Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza integra na świecie

Rekomendowane odpowiedzi

w cenie tej integry mamy Pass int250 + Gryphon Diablo 300 + Boulder 865 i na kolumny jeszcze wystarczy ;-)

....to że gra najlepiej nie powinno dziwić...

Różnie z tymi cenami jest. Nie zawsze najdroższe urządzenia grają najlepiej. Ale zaryzykuję stwierdzenie, ze Momentum Integrated wart jest swojej olbrzymiej ceny. Oczywiście, najlepiej kupić S/H, wtedy przynajmniej 150kzł zostanie w kieszeni.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Trochę znam te McIntoshe i szczerze polecam MA8000 bo masz taki sprzęt że jak już brać integrę od Maca to się nie chrzanić i słuchać 8000. To jest klasyk i nim pozostanie przez kolejne lata. 7000 ok ale jakbyś miał np. Harbeth 30:)

pewnie jest tak jak napisałeś, tylko zabawę z integrą tranzystorową chcę zacząć od Mcintosha MA7000

....zanim trafię na ten ''swój'' to myślę że te wzmacniacze co jakiś czas będą się u mnie zmieniać ;-)

Różnie z tymi cenami jest. Nie zawsze najdroższe urządzenia grają najlepiej. Ale zaryzykuję stwierdzenie, ze Momentum Integrated wart jest swojej olbrzymiej ceny. Oczywiście, najlepiej kupić S/H, wtedy przynajmniej 150kzł zostanie w kieszeni.

... nawet przy zakupie z S/H i tak dużym upuście - nie jet to wzmacniacz dla mnie ;-)

Krell Vanguard?

Tak na zachodzie piszą :)

Może i niezły dźwiękowo ale wizualnie to koszmar, trzeba by kocem zasłaniać;-)

Przecież to nie Krell. Nie ma o czym w ogóle gadac. Krell to D'Agostino

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

To tym gorzej. Dobrze ze Ania Lewandowska nie gra w reprezentacji zamiast Roberta Lewandowskiego bo wtedy nasza reprezentacja by prawie żadnej bramki nie strzeliła.

A co do integry D'agostino to w urządzeniu za tąaaaką kasę takie gniazda przyłączeniowe to jakieś nieporozumienie.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Babatular,

a słyszałeś Vanguarda, czy tak tylko gadasz "bo to nie produkt d'Agostino"???

żyjesz w ogóle w realnym świecie czy drogi wyznaczają Ci mity?

Tak samo jak z krytykami S300i - bee złe I w ogóle nędza warta 2 tysiące, tylko dlatego że nie wali pięścią po twarzy jak seria KAV. Jest złe nie dlatego że jest złe, ale tylko dlatego że ma inną filozofię dźwięku niż wcześniejsze Krelle I made in China.

Słuchajcie uszami a nie plakietkami!!!

Jak dla mnie to może być składane przez niewolników z innego wymiaru hodowanych 10km pod ziemią przez tajne agencje USA I mieć napis "Made by Aliens", byle by dobrze grało. I Inaczej nie znaczy gorzej.

Babatular,

Tak samo jak z krytykami S300i - bee złe I w ogóle nędza warta 2 tysiące, tylko dlatego że nie wali pięścią po twarzy jak seria KAV. Jest złe nie dlatego że jest złe, ale tylko dlatego że ma inną filozofię dźwięku niż wcześniejsze Krelle I made in China.

Jak dla mnie to może być składane przez niewolników z innego wymiaru hodowanych 10km pod ziemią przez tajne agencje USA I mieć napis "Made by Aliens", byle by dobrze grało. I Inaczej nie znaczy gorzej.

Vanguarda, nie słuchałem ale miałem "przyjemność" rzucić uchem na te najnowsze "wypasy" Krella S300i i S550i i o ile stare serie dobrze zestawione grały naprawdę nieźle, to te najnowsze to jakieś dźwiękowe kuriozum...brak dynamiki, brak sceny, brak siły i ogólne z mulenie mylone często z dobrą barwą....o jakości montażu nie wspomnę...

Babatular,

krell s300i nie jest przeciętny dlatego że ma inna filozofię dźwięku tylko dlatego że brakuje mu jakości do wcześniejszych integr krella.

a co do tego czy ma znaczenia czy nie Made in China - to powiem Ci, że ma. Te Krelle S300i psuły się co chwile.

Edytowane przez babatular

Te Krelle S300i psuły się co chwile.

Żyjesz w świecie legend miejskich.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Żyjesz w świecie legend miejskich.

tak - tym bardziej że te legendy potwierdzają także pracpwnicy polskiego dystrybutora marki Krell

Ja jednak cały czas czekam na szumnie zapowiadane przez kolege Dyzmana starcie super integry WILE z resztą świata u Elberotha. Chyba się jednak nie doczekam ...........

Ja jednak cały czas czekam na szumnie zapowiadane przez kolege Dyzmana starcie super integry WILE z resztą świata u Elberotha. Chyba się jednak nie doczekam ...........

..Dyzman niepotrzebnie czeka na przyjazd Elberotha z niesłychanie drogim wzmacniaczem za 240tys

po co to? czemu ma to służyć ? .....jeżeli Dyzmanowi zależy na porównaniu WILE z jakąś inną silną integrą

to powinien pogadać z chłopakami z KAiM....mieli u siebie kilka fajnych wzmacniaczy Gryphon, Pass, Boulder

więc punkt odniesienia jest mocny i jest się do czego odnieść....

• 2 tygodnie później...

Mozemy tez porownac do Ugody, ostatnio gra na sterydach.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

tak - tym bardziej że te legendy potwierdzają także pracpwnicy polskiego dystrybutora marki Krell

Dokładnie tak jest. Rozmawiałem tydzień temu z pracownikami TOP HIFI i dyskutując o wzmacniaczach zeszło na Krella S300i i sami pracownicy bez pytania stwierdzili, że te wzmacniacze psuły się często. W końcu kto wie o tym najlepiej jak nie ludzie pracujący w salonie i słuchający narzekań klientów, których Krelle się zepsuły. Problem zresztą dotyczy nie tylko modelu S300i ale i tak samo i droższego 550i.

Mozemy tez porownac do Ugody, ostatnio gra na sterydach.

To prawda a walczy ostatnio z integrami po 60 tyś PLN i nie ma się czego za bardzo wstydzić. A większość integr za 20-30 tyś to zjada na śniadanie:-)

To prawda a walczy ostatnio z integrami po 60 tyś PLN i nie ma się czego za bardzo wstydzić. A większość integr za 20-30 tyś to zjada na śniadanie:-)

Idąc tym tropem, czyli głosząc tak stanowcze wywody w przypadku bardzo małych możliwości sprostania potrzebom konfiguracyjnym gości w starciu z w pewnym sensie dobre zestawionym, a przez to ciekawie grającym systemem klubowym mógłbym powiedzieć, że po Audio Tekne mój zestaw jest drugim na świecie w dziedzinie jakości dźwięku. Dlaczego? Niestety w przypadku AT każdy wydumany kabel (nie ma znaczenia, czy sieciowy, sygnałowy, czy kolumnowy) powodował znaczne pogorszenie jakości generowanego dźwięku. ;-) Nie potrzebował żadnych cudów. Wystarczyło podłączyć go dostarczonymi do kompletu prymitywnymi skrętkami. Gdzie jest haczyk? Cena. ;-) Ten bardzo mi się podobający był ledwie ze środka oferty i kosztował jakieś drobne osiem paczek. ;-)

Te skretki byly zapewne idealnie dopasowane do charakteru AT, wszystko inne zmienialo ten charakter i dlatego psulo dzwiek. To jest klucz jesli chodzi o kable. Czyli odp. ich dobranie do charakteru urzadzen.

I nie chodzi zawsze o cene. Chociaz najczesciej te drozsze i jednoczesnie odp. dobrane beda najlepsze.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Te skretki byly zapewne idealnie dopasowane do charakteru AT, wszystko inne zmienialo ten charakter i dlatego psulo dzwiek. To jest klucz jesli chodzi o kable. Czyli odp. ich dobranie do charakteru urzadzen.

I nie chodzi zawsze o cene. Chociaz najczesciej te drozsze i jednoczesnie odp. dobrane beda najlepsze.

Japończycy tak mają, że tworzą kompletne systemy dla zamożnych miłośników Audio. Kondo, Reimyo, Audio Tekne i wiele innych w Europie prawie nie znanych bo po prostu za drogich i zbyt specyficznych jak na nasze potrzeby. Kiedyś Kondo San powiedział że wysoka jakość musi kosztować skoro powstaje w Japonii gdzie koszty czegokolwiek są horrendalne. Taki tam mają life i takie ceny. Zresztą marka Kondo jest w Japonii niezbyt popularna i żyje głównie z rynku zagranicznego. Jak dla Japończyków to Kondo jest zbyt mainstreamowe i zbyt ,,zachodnie". Wynalazki w stylu Audio Tekne to już bliżej japońskości w stylu hard core.

Idąc tym tropem, czyli głosząc tak stanowcze wywody

Dodałem :-) na koniec aby nie był to stanowczy wywód...

I dlatego tak robia, zeby Reimyo z Harmonixem, a AT ze skretka made by AT. A Kondo z Kondo. Wszystko w rodzinie.

Edytowane przez bubusia

I dlatego tak robia, zeby Reimyo z Harmonixem, a AT ze skretka made by AT. A Kondo z Kondo. Wszystko w rodzinie.

To prawda, ale akurat miedziane głośnikowce Kondo świetnie sprawdzają się z różnymi tranzystorami wielu różnych firm. Taki prezent od Kondo Sana dla biedniejszej części społeczeństwa;-)

Piszesz to poważnie?

Piszesz to poważnie?

A nie zgadzasz sie, ze robia kable pod swoj sprzet? Sry, tylko prowokuje. Przeciez wiem, ze nie wierzysz w jakikolwiek wplyw kabli zasilajacych.

Edytowane przez bubusia

To tylko chwyt reklamowy i tyle ;)

Masz na mysli swoja niewiare?:)

Wiedzialem, ze slyszysz. Tak, czy siak, chwyt reklamowy zalapal.

Reklama jak cholera:)

:)

A w temacie kabli, to przypomnialo mi sie jak mialem Reimyo Dac i podlaczylem orchid VDH, tzn interconnect z DACa do Wzmaka, zmiana po przesiadce z Harmonixa niebywala, mowie ci bum, bylbys w szoku:)

Spytaj jara, bo razem tego doswiadczylismy. Szok, jakby inne urzadzenie. Co tylko dowodzi prawdziwosci stwierdzenia, ze Reimyo tylko z Harmonixem.

Shock the monkey

Shock the monkey

Shock the monkey to life

Shock the monkey to life

Shock the monkey to life

Edytowane przez bubusia

• Pokaż nowe odpowiedzi