Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Za krytykę moderacji jest od 3do 5 punktów. Za pisanie jak jest może być więcej

...

I tak dobrze, że punktów a nie lat.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Może mała podpowiedź:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kto to zestroi?

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Mój wpis był odnośnie możliwości karania użytkowników więzieniem :)

a ja myslałem ,ze chcesz by tiara przydziału skierowała Cie do zielonego domu:):)

Może mała podpowiedź:

Ukryta Zawartość

Kto to zestroi?

Wow! W końcu!

Jaka będzie cena Spejs Zwei? Pewnie w 50k EUR sie nie zmieścimy, w końcu to wybitny projekt.

Kiedy projekt Space Three?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SVART

Mój wpis był odnośnie możliwości karania użytkowników więzieniem :)

W nocy będzie głosowanie.

Grypsujesz?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

śmiechu warte, jacy "mądrzy" ludzie sterują portalem - prawie jak Auschwitz.

I potem mamy klony kont, bo jak tu się zgodzić na taką "drugą szansę" z takimi restrykcjami, gdzie ogranicza się podstawowe prawa użytkownika?

"§ 5

5 Użytkownik uzyskuje pełny dostęp do Forum po napisaniu 3 postów od zakończenia procesu rejestracji i zalogowania się. Pierwsze trzy posty muszą zostać zatwierdzone przed Moderatorów."

Każdego powinien obowiązywać regulamin, jeśli użytkownik ma aktywne konto i ma te 3 posty, to ograniczenie mu tego prawa godzi w ten punkt.

W ogóle nie powinieneś moderować tematów dotyczących interesików koleżki !

Dokładnie!

Normalnie ręce opadają, gdy widzę, jak znajomy krytykowanej osoby jest/był moderatorem w wątku dotyczącym tej właśnie osoby.

Dokładnie!

Normalnie ręce opadają, gdy widzę, jak znajomy krytykowanej osoby jest/był moderatorem w wątku dotyczącym tej właśnie osoby.

Jest o wiele gorzej. Wiele faktów wskazuje na to, ze to mogą być rownież interesiki naszego dzielnego testero-moderatora. Dla przykładu:

1)Palton wspiera kolejkę Harpie (wypadziki na jachty i kto wie co jeszcze),

2) z Harpia "współpracuje" np. Amare Musica (wspólny występ na AVS2015),

3) no i paltona wspiera rownież Amare Musica (hiper projekt "Space two").

Jednym słowem ręka rękę myje. Powyższe to przykład prawdziwego powodu, który zniszczył to forum. Dla mnie to jest jedna mała klika i zrzucanie winy na trolle i klony, to bezczelna propaganda inieudolne mydlenie oczu, a szczególnie użalanie sie, ze główny cel, to dopieczenie moderatorowi.

Lista ww. powiązań to tylko początek pseudo machiny mającej na celu dyskredytację forumowiczów, równości na forum i w dalszej kolejności nieuczciwe wykorzystywanie klientów (np. Wątek Zenka i brak zwrotki kaucji i inne podejrzane sprawy Pana Jurka).

Wyjście jest jedno, olac lub ogromny dystans do tego forum i wybujałego ego's testera, wulgarności Pana Jurka, bufonady Amare Musica itp., a szczególnie, jeśli wszystko dzieje sie pod milczącym przyzwoleniem spółki SITE.

Jest o wiele gorzej. Wiele faktów wskazuje na to, ze to mogą być rownież interesiki naszego dzielnego testero-moderatora. Dla przykładu:

1)Palton wspiera kolejkę Harpie (wypadziki na jachty i kto wie co jeszcze),

2) z Harpia "współpracuje" np. Amare Musica (wspólny występ na AVS2015),

3) no i paltona wspiera rownież Amare Musica (hiper projekt "Space two").

Jednym słowem ręka rękę myje. Powyższe to przykład prawdziwego powodu, który zniszczył to forum. Dla mnie to jest jedna mała klika i zrzucanie winy na trolle i klony, to bezczelna propaganda inieudolne mydlenie oczu, a szczególnie użalanie sie, ze główny cel, to dopieczenie moderatorowi.

Lista ww. powiązań to tylko początek pseudo machiny mającej na celu dyskredytację forumowiczów, równości na forum i w dalszej kolejności nieuczciwe wykorzystywanie klientów (np. Wątek Zenka i brak zwrotki kaucji i inne podejrzane sprawy Pana Jurka).

Wyjście jest jedno, olac lub ogromny dystans do tego forum i wybujałego ego's testera, wulgarności Pana Jurka, bufonady Amare Musica itp., a szczególnie, jeśli wszystko dzieje sie pod milczącym przyzwoleniem spółki SITE.

Po co piszesz takie rzeczy?

Oddaj kaucję najpierw)

Jak na narty to tylko z Nimbusem :)

F45FKSTGUI102SX.LARGE.jpg

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wydaje mi się, że dojrzała sprawa ograniczenia "radosnej twórczości" niektórych osób praktycznie wyłącznie na Bocznicy, zwłaszcza w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. To jest Forum poświęcone tematyce audio i pokrewnym. Fakt stworzenia tutaj Bocznicy, takiego swoistego Hyde Parku, gdzie można rozmawiać o wszystkim innym - jest dobrą wolą Właściciela i Administracji, a także stanowi dla nas, użytkowników, pole do relaksu. Jednakowoż fakt ten jest przez niektóre osoby ewidentnie nadużywany. Nie chcę wymieniać nicków, nie o personalne wycieczki tutaj chodzi, a o naświetlanie zagadnienia. Jeśli oto użytkownik X w ciągu wielu lat obecności na Forum napisał niespełna 400 postów w wątkach merytorycznych, a w samym tylko poświęconym kościołom i religiom napisał (jak sam się chwali) ponad połowę, czyli 850 - to natychmiast ciśnie się usta pytanie: w jakim charakterze jest tutaj obecny? Oczywista, że nie zainteresowanie tematyką audio przywiodło tę osobę na niniejsze Forum. Więc co? Zainteresowany wie, reszta się domyśla. Takich przypadków jest zresztą więcej, choć dysproporcje nie są aż tak drastyczne.

Forów dyskusyjnych jest multum. Każdy znajdzie coś dla siebie. To jest (powtarzam) Forum poświęcone tematyce audio. Plus miły dodatek. Ale (znów powtarzam): dodatek. Dlatego wnioskuję rozważenie wprowadzenia limitów działalności na Bocznicy. Jakich? Sprawa jak najbardziej do dyskusji. Może to być jakiś procent wpisów merytorycznych, lub nie więcej od nich. Ograniczenie może dotyczyć całej Bocznicy en bloc, lub też może poszczególnych wątków z osobna. Wszystko do omówienia.

Obecna sytuacja, gdy w niektórych przypadkach ogon merda psem - jest trudna do zaakceptowania.

Tak to bywa z tym merdaniem Panie Bobcat jak się bardziej wierzy swoim wymysłom niż faktom....Bobcat bez owijania w bawełnę przecież wielu wie że do mnie pijesz.

Tak bardzo zależy ci na tym bym nie pisał w temacie o Kościołach, cokolwiek to dziwne skoro od dłuższego czasu mnie tam (podobno) ignorujesz. :)))

"Argument" że piszę tylko w tematach ideologicznych "poparty" statystyką (błędną zresztą) też jest bezsensowny, bo w temacie o Kk wykazałem że po Waszej stronie ideologicznej też są tacy którzy mają je podobne (użytkownik Y).....ich też zdyscyplinujesz do pisania nie tam gdzie chcą? Musisz ich uprzedzić o tym że zamierzasz ich dyscyplinować....ciekawi mnie też jak wyważysz które są merytoryczne....bo nie chodzi ci tylko o nabijanie statystyki na forum, przecież to głupie co proponujesz do tego się sprowadzi. ;)

Oczywista, że nie zainteresowanie tematyką audio przywiodło tę osobę na niniejsze Forum. Zainteresowany wie, reszta się domyśla.

Błędne założenie prowadzi do błędnych wniosków.....a wystarczyłoby sprawdzić od jakich wpisów zaczynałem....to takie proste. ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie jest przepałniona-po prostu kursorem na ikonę poczty klikam i nie działa tzn. nie otwiera się -cala technika)

Najlepszego w nowym roku.

Obok są powiadomienia i one działają.........tak dla ułatwienia.

Włodek napisz coś do mnie na pw może-ok?

Wydaje mi się, że dojrzała sprawa ograniczenia "radosnej twórczości" niektórych osób praktycznie wyłącznie na Bocznicy, zwłaszcza w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. To jest Forum poświęcone tematyce audio i pokrewnym. Fakt stworzenia tutaj Bocznicy, takiego swoistego Hyde Parku, gdzie można rozmawiać o wszystkim innym - jest dobrą wolą Właściciela i Administracji, a także stanowi dla nas, użytkowników, pole do relaksu. Jednakowoż fakt ten jest przez niektóre osoby ewidentnie nadużywany. Nie chcę wymieniać nicków, nie o personalne wycieczki tutaj chodzi, a o naświetlanie zagadnienia. Jeśli oto użytkownik X w ciągu wielu lat obecności na Forum napisał niespełna 400 postów w wątkach merytorycznych, a w samym tylko poświęconym kościołom i religiom napisał (jak sam się chwali) ponad połowę, czyli 850 - to natychmiast ciśnie się usta pytanie: w jakim charakterze jest tutaj obecny? Oczywista, że nie zainteresowanie tematyką audio przywiodło tę osobę na niniejsze Forum. Więc co? Zainteresowany wie, reszta się domyśla. Takich przypadków jest zresztą więcej, choć dysproporcje nie są aż tak drastyczne.

Forów dyskusyjnych jest multum. Każdy znajdzie coś dla siebie. To jest (powtarzam) Forum poświęcone tematyce audio. Plus miły dodatek. Ale (znów powtarzam): dodatek. Dlatego wnioskuję rozważenie wprowadzenia limitów działalności na Bocznicy. Jakich? Sprawa jak najbardziej do dyskusji. Może to być jakiś procent wpisów merytorycznych, lub nie więcej od nich. Ograniczenie może dotyczyć całej Bocznicy en bloc, lub też może poszczególnych wątków z osobna. Wszystko do omówienia.

Obecna sytuacja, gdy w niektórych przypadkach ogon merda psem - jest trudna do zaakceptowania.

trzeba też wybiec do przodu poza własne przekonania i popatrzeć szerzej a nie krótkowzrocznie bo może sie okazać że użytkownik tego forum jest zwykłym humanistą który czyta, analizuje i uczy się od innych audiofilizmu bedąc jednocześnie biernym w zabieraniu głosu, a jednocześnie daje upust swojej posiadanej wiedzy na bocznicy.

Edytowane przez witek_z

Tekst miesiąca: "uczyć się audiofilizmu, czytając..."

Stąd później teksty na Forum, typu:

"Mom pińcet, wzmak Diory; jakiego druta nabyć, by grało jak jasny pieron?".

Idę jeść perliczkę. Ta przynajmniej smakiem nie oszukuje.

Jeszcze coś: przestańcie z tym "usher", na litość...

Kiedyś pewien idiota, chcąc być (kto go tam wie i pamięta) lepszy niż cokolwiek - na katowickim Spodku wywiesił banner "SBB - liver"!!!

Kuuurna....:(

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Napisałem.

Dzięki

Dostałem dwie pw...pewnie od Ciebie i od bezlitosnej niusi-tą wiadomość przeczytalem a jak chcialem od Ciebie i wszedlem w pw. to już wsio zniknęło??

Co sie dzieje?......wiem,ze nic nie wiem w dalszym ciągu.

może sie okazać że użytkownik tego forum jest zwykłym humanistą który czyta, analizuje i uczy się od innych audiofilizmu bedąc jednocześnie biernym w zabieraniu głosu, a jednocześnie daje upust swojej posiadanej wiedzy na bocznicy.

To niech się uczy audio tutaj, a swoje przekonania na tematy różne artykułuje na stosownym innym forum.

Nie mam nic przeciwko dyskusjom na tematy różne w zakładce Bocznica, sam w nich uczestniczę. Ale znaj proporcją Mocium Panie. Jeśli ktoś w jednym tylko wątku ideologiczno-światopoglądowym napisał kilkakrotnie więcej niż na całym Forum w zakładkach merytorycznych (czyli wszystkich innych poza Bocznicą) - to chyba coś tu jest postawione na głowie i dowodzi, że przebywa na forum audio bynajmniej nie dla dyskusji na tematy związane z audio (a przy okazji, mimochodem, na inny temat), lecz w zupełnie innym celu. Jakim? Zainteresowany wie, reszta się domyśla.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.