Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza integra na świecie

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.12.2019 o 20:20, Miroslav1 napisał:

....za każdym razem gdy kupiłem coś lepszego to moi znajomi mieli  to dosłownie w dupie...

....żona od lat powtarza ten sam tekst   ,, im starszy ty głupszy,,  ...więc gdzie tu się pokazać....

No i dlatego jesteś tutaj. My Cię docenimy, pochwalimy i podniesiemy na duchu.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, phoenix_pl napisał:

No i dlatego jesteś tutaj. My Cię docenimy, pochwalimy i podniesiemy na duchu.

myślisz że odwrotnych reakcji nie należy się spodziewać? ?

11 godzin temu, Miroslav1 napisał:

..czekam na pierwsze wrażenia/opinie na temat najnowszej integry Accuphase E-800

...każdy wzmacniacz tej firmy jest dobry lub bardzo dobry ale coś tak czuję że E-800 ''odskoczy''

Ciekawe jak się to będzie miało do takiego A-75?

6 minut temu, slawek.xm napisał:

myślisz że odwrotnych reakcji nie należy się spodziewać? ?

Wszyscy docenieni, pochwaleni i podniesieni na duchu? Toż to brzmi jak raj. Więc nie, nie tutaj.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Tak dla uzmysłowienia pewnych faktów. 1W na wycieraczkach, to średnio ok. 80 dB w miejscu odsłuchu.

da68aee9cef1f800c2b6924b9f98e1cb.jpg4cb55f803527eeb8c4b8cd7753f26ea0.jpg

38 minut temu, phoenix_pl napisał:

...pewnie za jakiś czas ktoś na te pytanie odpowie.....

W dniu 17.12.2019 o 20:52, Sine Metu napisał:

Tak dla uzmysłowienia pewnych faktów. 1W na wycieraczkach, to średnio ok. 80 dB w miejscu odsłuchu.

To jeszcze chyba zależy od wybranego stopnia wzmocnienia?

W dniu 17.12.2019 o 21:13, Miroslav1 napisał:
W dniu 17.12.2019 o 20:30, phoenix_pl napisał:

...pewnie za jakiś czas ktoś na te pytanie odpowie.....

Oby jak najszybciej bo aktualnie myślę mocno o A-70.

11 minut temu, phoenix_pl napisał:

To jeszcze chyba zależy od wybranego stopnia wzmocnienia?

Oby jak najszybciej bo aktualnie myślę mocno o A-70.

....wiesz jak to jest....puki sam nie sprawdzisz to....

z pewnością A-70 + dobre pre będzie (przynajmniej powinno) mieć przewagę...tylko wtedy nasuwa się pytanie...

....czy warto dopłacać...  

45 minut temu, Miroslav1 napisał:

....wiesz jak to jest....puki sam nie sprawdzisz to....

z pewnością A-70 + dobre pre będzie (przynajmniej powinno) mieć przewagę...tylko wtedy nasuwa się pytanie...

....czy warto dopłacać... 

Pre już mam (Moon 390) więc potrzebuje teraz końcówki.

1 godzinę temu, phoenix_pl napisał:

Pre już mam (Moon 390) więc potrzebuje teraz końcówki.

... znaczy że klamka zapadła Moon 390 + Accu A70 ? ....słuchałeś/sprawdzałeś już takie połączenie?

25 minut temu, Miroslav1 napisał:

... znaczy że klamka zapadła Moon 390 + Accu A70 ? ....słuchałeś/sprawdzałeś już takie połączenie?

Ostatecznej decyzji jeszcze nie ma właśnie z powodu tego iż jeszcze nie miałem okazji posłuchać tego tandemu.

28 minut temu, phoenix_pl napisał:

Ostatecznej decyzji jeszcze nie ma właśnie z powodu tego iż jeszcze nie miałem okazji posłuchać tego tandemu.

...teraz byłby  mile widziany ktoś kto może coś  konkretnego doradzić/podpowiedzieć  w tym temacie...

...jak jest napierdalanie to wszyscy się zlecą -  nawet z innego forum....zobaczymy czy ktoś pomoże....

Nie wiem czy to „najlepsza integra na Świecie” ale mam pytanie. Czy jest na forum osoba obyta z tym wzmacniaczem? Burmester 101. Przyciąga mnie wygląd tego wzmacniacza, zapoznałem się z recenzją. W dalszym ciągu mi to nic nie mówi.

Jak to gra?!

Ps.

Może branża coś doda...

Edytowane przez Marek K.
  • Moderatorzy
2 godziny temu, Miroslav1 napisał:

...teraz byłby  mile widziany ktoś kto może coś  konkretnego doradzić/podpowiedzieć  w tym temacie...

...jak jest napierdalanie to wszyscy się zlecą -  nawet z innego forum....zobaczymy czy ktoś pomoże....

Ja po weekendzie będę słuchał nowej E800, to napiszę o pierwszych wrażeniach. 

Jakieś trzy miesiące temu przeprowadziłem wywiad z kierownikiem działu technicznego Accuphase, podpytałem go o szczegóły techniczne E800 - wtedy jeszcze istnienie tego wzmacniacza było tajemnicą (poliszynela ? ) i pod względem technicznym zmienili bardzo dużo. O ile większość ich urządzeń kolejnymi generacjami różni się w małym stopniu, tak tutaj od razu  z grubej rury przywalili. Sam jestem ciekawy jaki efekt tych prac... 

-----------------

28 minut temu, plastik1989 napisał:

Jakieś trzy miesiące temu przeprowadziłem wywiad z kierownikiem działu technicznego Accuphase, podpytałem go o szczegóły techniczne E800 - wtedy jeszcze istnienie tego wzmacniacza było tajemnicą (poliszynela ? ) i pod względem technicznym zmienili bardzo dużo. O ile większość ich urządzeń kolejnymi generacjami różni się w małym stopniu, tak tutaj od razu  z grubej rury przywalili. Sam jestem ciekawy jaki efekt tych prac... 

koniecznie musisz coś napisać....z jakimi kolumnami będziesz słuchał?

też tak uważam że z E-800 uderzyli z grubej rury..... będziesz pozytywnie  zaskoczony - coś tak czuję ;-) 

49 minut temu, plastik1989 napisał:

Mi się Accu zawsze podobały. Ten model widać, że rozmiarem jest wielki. Niezła maszyna ? i te wycieraczki na froncie.... piękne.

Nie dopatrzyłem zdj. Tu jeszcze inne rozwiązanie na wyświetlaczu. W latach 80 tych Sony coś takiego stosowało też w swoich wierzach. Fajne

Edytowane przez Marek K.
  • Moderatorzy
6 minut temu, Miroslav1 napisał:

koniecznie musisz coś napisać....z jakimi kolumnami będziesz słuchał?

też tak uważam że z E-800 uderzyli z grubej rury..... będziesz pozytywnie  zaskoczony - coś tak czuję ?

Nie mam pojęcia z czym to zepną... Zakładam, że cały weekend będzie wygrzewanie i szukanie optymalnych kolumn pod prezentację. Te E800ki, to pierwsze kilka egzemplarzy, jakie do naszego kraju trafiły. 

Jeśli się uda, chętnie bym zrobił dłuższe porównanie do E650. 

4 minuty temu, Marek K. napisał:

Mi się Accu zawsze podobały. Ten model widać, że rozmiarem jest wielki. Niezła maszyna ? i te wycieraczki na froncie.... piękne.

Wycieraczek już nie ma... Obecnie są diodowe wskaźniki wysterowania. 

-----------------

2 godziny temu, Marek K. napisał:

Nie wiem czy to „najlepsza integra na Świecie” ale mam pytanie. Czy jest na forum osoba obyta z tym wzmacniaczem? Burmester 101. Przyciąga mnie wygląd tego wzmacniacza, zapoznałem się z recenzją. W dalszym ciągu mi to nic nie mówi.

Jak to gra?!

Ps.

Może branża coś doda...

Też bym go chętnie posłuchał. Recenzja w Audio Video jest zachęcająca i otrzymał wysokie noty.

Hmm

Wzmacniacz w cenie samochodu

2 minuty temu, muzaman napisał:

Też bym go chętnie posłuchał. Recenzja w Audio Video jest zachęcająca i otrzymał wysokie noty.

Wiem ?

Kwestia zestawienia z naszymi kolumnami.

My nadajemy na tych samych falach ?

Accu e800 wydaje sie byc potezny. Ciekawe jaka bedzie cena. Pewnie ok 60-70tys. 

Wyglad accu tez zawsze mi sie podobal, ale diablo 300 nie wymienie ?

Wieza STEREO Technics :)

....nie słuchałem E-800 więc wszystko co napiszę to tylko gdybanie...ale znając inne integry Accu jaki Gryphona

to myślę że w tych elementach brzmienia w których Gryphon jest mocny Accu E-800 nie będzie odstawał

natomiast Gryphon może już nie dokooptować do tych elementów w których Accu jest mocny...tylko gdybam ;-)

34 minuty temu, Miroslav1 napisał:

....nie słuchałem E-800 więc wszystko co napiszę to tylko gdybanie...ale znając inne integry Accu jaki Gryphona

to myślę że w tych elementach brzmienia w których Gryphon jest mocny Accu E-800 nie będzie odstawał

natomiast Gryphon może już nie dokooptować do tych elementów w których Accu jest mocny...tylko gdybam ?

Oj Mirku taki doświadczony forumowicz a tyle tracisz pisząc o gdybaniu i przypuszczaniu... Posłuchaj najlepiej to się przekonasz:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 minutę temu, slaaawek napisał:

Oj Mirku taki doświadczony forumowicz a tyle tracisz pisząc o gdybaniu i przypuszczaniu... Posłuchaj najlepiej to się przekonasz:)

...z pewnością moje gdybanie nikomu krzywdy nie zrobi...pies trącał co tracę, tyle zyskałem że mogę sobie na to pozwolić

...E-800 nie kupi jakiś przypadkowy gość, tu już trzeba być  bardzo wymagającym...i na pewno nie będzie się sugerował moim gdybaniem ;-)

Tylko szkoda z góry zakładać że będzie och i ach.... a może będzie lipa i co wtedy?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

20 godzin temu, Miroslav1 napisał:

...z pewnością moje gdybanie nikomu krzywdy nie zrobi...pies trącał co tracę, tyle zyskałem że mogę sobie na to pozwolić

...E-800 nie kupi jakiś przypadkowy gość, tu już trzeba być  bardzo wymagającym...i na pewno nie będzie się sugerował moim gdybaniem ?

Tak jak napisałeś, nie kupi przypadkowy gość, zresztą nie tylko tę, ale patrząc co Accu zrobiło z dzwiękiem w integrach 470/480 jak i 650 to i tutaj nie powinno być niespodzianki na minus. A jak będzie to niedługo niektórzy się już przekonają.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

...nie znam tych nowych  - oczywiście słuchałem na Audio Show ale tu trzeba podchodzić z dużym dystansem

jak wcześniej wspomniałem - grałem 2 lata na E-560...robiłem bezpośrednie porównanie z  e-550 - nie było znaczących

różnic, znam jeszcze 350, 450....w warunkach domowych słuchałem A-45, A50V, A65, P-7100....

wszystkie integry E-550, 560, 600, 650 to jednak  tylko 30W w  A klasie....natomiast E-800 to już 50W/8  100/4  200/2  300/1

i  tu właśnie upatruję siły E-800....kiedyś było u mnie dwóch kolegów z forum i robiliśmy bezpośrednie porównanie

E-560 z naprawdę mocnym Vitusem ri-100....wpierw grał ri-100 następnie podłączyłem e-560....uwierz mi na słowo

że Accu był jeszcze zimny a koledzy już mówili że gra o klase lepiej....dlatego kibicuję mocno E-800....

walczę ze sobą....chodzi mi po głowie ( i to bardzo) wypożyczenie na odsłuch E-800...tylko się obawiam że już jej nie oddam

...jakbym sprzedał Jadisa to nie byłoby problemu ale tego nie zrobię bo popełniłbym duży błąd dlatego E-800 musiałby stanąć

obok Jadisa jako drugi wzmacniacz....kasy jakoś brakuje na tą zabawkę i dlatego biję się z myślami  ...ale to przejdzie ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi