Skocz do zawartości
IGNORED

Transport CD

grzechniks

Rekomendowane odpowiedzi

opinie uzytkownikow i recenzje sklonily do pozyczenia,2x we hdmi (juz nie jestem ortodoxem) 2ch.,ultranowoczesna konstrukcja,odsluch(odtwarzanie starych nagran) i dogadanie ceny. Myslalem o Lampi,ale 'miscommunication' z Mr Fikus podbil pieczatke gwarancji M51.

No tak. W sumie przeczytałem cały wątek Audio GD odstrasza mnie niestabilość tych urządzeń. No i w sumie konsternacja już była decyzja NAD ale pojawił się nowy CA851D no i jest jeszcze MAC (nie pamiętam symbolu) w cenie ok 10kzł i bądź ty mądry. Eeech życie to nie je bajka. Dobrze tylko takie problemy.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Też mi świta w głowie taki pomysł żeby Stingraya zamienić na końcówki.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

zrezygnowałem z transportu cd ze względu na filtr cyfrowy i spdif.

cd dubiela (jak i np. stare sony) ma tylko wyjście rca.

i to gra, zwłaszcza, że ma zastosowany stopień lampowy.

transportu poszukam, ale już plików. nie cd.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

jakie masz kolumny? Bo u mnie Stingray byl katastrofa.Ale Shrimpa mile wspominam-to juz prawie 10 lat!

Niestety koncowki lampowe vs tranzystorowe sa cholernie drogie.

Na dzień dzisiejszy Harbeth SHL5, ale mi się widzi że będę musiał zamienić na coś mniejszego, zmiana pokoju na mniejszy :( .

• 3 lata później...

Witam

Jestem w kropce od dluzszego czadu szukam transportu cd ktory ma wtyk aes/ebu i nie jest ladowana plyta od gory typu top loader

Obecnie mam taki cec tl2mk2 ,przerobilem z miom systemem podkreslam moim nie gdzies :dcs bardzo szczegolowy ,edoteric chirurg,wadia fajny ale waska scena ,accu linn i naim nie maja wrjscia aes niestety

Koledzy help moze macie jakies podpowiedzi potrzebuje zeby transport byj szczegolowy z dobrym odwzorowaniem instrumentow ,dobry bas,i parametr nr1 ma byc MUZYKALNY a nie zaden skrajny dziwolag typu audio note :) to moja opinia bez urazy

Bede wdzieczny za przemyslane podpowiedzi a nie takie w stylu kup starego maranca mnie interesuje naprawde cos wyjatkowego cena za uzywany 6000-10000 mysle ze juz mozna sie jakos poruszac

Pozd

Pio

Witam

Jestem w kropce od dluzszego czadu szukam transportu cd ktory ma wtyk aes/ebu i nie jest ladowana plyta od gory typu top loader

Obecnie mam taki cec tl2mk2 ,przerobilem z miom systemem podkreslam moim nie gdzies :dcs bardzo szczegolowy ,edoteric chirurg,wadia fajny ale waska scena ,accu linn i naim nie maja wrjscia aes niestety

Koledzy help moze macie jakies podpowiedzi potrzebuje zeby transport byj szczegolowy z dobrym odwzorowaniem instrumentow ,dobry bas,i parametr nr1 ma byc MUZYKALNY a nie zaden skrajny dziwolag typu audio note :) to moja opinia bez urazy

Bede wdzieczny za przemyslane podpowiedzi a nie takie w stylu kup starego maranca mnie interesuje naprawde cos wyjatkowego cena za uzywany 6000-10000 mysle ze juz mozna sie jakos poruszac

Pozd

Pio

Sprzedaje akurat Ayre CX-7eMP z wyjściem zbalansowanym AES/EBU.

A może Teac vrds 25x do 3000 warto 17 kg wagi

To nie jest transport tylko zintegrowany cedek. I od lat nie ma do tego laserów.

Audio Note CDT Zero

Straszna prościzna. Ale lasery są, jak tanio to można brać i ewentualnie upgradować. Musi mieć piloota, bez pilota nie da się tego używać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...i do przeróbki u Kolegi McGyver.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...i do przeróbki u Kolegi McGyver.

Niestety przeróbka jest konieczna bo on nie ma w ogóle wyjścia koaksjal. Za to ma dwa toslinki

fabryczny.jpg

można zamiast jednego z nich zamontować koaksjala.

SG200172.jpg

Jeszcze tylko bufor SPDIF, oraz ewentualnie zegar

SG200168.jpg

SG200166.jpg

i voila.

SG200165.jpg

Technics%2BSL-PA10.jpg

Ładny jest skurczybyk i dobrze gra, ale nie ma do niego laserów, w razie czego laser trzeba zdobyć z odzysku, pasują lasery od wielu niskich, tanich modeli Technicsa.

Więc nie namawiam, każdy niech się sam zastanowi, ja piszę jak jest.

Ukryta Zawartość

Tez brałem opcję tunningu u Gajvera ale dać za starocia ok £200-300 to zamiast tego kupiłem za £380 oppo 103d

Transport spoko plus Dabree co obraz z tv sat Vu+ solo2 poprawia dodatkowo Tidal oraz dlna ale wolę sreamować pliki muzyczne przez Hysolid z tableta

koledzy super dzięki ale ja potrzebuje transport przez duże T na używke chce wydac max do 10000zł dlatego

polecanie mi czegos za 1500 zł to nie to ale dzięki za chęci

nie chce tez nic tuningowac ma to być produkt gotowy no i nie 20 letni :)

i tak w 70 % robote zrobi mój dac

koledzy super dzięki ale ja potrzebuje transport przez duże T na używke chce wydac max do 10000zł dlatego

polecanie mi czegos za 1500 zł to nie to ale dzięki za chęci

nie chce tez nic tuningowac ma to być produkt gotowy no i nie 20 letni :)

i tak w 70 % robote zrobi mój dac

Esoteric P70

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Dzieki za podpowiedz esoteric nie zgrywa sie w moim systemie !!! Mam dac gryphon Kaliope na sabre 9018 jest to szczegolarz ma max i czasami chirurg do bolu :) dlatego transport musi byc raczej spokojniejszy( nie kluchy )

Testowalem esoteric 03x i bylo za sterylnie

PerfectWave Transport - transport CD przekracza moj budzet a uzywak w polsce brak

Do Esoterica i tak nie ma laserów.

Pasowałaby Ci chyba Audiomeca Mephisto 2, lasery do tego są. Jedyny problem to fakt że dla Ciebie za stara ;)

A z nowych to Jay's Audio, tylko że przekroczysz budżet o jakieś kilkanaście procent.

napisałeś max 10000 zł za transport a PS Audio PerfectWave Transport to wydatek 9500 więc jak przekracza?

Cena nowego to ko 16.000 a z uzywkami sie nie spotkalem ...

Cena nowego to ko 16.000 a z uzywkami sie nie spotkalem ...

Skoro kolega go tak poleca to prosze o jakies blizsze info dzwiekowe bo sam link to kazdy moze sobie sam znalezc w necie :) z tego co widze to tam jest dziwny laser bo obsluguje dvd

Model DVD-ROM ASUS DRW-22B1S a na jego temat nigdzie nic nie ma

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.