Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Czy słuchacie kabli sieciowych ?

Absolutnie i wyłącznie - żadnej tam muzyki !!! a koncerty Herzów, Voltów i Amperów szczególnie po północy brzmią wybornie :)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Gość

(Konto usunięte)

Sugestia i nacisk twojego srodowiska, ze kable nie moga robic roznicy, jest tak silna, ze przestales slyszec ewentualne zmiany. Niedlugo wszystko bedzie grac dla ciebie tak samo. To tylko kwestia czasu.

Każda realizacja gra u mnie inaczej...to jest dla mnie podstawa i zmora...zawsze słucham danego albumu dwa razy pod rząd bo muszę słuch przyzwyczaić do zamierzeń dźwiękowych realizacji...

Właśnie wziąłem udział w ankiecie i zagłosowałem na zdecydowanie tak. Od wielu tygodni czytałem na temat kabli zasilających.

Brawo!

Przeszedłeś drogę w dobrej kolejności:

1.czytałem

2. usłyszałem

Pierwszy stopień wtajemniczenia dla ezoteryka kablowego.

Sugestia i nacisk twojego srodowiska, ze kable nie moga robic roznicy, jest tak silna, ze przestales slyszec ewentualne zmiany. Niedlugo wszystko bedzie grac dla ciebie tak samo. To tylko kwestia czasu.

Sugestia i nacisk twojego środowiska, że kable mogą zrobić różnicę, jest takk silna, że zacząłeś słyszeć ewentualne zmiany. Niedługo każdy (kabel) będzie grać dla ciebie inaczej. To tylko kwestia czasu.

Napisano dziś, 06:08

Użytkownik sebgla dnia 22.02.2018 - 15:25 napisał

Właśnie wziąłem udział w ankiecie i zagłosowałem na zdecydowanie tak. Od wielu tygodni czytałem na temat kabli zasilających.

Brawo!

Przeszedłeś drogę w dobrej kolejności:

1.czytałem

2. usłyszałem

Pierwszy stopień wtajemniczenia dla ezoteryka kablowego.

Brawo kolego brawo. Takimi tekstami to lepiej się nie ośmieszaj. Po co w ogóle się wypowiadasz skoro nie masz nic sensownego do zaprezentowania.

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Brawo kolego brawo. Takimi tekstami to lepiej się nie ośmieszaj. Po co w ogóle się wypowiadasz skoro nie masz nic sensownego do zaprezentowania.

Witaj.

Radzę przestać czytać ten wątek bo nic sensownego z niego nie wynika a można się tylko zdenerwować. I tak nikogo nie przekonasz a możesz stać się stakem prześmiewczych postów.

P.S.

Ja jestem po Twojej stronie. Słszę wpływ sieciówek oraz tak jak Ty przekonałem się że mają one większy wpływ na transport niż na wzmaka. Pozdrawiam.

Witaj.

Radzę przestać czytać ten wątek bo nic sensownego z niego nie wynika a można się tylko zdenerwować. I tak nikogo nie przekonasz a możesz stać się stakem prześmiewczych postów.

P.S.

Ja jestem po Twojej stronie. Słszę wpływ sieciówek oraz tak jak Ty przekonałem się że mają one większy wpływ na transport niż na wzmaka. Pozdrawiam.

Chyba faktycznie w tym temacie nie ma się co udzielać.

Dziś dojechał do mnie kolejny WW Stratus. Więc jeden podpięty do wzmaka a drugi do źródła. Siedzę i słucham od nowa kolekcję płyt.

Poprawa niesamowita wręcz :)

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Chyba faktycznie w tym temacie nie ma się co udzielać.

Dziś dojechał do mnie kolejny WW Stratus. Więc jeden podpięty do wzmaka a drugi do źródła. Siedzę i słucham od nowa kolekcję płyt.

Poprawa niesamowita wręcz :)

Które modele Stratus zakupiles?

Jeszcze pomiędzy wstawiłbym "uwierzyłem" bez tego nie usłyszałby przecież.

Niekoniecznie- można wstawić "zdecydowałem, że będę słyszał" by trafić do elitarnego klubu słyszących, a może nawet do saloniku.

Niekoniecznie- można wstawić "zdecydowałem, że będę słyszał" by trafić do elitarnego klubu słyszących, a może nawet do saloniku.

Slyszy roznice, poniewaz one istnieja. Ty nie slyszysz, bo chcesz byc w elitarnym klubie nieslyszacych.

Każda realizacja gra u mnie inaczej...to jest dla mnie podstawa i zmora...zawsze słucham danego albumu dwa razy pod rząd bo muszę słuch przyzwyczaić do zamierzeń dźwiękowych realizacji...

Rozniece w realizacji ja takze slysze. No problem.

Ależ ja nie neguję różnic- można je słyszeć.

Należy jednak wiedzieć, jak odróżnić różnice rzeczywiste od urojonych!

Porządnie przeprowadzony ślepy test i... wszystko jasne.

Które modele Stratus zakupiles?

Wireworld Stratus 7

Ależ ja nie neguję różnic- można je słyszeć.

Należy jednak wiedzieć, jak odróżnić różnice rzeczywiste od urojonych!

Porządnie przeprowadzony ślepy test i... wszystko jasne.

To spróbuj porównać u jakiegoś audiofila czy w salonie na dobrym sprzęcie sieciówkę Wireworlda i np.inny przewód od Furutecha. Myślę ża w tym przypadku każdy taką różnicę rozpozna bo Wireworldy tak uspokajają, przymulają nawet bym powiedział - nie moje granie. Mam znajomego co słyszy różnicę we wtykach i można podpiąć takie same przewody z innymi końcówkami których nie widząc jakie są opisze rożnice i za drugim razem tak samo . Ja bym się takim ślepym testom raczej nie poddał.

W trakcie usuwania konta.

• Redaktorzy

Ależ ja nie neguję różnic- można je słyszeć. Należy jednak wiedzieć, jak odróżnić różnice rzeczywiste od urojonych!

A wystarczyło użyć słowa "pozornych" i byłoby neutralnie...

A wystarczyło użyć słowa "pozornych"

Nie- z całą świadomością użyłem słowa "urojonych" i nadal to podtrzymuję. Pozorne słońce na przykład jest faktem NAUKOWYM dość czesto występującym, który można sfotografować nawet komórką- co sam zrobiłem, lecz często też występują przykłady widzenia i słyszenia UROJONEGO, które wydają się prawdziwe, lecz tylko dla doswiadczającej tego zjawiska osoby.

Chyba każdemu zdarzyło się, że posłyszał coś, czego nikt do niego nie powiedział, lub odwrotnie- nie usłyszał tego, co do niego mówił, prawda?

Sorry, gdy piszę z komórki, zdarza się, ze wstawia mi obrócone zdjecie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie- z całą świadomością

Nie przejmuj się. Pan Red. ostatnio przejawia zwiększoną aktywność na polu strofowania, pouczania i "wyprostowywania" niemiłych mu faktów.

Taki "kolega redaktor", jak za dobrych czasów Pana Jacka Fedorowicza. :)))

(no chyba, że "Red." to od "Reduktor"?)

• Redaktorzy

"Urojone" jest słowem o zabarwieniu emocjonalnym obraźliwym, jest to zakomunikowanie komuś, że ma "urojenia". Każdy sam wybiera ton, jakim zwraca się do innych. Dobry przykład dał tu zaraz powyżej kolega Iro III, który innym tonikiem niż obraźliwie-strofujący się w ogóle nie zwraca (przynajmniej do wrogów ideologicznych).

porlick- Naukowo to rożnicę pomiędzy tymi wymienionymi można by wytłumaczyć zupełnie inną budową bo wireworld to takie płaskie cewki owiniete ekranem. Tylko że wątpię by ktoś z audiofili analizował to od tej strony bo się na tym nie zna. Podłacza i słucha, porównuje z innym przewodem. W przypadku tak bardzo różniących się przewodów różnica na każdym systemie idzie w podobnym kierunku i wielu się o tym przekonało. Jednym pasuje takie lekke uspokojenie, innym przeszkadza mniejsza przestrzeń ale wpływ jest ewidentny .

Naukowo to rożnicę pomiędzy tymi wymienionymi można by wytłumaczyć zupełnie inną budową bo wireworld to takie płaskie cewki owiniete ekranem.

To nadal o przewodach sieciowych?

Gratulacje!

Powstała nowa teoria "naukowa".

Nobel czeka.

Tak o sieciowych. Wytlumacz ty dlaczego przewód sieciowy Wireworlda tak przymula i ociepla a Oyaide, Furutech czy Acrolink sa takie bardziej przestrzennne, pełniejsze i mają wiecej szczegółów. Bo moim zdaniem kluczowa jest budowa, a wyzsze modele WW maja lepsze materiały stąd wynika większa szlachetność ich brzmienia w stosunku do modeli podstawowych.

"Urojone" jest słowem o zabarwieniu emocjonalnym obraźliwym, jest to zakomunikowanie komuś, że ma "urojenia". Każdy sam wybiera ton, jakim zwraca się do innych.

Cała elektrotechnika i elektronika opiera się na liczbach urojonych. Czyli że co? ;)

nagrywamy.com

audiofil .... się na tym nie zna.

istota tego wątku

całego HI-ENDu

i 70 % tego forum

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Tak o sieciowych. Wytlumacz ty dlaczego przewód sieciowy Wireworlda tak przymula i ociepla a Oyaide, Furutech czy Acrolink sa takie bardziej przestrzennne, pełniejsze i mają wiecej szczegółów. Bo moim zdaniem kluczowa jest budowa, a wyzsze modele WW maja lepsze materiały stąd wynika większa szlachetność ich brzmienia w stosunku do modeli podstawowych.

To prawda dopóki wiesz/widzisz, który kabel „gra”.

Niech Ci ktoś je zamienia tak byś nie widział kabla. To naprawdę nie jest trudne a rozwieje wszelkie wątpliwości czy urojenia.

Polecam takie coś:

Ukryta Zawartość

To nie najtańsze „urządzenie” ale ile można później oszczędzić na zakupie kabli.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

...mam Stratusy od lat...zamulenie? chyba w zamulonym systemie???

Kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć o różnych systemach...

To nadal o przewodach sieciowych?

Gratulacje!

Powstała nowa teoria "naukowa".

Nobel czeka.

Nie słyszysz, pozwól słyszeć innym bez IROnii.

Liczy się osobista wrażliwość słuchowa. Nauka tutaj jest zbędna.

Taką naukę należy mieć w dupie.

Proste do zrozumienia, ale trudne do zaakceptowania przez niektórych sceptyków.

Ta osobista wrażliwość słuchowa działa tak samo w przypadku kabli zasilających jak gdybyś miał słuchać ulubionej muzyki mając przed oczami np. zdjęcie z rzeźni lub obraz Van Gogha. To tylko przykład. Chodzi o cokolwiek co sprawia Ci dyskomfort lub przyjemność.

Dźwięk będzie taki sam w obu przypadkach a będziesz słyszał go inaczej.

To prawda dopóki wiesz/widzisz, który kabel „gra”.

Niech Ci ktoś je zamienia tak byś nie widział kabla. To naprawdę nie jest trudne a rozwieje wszelkie wątpliwości czy urojenia.

Polecam takie coś:

Ukryta Zawartość

To nie najtańsze „urządzenie” ale ile można później oszczędzić na zakupie kabli.

Mówiłem już że słychać nawet inne wtyki, robiłem próby ślepe na innej osobie. Gdybym chcial oszczedzać na muzyce to dużo więcej można na płytach gęstych jak SACD bo są takie po setki złotych za jedną sztukę a można zrobić sobie kopię ;) A nie na przewodach których potem latami słucham i dają mi frajdę ,a jak się kupi uzywkę to można odsprzedać po latach bez straty.

...mam Stratusy od lat...zamulenie? chyba w zamulonym systemie???

Kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć o różnych systemach...

Skoro u Ciebie spisują się dobrze to znaczy że pasują - każdy system jest inny.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.