Skocz do zawartości
IGNORED

Koko Euro spoko - jak Wam się podoba ?

Shrek777

Czy podoba Ci się piosenka Koko Euro Spoko?  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się piosenka Koko Euro Spoko?

• Tak
      10
    • Może być
      4
    • Nie
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie spytać, czy widzieliście pozostałe piosenki kandydatki do miana hymnu Euro 2012 ?

Ja widziałem, w trakcie ich oglądania założyłem ten wątek.

To traumatyczne przeżycie - wysłuchanie całej 10.

Euro ja laik sportowy, wyobrażam sobie jako festyn dobrej zabawy. Czyli oglądam mecz, kibicuję drużynie, a jak wygrają świętuje z innymi( po drodze jakiś browarek). Czyli jest radośnie, wesoło - przyjechałem się dobrze bawić. I piosenka hymn ma też być prosta, wręcz infantylna, proste słowa, prosty rym, radosna - tak żeby każdy kibic był ją w stanie zapamiętać i zaśpiewać po 5 piwie.

A nie 8 oktawowa aria operowa na chór i orkiestrę ! To dadzą radę na trzeźwo tylko nieliczni ;P

Mam rację w swoich wymaganiach co do "hymnu Euro" ? A przebój Shakiry był inny (waka, waka) ? Przecież to było takie samo koko jak tych babć. Z tym że baczność to Shakira - spocznij, a to zwykłe babcie z wioski.

Nie bronię tych pań, ale po wysłuchaniu Rodowicz, Wilków i tych ich piosenek które miały zachęcać do zabawy, to jakbym miał zatwardzenie i musiał ich słuchać mógłbym sobie palnąć w czerep. Tyle tam było radości, zachęty do zabawy.

Ktoś kiedyś napisał iż żadna nasza Doda nie wypłynie na szerokie wody bo to tylko cienka kopia artysty z zachodu. Jest coś w tym ?

Miliony ludzi na świecie kochają irlandzką muzykę ludową - a to przecież muzyka ciągle głodnych, niepiśmiennych prostych ludzi, country - muzyka prostaków, wiecznie pijanych poganiaczy bydła. Ale jakoś to nikomu nie przeszkadza. A my jak coś polskiego powstanie to: bosze jaki wstyd.

A może tak bardzo chcemy "być z miasta", iż samo słowo wieś wywołuje agresję ? I nie ważne czy pod słowem wieś rozumiemy Pćin dolny, czy Polskę.

Stąd moje kolejne pytanie, będzie z tego Koko hit euro ? Będą przy tej muzie bawić się kibice innych państw ?

Miliony ludzi na świecie kochają irlandzką muzykę ludową - a to przecież muzyka ciągle głodnych, niepiśmiennych prostych ludzi, country - muzyka prostaków, wiecznie pijanych poganiaczy bydła. Ale jakoś to nikomu nie przeszkadza. A my jak coś polskiego powstanie to: bosze jaki wstyd.

Country - muzyka prostaków, wiecznie pijanych poganiaczy bydła, irlandzka muzyka ludowa, również flamenco, to jakościowo zupełnie coś innego niż to coś ludowe i polskie, co czasem powstaje - niestety.

Polskie ludowe staje się strawne w małych dawkach, gdy jest wykorzystywane w popie czy rocku.

Będą przy tej muzie bawić się kibice innych państw ?

A ile i czego trzeba przed tym wypić?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Kawalek cienki, jak i cala reszta. Fakt jest taki ze tu nie ma nawet z czego wybrac. A te wczesniejsze propozycje z Nickielblakiem czy jak on sie zwie czy Behemotem to chyba jeszcze wiekszy zart od tych babc.

?👈

Ej panowie, to może inaczej. Proszę podać przykłady dobrych kawałków - hymnów sportowych. Znam jeden - UEFA - przeróbka Haendla.

Jeśli ktoś nie zna nic innego, a na obecny psioczy, to niech się przymknie plz.

A i tu jeszcze potworek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jakoś jazgotu nie było? :D

wielkie audiofile i melomany polskiego narodu...

Ukryta Zawartość

Od dziś Polska będzie się kojarzyć Europie z takimi babuszkami i nie dziwota...Wystarczy się przejechać po wiejskich drogach, gdzie na rowerze można sobie zęby wybić, syf na każdym kroku,wiejskie osiłki przed sklepikami z trunkiem w ręku...Nie ma co podziwiać tylko dodać gazu, bo jeszcze któremuś się coś nie spodoba.Taka właśnie Polska jest.

byłoby bez różnicy... ;)

Byłaby...na plus

Country - muzyka prostaków

Raczej ludzi prostych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Popularność ludowej muzyki irlandzkiej na świecie wynika z tego, że 4 mln Iroli mieszka tylko w Irlandii a 40-60mln poza nią.

Mają swoje puby, gdzie grają swoją muzę i... gotowe! Również wielu irlandzkich imigrantów-muzyków (w dowolnym pokoleniu) czerpie z rodzimego folkloru. Przykładem The Pogues. Kapela genialnie łącząca punk z folkiem.

Ale żeby wypromować tak polski folklor? Zapomnijcie! Najpierw byśmy musieli mieć ludowe/folkowe/tradycyjne kawałki na miarę tego poniżej i jeszcze jedno: nasz folk musiałby być po angielsku. :)

Zobaczcie jak 100 tys luda bawi się w IRL przy folku. Ten niezbyt trzeźwy pan, z niezbyt kompletnym uzębieniem to Shane MacGowan, gość, który w IRL ma kultowy status. Już kiedyś o nim pisałem. Dziś to już tylko żałosny alkoholik ale wciąż z powodzeniem koncertuje i poważają go ludziska bardziej niż arcybiskupa Dublina.

Czy wiecie, że w irlandzkich pubach są w zasadzie tylko 2 możliwości zakończenia weekendowego koncertu lokalnej kapeli?

Albo "Whiskey in the Jar" albo... irlandzki hymn,

Napisałbym: do wiadomości i stosowania.

Tyle, że nasz własny kraj robi wszystko abyśmy nie byli z niego dumni. I to jest problem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Od dziś Polska będzie się kojarzyć Europie z takimi babuszkami i nie dziwota...Wystarczy się przejechać po wiejskich drogach, gdzie na rowerze można sobie zęby wybić, syf na każdym kroku,wiejskie osiłki przed sklepikami z trunkiem w ręku...Nie ma co podziwiać tylko dodać gazu, bo jeszcze któremuś się coś nie spodoba.Taka właśnie Polska jest.

Taka właśnie Polska jest.

Nasza kochana Ojczyzna.

Nie mamy w związku z tym żadnych kompleksów, przeciwnie czerpmy więcej z naszych korzeni...

PS:

W pier**l prędzej dostaje się w metropoliach, dodajmy całego Świata...

Wolę aby nas kojarzono z koniem na tle pięknego zachodu słońca, niż... no właśnie z czym...?

Panowie, moim zdaniem należy rozgraniczyc wartośc artystyczną Koko oraz jej zastosowanie. Z pewnością nie jest to kawałek na "salony" do delektowania się dźwiękiem, ale jako przygrywka do zabawy na stadionie uważam, że się nadaje. Jakoś nikt u nas nie może zrozumiec, że kawałek na festiwal (Sopot, Opole, Eurowizja) powinien byc inny niż standardowo (patrz osiągnięcia naszych gwiazd na tym ostatnim) - musi byc prosty i chwytliwy. Pewnie nigdy (nawet jeśli wyjdzie na płycie) sobie czegoś takiego nie kupię ale jak usłyszę w radio to się nie przełączę na inny kanał (szczególnie, że to babki z moich, może nienajbliższych, okolic). Więcej luzu. Pozdrawiam

• Redaktorzy

Cóż, dla mnie piosenka, o której mówimy, jest trochę głupawa. Ale to nic niezwykłego, zdarzało mi się słyszeć piosenki i takie i takie, pewnie wolałbym akurat niegłupawą, ale w sumie czy to moja broszka? Nie ja będę śpiewać, a i pewnie słuchać nieprzesadnie często. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że nie jest głupsza od znanego przeboju Ku-ku-ru-ku-ku-Paloma...

Mogło być znacznie gorzej. M.K. mógłby zaśpiewać "szaba da szaba da piłeczka ma". Mydełko było towarem pożądanym i cały naród szalał.

Szkoda, że nikt poważny nie zaangażował się w tą zabawę, mógłby pokazać się trochę w świecie. Chociażby "Do boju Polsko" troszkę odstaje poziomem od zaserwowanych tu perełek.

No nic, oby nasza drużyna nie błaźniła się na boisku, jak szakaron makaron. Będzie dobrze. Nie róbmy z siebie narodu wiecznie marudzącego i niezadowolonego. W tv pokazali dzisiaj dworzec stadionowy, wygląda lepiej niż autostrady.

Pozwolę sobie spytać, czy widzieliście pozostałe piosenki kandydatki do miana hymnu Euro 2012 ?

Ja widziałem, w trakcie ich oglądania założyłem ten wątek.

To traumatyczne przeżycie - wysłuchanie całej 10.

Przyjmij ode mnie wyrazy szczerego współczucia.

Ja odpadłem już przy OTTO.

A może Valkiria R.Wagnera byłaby odpowiednia? Byłoby wzniośle i bojowo, jak w Czasie Apokalipsy - niczym symbol najazdu polskich futbolistów i totalne zmiażdżenie reszty Jełropy. Taka druga kultowa scena z Ryszardem w tle...

Parker's Mood

a co się Wam koko-spoko nie podoba! - przeca to się doskonale komponuje z wszystkimi dokonaniami w kraju w temacie euro

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ej panowie, to może inaczej. Proszę podać przykłady dobrych kawałków - hymnów sportowych

Można, można i to bardzo dobrze, posłuchaj tego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" When The Music's over, turn out the lights"

"Moskowskij Komsomolec" informuje, że w liczącym 1000 lat Wrocławiu funkcjonuje prawie 50 hoteli i osiem kampingów. Wszelako wolnych miejsc pozostało niewiele. A ceny w okresie Euro 2012 mogą podskoczyć nawet o 250 proc. - podaje.

I jeszcze jedna nowina dla fanów, który na wyjazdach lubią porządnie odpocząć. Trzy miesiące temu we Wrocławiu zamknięto ostatnią izbę wytrzeźwień! Ci, którzy przesadzą z miejscowym piwem i dość mocną żubrówką, mogą się nie martwić o konsekwencje. W najlepszym wypadku policja dostarczy ich do miejsca tymczasowego pobytu, a w najgorszym noc spędzą tam, gdzie dosięgnie ich nagłe zmęczenie - pisze rosyjska gazeta.

(urodzilem sie we Wrocku i tam mieszkalem 30 lat)

te babuszki to jest zwyczajnie polski folklor. Można się czepiać, że kompozycja nie ambitna, ale truć, że pokazywanie folkloru jest "wieśniackie" dla zagranicy?

banda zakompleksieńców zapatrzonych w macdonaldy.

No, wiadomo, kto wybierał ten psełdo-doping - i jeszcze klaszczą :) hehe

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jakoś to przejdzie jeżeli chociaż wygramy jakiś mecz i okażemy kulturę i nutę optymizmu dla przybyłych gości,

i większość wróci do swoich krajów bez strat w postaci kradzieży...

A ta nuta może być odebrana przez obcokrajowców jako folklor, co innego o nas zaświadczy - dobra organizacja, przyjazne nastawienie, chęć pomocy.O to się boję bo to dobry moment by pokazać że jest inaczej niż nas opisują za granicami lub potwierdzić że u nas syf i kicha...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.