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

12 minut temu, SynSama napisał:
38 minut temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Strach dotknąć, jak jest po 220....

Głupoty piszesz, bo jak słusznie zauważył właściciel to sprzęt dla melomana i audiofila, który chce słuchać muzyki, a nie zwalać tynk ze ścian w remizie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

6 minut temu, Tal napisał:

Jak słusznie zauważył właściciel to sprzęt dla melomana i audiofila, który chce słuchać muzyki, a nie zwalać tynk ze ścian w remizie.

No pod warunkiem, że zdąży, że pierwsze dotknięcie potencjometru nie zakończy się silnym wstrząsem i zgonem :-))).

6 minut temu, Tal napisał:

Jak słusznie zauważył właściciel to sprzęt dla melomana i audiofila, który chce słuchać muzyki, a nie zwalać tynk ze ścian w remizie.

cytuję : " albo szybko wysuszyć slipy po należytym wykręceniu bo wzmak jak każdy inny wody nie lubi. "

No i już wiemy, jak i do czego będziemy go używać. To grająca suszarka :-)))))

Co do brzmienia :

cytuję : " dużą wierność przekazu i powietrza "

Zawsze szukałem dużej wierności powietrza :-). Czyżbym odnalazł :) ? 

Edytowane przez SynSama

9 minut temu, SynSama napisał:

cytuję : " albo szybko wysuszyć slipy po należytym wykręceniu bo wzmak jak każdy inny wody nie lubi. "

No i już wiemy, jak i do czego będziemy go używać. To grająca suszarka :-)))))

Widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z klasą A ... bo gdybyś miał to nie wypisywałbyś tych głupot.. 

Nie musisz się silić.. Twoja aktywność w tym wątku to tylko nieudolne próby cynicznych docinek i kąśliwych uwag.. zdradzających Twoje kompleksy i jakieś ukryte fobie..

Edytowane przez Tal

10 minut temu, Tal napisał:

Głupoty piszesz, bo jak słusznie zauważył właściciel to sprzęt dla melomana i audiofila, który chce słuchać muzyki, a nie zwalać tynk ze ścian w remizie.

Jakbyś przeanalizował treść tej aukcji zdanie po zdaniu, ale merytorycznie ,a nie jak dziecko z wielkimi oczami przed wystawą z cukierkami, to BYĆ MOŻE zauważyłbyś stek bzdur, bajdurzeń i tanich chwytów, które właściciel aukcji wciska naiwniakom, aczkolwiek jak znam takich odbiorców podobnych aukcji należy położyć nacisk na słowa "BYĆ MOŻE"...Przejrzyj na oczy chłopie...

5 minut temu, Tal napisał:

Widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z klasą A ... bo gdybyś miał to nie wypisywałbyś tych głupot.. 

I tu się mianowicie niestety mylisz. Poza tym, same magiczne słowa " klasa A " wiosny jeszcze nie czynią.....

Zresztą poczytaj sobie opisy pozostałych aukcji tego artysty, może zrozumiesz o co mi chodzi, a może nie.

1 minutę temu, SynSama napisał:

Jakbyś przeanalizował treść tej aukcji zdanie po zdaniu, ale merytorycznie ,a nie jak dziecko z wielkimi oczami przed wystawą z cukierkami, to BYĆ MOŻE zauważyłbyś stek bzdur, bajdurzeń i tanich chwytów, które właściciel aukcji wciska naiwniakom, aczkolwiek jak znam takich odbiorców podobnych aukcji należy położyć nacisk na słowa "BYĆ MOŻE"...Przejrzyj na oczy chłopie...

Nie spinaj się, bo cały dzień jeszcze przed Tobą i dlatego, że przeanalizowałem podlinkowaną ofertę zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę tego wzmacniacza uważam go za warte przywołania w tym wątku znalezisko.

Zauważyłem, że Tobie tak naprawdę żadna propozycja w tym wątku nie odpowiada i bardziej upodobałeś sobie pisać dziwne aluzje i komentarze, ale daruj sobie i odpocznij może od komputera i wyjdź się dotlenić. 

21 minut temu, Tal napisał:

Nie musisz się silić.. Twoja aktywność w tym wątku to tylko nieudolne próby cynicznych docinek i kąśliwych uwag.. zdradzających Twoje kompleksy i jakieś ukryte fobie..

O matko...kolejny :-))).

Jeśli widzę najzwyklejsze budżetowe sprzęty wrzucane tu ostatnio setkami, jako "znaleziska", to tak - jestem kąśliwy. To racjonalna postawa.

Jeśli widzę jakieś opisy na aukcjach wzięte centralnie z dupy, oderwane od rzeczywistości miną przeciwczołgową, to owszem tak - jestem cyniczny. To także postawa racjonalna. I to się nie zmieni.

A jakieś kompleksy, fobie o których wspominasz nie mają tu nic do rzeczy. Powiem więcej - zapał z jakim bronisz tych farmazonów o suszeniu gaci każe raczej zastanowić się, co jest tego ukrytą przyczyną. To Ty to sprzedajesz, albo jakiś Twój kumpel ? To wrzucaj to w wątek " Nasze aukcje.... ", a nie udawaj adwokata jakiegoś nieznanego sprzętu nie wiadomo nawet skąd ( sprzedający jako mejsce wysyłki podaje jakąś JAZZLANDIĘ ). Nie byłem może olimpijczykiem z geografii, ale też nie jakimś ostatnim matołem i coś tam o świecie wiem, a mimo to miasta o tej nazwie nie znam.....Polecam troszkę lodu za kołnierz. To może ostudzi emocje.

8 minut temu, Tal napisał:

Zauważyłem, że Tobie tak naprawdę żadna propozycja w tym wątku nie odpowiada

To źle zauważyłeś, albo jesteś bardzo nieuważny :-)

Edytowane przez SynSama

8 minut temu, SynSama napisał:

Jeśli widzę najzwyklejsze budżetowe sprzęty wrzucane tu ostatnio setkami, jako "znaleziska", to tak - jestem kąśliwy. To racjonalna postawa.

Popieram. Niestety ale niektorzy dalej nie rozumieja o Co chodzi w tym temacie. 

20 minut temu, Tal napisał:

Zauważyłem, że Tobie tak naprawdę żadna propozycja w tym wątku nie odpowiada i bardziej upodobałeś sobie pisać dziwne aluzje i komentarze, ale daruj sobie i odpocznij może od komputera i wyjdź się dotlenić. 

Pozwól, że decyzję o odpoczynku od komputera podejmę sam. Nie potrzebuję do tego niczyich porad. Zaś jeśli chodzi o dotlenienie szarych komórek, to polecam Twojej Szanownej Osobie jak najbardziej ! Koniecznie przed suszeniem gaci na tym niewątpliwie wypasionym wzmacniaczu w klasie A :-)))))))))))))))))))))

Edytowane przez SynSama

38 minut temu, SynSama napisał:

O matko...kolejny

Nie mam zamiaru się z Tobą "kopać". Wrzucasz wszystkich handlujących do jednego worka, bo dla Ciebie wszyscy to pazerni handlarze i cwaniaki. Oceniasz sprzęt na podstawie zdjęć i opisów, ale w zupełnie nieracjonalny sposób, by na koniec posądzić mnie o powiązania ze sprzedającym ten wzmacniacz. Twoja aktywność z boku naprawdę wskazuje na zakompleksionego i przewrażliwionego człowieka.  

Proponuję kolego spuścić powietrze i życzę trochę wiary w ludzi, bo żółć jaką tutaj "podtapiasz" wszystkich jest zwyczajnie niezdrowa i niesmaczna.

Edytowane przez Tal

7 minut temu, Tal napisał:

Proponuję kolego spuścić powietrze i życzę trochę wiary w ludzi, bo żółć jaką tutaj "podtapiasz" wszystkich jest zwyczajnie niezdrowa i niesmaczna.

:-)) I powiem Ci więcej. Taniego cwaniactwa i naganiactwa tępić, piętnować i wytykać przestać nie zamierzam :-) Dopóki chęci, dobrego humoru i popcornu mi wystarczy :-). A te napinki o niesmaczności biorę w rękę, odwracam o 180 stopni i kieruję ku Tobie. I co teraz ? Nie mogę ? Tylko Tobie wolno :-)  ?

10 minut temu, Tal napisał:

Wrzucasz wszystkich handlujących do jednego worka, bo dla Ciebie wszyscy to pazerni handlarze i cwaniaki.

No tutaj grupa ta jest najwyraźniej licznie reprezontowana i wspierana na zasadzie " swój to swój " :-). To fakt, wrzucam im w jeden wór. Tu się zgodzę :-)

11 minut temu, Tal napisał:

ale w zupełnie nieracjonalny sposób,

No tutaj bym się nie upierał...na Twoim miejscu :-).

13 minut temu, Tal napisał:

Twoja aktywność z boku naprawdę wskazuje na zakompleksionego i przewrażliwionego człowieka.  

To ulubiony argument " swojaka " na tym forum. Stosowany na potęgę, zawsze pod ręką :-) Taki ładny, okrągły i uniwersalny, prawda :-) ? 

1 godzinę temu, Tal napisał:

jak słusznie zauważył właściciel to sprzęt dla melomana i audiofila, który chce słuchać muzyki, a nie zwalać tynk ze ścian w remizie.

Tutaj dotykam bardzo ważnej kwestii, która często jest pomijana i zapominana  (czasami celowo)

Nie każdy wzmacniacz jest do wszystkiego podobnie jak kolumny. Możemy mieć np potężną końcówkę mocy , która wyrywa z butów i zwala tynki ☺ , ale nie ma finezji i nie zagra jazzu z należytą kulturą i gładkością.

Jaki i wzmacniacz finezją i kulturą , który lepiej czuje się w jazzowym czy bluesowym repertuarze a nie lubi metalu. 

Tak po prostu bywa, osłuchani i świadomi to wiedza bardzo dobrze. Oczywiście to nie jest reguła , ale są takie przypadki i to dosyć często ?

@Tal dziękuję , że to napisałeś ☺

Pozdrawiam serdecznie, 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 godzinę temu, SynSama napisał:

No tutaj grupa ta jest najwyraźniej licznie reprezontowana i wspierana na zasadzie " swój to swój " :-). To fakt, wrzucam im w jeden wór. Tu się zgodzę :-)

Brak kultury widać rozsprzestrzenia się w szybkim tempie, Bartuś przetarł szlaki. Czyli teraz następny wasz level w chamstwie - dmuchacie na zimne i każdego mianujecie handlarzem i naganiaczem. A wy jesteście przecież najmądrzejsi i nieomylni, tacy wielcy znawcy z obrazków w internecie, do tego wróżbici i psychoanalitycy w jednym, każdego rozszyfrujecie, strach się bać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )    Cena 2900. Gość chyba upadł na głowę. Po tyle a nawet nieco taniej były wyprzedawane nowe jak weszły nowsze Silvery.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba dobra cena za tego hegla

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Dune napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   masz dostęp do aktualnych i archiwalnych cen ,w zakładce sold/expired ofert możesz sprawdzić jakie były ceny ostatnio w PL, musisz tylko wybrać kraj w filtrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
2 godziny temu, Dune napisał:

Ukryta Zawartość

Raczej rzekłbym standardowa.

Mając już tyle w kieszeni zacisnąłbym jeszcze pasa i dołożył do tego NADa.

Ukryta Zawartość

Wiele dobrego o nim słyszałem i swego czasu był na mojej liście potencjalnych DACów do odstrzału.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  trochę o nim, a gdyby komuś niestraszne zagramaniczne zakupy to w atrakcyjniejszej cenie jest do wyrwania w Danii.

Ukryta Zawartość

Chciałbym go kiedyś posłuchać, a mój nos podpowiada mi, że mógłby z nawiązką spełnić oczekiwania i aspiracje naszego jakże wybrednego forumowego kolegi @Adam 38 

Nie ma w tym żadnych podtekstów Adamie i bez obrazy po prostu chciałem zwrócić Twoją uwagę na ten DAC ?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Wtyki sieciowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dobra końcówka za grosze ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Wiele dobrego o nim słyszałem i swego czasu był na mojej liście potencjalnych DACów do odstrzału.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  trochę o nim, a gdyby komuś niestraszne zagramaniczne zakupy to w atrakcyjniejszej cenie jest do wyrwania w Danii.

Ukryta Zawartość

Chciałbym go kiedyś posłuchać, a mój nos podpowiada mi, że mógłby z nawiązką spełnić oczekiwania i aspiracje naszego jakże wybrednego forumowego kolegi @Adam 38

Fajny, bo pełnowymiarowy, ale zasilanie to tam biedne. Chyba poszukałbym taniej Teac np UD-503. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Godzinę temu, Tal napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma w tym żadnych podtekstów Adamie i bez obrazy po prostu chciałem zwrócić Twoją uwagę na ten DAC ?

Pozdrawiam.

To bardzo dobre urządzenie, choć nie najmłodsze. Ciągle się broni dźwiękiem i funkcjonalnością.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, rafal735r napisał:

Fajny, bo pełnowymiarowy, ale zasilanie to tam biedne. 

Fakt , zasilanie nie zachwyca . No ale ponoć środek nie gra... ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Bardziej doświadczeni znajomi mają również bardzo pozytywne zdanie o tym przetworniku NADa.

Żałuję, że nie byłem bardziej zdeterminowany go posłuchać zwłaszcza, że w pewnym momencie był w mojej okolicy.

TEAC UD-503 to bardzo podobny pułap cenowy i ciekawa alternatywa. Pytanie tylko, czy również brzmieniowo? 

Edytowane przez Tal

Tannoy SGM w dobrej cenie w Berlinie: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.