Skocz do zawartości
IGNORED

Notoryczne zmęczenie

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Za bohaterem "Dnia świra":

Prozac - na chęć życia

Geriavit - na się niestarzenie.

Nootropil - na lepsze funkcjonowanie metabolizmu mózgu

Encopirinę profilaktycznie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zbadać wątrobę, życze by była zdrowa. Przy chorobach i kiepskiej kondycji tego organu bywają takie stany.

Też miewam taki czas, nie chce sie puszczać głośniej muzyki. Robienie głośników jakoś nie chce iść:( wogóle po pracy nic nie chce ruszyć. Warto sie przespać po pracy i wypić kawe,melise,mięte zależnie od pory dnia. I niezastąpione,oczyszczające są spacery do lasu.

Zakwaszenie organizmu Chłopie.

W necie znajdziesz odpowiedź.

Tagi do szukania:

Redox wody, candida, ...

Magnez to działa tak jak te kable ;)

Używa się Wapno:Magnez w stosunku 2:1 przed snem. Konkretne specyfiki znajdziesz w sieci.

Zero cukru. Polecam Stevie i Xylitol.

Dieta!

Suplementacja mikroelementów i witamin (grupy B, D!) ale ostrożnie.

Oczywiście ruch.

Jakieś treningi odprężające (joga, silva,...).

Ja po wyrwaniu się z rąk lekarzy od kilku lat mam się coraz lepiej.

A może masz hipoglikemię lub niskie bądź wysokie ciśnienie ? Napisz ile kaw pijesz w ciągu doby ?

I jeszcze jedno , bardzo ważne , czy miewasz bóle głowy lub czy jak budzisz się po nocy , to jesteś wypoczęty czy zmęczony ?

Odpisz , łatwiej będzie mi coś ci doradzić .

Piotr

Ciśnienie mam w normie, piję dwie kawy dziennie z mlekiem , wczoraj mnie strasznie głowa bolała i to powtarza się cyklicznie.Po przespanej nocy budzę się zmęczony.Dostałem tu tyle rad,że już mam pewność szybkiego powrotu do pełni zdrowia.Dzięki!

Hehe :) To chyba nie takie proste. Gdyby ktoś tutaj był naprawdę mądry i chciałby Tobie pomóc, to wstrzymałby się od udzielania pochopnych rad w ciemno. Obawiam się że to nie jest takie proste i równie dobrze można Tobie zaszkodzić jak i pomóc. Roztropnych i mądrych ludzi poznasz po tym, że mają większy szacunek do i świadomość różnorodności wszelkich zjawisk. Mi osobiście spodobały się wypowiedzi CIRa i Grzegorza7 :) Od siebie też dodam że mniej chlać, mniej palić, więcej ruchać i wolniej schodzić z kobiet. I na serio potwierdzam, że najlepszym lekiem na wszystko jest sen, woda, witaminy, minerały, soki surowe i mieć wyebane na całą rzeczywistość. Udaj się w ustronne miejsce i pośpij tydzień, to zobaczysz. I nie pij mleka... również w kawie. I wracając do tematu - "notoryczne zmęczenie" - wypocznij - nie rób nic konstruktywnego przez 2 tygodnie oprócz spania, starając się tym samym powrócić na łono przyrody, tj. na przykład spacerować przynajmniej 5 godzin dziennie.

Ciśnienie mam w normie, piję dwie kawy dziennie z mlekiem , wczoraj mnie strasznie głowa bolała i to powtarza się cyklicznie.Po przespanej nocy budzę się zmęczony.Dostałem tu tyle rad,że już mam pewność szybkiego powrotu do pełni zdrowia.Dzięki!

Paul jeżeli po przespanej nocy budzisz się zmęczony , często z bólem głowy jest wielce prawdopodobne , że cierpisz na bezdech nocny .Jest to dość poważna dolegliwość . Poproś żonę lub rodziców aby zwrócili uwagę czy w czasie snu chrapiesz i czy zdarzają się momenty w których w ogóle nie oddychasz , nie chrapiesz - to bardzo ważne . Gdyby się okazało , że cierpisz na bezdech nocny , to czym prędzej idź do lekarza . W Polsce są już przychodnie i specjaliści zajmujące się leczeniem bezdechu nocnego .

Piotr

zmiany, nowe zainteresowania, szukac sposobow na poprawe samopoczucia, jednym slowem ZMAINY zmiany i jeszcze raz zmiany ... to slowo klucz tylko problemem jest ilosc zmian ktora da odpowiedni rezultat....robiac jedno i to samo zyjac monotonnie stojac w miejscu nasza psychika siada... oczywiscie jesli wykluczylismy choroby ktorych efektem ubocznym jest opisywany zestaw dolegliwosci...

chwilowy brak działalności w audio.

testament sporządziłeś ?

sex małżeński dostosowany do wieku :) bo podobno osłabia

Nie P-alić, nie P-ić, nie P....ć to po co żyć ???

A może właśnie zastosować okłady z młodego mięsa ? ;P Na kryzys wieku średniego niektórym pomaga ;)

-zrób badania krwi dokładne

-zrób diete oczyszczającą więcej warzyw mniej przysmażanego jedzenia

-więcej ruchu na świerzym powietrzu może małe bieganko 15min co drugi dzień

-zastanów się czy nie ma podłoża stressu, kredyt , zwolnienie z pracy etc

ogólnie taki mamy tryb życia mało zgodny z naszą naturą, zapierdzielamy do pracy której często nie lubimy, szybkie bylejakie posiłki , mało ruchu na świerzym powietrzu a czasu na uprawianie sportu czy siłowni prawie nie ma , wszystko w pośpiechu plus stress , to wszystko się nakłada i organizm p jakimś czasie ma dosyć

Focal + Naim

Miałem dokładnie to samo i ze swojej strony mogę tylko potwierdzić:<br />

1. Niby witaminy, pseudo uzupełniacze i cała reszta cudownych środków w tabletkach prędzej zrujnuje Cię finansowo<br />

niż w jakimkolwiek stopniu na cokolwiek pomoże. Może z wyjątkiem przeciwbólowych na spuchnięty łeb, bo te akurat działają.<br />

2. Regularny wysiłek fizyczny, najlepiej połączony z odpowiednią dietą, daje natychmiastowe i czasem zdumiewające efekty,<br />

znika zmęczenie, bóle głowy, problemy z zaśnięciem czy wstawaniem, człowiek czuje się o połowę młodszy i ogólnie zajebisty :)<br />

3. Pełna izolacja od toksycznych związków, nudnych znajomych, zbędnych problemów i niepotrzebnych komplikacji w życiu,<br />

które często gęsto najpierw sami sobie na łeb ściągamy, a później nie bardzo wiadomo jak się z tego wszystkiego wygrzebać.<br />

4. Czerpanie radości z życia wszelkimi dostępnymi metodami i środkami, nawet na kredyt, a co tam, w końcu tylko raz się żyje.<br />

5. Wydrukować dużymi literami i powiesić nad łóżkiem  MAM WSZYSTKO W DUPIE I CO MI KTO ZROBI  od razu poczujesz się lepiej ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wszystkie porady są super, tylko żeby człowiek jeszcze znalazł na to czas..... :(

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czasami bywa też tak, że ludzie w pogoni za zdrowym odżywianiem przeginają w drugą stronę i pozbawiają się tych substancji które powodują lepsze samopoczucie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiem krótko-wydaje mi się,że masz cukrzycę.

Także zapierdzielaj czym predzej do lekarza .

Dużo zdrowia Ci zyczę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

ogólnie taki mamy tryb życia mało zgodny z naszą naturą, zapierdzielamy do pracy której często nie lubimy, szybkie bylejakie posiłki , mało ruchu na świerzym powietrzu

Ja mam w takim razie odwrotnie,bo i lubie swoją prace i mam dużo świerzego powietrza.

Mówice,że nowa baba poprawiłaby samopoczucie? Może. ale ja dopiero dwa lata po ślubie jestem i już miałbym kombinować coś na boku? Z resztą nie mam na to sił:)

jesteś drwalem ? :)

Nick na to wskazuje:)

Wklejam jeszcze jednego linka o tłuszczach :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Objawy które przedstawiłeś mogą być związane z wieloma chorobami m. in. depresją, choroby rozrostowymi układu krwiotwórczego i wieloma innymi. Nie zaszkodzi wybrać się do lekarza i dla świętego spokoju zrobić kilka badań. Bywa, że czas ma tu istotne znaczenie.

----------------

Z tego co piszecie wnioskuję,że mogę mieć w sobie tyle chorób.że lepiej nawet nie iść do lekarza i o tym nie wiedzieć:)Najbardziej przychylam sie do depresji i braku chęci do życia.Taki stan z różnym nasileniem ma co kilka tygodni czy miesięcy.Czasami ratuje mnie jakaś dobra płyta i wracam do żywych z uśmiechem na twarzy.Jednak bywa,że nawet nie mam sił, aby tą płytę właczyć...

,

Dodam jeszcze,że nie piję i nie palę.Właściwie powinienem być okazem zdrowia...

Przedmówca ma rację. Najtrudniej pierwszy raz wybrać się do psychiatry. Zwlekałem z tym latami .Kiedy poszedłem, przepisał niedrogie tabletki, które dużo mi pomogły nie upośledzając innych aspektów mojej psychiki. Nadal mam jednak duże problemy z porannymi zaburzeniami nastroju. pomaga też ostre bieganie i ogólnie dużo ruchu. Unikam nadmiaru internetu, bo zauważyłem że nadmiar informacji źle dziala na psychikę. Dużo pomogła tez joga. Niestety takie zaburzenia najczęściej zdarzają się mężczyznom między 35-45 rokiem życia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.