Skocz do zawartości
IGNORED

Na czym polega coraz większa beznadziejność zakładki h-end i tego portalu jednocześnie

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

To może rozwiniesz swoją myśl...

Tylko się znowu nie obrażaj.;)

Pan Transrotor..

Jochen Räke: "Tak. Zdarza mi się czasem nie słuchać nic przez tydzień, a potem przy okazji testowania czegoś siedzę i słucham przez całą noc, bywa, że i do czwartej nad ranem..."

problem w tym, że tu nikt nie jest zainteresowany merytoryczną rozmową, a tylko porównywaniem wielkości przyrodzeń i poklepywaniem po plecach

to nie żadne forum, to portal randkowy dla audiofilów, "umówmy się, porównajmy nasze sprzęty, będziemy doświadczeni"

a żeby dyskutować wpierw trzeba "opuścić spodnie" i pokazać "co się ma"

może to polska specyfika, to chłopactwo, leczenie jakichś kompleksów, na forach międzynarodowych tego nie ma, można podyskutować merytorycznie bez napinek

Niestety, w przewadze ciągle oceniamy audiofilów po wartości posiadanego sprzętu audio.

otwieram

Drodzy czytelnicy

Z tematu usunięto merytoryczne wpisy, pozostały te, które widać, są bardzo interesujące, wyznaczają poziom.

To już nie jest żadne forum.

To nawet nie jest dziecinada.

To całkowita katastrofa.

Komuś musi bardzo zależeć na takim kształcie przekazu, i nie sposób inaczej wytłumaczyć zaistniałej sytuacji.

Drodzy czytelnicy

Z tematu usunięto merytoryczne wpisy, pozostały te, które widać, są bardzo interesujące, wyznaczają poziom.

To już nie jest żadne forum.

To nawet nie jest dziecinada.

To całkowita katastrofa.

Komuś musi bardzo zależeć na takim kształcie przekazu, i nie sposób inaczej wytłumaczyć zaistniałej sytuacji.

Panie Kolego, zasrywasz forum zdjęciami koreańskiej podstarzałej lolitki, a sam moralizujesz? Nieładnie.

Panie Kolego, zasrywasz forum zdjęciami koreańskiej podstarzałej lolitki, a sam moralizujesz? Nieładnie.

Niie forum tylko Bocznicę.

Wątek jest o merytorycznym dnie poza Bocznicą.

Bocznica to teren...hmmmm... specyficzny.

Są tu kosmici, Hyuna, islamiści, Putin, Arton i Siódma Gęstość.

Ale gdy wiele godzin temu zapytałem o jeden konkretny model wzmacniacza w wątku klubowym, to z ENTUZJASTÓW danej firmy nikt mi nie odpowiedział.

A może to nie entuzjaści, tylko... pytanie za 100 złotych.

Wątek o iFi - nie chcę zaśmiecać, ale ja tego SŁUCHAŁEM i WIEM jak to gra...

Bez komentarza.

I o TYM jest tu mowa o nie o Bocznicy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie ma co ukrywać...

Lampa oprócz chińskich tematów nie istnieje.

HiEnd nie istnieje.

Analog przestał istnieć wczoraj.

DIY dogorywa.

Muzyki za wyjątkiem tematu stefka także nie ma.

Co zostało?

Stereo i odwieczne pytania o zestaw za 500zł i Bocznica.

Został też jeden pobłądzony moderator z onetu i kupa trolli i betonowych głów.

Całe życie na tym forum odbywa się juz tylko na PW a do tego wystarczy jakikolwiek komunikator lub wręcz mail.

To już nie jest miejsce, do którego chce się zaglądać w wolnych chwilach. Ja Panowie właśnie wymiękam...

Gość cybant

(Konto usunięte)

A może wyczerpała się taka forma tego forum...

Na to pytanie muszą sobie odpowiedzieć właściciele oraz "kierownictwo".

Może warto wpuścić trochę świeżego powietrza ..????

Kilka prostych pytań,

Katastrofalna sytuacja, ponieważ..?

Złe wyniki spółki, ponieważ..?

Mało reklamodawców, ponieważ..?

Małe zainteresowanie , ponieważ...?

Monotonia , ponieważ...?

Wysoki poziom chamstwa , ponieważ..?

I niestety moderacja tego nie zmieni...

Absolutnym kuriozum jest wdawanie się w pyskówki oraz przepychanki moderacji z użytkownikami..

To wygląda tak jakby Klient ( tak , użytkownicy są Klientami tego forum i z nich żyje firma) narzekający na złą obsługę został opie.. dzielony i wyrzucony jeszcze za drzwi..

Może warto przemyśleć temat.

P.S

Tematy takie jak " Dlaczego vinyl brzmi lepiej niż CD " powinny już dawno być na bocznicy , a nie w głównym temacie ( przecież to, wątek rozrywkowy).

Hough !!!

Nieładnie

Kolega jest żałosny, taka jest moja opinia, do której mam prawo.

O morale Kolegi, specyficznym, forum zostało poinformowane przez Kolegę w zeszłym roku o tej porze, kiedy ważyły się losy tematu z zakładki klubowej, Kolega odnosił się do sceptyków z wybraną przez siebie gamą przymiotników, zasięgniętych z niezbyt wysoko umieszczonej półki, ich opinie, bardzo często trafne, wynikające z często niskiej jakości produktów obecnych na rynku hi end, nie przekonywujących do zakupu, bądź nie różnicujących należycie jakości, Kolega traktował brutalnie, łagodnie rzecz ujmując.

Kolega zbanował mnie w zeszłym roku w swoim temacie, odbierając innym jego uczestnikom możliwość polemiki na poruszane tematy, symptomatyczne i charakterystyczne dla formuły forum było to, że jak zwykle nic się nie stało osobom, które z społeczności forum powinny być trwale usunięte, za wygląda na to genetyczną niezdolność do zachowań społecznych, których jedyną znaną formą interakcji z osobą o różnym spojrzeniu na dany problem jest zachowanie oparte na reakcjach emocjonalnych z poziomu niskich instynktów.

Kolega dawał im przestrzeń do promocji zachowań, błyszczeli oni pełnym światłem swojego światopoglądu i formy.

To Koledze nie przeszkadzało.

Teraz przeszkadza znów moja osoba.

Był to czas przechodzenia społeczności forum przez pierwszą falę kryzysu zakładki hi end, gdzie potyczki personalne przestały być strawne, a ich uczestnicy zarzucali sobie na wzajem co tylko potrafili na siebie odnaleźć, kłamstwa, szpan, wywlekane były fakty posiadania i uwielbienia specyficznych pojazdów mechanicznych etc.

P.S.

Proszę sobie za każdym razem przypominać, iż niechęć do mnie posiada u kolegi podstawę zbudowaną z poglądów politycznych, zamiast innych na które się powołuje.

Proszę nie obrażać czytelników, którzy odwiedzają popularne na forum tematy.

Hyuna,

To reaktywna moja odpowiedź na żenujący poziom zakładki hi end, zagrałem na najwrażliwszych strunach natury ludzkiej, wystarczy zasięgnąć treści aby odczytać ujawnione, przedtem głęboko i dobrze skrywane mankamenty czy defekty w osobowościach wypowiadających się osób, dziwnym trafem prostą nieskomplikowaną agresję ujawniły wobec mnie tylko te same osoby, które atakowały mnie w dowolnym innym miejscu, temacie, zakładce.

Proszę więc nie ulegać iluzji, to nie artystka jest zła, czy istnienie tematu, zły jest 747, zła jest ściśle określona formacja polityczna.

Proszę więc nie ulegać iluzji, to nie artystka jest zła, czy istnienie tematu, zły jest 747, zła jest ściśle określona formacja polityczna.

747 nie jest zły. Co do reszty, zgoda!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

747

Koledzy

To jest temat Kolegi Starego Audiofila, jest co najmniej niegrzeczne zapominanie o tym.

Bardzo proszę.

zgoda

A może wyczerpała się taka forma tego forum...

Na to pytanie muszą sobie odpowiedzieć właściciele oraz "kierownictwo".

Może warto wpuścić trochę świeżego powietrza ..????

Kilka prostych pytań,

Katastrofalna sytuacja, ponieważ..?

Złe wyniki spółki, ponieważ..?

Mało reklamodawców, ponieważ..?

Małe zainteresowanie , ponieważ...?

Monotonia , ponieważ...?

Wysoki poziom chamstwa , ponieważ..?

I niestety moderacja tego nie zmieni...

Absolutnym kuriozum jest wdawanie się w pyskówki oraz przepychanki moderacji z użytkownikami..

To wygląda tak jakby Klient ( tak , użytkownicy są Klientami tego forum i z nich żyje firma) narzekający na złą obsługę został opie.. dzielony i wyrzucony jeszcze za drzwi..

Może warto przemyśleć temat.

P.S

Tematy takie jak " Dlaczego vinyl brzmi lepiej niż CD " powinny już dawno być na bocznicy , a nie w głównym temacie ( przecież to, wątek rozrywkowy).

Hough !!!

"

Jeśli użytkownicy są Klientami tego forum to dlaczego nic nie płacą właścicielowi tylko pałują się za darmo ?

Każdy system obumiera jak jest tylko masa i elita. Brak średniaków, aspirujących wyżej to śmierć. A jeśli mamy taką sytuację, że masy nie akceptują elity to jest rewolucja.

Opowiem taką anegdotę:

Mój przyjaciel z Warszawy od 20 lat robi w branży meblowo-dekoracyjnej. Ma kilka ekip, robi kuchnie i wykończenia wnętrz. Od około 10 lat zuważa, że powstała nowa grupa ludzi tzw. Lemingi. Ich standart domowy jest taki. 3-4 pokoje, 80-120 m kw. Kuchnia full wypas, w salonie kanapa, stół, LCD, w drugim pokoju nic tylko dwa rowery, w trzecim szuszarka z ciuchami, czwarty pokój czeka na dziecko ale to później. Nie ma mebli, drobiazgów, kwiatów, nie mówiąc oczywiście o zestawie Hi-Fi. Tysiące takich samych mieszkań. Oni nawet Pinocrafta nie znają. Nie ma potrzeby funkcjonowania z radiem czy muzyką. Pokolenie ślepów i głuchych. Wydatki to kredyt, ubezpieczenia, paliwo i knajpy. To wszystko. Wiecie dlaczego tylu ludzi ma sprzęt na zachodzie. Bo w szkole jak nie grasz w zespole sportowym to grasz w orkiestrze. To jest przymus, bo to jest budowanie kultury i cywilizacji.

Gość cybant

(Konto usunięte)

"

Jeśli użytkownicy są Klientami tego forum to dlaczego nic nie płacą właścicielowi tylko pałują się za darmo ?

Bo na tym polega formuła forum.

A na Facebooku to się płaci....???

Właściciel żyje z reklam , a im większa popularność forum tym reklamodawcy chętniej płacą za reklamy...

747 nie jest zły. Co do reszty, zgoda!

Kolego Foksik która opcja według Ciebie jest dobra?

Kolego Tomaszu nie róbmy tu polityki!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wchodzę do zakładki Hi-End z jednego prostego powodu.

Nie mam sprzętu Hi-End :)

Co więcej nie mam słuchu na Hi-End :) Bo nie rozróżniam jakości dźwięku sprzętu za 20 000 i tego za 200 000 :)

Mój szacunek za szczerość i odwagę. Niewielu z nas mogłoby przyznać się do powyższej wypowiedzi Tommiashi

a powinno jakieś 90 % .Pozdrawiam i plusuję.

Mój szacunek za szczerość i odwagę. Niewielu z nas mogłoby przyznać się do powyższej wypowiedzi Tommiashi

Ja sie przyznaje.... nie wchodze nie tylko dlatego ze nie rozrozniam dzwieku sorzetu za 200000 od 2000000000 to dodatkowo sa tam ludzie bardzo uzaleznieni a wiec nieobiektywni oraz cala branza atakuje ukrytymi reklamami co tez jest nieobiektywne a jest to juz na tak duzym poziomie ze nie idzie wylapac tych normalnych piszacych w hiend chociaz powiem ze lubie dobry sprzet i dobry dzwiek....

chwilowy brak działalności w audio.

Ja czasami wchodzę bo ta zakładka to taki odpowiednik tematu "Brak humoru na forum" :)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Tommashi - Nie mam sprzętu Hi-End :)

to ja też natychmiast poproszę, nie zobaczycie tam mamela, nihuja

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Niewielu z nas mogłoby przyznać się do powyższej wypowiedzi Tommiashi

a powinno jakieś 90 %

Nie 90 tylko 100% :-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Każdy system obumiera jak jest tylko masa i elita. Brak średniaków, aspirujących wyżej to śmierć. A jeśli mamy taką sytuację, że masy nie akceptują elity to jest rewolucja.

Opowiem taką anegdotę:

Mój przyjaciel z Warszawy od 20 lat robi w branży meblowo-dekoracyjnej. Ma kilka ekip, robi kuchnie i wykończenia wnętrz. Od około 10 lat zuważa, że powstała nowa grupa ludzi tzw. Lemingi. Ich standart domowy jest taki. 3-4 pokoje, 80-120 m kw. Kuchnia full wypas, w salonie kanapa, stół, LCD, w drugim pokoju nic tylko dwa rowery, w trzecim szuszarka z ciuchami, czwarty pokój czeka na dziecko ale to później. Nie ma mebli, drobiazgów, kwiatów, nie mówiąc oczywiście o zestawie Hi-Fi. Tysiące takich samych mieszkań. Oni nawet Pinocrafta nie znają. Nie ma potrzeby funkcjonowania z radiem czy muzyką. Pokolenie ślepów i głuchych. Wydatki to kredyt, ubezpieczenia, paliwo i knajpy. To wszystko. Wiecie dlaczego tylu ludzi ma sprzęt na zachodzie. Bo w szkole jak nie grasz w zespole sportowym to grasz w orkiestrze. To jest przymus, bo to jest budowanie kultury i cywilizacji.

podbiję Koledze cały wpis - BO TO JEST SEDNO...

od kilku lat mamy przykryty kryzys nie tylko finansowy - ale i kulturowy!

- jeśli jeszcze w szkołach zmuszono do 3-4 (5 z dodatkowymi) godzin wuefu - niektórzy mówią - aby niewolnik do pracy był zdrowy...

-- -- to w kierunku kultury szeroko pojętej nie zrobiono praktycznie nic...

- w szkole średniej jedyna muzyka to o zgrozo dla niektórych -

na religii - gdy katecheta jakiejś pieśni nauczy - czy choćby puści melodie...

- w klasach szkolnych jeśli wogle jest - to jest jakiś głośniczek do komputera z którego ledwo co słychać

albo telewizor z głośniczkami do niczego...

to skąd nagle ma się brać hiGHend - nie ma kasy (większość z nas zdecydowana)

a co ważniejsze - nie ma takiej tradycji i kultury aby na czymś solidniejszym posłuchać...

młode pokolenie wogle ma w życi sprzęt stacjonarny - słuchawki do komórki i wioo - umpaumpa...

jeśli na 38 milionów ludzi nie może się rozsądnie utrzymać 2-3 portale z wiedzą specjalistyczną na temat HIGHend

to jest jakiś znak...

- ciekawa byłaby ankieta - np

- 10 naszych sąsiadów - czy posiada jakiś "minimalnie" lepszy sprzęt audio - coś więcej niż wieżyczka zintegrowana...

- po 1000 odpowiedzi mielibyśmy nieźle reprezentatywną próbkę społeczeństwa...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ja sie przyznaje.... nie wchodze nie tylko dlatego ze nie rozrozniam dzwieku sorzetu za 200000 od 2000000000 to dodatkowo sa tam ludzie bardzo uzaleznieni a wiec nieobiektywni oraz cala branza atakuje ukrytymi reklamami co tez jest nieobiektywne a jest to juz na tak duzym poziomie ze nie idzie wylapac tych normalnych piszacych w hiend chociaz powiem ze lubie dobry sprzet i dobry dzwiek....

Ukryte Reklamy, Artykuły Sponsorowane , Tworzenie sztucznych Potrzeb, Przekazy Podprogowe, Zatrudnianie Grupy ludzi którzy "doradzą" czyli urobią.

To mechanizmy które są nierozłącznym elementem nowoczesnego marketingu.

Jeśli dodamy do tego firmowe ( sprzedażowe ) targety, wewnętrzny coaching pracowniczy w oparciu formułę NLP czyli programowania neurolingwistycznego , to mamy gotowy przepis na kreację potrzeby "chciejstwa" zakupu HI-END.

Konsumpcjonizm nie "jedną ma twarz".

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość vasa

(Konto usunięte)

- ciekawa byłaby ankieta - np

- 10 naszych sąsiadów - czy posiada jakiś "minimalnie" lepszy sprzęt audio - coś więcej niż wieżyczka zintegrowana...

A ilu z potencjalnych głosujących zna 10-ciu sąsiadów?

Ukryte Reklamy, Artykuły Sponsorowane , Tworzenie sztucznych Potrzeb, Przekazy Podprogowe, Zatrudnianie Grupy ludzi którzy "doradzą" czyli urobią.

To mechanizmy które są nierozłącznym elementem nowoczesnego marketingu.

Jeśli dodamy do tego firmowe ( sprzedażowe ) targety, wewnętrzny coaching pracowniczy w oparciu formułę NLP czyli programowania neurolingwistycznego

Od lat pracuję dla korporacji jako Sales XXX ale takiej wiedzy jak wyżej zaprezentowana to nie mam.

Tommiashi, Ty się chyba z krzykiem przerażenia w nocy budzisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.