Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby 6900pln za pośrednictwo w sprzedaży?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Fashi napisał:

Jest piątek , jest zabawa. Zaproponuje przerywnik muzyczny (zapewne nie wszyscy będą zachwyceni, ale co tam. Każdemu nie dogodzi). Zatem jedziemy :

Edit

?

Wczoraj bidowalem pierwsze tloczenie z JPN, ale mnie przebili. 

Wieza STEREO Technics :)

Musical Fidelity MX-DAC +, dodatkowo z zasilaczem Tomanka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby ktoś potrzebował  (było kilka zapytań w tym wątku o trafo) cena może i wysoka,  ale dużą część stanowi wysyłka z USA...

Toyozumi - Dengenkiki 1,5kVa - 100V (2 wyjścia 100V) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

7 godzin temu, SynSama napisał:

Cały ten syf, który na mnie tu teraz wylewasz

Nie wylewam na ciebie żadnego syfu. Napisałem jedynie że jeżeli nie byłeś i nie słuchałeś, to bajki opowiadasz. Najwyraźniej nie możesz tego ścierpieć skoro przypuściłeś na mnie frontalny atak personalny z jakimiś wymysłami, czytaniem między wierszami i odgrażaniem się opublikowaniem czegoś. 

zrozumiałeś mojego postu, gdzie odniosłem się do Twojego "oczywiście". Poczułeś się urażony, jak pudelek, który nie dostał kosteczki, zamiast skwitować całość śmiechem. To aż kuło w oczy. Nie wiem, może masz cięższe dni, może klatka z papugą wpadła Ci pod pociąg. Mogę tylko zgadywać

A teraz bierzesz się jeszcze za analizę psychologiczną. Chybioną. Z całej tej przydługiej wypowiedzi trafne jest tylko ostatnie stwierdzenie. Że możesz tylko zgadywać. Właśnie tylko tyle możesz. Ale odradzam, bo te zgadywanki są całkowicie chybione i zaśmiecasz tylko forum. 

wyzywanie innych forumowiczów od "typów", co to się nie znają, to taką cebulą i arogancją troszkę zaleciało.

Nie wyzwałem cię od "typów", jedynie opisałem jak obecnie wygląda sytuacja na forum. Skoro jednak poczuwasz się do bycia jednym z opisanych "typów" to już doprawdy nie moja wina, widać dostrzegłeś podobieństwo. Jedyna rada na to, to przestać się dopierdzielać bez sensu i zacząć pisać merytorycznie, o ile potrafisz. 

Oświadczam Ci, że wszystkich rozumów wbrew temu co Ci się być może wydaje nie pozjadałeś.

Oho, użyłeś sformułowania "być może". To już jakiś postęp, niewielki, ale jednak. No to teraz jeszcze przestań czytać między wierszami i gdybać, skup się na faktach a nie na pseudointerpretacjach,  a wtedy - uwaga - "być może" będzie się dało czytać twoje posty bez zniechęcenia. 

No i kolejny blamaż, bo z tego co wiem szantażyk odnosi się do pozyskiwania z czegoś korzyści...osobistych, majątkowych etc. Na Wirakoczę...zlituj się, gdzie tu widzisz jakąś korzyść dla mnie ? Jedynie chciałem Ci zwrócić uwagę na to, że być może nie wszystko trzeba wyciągać, że można się zatrzymać, ale nie...Ty walisz mi tu jakieś tekstury o moim "szantażyku" :-)))) ? Mac..naprawdę...co się z Tobą stało :-)))) ? 

No przecież miałeś na celu osiągnięcie korzyści osobistej: chciałeś wymusić na mnie żebym się zamknął ?

chciałem Ci zwrócić uwagę na to, że być może nie wszystko trzeba wyciągać, że można się zatrzymać

Moralista się znalazł. Proponuję byś zwrócił uwagę sobie, że nie zawsze i nie do wszystkiego trzeba się przypierdzielać, obśmiewać, negować, a już tym bardziej nie w sytuacjach w których nie dysponujesz rzetelnymi danymi, a tylko tym co ci się wydaje. I nie piszę tutaj tylko o tym moim poście do którego się dossałeś, ale o całokształcie twojego "pisarstwa" na forum, bo ilekroć spotykam twoje wpisy, to zwykle natykam się na jakąś szyderę, podważanie czyichś stwierdzeń i doświadczeń i inne czepiactwo, i to tylko na podstawie tego co tobie się WYDAJE. Po prostu nie masz szacunku dla cudzych poglądów i cudzego zdania, traktujesz je z pogardą, zachowujesz się jakbyś pozjadał wszystkie rozumy i każdego kto myśli inaczej niż ty uważał za przynajmniej lekko upośledzonego. Tak to wygląda patrząc z boku i z dystansu. Nie budzi sympatii. 
Ale jeżeli taki swój wizerunek postanowiłeś budować na tym forum, to twój wybór. Tylko że musisz konsekwencje tego przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza zamiast oburzać się gdy ktoś wygarnie co o tym myśli.

No właśnie o to pytam, bo mimo, że znam dobrze te płyty to nie kojarzę :-))) W Caverna Magica chodzą

( tak ja to odbieram )

po piasku, żwirze, a potem wchodzą do jaskini...ale może masz na myśli inną płytę, inny fragment ? ?

A takiś domyślny podobno jest - pisłałem to w kontekście zje...nego dźwięku w Jamo.

( tak ja to odbieram )

I w tym twój problem, że własne interpretacje uznajesz za pewnik.

Nie szukam zaczepki, tylko pytam, jak człowiek....

Ludzie, czy to jakiś wirus 13-latek tu wczoraj zapanował :-)))) ?

Masz jeszcze jeden problem - myślisz, że jesteś dowcipny - łatwo wtedy wyjść na idiotę.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Teoretycznie na tej płycie (Caverna Magica) powinny być odgłosy chodzenia po żwirze, tak przynajmniej wynikałoby z narracji. Ale pamiętać trzeba że nie nagrywano tam realnej sytuacji, lecz realizowano pewną wizję artystyczną, częstokroć sięgając po "efekty specjalne" podobnie jak się to robi kręcąc filmy. A czy w realnym świecie cios pięścią w szczękę wywołuje taki odgłos jak na filmie? Nie, to fikcja artystyczna i efekty specjalne. 
Podobnie na płyce Caverna Magica chrzęst tego rzekomego żwiru nie ma brzmieć naturalistycznie, tylko efektownie. 
Niedawno wraz z rodziną zwiedzałem kilka interesujących jaskiń, w niektórych z nich spąg był pokryty żwirem. No i chrzęst tego żwiru przy chodzeniu brzmiał zdecydowanie inaczej niż na płycie. To co jest nagrane na płycie faktycznie kojarzy się z deptaniem drobno potłuczonych szyb samochodowych rozsypanych po betonie na podziemnym parkingu.

Przedwzmacniacz Densen

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Pylon Diamond 25, cena dobra, mój ulubiony kolor obudów?

Ukryta Zawartość

McGayver może miałeś styczność z tweeterem z Diamondów, jeżeli tak, to jak go oceniasz, wiem że był też stosowany w Proac?

Hegel H160 niezła cena

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit

Onkyo 7355. nowy za 499zł. Szkoda, że sredny, brałbym!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez D4ncer
1 godzinę temu, Prewwit napisał:

McGayver

Racz się trochę wysilić, i nie masakrować mojego nicka. A jak nie możesz go  prawidłowo przepisać to użyj copy-paste. 

1 godzinę temu, Prewwit napisał:

może miałeś styczność z tweeterem z Diamondów, jeżeli tak, to jak go oceniasz, wiem że był też stosowany w Proac?

Wygląda jak Scan-Speak D2010. Był stosowany w ProAcach, Avance Epsilon Mk1 (z innym frontem) itepe, itede. Szczegółowy, dość precyzyjny, ale brak mu tej soczystości którą mają tweetery Dynaudio czy Morela. Albo choćby nieodżałowane aluminiowe Vify D19AD oraz D25AG. 
Reasumując, D2010 może się podobać, ale nie mnie ?

2 godziny temu, Prewwit napisał:

McGayver może miałeś styczność z tweeterem z Diamondów, jeżeli tak, to jak go oceniasz, wiem że był też stosowany w Proac?

Klasyczny tweeter Scan Speaka ale bez szału. Jest dobry ale nie bardzo dobry. Są lepsze, duuużo lepsze i to z niższej serii Scan Speaka np D2608 913000. 
Z wyższej to już SS 9500 ale kosztuje dwa razy więcej.

Edytowane przez robert19091990
23 minuty temu, McGyver napisał:

Racz się trochę wysilić, i nie masakrować mojego nicka. A jak nie możesz go  prawidłowo przepisać to użyj copy-paste. 

Sorry, pisałem z pamięci i tak wyszło, nie miałem zamiaru go przekręcać.

18 minut temu, McGyver napisał:

Wygląda jak Scan-Speak D2010. Był stosowany w ProAcach, Avance Epsilon Mk1 (z innym frontem) itepe, itede. Szczegółowy, dość precyzyjny, ale brak mu tej soczystości którą mają tweetery Dynaudio czy Morela. Albo choćby nieodżałowane aluminiowe Vify D19AD oraz D25AG. 

Reasumując, D2010 może się podobać, ale nie mnie ?

Wszystko zależy od aplikacji i gustu. Czasem podobne kolumny z tej samej linii, tylko większy model potrafi zagrać inaczej na górze. Mam jeszcze lub miałem różne kolumny na tej Vifie i SS D2010, Vifa bardzo dobra jak na metal (bo nie przepadam ogólnie), a D2010 gra szczegółowo, lekko kremowo ale bez wycinania mikrodetali, do tego gra szybko, pasuje do dynamicznych żywo grających kolumn, lubię ogólnie ten tweeter bardziej od wielu aplikacji Dynaudio (do D260/D280, Esotara nie znam) czy większych kopułek SS. Morela też bardzo lubię, różne tweetery słyszałem w Regach, Ruarkach i mam też coś tam swojego DIY ?

6 godzin temu, robert19091990 napisał:

Scan Speaka np D2608 913000

To były Peerless HDS "przechrzczony" na Scan-Speaka. Świetny. 

6 godzin temu, robert19091990 napisał:

SS 9500

Moim zdaniem 2010 jest nie tyle lepszy, co inny niż 9500. Wybór to bardziej kwestia osobistych upodobań niż obiektywnej przewagi któregoś z nich.

5 godzin temu, don111 napisał:

bardziej od wielu aplikacji Dynaudio (do D260/D280, Esotara nie znam) czy większych kopułek SS. 

Dobrze że wspominasz o aplikacji, bo to bardzo istotne. Esotec w dobrej aplikacji jest wybitny. A że nie słyszałeś T330 Esotara to nie masz co zbytnio żałować. W realu nie dogania legendy którą mu stworzono. Oczywiście zły nie jest, ale nie jest też cudowny. Co innego Esotar 2. Ale to teoretyzowanie, bo luzem się go nie kupi. 

5 godzin temu, don111 napisał:

Morela też bardzo lubię, różne tweetery słyszałem w Regach, Ruarkach

W Regach i Ruarkach są różne podstawowe modele które należałoby spozycjonować nawet poniżej CAT298 z obecnej oferty. To głośniki o świetnym stosunku cena/jakość, ale jeszcze nie pokazują wszystkiego co potrafi stworzyć firma Morel. 
Morel Elite to obecnie moje ulubione tweetery. A zaraz za nimi Dynaudio Esotec D260.

Edytowane przez McGyver

No właśnie wszystko rozbija się o aplikację, bo te same wysokotonowce potrafią grać zupełnie inaczej w różnych kolumnach, choć pewnie słychać jakiś podstawowy "sznyt". Nawet te podstawowe Morele fajnie grają, pamiętam ten mały kwadratowy z Ruark Prologue, to chyba najtańszy albo jeden z najtańszych o ile kojarzę ale bardzo soczysty i melodyjny, przejrzysty, trzymam sobie do dziś centralny do kina Ruark właśnie z głośnikiem, tak fajnie gra. Trochę gubię się w tych oznaczeniach Morela, mam też dwie pary kolumn DIY, w jednych Morel 30-S patrząc na zdjęcie, takie z czarną puszką, to nie przypadkiem już z tej wyższej serii Elite ? Gra to razem z midwooferem Morel MW-144 (też bardzo ciekawie grający głośnik nawiasem mówiąc). A Dynaudio - lubię i cenię, ale mam dziwne wrażenie, że oni nie potrafią do końca wyciągnąć ze swoich głośników tego co najlepsze, albo chodzi o zwrotnice i pozycjonowanie swoich linii kolumn, żeby przypadkiem za dobrze nie grały. Innych marek kolumn z głośnikami Dynaudio nie słyszałem. Małe sprostowanie - może jedne kolumny Dynaudio słyszałem, gdzie chyba wycisnęli wiele z tego wysokotonowca D260 - Contour 3.0, tu on gra mega fajnie, a w Audience gra zupełnie inaczej i na pół gwizdka.

Edytowane przez don111
Godzinę temu, don111 napisał:

No właśnie wszystko rozbija się o aplikację, bo te same wysokotonowce potrafią grać zupełnie inaczej w różnych kolumnach, choć pewnie słychać jakiś podstawowy "sznyt"

Aż tak to nie, jakość przetwornika jest bardzo ważna. Aplikacja może wykorzystać w pełni możliwości przetwornika, bądź je "zarżnąć". Niby proste, ale w praktyce nie tak bardzo. 

Morel 30-S patrząc na zdjęcie, takie z czarną puszką, to nie przypadkiem już z tej wyższej serii Elite ?

Niestety nie. To piętro wyżej od CAT295, i tak ze trzy piętra poniżej Elite. Ale od tego z Ruarków lepszy. 

albo chodzi o zwrotnice i pozycjonowanie swoich linii kolumn, żeby przypadkiem za dobrze nie grały.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Tanie nie ma prawa za dobrze grać, bo wtedy nikt by nie kupował drogiego. 

Tylko w niektórych Audience był D260. W większości siedział D28/2.

12 godzin temu, McGyver napisał:

To były Peerless HDS "przechrzczony" na Scan-Speaka. Świetny. 

No i właśnie Scan Speakowi najlepiej wyszły horrendalne ceny za przetworniki i.....przechrzczenie świetnych, obcych kopułek na swoją banderę ?

Zestaw płyt, składaniki wypuszczone przez producentów sprzętu, licytacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, robert19091990 napisał:

No i właśnie Scan Speakowi najlepiej wyszły horrendalne ceny za przetworniki i.....przechrzczenie świetnych, obcych kopułek na swoją banderę ?

Nie zgadzam się z tym. Skan potrafi zrobić świetne głośniki. Przykłady można mnożyć. Osiemnastki z serii Classic, dwie węglowe, kewlarowa (takiej używam w domu), polipropylenowa, klasa. 
Midwoofery "Revelator", niedościgniona jakość basu z takiej wielkości przetworników (środek niestety już gorzej).  
A że ceny wysokie, to prawda. Ale da się też drożej, np. Accuton. 

18 minut temu, Prewwit napisał:

Zestaw płyt, składaniki wypuszczone przez producentów sprzętu, licytacja

Ukryta Zawartość

Jeśli komuś zależy to chyba okazja.

Naim-a i Linn-a sprzedałem za coś 70-80 zł (oddzielnie) i to szybko.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 godzinę temu, McGyver napisał:

Nie zgadzam się z tym. Skan potrafi zrobić świetne głośniki. Przykłady można mnożyć. Osiemnastki z serii Classic, dwie węglowe, kewlarowa (takiej używam w domu), polipropylenowa, klasa. 
Midwoofery "Revelator", niedościgniona jakość basu z takiej wielkości przetworników (środek niestety już gorzej).  
A że ceny wysokie, to prawda. Ale da się też drożej, np. Accuton. 

Jasne, że potrafi robić świetne głośniki ale znakomita ich ilość jest po prostu.....nieadekwatna jakościowo do ceny.
Na tej płaszczyźnie Seas jest bardziej konkurencyjny i nawet nie mam na myśli serii Excel.
Seria Prestige z aluminiowymi 15tkami czy też 18stkami.  Świetne przetworniki szczególnie w reprodukcji średnicy, na basie może nie są mocarne ale za to szybkie i precyzyjne. No i cenowo? Rewelacja.

"Stan wizualny - Posiadają zarysowania, oraz przetarcia na maskownicach.  Stan techniczny - 100% sprawny."

od Super Sprzedawcy Pumpurek - 100%

... ale że tweeter wyciągany to ani słowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, don111 napisał:

"Stan wizualny - Posiadają zarysowania, oraz przetarcia na maskownicach.  Stan techniczny - 100% sprawny."

od Super Sprzedawcy Pumpurek - 100%

... ale że tweeter wyciągany to ani słowa.

ale w jakim sensie wyciągany?

Sprawdź zdjęcia z aukcji ebay, gdzie je kupił.

Trzeba wejść w "view original item". Numery seryjne te same. 

Ukryta Zawartość

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to powiem Ci, że szacun za znalezienie tego, albo wiesz jak szukać albo miałeś szczęście. Zgadza się wszystko - numery i rysy na obudowach.

Co do wyciągnięcia - jeżeli nie naruszył membrany ani nie wymienił na jakąś niewiadomego pochodzenia to będzie to grało tak jak było fabrycznie. Wyciągnąć taką membranę to nie problem. Gorzej z aluminiową. Trzeba się trochę nagimnastykować, żeby nie oderwać jej od miękkiego zawieszenia...

A tak jeszcze nawiasem - cena jest naprawdę bardzo dobra, bo to dobre podłogówki. W porównaniu z tymi zdjęciami z ebay to widać, że je dobrze "odszczurzył".

Nie, jedna kopułka wygląda właśnie podejrzanie, zdjęcia zrobione tak że mało widać, trzeba rozjaśnić. Z ciekawości sprawdziłem i się znalazły te same kolumny. W sumie pewnie gra to normalnie, ale mógł wspomnieć że była wyciągana a tak trochę słabo jak na 'super sprzedawcę' 

Yamaha RN 602

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.