Skocz do zawartości
IGNORED

"Audiofil" we Wrocławiu

sarvaveda

Rekomendowane odpowiedzi

Sugeruję w przyszłości połączyć prezentacje audio z degustacją likierów i win... atmosfera będzie dużo przyjemniejsza...wiele lat pracy w turystyce nauczyło mnie że darmowy likier działa cuda. Może i grupa z Warszawy będzie wtedy łaskawsza dla Show w Breslau?

Warto pojechać by chociażby zobaczyć Wrocław, po raz kolejny, bo to piękne miasto!

piękne bo pracowici ludzie tworzyli je setki lat...

Najłatwiej jest wnosić po schodach, mających konstrukcje z pieca na łeb, do sali odsłuchowej Wrocławskiego Audiofila kolumny modułowe typu Odeon :)

Czy ktoś mi pomoże wnieść kolumny o wadze 125 kg, głębokości 70cm, wysokości 165cm, które grają wszędzie, bo są wybitną konstrukcją? Pomoże ktoś? Są tragarze na sali?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 9 miesięcy później...
  • Redaktorzy

Przechodziłem obok, więc wpadłem.

Adrianp, jak grało? Czy moja opinia będzie miała dla Ciebie znaczenie? Nie wiem jakie są Twoje oczekiwania co do dźwięku i jaki masz poziom odniesienia. Nie wiem czy lubisz "męskie" granie z tzw. pi3rdolnięciem, czy miękkie muzykalne pitolenie na fleciku pozbawione masy, szybkości i walnięcia, a może jak Head&Shoulders 2w1 czyli granie rasowe i z pitolnięciem, barwą, wypełnieniem, odpowiednią masą, dobrym detalem i aksamitem średnicy i "zjawiskowym kreowaniem przestrzeni".

W marcu będzie granie w nowej sali - w Narodowym Forum Muzyki. Tym razem nie będzie to sala do rozdawania autografów, tylko sala koncertowa.

Podpytaj kolegę Kangle. On jest stałym bywalcem.

Ja będę na edycji marcowej.

Pozdrawiam Jacku, do zobaczenia w marcu :) Jesli czlowiek dozyje...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

@kangie mam w sypialni podstawkowe Penaudio Rebel , kupione okazyjnie od poprzedniego właściciela domu. Grają z Linnem Akurate. Lubię ich brzmienie, zastanawiam się nad modelem Cenya, który miał grać na pokazie. Na codzień słucham dużych elektrostatów połączonych z Manleyem (250, 300b). W UK trudno posłuchać czegoś innego niż brytyjskie marki a we Wrocławiu jestem bardzo rzadko, stąd moje pytanie.

Umka jaki będzie sprzęt w marcu? Kiedy będzie spotkanie, wybiorę się posłuchać i pogadać.

Z tego co wiem, średnie konstrukcje kolumn z portfolio występującej w zeszłym roku marki Odeon - chyba po drobnych korektach konstrukcyjnych, elektronika Einstein i SME 30 jako napęd. Czyli klasyka gatunku: gramofon, lampa i tuba. Czegóż chcieć więcej. ;-)

Umka, w tych Odeonach jakich zmian dokonano - wiesz może?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Umka, w tych Odeonach jakich zmian dokonano - wiesz może?

Na pewno coś z głośnikami basowymi - chyba zmienili na inne i większe, a o resztę mogę zapytać. Te modele kolumn co mają być w marcu mają basowce chyba w rozmiarze moich.

• Redaktorzy

@kangie mam w sypialni podstawkowe Penaudio Rebel , kupione okazyjnie od poprzedniego właściciela domu. Grają z Linnem Akurate. Lubię ich brzmienie, zastanawiam się nad modelem Cenya, który miał grać na pokazie. Na codzień słucham dużych elektrostatów połączonych z Manleyem (250, 300b). W UK trudno posłuchać czegoś innego niż brytyjskie marki a we Wrocławiu jestem bardzo rzadko, stąd moje pytanie.

Dzisiaj graly kolumny podstawkowe, o ktorych pisales. Dodatkowo gral inny preamp gramofonowy. Po imprezie poszlismy z kumplami na swietny koncert jazzowy zespolu Pawla Kaczmarczyka Audiofeeling Trio z Krakowa. Tym bardziej czlowiek zweryfikowal brzmienie muzyki na zywo, fju fju ;) Pianista i kontrabasista (grajacy na ponad 200-letnim kontrabasie) zrobili wspanialy spektakl. Bardzo mlodzi muzycy Kaczmarczyk i Dworak. Bedzie kiedys o nich glosno. Widac pasje w ich grze.

Jesli chcesz dowiedziec sie jak wg mnie gralo, to zapraszam na PW.

Ukryta Zawartość

post-49078-0-27380700-1456700840_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pianista i kontrabasista (grajacy na ponad 200-letnim kontrabasie) zrobili wspanialy spektakl. Bardzo mlodzi muzycy Kaczmarczyk i Dworak. Bedzie kiedys o nich glosno. Widac pasje w ich grze.

O czym rzeczesz? Kaczmarczyk to jedno z pierwszych nazwisk polskiej sceny jazzowej i to od kilku ładnych lat. Już dawno jest o nim w Polsce głośno - głośniej już nie będzie.

Parker's Mood

Bardzo mlody i utalentowany muzyk. Czapki z glow.

Chicago, a Dworaka slyszales?

Oczywiście, każdy ma swoje wybory. Nie wiem czy słyszałem Dworaka - nie pamiętam, ale jak mówisz, że dobry, to pewnie dobry.

Parker's Mood

Jesli chcesz dowiedziec sie jak wg mnie gralo, to zapraszam na PW.

Wg mnie, było za duże pomieszczenie na prezentację tych niewielkich monitorków i efekt był "taki se". Jednak nie skreślałbym ich i posłuchał w innych warunkach lokalowych.

średnie konstrukcje kolumn z portfolio występującej w zeszłym roku marki Odeon

Edit: Podobno sala jest duża, dlatego będą topowe. 160 kilogramów sztuka. Dobrze, że budowa jest modułowa. ;-)

widzę, że jak zwykle w haj endzie nie na temat wszyscy a potem trzeba przedzierać się przez strony bez treści. whatevah.

Ja byłem i mi się podobało. Ale była to niedziela po 17. Grały te większe penaudio z manley'em. I najlepiej zabrzmiało to na jakimś tam dżezie klasycznym mocno, kiedy grało z DAC'a leema. Duża skala, piękne blachy, sprawnie prowadzony bas (trochę bez rozmiaru jeno), mnóstwo informacji.

Gramofon po tym zagrał krzykliwie i słabo :) Oczywiście inna muzyka poleciała z gramofonu a było to Tears for Fears brzmiące (produkcja) chaotycznie i właśnie krzykliwie. Nawet gramofon tego nie uratuje.

Ogólnie głośniki grały w za dużym pomieszczeniu i przez to nie brzmiały tak, jak np. w galerii audio, gdzie miały dodatkowo świetną masę i dociążenie. "Moim zdaniem".

????

Gramofon po tym zagrał krzykliwie i słabo :)

W niedzielę po południu grało to z przedwzmacniaczem Sonneteer Sedley, więc może to był trochę słaby punkt w całości zestawienia. Sedley to jednak niższa półka cenowa w porównaniu do reszty.

• Redaktorzy

Ani Sedley, ani Chinook ani nawet Steelhead nie sprawia ze system zagra. Zeby dobra MC LO zagrala trzeba wiedzy jak sprawic zeby wygrzebac 100% informacji z rowka i tej informacji pozniej nie stracic. Wysokich tonow nie bylo. Buczacy bas. To nie byl bas. Nawet srednica jakas taka przytlumiona byla. O przestrzeni nie wspomne. Tak nie brzmi J.M. Jarre! Wysokie tony powinny wirowac w przestrzeni jak opetane przez diabla. A tam ich jakby wcale nie bylo. Kolumny niestety nie byly w stanie przetworzyc sygnalu na "wlasciwy" ruch czastek powietrza. Kolumny nie przekonaly mnie niestety.

Po Audiofilu poszedlem do Vertigo i tam gralo. I tak ma system grac!

Ani Sedley, ani Chinook ani nawet Steelhead nie sprawia ze system zagra. Zeby dobra MC LO zagrala trzeba wiedzy jak sprawic zeby wygrzebac 100% informacji z rowka i tej informacji pozniej nie stracic. Wysokich tonow nie bylo. Buczacy bas. To nie byl bas. Nawet srednica jakas taka przytlumiona byla. O przestrzeni nie wspomne. Tak nie brzmi J.M. Jarre! Wysokie tony powinny wirowac w przestrzeni jak opetane przez diabla. A tam ich jakby wcale nie bylo. Kolumny niestety nie byly w stanie przetworzyc sygnalu na "wlasciwy" ruch czastek powietrza. Kolumny nie przekonaly mnie niestety.

Po Audiofilu poszedlem do Vertigo i tam gralo. I tak ma system grac!

co to jest Vertigo?

????

co to jest Vertigo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potwierdzam i polecam ten klub.

Można tam posłuchać jak powinien brzmieć system i przypomnieć sobie prawdziwą barwę instrumentów, bo by potem nie bajerować, że "mój system gra jak na żywo" :-) .

Świetne miejsce, na zderzenie się z rzeczywistością w atmosferze prawdziwej muzyki.

Polecam

Pygar

P.s. Drinki też są niczego sobie.

• 2 tygodnie później...

Jak sie podobały Odeony n38?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Wydaje mi się, że te same dechy podlogowe mam u siebie w chałupie ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i co? Jest Nirvana?

• Redaktorzy

Jest. U mnie jest ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta czarna to remaster?

No jak ten system, gra lepiej? Choć pomieszczenie w sam raz na te kolumny i nie tylko :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.