Skocz do zawartości
IGNORED

Lista kato-lekarzy

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Ale to samo mówi przeciwna strona konfliktu !

Jeśli się zgadzasz z przeciwną stronąkonfliktu to się zaciągnij do ich armii. W czym problem?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Dlatego o proponowanym przez katolików świecie mówi się ciemnogród.

Kto mówi? Lewaccy ekstremiści? Zindoktrynowani przez komunizm? Pożyteczni idioci?

A kto Ci powiedział , że się zgadzam ?

Podajesz konflikt w którym obie strony mają rację i domagasz się żebym ci go rozwiązał? Przecież to przekracza granice śmieszności.

Przypominam że aborcja to zabieg,

Egzekucja też. Coś z tego wynika? W jakim celu to przypominasz?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

I przy okazji masz rację, nie szanuje ciebie, bo nie szanuję antysemitów, rasistów, ludzi którzy wypowiadają twierdzenia bez poparcia

Wbrew pozorom mamy wiele wspólnego ze sobą, bo ja również nie szanuję antysemitów, rasistów ....polonofobów.

I uważam, że każda nacja i mniejszość narodowa ma takie same prawa jak rdzenna ludność.

Podajesz konflikt w którym obie strony mają rację i domagasz się żebym ci go rozwiązał? Przecież to przekracza granice śmieszności.

Nigdy nie twierdziłem , że mają rację !

Piotr

Ale twierdzą, że mają, a ja nie wiem, czy mają czy nie, bo trochę mało wiem o tym konflikcie więc czemu niby służą takie pytania? A ile jest gwiazd na niebie? :)

Napisano dziś, 18:25

Wyświetl postUżytkownik rambo54 dnia 14.06.2014 - 18:07 napisał

A jak z kobietą której stan błogosłowiony zagraża jej życiu..?

W mojej opinii wtedy to kobieta powinna zadecydować, ale nawet wtedy nie ma prawa zmusić nikogo aby jej w aborcji pomagał.

W mojej opinii dotyczącej zagrożenia życia matki jak i w tym omawianym medialnie przypadku ciąży patologicznej, niosącej zagrożenie życia dziecka, to matka a właściwie rodzice powinni mieć ostateczne zdanie co do wyboru urodzenia czy aborcji takich ciąży. I decyzja ta powinna być bezwzględnie respektowana przez lekarzy.

Dodam, że odmowa aborcji przez lekarza z powodu konfliktu sumienia nie stanowi żadnej przeszkody w wykonaniu decyzji rodziców dziecka. Zabieg powinien wykonać inny lekarz, którego poglądy nie kłócą się z wykonaniem takiego zabiegu.

Gromy które teraz lecą na głowę profesora byłyby słuszne, kiedy nie wykonałby zabiegu w sytuacji nagłego oczywistego zagrożenia życia matki.

Włodek.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Oczywiście, tak jak to się działo w Związku radzieckim, chinach, Korei Północnej, Albanii, Kambodży.

W każdym z tych miejsc następował istny boom rozumu.

;)

Argumentacja na prawdę zadziwiająca nawet jak na AS.

To może odpowiem Tobie podobnie: Afganistan,Iran,Kolumbia,Somalia ... rozumu może nie należy tam szukać ale za to fanatyzm religijny na najwyższym poziomie (bez względu na wiarę w co tam im akurat pasuje).

Ale może zamiast tak daleko szukać wybierz się za miedzę do Czech lub Szwecji to może zrozumiesz jak wygląda normalność bez indoktrynacji kościoła.

Jeśli się zgadzasz z przeciwną stronąkonfliktu to się zaciągnij do ich armii. W czym problem?

To już w "Szwejku" było...

"Z jednej strony leci z bagnetem na karabinie zfajdany profesor matematyki - na takiego samego obesr..ego ze strachu matematyka armii przeciwnej..." PS - cytat absolutnie z pamięci, bo już daaaawno - z pół roku - nie czytałem:)

A tak z innej beczki, jak mawiali znienawidzeni przez katolstwo - Pythoni: jak to jest, Panowie Marcin, ujemny, jachujnia analfabeta i inni, że wy- broniąc zygoty, chętnie podpisalibyście się pod karą śmierci? Zresztą - najlepiej wg was było by :wyprowadzić i rozstrzelać... Przecież podobno "do naturalnej śmierci", nieprawdaż? Przepraszam za lekki off top. - Jacek.

Dlatego o proponowanym przez katolików świecie mówi się ciemnogród.

Może normalnych katolików nie, ale kato-talibów jak najbardziej tak. Czym się różni katolik od katola? Tym samym czym kibic od kibola.

Przypominam że aborcja to zabieg, jego trudnośc nie jest większa on naprawy przegrody w nosie.

Nawet zabieg niepotrzebny, jest przecież pigułka RU486 i wobec terroru kato-talibanu trzeba w maksymalny sposób ułatwić kobietom dostęp do niej. Niech sobie kato-taliban drze gęby że jest niedopuszczona do obrotu na terenie Polski. Nie ma to żadnego znaczenia. Jest dopuszczona we Francji i w większości krajów UE, a więc jest z definicji dopuszczona do obrotu na całym terenie Unii Europejskiej. Każda próba represjonowania w Polsce osób sprzedających ją jest do wygrania w cuglach w Strasburgu.

Gromy które teraz lecą na głowę profesora byłyby słuszne, kiedy nie wykonałby zabiegu w sytuacji nagłego oczywistego zagrożenia życia matki.

Są słuszne, bo (1) celowo przedłużał procedury, aż ciąża stała się tak zaawansowana, że niemożliwe stało się jej przerwanie w myśl obowiązujących przepisów zwanych prześmiewczo "kompromisem"; (2) nie wskazał innej placówki medycznej, gdzie taki zabieg mogła by przeprowadzić - do czego miał psi obowiązek.

:)))))

ile kielichów na koncie ?:)

.

A potem dzieci mają 60 paluszków :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

wybierz się za miedzę do Czech lub Szwecji to może zrozumiesz jak wygląda normalność

Szwecja i normalność... niezłe poczucie humoru ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie Marcin, ujemny, jachujnia analfabeta i inni, że wy- broniąc zygoty, chętnie podpisalibyście się pod karą śmierci?

Ja bym się nie podpisał.

kato-talibów

Czy Ty w ogóle rozumiesz słowa które wypowiadasz? Wiesz kto to jest Talib?

Ukryta Zawartość

Marcinie - nie mówimy tu o dostępności kałacha z wiadrem pocisków. A fakt, cobyś się nie podpisał - dobrze świadczy o Tobie. Zresztą - Włodek był pierwszy!:))

@Bobcat - i tym, czym krzesło od krzesła elektrycznego.

Jak również Kant (Immanuel) od kanciarzy.

Ukryta Zawartość

Szariat obowiązującym systemem prawnym Szwecji? Islamiści większością społeczeństwa szwedzkiego?

Napisz jeszcze coś śmiesznego. Pośmiejemy się razem.

Czy Ty w ogóle rozumiesz słowa które wypowiadasz? Wiesz kto to jest Talib?

Talibowie to są uczniowie szkółek koranicznych w Afganistanie. Znani ze skrajnych poglądów religijnych, które siłą narzucają innym. Przykładowo odprowadzali pod lufami Kałachów całe wioski na modły w meczecie.

Natomiast talibowie (przez małe "t") to wszyscy religijni fundamentaliści, oszołomy i dogmatycy, dla których wzorcem postępowania w kwestiach światopoglądowych są Talibowie.

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Widzisz jesteś klasycznym przykładem kiedy "fanatyzm religijny" przyćmiewa umysł.

Jeszcze godzinę temu twierdziłeś ,że jest zupełnie inaczej.

A tutaj nawet czytanie ze zrozumieniem prostego artykułu sprawia Tobie podstawowe trudności.

Przeczytaj może jeszcze raz i pomyśl o kim autor napisał. O Szwedach czy może o fanatycznych imigrantach próbujących z laickiej Szwecji zrobić Somalię?

Może masz na myśli jakąś inną Szwecję ?

Ale dyskusja w tym temacie z Tobą jest zbędna bo przytaczasz absurdalne twierdzenia i się po prostu ośmieszasz.

Niestety jest to smutne porzekadło ale prawdziwe "... religia to opium dla mas ...".

Gdzie kończy się rozsądek i brakuje elementarnej wiedzy zaczyna się szukać pomocy w cudach i mitach.

Im niższy poziom edukacji społeczeństwa i wszechobecna bieda tam religia (bez względu na jej pochodzenie) jest najsilniejsza.

Jak miałem 6 lat to wierzyłem w św. Mikołaja, Królewnę Śnieżkę i Adama i Ewę ;)

Ale wracając do tematu wątku to najbardziej skandalicznym jest fakt ,że o "prawach kobiet" wypowiadają się najwięcej "mężczyźni w sukienkach" w dodatku wydawałoby się ,że wykształceni.

Ciekawy jestem jakbyś się czuł gdyby o twoich prawach stanowili Indianie z dorzecza Amazonki ?

pozdrawiam i wiary w ... umysł życzę.

najbardziej skandalicznym jest fakt ,że o "prawach kobiet" wypowiadają się najwięcej "mężczyźni w sukienkach"

Oni powiadają, że 95% narodu to katolicy, a więc jako jego duszpasterze z definicji mają prawo wypowiadać się w imieniu tegoż narodu, decydować co dla niego jest dobre a co złe i stanowić prawo. Nie pytali co prawda narodu czy życzy sobie mieć takich reprezentantów, ale to drobnostka. Przecież to oni posiedli jedynie słuszną prawdę, daną im przez Boga.

Polska Zjednoczona Partia Robotnicza powiadała, że 95% narodu to lud pracujący miast i wsi, a więc jako ich awangarda z definicji miała prawo wypowiadać się w imieniu tegoż narodu, decydować co dla niego jest dobre a co złe i stanowić prawo. Nie pytali co prawda narodu czy życzy sobie mieć takich reprezentantów, ale to drobnostka. Przecież to oni posiedli jedynie słuszną prawdę, daną im przez materializm dialektyczny.

Widzimy jakieś różnice? No tak: ideologia w tle odmienna. Reszta wszystko to samo.

Oni powiadają, że 95% narodu to katolicy, a więc jako jego duszpasterze z definicji mają prawo wypowiadać się w imieniu tegoż narodu, decydować co dla niego jest dobre a co złe i stanowić prawo.

Jeszcze nie widziałem, żeby jakiś ksiądz stanowił prawo w tym kraju, ale może to był ten co spalił kopernika na stosie :)

Zresztą - najlepiej wg was było by :wyprowadzić i rozstrzelać... Przecież podobno "do naturalnej śmierci", nieprawdaż?

Nie wiem, czy bym się podpisał pod karą śmierci, nie zdecydowałem się jeszcze. Na pewno podpisałbym się pod karą dożywotniego napierdalania w kamieniołomie, na galerze, albo jako saper, zamiast wygrzewania dupy na pryczy i czytania książek (każdy zarobiony grosik jest oddawany żyjącym krewnym ofiar, lub na instytucje charytatywne).

Dla mnie wykonanie czynu zabronionego karą śmierci jest naturalną śmiercią. Jeśli wiesz, że skoczenie z 15 piętra na beton kończy się śmiercią a jednak WYBIERASZ to zrobić, to chyba nie jesteś zaskoczony tym jak to się dla ciebie skończy. Jeśli WYBIERASZ wpaść z kałachem do szkoły podstawowej i wystrzelać tam kilkanaście osób i wiesz, że za to grozi kara śmierci, to ta śmierć będzie najnaturalniejsza na świecie.

Teraz można w Norwegii zabić 70 osób, dostać marne 21 lat (z możliwością zwolnienia po 10), podczas których będzie się pisało pamiętniki, listy i manifesty oraz przede wszystkim zażalenia na ograniczenie dostępu do internetu i przestarzałą konsolę. Być może wolna wola mordercy i jego prawo do wyboru również powinno być szanowane.

No tak: ideologia w tle odmienna. Reszta wszystko to samo.

Szkoda tylko, że ideologia na którą cały czas powołujesz się krytycznie to właśnie ta ideologia, która odbierała by (i odbierała już) lekarzom prawo do posiadania sumienia.

Gdzie kończy się rozsądek i brakuje elementarnej wiedzy zaczyna się szukać pomocy w cudach i mitach.

Następny od wiedzy, bez wiedzy. Możesz spróbować udzielić naukowych odpowiedzi na wcześniejsze pytania, bo twoim oświeconym przedmówcom się nie udało. Byli w stanie produkować tylko taki nic nie wnoszący bełkot o "rozumie".

m niższy poziom edukacji społeczeństwa i wszechobecna bieda tam religia (bez względu na jej pochodzenie) jest najsilniejsza.

Dzięki czemu ateistyczne państwa: Związek Radziecki, Kambodża, Korea północna, ChRL i Albania to były prawdziwe potęgi gospodarcze. A takie np. USA, Kraj o jednym z największym odsetków chrześcijan na świecie, to przy Albanii prawdziwa popierdułka, nie? :)

Wasza "argumentacji" a raczej jej całkowity brak, zaczyna być mocno rozczarowujący. Takie rozumne chłopaki, takie nauczone, takie racjonalne, a wszystkie "argumenty" wyssane z podręcznika młodego marksisty dla klas 1-3 :)

Ale wracając do tematu wątku to najbardziej skandalicznym jest fakt ,że o "prawach kobiet" wypowiadają się najwięcej "mężczyźni w sukienkach" w dodatku wydawałoby się ,że wykształceni.

Ciekawy jestem jakbyś się czuł gdyby o twoich prawach stanowili Indianie z dorzecza Amazonki ?

lol, a może o prawach blondynów będą się wypowiadać tylko blondyni, a o prawach leworęcznych leworęczni? Może o prawie do życia wypowiedzą się mordowane dzieci? Partie "kobiece" jakoś chyba nigdy w naszym kraju nie przekroczyły progu wyborczego, więc chyba panie się właśnie wypowiedziały, co sądzą o lewackich postulatach? Ostatnio była palikociarnia, która myślała, że na antyklerykalizmie można coś ugrać - i już ich nie ma...

W mojej opinii dotyczącej zagrożenia życia matki jak i w tym omawianym medialnie przypadku ciąży patologicznej, niosącej zagrożenie życia dziecka, to matka a właściwie rodzice powinni mieć ostateczne zdanie co do wyboru urodzenia czy aborcji takich ciąży. I decyzja ta powinna być bezwzględnie respektowana przez lekarzy.

Dodam, że odmowa aborcji przez lekarza z powodu konfliktu sumienia nie stanowi żadnej przeszkody w wykonaniu decyzji rodziców dziecka. Zabieg powinien wykonać inny lekarz, którego poglądy nie kłócą się z wykonaniem takiego zabiegu.

Fajnie, że ktoś to w końcu napisał.

Oj!Ujemny, Ujemny... Nie "zdecydowałeś się jeszcze?" Przecież to takie proste... Jako katolik, by nie rzec ,chrześcijanin - piszesz o "napierdalaniu w kamieniołomie i galerach"...

To jest zwyczajnie żałosne, co i jak sobie wydumałeś. Choć od dawna twierdzę, że tzw "polski katolik" z duchem chrześcijaństwa - niewiele ma wspólnego...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Możesz spróbować udzielić naukowych odpowiedzi na wczęśniejsze pytania, bo twoim oświeconym koleżkom się nie udało. Byli w stanie produkować tylko taki bełkot o rozumie i

Bełkotem to można nazwać twoje wynurzenia.

Jak chcesz wytłumaczyć naukowo coś co w ogóle nie istnieje?

Zastanowiłeś się nad tym?

Idąc Twoim tokiem rozumowania może wytłumacz naukowo co to jest "zmartwychwstanie i wniebowstąpienie" tak abyś nie zaczął bełkotać a wtedy ja wytłumaczę Tobie nawet kim byli Bolek i Lolek ;)

Dzięki czemu ateistyczne państwa: Związek Radziecki, Kambodża, Korea północna, ChRL i Albania to były prawdziwe potęgi gospodarcze. A takie np. pierdołowate USA, Kraj o jednym z największym odsetków chrześcijan na świecie, to przy Albanii prawdziwa popierdułka, nie :)

A co ma piernik do wiatraka? Jaki zależności widzisz między gospodarką a wiarą?

To dopiero jest bełkot.

O gospodarce masz kolego mgliste pojęcie a ,że wierzysz w cuda to łatwo jest Tobie uwierzyć ,że USA to obecnie potęga gospodarcza.

Chyba w drukowaniu petrodolarów i ksero kopiowaniu akcji aby pompować balon spekulacyjny a do tego 1 bln deficytu gospodarczego.

Koń by się uśmiał ;)

ciekawe, czy ktoś zajął się w tym wątku rolą kobiety.........chyba ona jest tu najważniejsza...........czy mi się coś uroiło?..........

Nic Ci się,shane - nie roi. One som niewarzne, przecierz:) O! - najwięcy do powiedzenia na ten temat mają typy w falbankach, taka ich mać.

To jest zwyczajnie żałosne, co i jak sobie wydumałeś. Choć od dawna twierdzę, że tzw "polski katolik" z duchem chrześcijaństwa - niewiele ma wspólnego...

Oczywiście, najlepiej wiedzą o tym co jest duchem chrześcijaństwa ateiści, prawda? :)

Niemniej, to żałosne jest 21 lat w trzygwiazdkowym hotelu z wyżywieniem i opieką medyczną dla siedemdziesięciokrotnego zabójcy. Ale oczywiście w tym nic złego nie ma, że teraz ofiary sponsorują mordercy wakacje.

Bełkotem to można nazwać twoje wynurzenia.

Jak chcesz wytłumaczyć naukowo coś co w ogóle nie istnieje?

Zastanowiłeś się nad tym?

Idąc Twoim tokiem rozumowania może wytłumacz naukowo co to jest "zmartwychwstanie i wniebowstąpienie" tak abyś nie zaczął bełkotać a wtedy ja wytłumaczę Tobie nawet kim byli Bolek i Lolek ;)

Widać, że nie zadałeś sobie trudy przeczytania wcześniejszych stron, mi się nie chce powtarzać.

A co ma piernik do wiatraka? Jaki zależności widzisz między gospodarką a wiarą?

To dopiero jest bełkot.

O gospodarce masz kolego mgliste pojęcie a ,że wierzysz w cuda to łatwo jest Tobie uwierzyć ,że USA to obecnie potęga gospodarcza.

Chyba w drukowaniu petrodolarów i ksero kopiowaniu akcji aby pompować balon spekulacyjny a do tego 1 bln deficytu gospodarczego.

Koń by się uśmiał ;)

Widzisz, to są luki w elementarnej wiedzy. Wpływ wiary na gospodarkę to same podstawy-podstaw. Dlatego np. w ateistycznych krajach budujących gospodarkę w duchu ateizmu bardzo szybko głód zaczynał wybijać społeczeństwo. Sam przed chwilą mówiłeś, że tam gdzie bieda to i religijne społeczeństwo, a tam gdzie ateizm to bogactwo, a teraz nagle już nie widzisz związku? No proszę, jak się szybko zmienia zdanie :)

USA obecnie ma swoje problemy, które również wynikają między innymi z "nowoczesnych" gospodarczych reform, ale niezmiennie od 200 lat są wśród największych potęg na świecie. I niezmiennie jednym z najbardziej religijnych krajów na świecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.