Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Dimension napisał:

Sprzedaje chyba kolega z forum justas32...pofałdowane wysokotonowe .Osłona nie pomogła...

Faktycznie, nie zauważyłem, że to justas32.

Może akurat tak pada światło, na prawdę trzeba się postarać, żeby przy takiej osłonie kopułki powgniatać ?

10 minut temu, robert19091990 napisał:

Może akurat tak pada światło, na prawdę trzeba się postarać, żeby przy takiej osłonie kopułki powgniatać ?

Robert , w opisie stoi , że kopułki są ciut pofałdowane ale nie ma to wpływu na dźwięk. . .

Edit

"...Wizualnie - nie mają maskownic a kopułki głośników wysokotonowych są delikatnie pofałdowane na dole - ale oczywiście w niczym nie wpływa to na jakość dźwięku..."

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Pass Labs X600.5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...............................

Godzinę temu, CartmanEric napisał:

Tak? A z jakim kolumnami słyszałeś i kiedy?

Czyli nie polecasz, ale jednak do mniejszych pomieszczeń polecasz. Wszystko jasne i logiczne, jak zwykle. 

Monitory Focal Electra - nie pamietam numeru. 

49 minut temu, Fashi napisał:

Robert , w opisie stoi , że kopułki są ciut pofałdowane ale nie ma to wpływu na dźwięk. . .

Edit

"...Wizualnie - nie mają maskownic a kopułki głośników wysokotonowych są delikatnie pofałdowane na dole - ale oczywiście w niczym nie wpływa to na jakość dźwięku..."

No to ktoś się dobrze postarał żeby to powgniatać i potem prostować ?

Czy nie ma wpływu na dźwięk? Pomiary by to wykazał a niestety nie jestem z "technicznych" i nie robiłem pomiarów pofałdowanej i gładkiej kopułki i tego jak zmienia to parametry przetwornika w paśmie przetwarzania więc byłbym ostrożny z tego typu deklaracjami że nie ma wpływu na jakość dźwięku. 

23 minuty temu, robert19091990 napisał:

?Czy nie ma wpływu na dźwięk? Pomiary by to wykazał a niestety nie jestem z "technicznych" i nie robiłem pomiarów pofałdowanej i gładkiej kopułki i tego jak zmienia to parametry przetwornika w paśmie przetwarzania więc byłbym ostrożny z tego typu deklaracjami że nie ma wpływu na jakość dźwięku. 

Jak zwykle się z Tobą zgadzam. Tym bardziej , że z fabryki również nie wychodzą "pofalowane" czy "wgniecione".

Niestety przy każdej kolumnie z tego typu defektem jest dopisek "nie ma wpływu na dźwięk" , no bo co mają napisać?  Dźwięk jest zniekształcony , dlatego cena niższa o wartość nowych wysokotonowych? Zazwyczaj tego typu oferty są równe cenowo z kolumnami bez defektów...

"...bo to Polska , nie elegancja Francja..."

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, kiza napisał:

Yamaha AS-2000

Ukryta Zawartość

Cena jak zwykle przesadzona. Dlatego wisi i wisi na tym OLX. 

Dobra cena za tą końcówkę 

Ukryta Zawartość

Avance Dana 

Ukryta Zawartość

Kudosy. 

Ukryta Zawartość

4500 może być, ale koszt nowych to przesada. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

15 minut temu, rafal735r napisał:

Ukryta Zawartość

Cena dobra, zważywszy na to, że przetworniki całkiem zacne (wysoki to Seas Excel)

Natomiast Kudos zauważyłem ma swoje specyficzne chwyty marketingowe.
Jakiś czas temu natknąłem się na recenzję podłogówek X2.
Cena 6000 zł. Wysoki rozpoznałem, że to klasyczny Seas27TFF, bez komory rezonansowej, w detalu kosztuje jakieś 150 zł sztuka.
W recenzji jest nawiązanie do tego przetwornika tymi słowami " Przetworniki pochodzą od Seasa, ale poddano je modyfikacjom. Miękka kopułka ma średnicę 25 mm i konwencjonalny magnes. Jej parametry mają tylko w niewielkim stopniu ustępować znacznie droższemu modelowi Crescendo "

No cóż jeżeli to zapewnienia producenta to trzeba przyznać, że bełkot marketingowy mają opanowany do perfekcji.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, rafal735r napisał:

Cena jak zwykle przesadzona. Dlatego wisi i wisi na tym OLX. 

Dobra cena za tą końcówkę 

Ukryta Zawartość

Avance Dana 

Ukryta Zawartość

Kudosy. 

Ukryta Zawartość

Avance 670 AV posiadam i polecam nie zdecydowanym ?,zaznaczam nie moja oferta.Cardea nowe drogie...czy ktoś słuchał warte ceny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

2 minuty temu, robert19091990 napisał:

Cena dobra, zważywszy na to, że przetworniki całkiem zacne (wysoki to Seas Excel)

Wiem że to tweeter Excel. Miałem go u siebie. Chyba 550 kosztuje. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Wiem że to tweeter Excel. Miałem go u siebie. Chyba 550 kosztuje. 

Dokładnie tak. Ja słuchałem go w monitorkach Impuls Audio Norte i był świetny.

4 godziny temu, robert19091990 napisał:

Sympatyczne monitorki, rzadko się pojawiają, kiedyś zachwycali się nimi w Magazynie HiFi co w przypadku recenzji przez nich pisanych takie oczywiste nie było.

Tylko urodę mają nienachalną :-))))))

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Teraz, SynSama napisał:

Tylko urodę mają nienachalną :-))))))

To już kwestia gustu. Mojego wizualnie nie kupiły ale to gust soniczny jest tu chyba najważniejszy.

9 minut temu, robert19091990 napisał:

Mojego wizualnie nie kupiły ale to gust soniczny jest tu chyba najważniejszy.

Zgadza się, że sprzęt musi przede wszystkim grać, ale ciężko siedzieć w fotelu z prześcieradłem zawiązanym na oczach ;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

2 minuty temu, SynSama napisał:

Zgadza się, że sprzęt musi przede wszystkim grać, ale ciężko siedzieć w fotelu z prześcieradłem zawiązanym na oczach ?

Jeśli chodzi o design to Celestiony im nowsze tym brzydsze. Zdecydowanie bardziej podobała mi się stara seria Ditton.
Najwyraźniej Brytyjczycy wyszli z założenia, że pora stworzyć coś co będzie brzydsze od ich kobiet ? ( taki żarcik)

1 godzinę temu, SynSama napisał:

Zgadza się, że sprzęt musi przede wszystkim grać, ale ciężko siedzieć w fotelu z prześcieradłem zawiązanym na oczach ?

Dał człowiek radę z maską to i prześcieradło przeżyje aczkolwiek dla mnie sprzęt musi i grać i wyglądać ? Oczywiście w budżecie. 

Parasound Halo Integrated :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 3.06.2020 o 22:07, rafal735r napisał:
W dniu 3.06.2020 o 20:26, Tal napisał:

Bardzo dobra cena Primare nad którą można jeszcze po negocjować.

Ukryta Zawartość

Taka sobie. Swojego chyba za 2800 sprzedałem i wisiał dość długo. 

Zaskoczyłeś mnie, bo zazwyczaj cena tego wzmacniacza na serwisach ogłoszeniowych oscyluje/oscylowała wokół 4000 tyś.

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

19 minut temu, Tal napisał:

Zaskoczyłeś mnie, bo zazwyczaj cena tego wzmacniacza na serwisach ogłoszeniowych oscyluje/oscylowała wokół 4000 tyś.

To może 3 lata temu?

Miałem idealna sztukę z pilotem . Stała chyba za 3500 dość długo. Ostatecznie sprzedałem za te 2800 bo nie był mi potrzebny i nie było chętnych. Ale pamiętam że potem pojawiła się jedna za 2500 w wawie. Rozmawiałem nawet ze sprzedającym. 

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

To może 3 lata temu?

Miałem idealna sztukę z pilotem . Stała chyba za 3500 dość długo. Ostatecznie sprzedałem za te 2800 bo nie był mi potrzebny i nie było chętnych. Ale pamiętam że potem pojawiła się jedna za 2500 w wawie. Rozmawiałem nawet ze sprzedającym. 

W takim razie w przypadku tego wzmacniacza jego cena na rynku wtórnym w Polsce jest wyjątkowo atrakcyjna i mamy do czynienia z odwrotną sytuacją w stosunku do rynku zachodniego. Z kolei wzmacniacze z epoki zwłaszcza te przeciętne są w naszym kraju cenowo tak odjechane, że współczuć tylko nieświadomym (czyt. nieosłuchanym) ludziom, którzy pozwolą nabić się w butelkę i tym samym utrzymywać ten stan i hochsztaplerów audio, bo na zachodzie znają te sprzęty od dnia ich premiery.  

Spójrz na zachodnie ceny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

2 minuty temu, Tal napisał:

W takim razie w przypadku tego wzmacniacza jego cena na rynku wtórnym w Polsce jest wyjątkowo atrakcyjna i mamy do czynienia z odwrotną sytuacją w stosunku do rynku zachodniego. Z kolei zwłaszcza przeciętne wzmacniacze z epoki w naszym kraju są cenowo tak odjechane, że współczuć tylko nieświadomym (czyt. nieosłuchanym) ludziom, którzy pozwolą nabić się w butelkę i tym samym utrzymywać naciągaczy i hochsztaplerów audio.  

Spójrz na zachodnie ceny:

Ukryta Zawartość

Problem z tym wzmakiem jest taki że jak coś padnie to sp***dalaj pan z tad ?

Natomiast jeśli chodzi o walory soniczne to jest to bardzo specyficzne granie. Bas bardzo dobry, ale góra bardzo specyficzna, średnica lekko z tyłu. Przed zakupem trzeba koniecznie posłuchac. 

Poza tym, to już nie jest wzmacniacz, tylko komputer. Raz coś mu odbiło i zaczął sobie sam zgłasniac VOL do maks. Ledwo zdążyłem go ściszyć pokretla. 

Ukryta Zawartość

?👈

8 minut temu, rafal735r napisał:

Problem z tym wzmakiem jest taki że jak coś padnie to sp***dalaj pan z tad ?

Natomiast jeśli chodzi o walory soniczne to jest to bardzo specyficzne granie. Bas bardzo dobry, ale góra bardzo specyficzna, średnica lekko z tyłu. Przed zakupem trzeba koniecznie posłuchac. 

Poza tym, to już nie jest wzmacniacz, tylko komputer. Raz coś mu odbiło i zaczął sobie sam zgłasniac VOL do maks. Ledwo zdążyłem go ściszyć pokretla. 

Nie sądziłem, że tak słabo z nim, ale skoro tak to raczej dyskwalifikują go te minusy.

Widocznie nie każdy producent potrafi zbudować wzmacniacz w klasie D ? 

Edytowane przez Tal

NAD M - 55

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Leben 300f w fajnej cenie

Ukryta Zawartość

Ten sam sprzedawca ma Dynaudio Contour 20. Świetne głośniki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaxcek
Godzinę temu, jaxcek napisał:

Ten sam sprzedawca ma Dynaudio Contour 20. Świetne głośniki

Też w fajnej cenie 

...............................

T+A

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

YBA A-100 :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

całkiem dobra oferta

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.