Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz zintegrowany 30-35 tys.zł

ostrowek63

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek..sprawa się rypła!! Jesteś fanem tranzystorów choć wierzysz, że jesteś fanem lamp!! Ogołocili ciebie z próżniowych marzeń, jak Gołotę z marzeń o tytule mistrzowskim!! A mnie też okradli z marzeń bo to były moje marzenia żeby grało jak dobry tran ale wyglądało jak lampy i dawało poświatę lamp... :-) To wszystko przez tych okrutnych, germańskich najeźdźców!!!

Jawohl mein Fuhrer !!!!

Faktycznie Burmester moim zdaniem gra bardzo dobrze. Ale wiele innych teź mi się podoba, choćby MBL czy Jeff Rowland. Ale nie są juź obiektywnie lepsze a tylko nieco inne.

No ale konstrukcyjnie MBL czy tez Jeff Rowland to konstrukcyjna przepasc w stosunku do Burmestera. Wszystkie te wzmaki slyszalem w roznych konfiguracjach nie porownywalem ich poprzez podmiane wiec ciezko mi sie wypowiadac ale jakos nie wierze w konstrukcyjne cuda ze Burmester to ta sama liga co MBL czy tez Jeff

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

,to tak jakbys mierzyl penisa i twierdzil ze czym wiekszy tym lepszy!

Muszę ciebie rozczarować.

Jeżeli twoja żona mówi ,że wcale tak nie jest i liczy się tylko technika to masz poważny problem. ;)

taki tranzystor jak ze mnie Mickey Mouse ;)

chyba Rourke :) jeśli mówisz o lampach

na co wskazywałby także awatar

biorąc pod uwagę zmiany fizjonomii tego .....wybitnego .....audiofila

(uruchamiał Naka z obrotową kasetą w 8 i pół tygodnia)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

hihi - rzeczywiście żałocha z tym hiendem i kolesiami Staśka, Jarka i Sylwka - wszyscy dają do pieca po równo...

mamy mniej hi-endowych audiofili na forum niż palców u ręki

to tylko żarty nam pozostały :)

ale przecież nie z nich - tylko z uruchamiania Naca przez 2 miesiące :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

na co wskazywałby także awatar

biorąc pod uwagę zmiany fizjonomii tego .....wybitnego .....audiofila

(uruchamiał Naka z obrotową kasetą w 8 i pół tygodnia)

???

Mógłbyś rozwinąć ten temat bo nie nadążam ...

???

Mógłbyś rozwinąć ten temat bo nie nadążam ...

no jakby to ci przybliżyć?... - są podobni :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość intenser

(Konto usunięte)

Octave i kolumny 84dB będzie grało równie fajnym brakiem basu jak Reimyo

bredzisz kolego

mój znajomy gra na 81db ATC i zapierd.....aż miło , chyba nigdy nie miałeś do czynienia z mocną i wydajną lampą

Ja bym jednak bronil tranzystora. To prawda ze lamba lepiej zbuduje przestrzen i jest to u niej naturalne. Co do reszty przewag to mialbym jednak watpliwosci (kwestia umiejetnosci dobrania toru). Ponadto lampa moze latwo nienaturalnie zakolorowac dzwiek. Przyjemnie sie slucha, ale to upiekszanie. Dla mnie obie technologie maja zalety i wady.

Takie perelki - moc 426mW (ok. 0.5 Wata) znieksztalcenia 57% :D

Na dalszych pomiarach 10% znieksztalcen, dla 8 watow mocy

Reszta pomiarow tez zabawna...;)

Jesli ktos mi powie ze tych znieksztalcen nie slychac to oznacza ze ma cos mocno ze sluchem nie tak.

Niech zyje wysoka audiofilska jakosc! :D

jak opierasz odsluchy na pomiarach! to wielkie gratulacje,taka droga prowadzi do nikad,to tak jakbys mierzyl penisa i twierdzil ze czym wiekszy tym lepszy! ps."kolega ma 26cm i twierdzi ze tragedia i wolalby miec mniejszego,same ma problemy"

+

0

a nie łaska tak przeczytać artykuł?

te zniekształcenia miały miejsce przy pomiarze wzmacniacza z otwartym wyjściem. Po podłączeniu jednego z wyjść transformatora wyjsciowego do masy pomiary znormalniały.

Próba odsłuchowa z głośnikiem nie wykazała żadnych różnic z masą lub bez. Wzmacniacz grał prawidłowo, ale w jakiś sposób przeładowywał urządzene pomiarowe które wykazywało kompletne głupoty.

>moreno1973

sprobuj wypożyczyć na tydzień ARC VSi75 - będziesz wiedział wtedy o co chodzi.

Czyli ARC VS 115 też może być?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ja bym jednak bronil tranzystora. To prawda ze lamba lepiej zbuduje przestrzen i jest to u niej naturalne. Co do reszty przewag to mialbym jednak watpliwosci (kwestia umiejetnosci dobrania toru). Ponadto lampa moze latwo nienaturalnie zakolorowac dzwiek. Przyjemnie sie slucha, ale to upiekszanie. Dla mnie obie technologie maja zalety i wady.

myślę że ten wpis powinien zakończyć spór co lepsze......oczywiście że lampa inaczej gra ale czy lepiej? to sprawa indywidualna

jeżeli ktoś mnie o to zapyta.....zawsze odpowiem...... tak,lampa inaczej gra... dla mnie lepiej.

odwrotnie również może być....co tu dużo będę klektał bocianem nie jestem,niech każdy dopasuje sprzęt do swoich oczekiwań

i będzie git...dla mnie ciekawsze jest co autor wątku wybierze, jaki wzmacniacz.

Patrząc na to jakie firmy sklecają wzmacniacze lampowe i w jakich warunkach to widać że nie potrzeba nic poza chęciami i jakąś tam wiedzą

Na podstawie Twoich wypowiedzi to w zasadzie wystarczy tylko garaz :)

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

No cóż Bismarck już mówił że nie powinno się wiedzieć jak się robi kiełbasę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

no nie bardzo, bo będzie kłopot z pre.

posłuchajcie sobie lepiej z rana MSB ...

Matka Syn Bóg ;-)

Mógłbyś zapalić nieco światła? Dlaczego "kłopot"?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Z tranzystorów w podanej cenie może jeszcze być dzielonka Parasound: JC2 + A21 (monobloki JC1 są chyba 3x droższe)

Nie wiem czy dystrybutor ma to na stanie: www.3logic.pl

rzeczywiscie dyskusja siadła.

Nie dotarło:(

Dlaczego może być ARC VSi 75, a ARC VS 115 "sprawia kłopot"?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.