Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie tutaj głośniki siedzą?

Wysoki to chyba morel.

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Ślady po doniczkach ? ale  kolumny nieźle grają 

Ukryta Zawartość

Ciekawe ile razy przelał doniczki podczas podlewania?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

RLS-y

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Infinity

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

4 godziny temu, Mateusz Wielgos napisał:

Ukryta Zawartość

Wysoki to chyba morel.

Nie wiem dokładnie są wystrojone, ale w tej cenie to powinien być killer. Z tego setupu głośników można wyczarować naprawdę poważne granie.

edit - kolumny są wycenione poniżej wartości nowych głośników (zakładam, że zamiast Vify kupimy odpowiadającego jej ScanSpeaka)

11 minut temu, kiza napisał:

Infinity

Ukryta Zawartość

Zawsze mnie zastanawiało jak grają te kolumny. Czy jest to best buy w tym budżecie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rangefinder
4 godziny temu, Mateusz Wielgos napisał:

Ukryta Zawartość

Wysoki to chyba morel.

Morel MDT29 i Vifa M18WH.

4 minuty temu, rangefinder napisał:

kolumny są wycenione poniżej wartości nowych głośników (zakładam, że zamiast Vify kupimy odpowiadającego jej ScanSpeaka)

Nie ma takiego. Na identycznym koszu i magnesie jest Scan-Speak 18W8434 z włókna szklanego. Ma lepszy (szybszy) bas od Vify M18WH.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, McGyver napisał:

Morel MDT29 i Vifa M18WH.

Nie ma takiego. Na identycznym koszu i magnesie jest Scan-Speak 18W8434 z włókna szklanego. Ma lepszy (szybszy) bas od Vify M18WH.

Wg Akustyka Scan-Speak 18W8522 jest kontynuacją Vify M17WH i do tego się odniosłem. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, rangefinder napisał:

Wg Akustyka Scan-Speak 18W8522 jest kontynuacją Vify M17WH

Owszem, tylko że Vifa M17WH (znana z Sonus Faber Minuetto) to coś innego niż Vifa M18WH (znana z Dali Grand Coupe). 

Nie wiem czy zauważyliście że 90% ogłoszeń na niemieckim eBay wyklucza wysyłkę do Polski ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, klecha napisał:

8 letnie, za 5 koła? Trochę drogo 

7 minut temu, tomek7776 napisał:

dziwisz sie?

nie tylko na niemieckim.

jestes tyle lat na tym forum.czytasz posty.....to sobie odpowiedz dlaczego.

Napisz dlaczego?

22 minuty temu, marek-1969 napisał:

Nie wiem czy zauważyliście że 90% ogłoszeń na niemieckim eBay wyklucza wysyłkę do Polski ?

Nie tylko do Polski.

Taka mentalność.

Fajfokloki zaś przeważnie pick up.

I co im zrobisz?

Kef-y Cena do negocjacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

14 minut temu, Grutka napisał:

Wszystko enigmatyczne, może ktoś napisze wreszcie, o co chodzi, dlaczego do Polski nie chcą wysyłać, jest tu ktoś kto nie będzie kluczył, tylko po męsku napisze prawdę w oczy?

Juz ktos tu napisal w zwiazku z przekretami Polakow w UK. Przecietny Polak lubi kombinowac I oszukiwac, podobno macie to przez wojne. Ja tak nie mam bo udzialu w wojnie nie bralem. Widocznie nie tylko brytyjczycy nie chca miec z nami do czynienia ale I Niemcy. Ja sie nie dziwie

Godzinę temu, Grutka napisał:

tylko po męsku napisze prawdę w oczy?

Nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma.

Fajne, można powalczyć z ceną.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

45 minut temu, Grutka napisał:

Ja też tak nie mam,ale masz rację, sam nie raz coś sprzedawałem i wiem jak to jest,często frajerstwo pierwszej ligi 

Przecietny Polak wie ze rodak moze go oszukac. Kiedys sprzedawalem wzmacniacz yamahy. Zatelefonowal gosc ktory byl zainteresowany I niemal blagal bym dal gwarancje rozruchowa. Nie dziwie sie ze myslal ze jest cos nie tak. W tytule aukcji nie umiescilem formulki Top High End a cena byla ponizej polowy ceny rynkowej zamiast powyzej ?

1 godzinę temu, Grutka napisał:

Ja też tak nie mam,ale masz rację, sam nie raz coś sprzedawałem i wiem jak to jest,często frajerstwo pierwszej ligi 

W UK predzej Cie Polak oszuka niz Anglik.

Wieza STEREO Technics :)

A w  Italii, jest powiedzenie jak Ci Polak nie pomoże To Ci nie zaszkodzi ?. Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Juz ktos tu napisal w zwiazku z przekretami Polakow w UK. Przecietny Polak lubi kombinowac I oszukiwac, podobno macie to przez wojne. Ja tak nie mam bo udzialu w wojnie nie bralem. Widocznie nie tylko brytyjczycy nie chca miec z nami do czynienia ale I Niemcy. Ja sie nie dziwie

Niemcy całe życie uznawali Polaków za gorszych ludzi i to nadal widać. Zresztą mam w rodzinie takiego Polskiego Niemca. Na zadupiu w PL się wychował, a uważa się za istnego aryjczyka. Lubimy sobie pożartować o Polsce i się śmiejemy, a jak rzucę żart o Niemcach to mina jak by ktoś mu matkę obraził. A co do UK to angole mają niechęć do Polaków, bo mnóstwo jest ich tam i podobno "zabierają im pracę" i siedzą na "socjalu". ?

Dużo sprzętu natomiast też kupilem w NO i też można kupić "nie do końca sprawny ". I to przy odbiorze osobistym! Oczywiście usterka wychodziła w domu jak np ostygł. Albo jak zaczoles wnikliwie wszystko sprawdzać. 

Także że płaczcie już że w Polsce tak tylko oszukuia. A że jest jeszcze spora grupka oszołomów to cóż. Najważniejsze że sytuacja się poprawia. 

?👈

3 godziny temu, klecha napisał:

Nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma.

Dokładnie, zresztą teza dość wątpliwa.

Ostatnio trochę kupowałem na Ebay-u z USA, Niemiec i UK i na pewnie ze setkę lub więcej przejrzanych ofert bodajże 1 lub 2 były bez wysyłki do Polski. To samo na Discogs, dużo kupuje i jeszcze nie natrafiłem na taki problem.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

".... Macie to przez wojnę ???" To był cytat ? Czy kolega z Japonii jest ?

Kiedyś spytałem sprzedającego z USA to mi powiedzial że przesyłki wracały nie przyjęte przez PL , cokolwiek to znaczy. To był drobiazg logo EV Wiec jak list nic wielkiego . Płatne z góry więc nie wiem o co kaman. Ale fakt jest tak jak napisaliście

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
6 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

".... Macie to przez wojnę ???" To był cytat ? Czy kolega z Japonii jest ?

Ukryta Zawartość

Napisalem "macie" bo ja nie kombinuje ani nie oszukuje. Tak mnie wychowano. A teksty o tym ze polacy kombinuja bo maja to przez wojne to czytalem na tym forum. Ktos tak usprawiedliwial kradziez plikow z muzyka (sciaganie bez placenia z nielegalnych stron). 

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.