Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W

a poza tym - przeszkadza tylko "chrabiom" :)

i tylko dlatego - że nie oni kontrolują sytuację

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ale ta jest bardziej ludzka, mniej perfidna :-)

Motywy są dokładnie te same. Każde stado i tak jest "obrobione" i dyga na skinienie dyrygenta. Tylko się im wydaje, ze ryczą samodzielnie i słusznie :)

I właśsnie po stadnym zachowaniu można to stwierdzić.

To bardzo Ok z Waszej strony, że otwarcie rzuciliście trochę światła na tę sprawę. Jak widzicie tworzenie tajemnych enklaw nie wnosi spokoju i zgody w żadne społeczeństwo. Wręcz przeciwnie, tworzy teorie spiskowe i mnóstwo niedomówień.

Włodek mnie tylko dziwi że Ty sam zamiast przeczytać zakładkę " Regulamin i zasady zakładki Salonik " tworzysz te teorie spiskowe :) Tam jest wszystko o tej sprawie !

Włodek mnie tylko dziwi że Ty sam zamiast przeczytać zakładkę " Regulamin i zasady zakładki Salonik " tworzysz te teorie spiskowe :) Tam jest wszystko o tej sprawie !

Jakie teorie spiskowe ja tworzę w sprawie Paltona? Nie żartuj. Ja się po prostu wcale tą sprawą nie interesowałem, nie obchodzi mnie ona. Tylko dzisiaj zadałem pytanie na podstawie wpisu Paltona w tym wątku. Chciałem aby to On mi odpowiedział jak to wszystko widzi ze swojego stanowiska.

Nie dorabiaj mi rogów niepotrzebnie :-)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Rany boskie czy jest coś o czym nie wiemy??

Hmmm, to teraz mnie zaskoczyliście, określenie rogacz zawsze kojarzyło mi się jednoznacznie;-)

no no no....

to już regulaminy tworzy się pod precedensy?

szybkie chłopaki :)

i jakie zdolne!

Hmmm, to teraz mnie zaskoczyliście, określenie rogacz zawsze kojarzyło mi się jednoznacznie;-)

ten pies - to pies?

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jakie teorie spiskowe ja tworzę w sprawie Paltona? Nie żartuj. Ja się po prostu wcale tą sprawą nie interesowałem, nie obchodzi mnie ona. Tylko dzisiaj zadałem pytanie na podstawie wpisu Paltona w tym wątku. Chciałem aby to On mi odpowiedział jak to wszystko widzi ze swojego stanowiska.

Ło masz jakże bym śmiał ja rogi Tobie !!! Toć to jakiś absurd :) Via klawiatura ?

Panowie,

Od początku było wiadomo jak się sprawy z salonikiem mieć będą. Można to różnie nazwać, mechanizmem, przerostem ambicjonalnym, dążeniem do postawienia na swoim za wszelka cenę, wodą sodową .....

W sumie smutne, ale niestety w każdej zbiorowości obowiązują podobne reguły wynikające z rozkładu charakterów w populacji. a nagromadzenie w zamkniętym dla ogółu fragmencie jakiejś całości grupy osób "wiedzących lepiej" o skłonnościach do rządzenia wcześniej czy później musi skończyć się wybuchem.

Ten na zdjęciu to psica;-)

zawsze zajmują terytorium :)

wydawałoby się - że po tylu doświadczeniach na forum jeśli się podejmuje decyzję o "nowym otwarciu" - to robi się wszystko, żeby jednak tej cholery ze starego świata nie przywlec ze sobą.

a tu nie - wszystko wychodzi jeszcze bardziej skondensowane i wojownicze.

dziwi mnie też - że tak szybko to się wyradza, prawie nie było tego "czasu powijaków" - od razu problemy...

Panowie,

Od początku było wiadomo jak się sprawy z salonikiem mieć będą. Można to różnie nazwać, mechanizmem, przerostem ambicjonalnym, dążeniem do postawienia na swoim za wszelka cenę, wodą sodową .....

W sumie smutne, ale niestety w każdej zbiorowości obowiązują podobne reguły wynikające z rozkładu charakterów w populacji. a nagromadzenie w zamkniętym dla ogółu fragmencie jakiejś całości grupy osób "wiedzących lepiej" o skłonnościach do rządzenia wcześniej czy później musi skończyć się wybuchem.

"

dzuma sie klania?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Użytkownicy+

Robert, jeśli możesz wytłumacz mi proszę jak postrzegasz to, że ci sami ludzie, kiedy wykonałeś ich "prośbę" tak szybko usunęli Ciebie z saloniku i nawet wczoraj użyli tego "zwycięstwa" aby mi uzmysłowić, że moderacja w saloniku jest niczym, a jak będę podskakiwał to wywala mnie tak samo jak Paltona?

A wszystko za ukaranie jednego z salonikowców karą za odwetowy atak na moderację, gdzie karę 1pkt otrzymał tutaj na bocznicy za uporczywe wpisy prowokacyjne kierowane do innego użytkownika? Oczywiście Boss salonowy nie omieszkał dać i mnie żółtej kartki :-))))

To zupełnie inni ludzie, zresztą z saloniku usunąłem się sam o czym już mogłeś przeczytać w jednym z wpisów. Mógłbym tam nadal pisać, przecież jedną z kartek (pierwszą) sam sobie przyznałem i jako jej autor mogę ją odwołać. Nie chcę tam pisać, przynajmniej do czasu uleczenia saloniku. Byłem jednym z jego pomysłodawców, wiem, że kolejny z pomysłodawców, jest również na granicy rezygnacji. Tak to właśnie wygląda, jak brak jest konsekwencji w wymaganiu regulaminu i przestrzeganiu zasad. Znów mamy kolejną, jakąś 4567654 szansę, daną tym samym beznadziejnym przypadkom. Ile osób już odeszło lub zamilkło po kolejnych napaściach i atmosferze wprowadzanej przez te osoby? Ilu ludzi odejdzie, w trakcie kolejnych prób i eksperymentów resocjalizacyjnych? Co z tego, że kryjący się anonimowo za swoimi nickami, mają dużą wiedzę, skoro zamiast nią się dzielić, powodują odejście z forum wileu innych o podobnej wiedzy i doświadczeniu, ale zupełnie innej kulturze? Mówiłem kiedyś o tym, że być może z punktu widzenia finansowego, opłaca się przekształcić całe forum w rodzaj bocznicy. Naparzanki, wredne złośliwości, które można poczytać choćby na kilku ostatnich stronach tego wątku, przyciągają wielu czytelników i powodują ruch. Zgadzam się z tym, rozumiem i przyjmę taki obrót sprawy. Właściciele forum, muszą najpierw zarabiać, a w drugiej kolejności dbać o ideały. Niemniej, wtedy dla takich osób jak ja, to forum będzie skończone. Teraz może neomamut ze SVARTem, Plastikiem i Szymonem swobodnie wklejać filmik ze scenką w sklepie, w którym ktoś kupuję wódkę, zupełnie przypadkiem podobny do tego który zamknąłem rok temu po dziesięciu latach. Zapewne teraz zostanie przekopany internet, czym to może się teraz zajmować palton, żeby "żarty" były aktualne. Pewności jednak nie ma, przecież od kilku lat nieaktywna firma mojej żony, też była powodem szydery i obrzydliwych manipulacji. Być może, znów któryś z moich znajomych audiiofili dostanie dziwny telefon lub zapytanie mimochodem na PW o ... jak mu tam było... paltona? Niczego nie można wykluczyć, takie to osoby teraz wiodą prym na forum, brylują w wątkach (choć w tematycznych jak na lekarstwo) i jak widzę po decyzjach administracji i moderacji, nadają kierunek na przyszłość.

I jeszcze jedno Włodku, ja nie wyleciałem z moderacji. Miałem tego serdecznie dość, o czym wielokrotnie pisałem. Prosiłem też wiele razy o zdjęcie uprawnień, o czym doskonale wiesz. Nie żartuj, że jednorazowe mało eleganckie nazwanie poczynań admina (całkowicie słuszne co do zasady, niestety naganne w formie), miałoby przesądzić o tej sprawie. Nie takie rzeczy się działy, zresztą jak pokazuje choćby ostatni przykład zdjęcia bana trollowi, wystarczyło posypać głowę popiołem i już. Nie moderowałem zresztą niemal wcale od kilku m-cy, o czym również dobrze wiesz. To tyle, nie ma co tu dalej wyjaśniać.

• Moderatorzy

Ile osób już odeszło lub zamilkło po kolejnych napaściach i atmosferze wprowadzanej przez

Ciebie gdy banowałeś i utrudniałeś życie forumowiczom którzy nie łamali regulaminu??

Ilu ludzi odejdzie, w trakcie kolejnych prób i eksperymentów resocjalizacyjnych?

no właśnie - przeczytaj 10 razy i się zastanów

Niemniej, wtedy dla takich osób jak ja, to forum będzie skończone.

forum bez Twej wiedzy (szczególnie z zakresu DIY i doboru głosników wysokotonowych do piwnic audiofilskich), faktycznie wiele straci - w tej dziedzinie jesteś pionierem, myślę że nie tylko w skali Polski

Plastikiem (...) swobodnie wklejać filmik ze scenką w sklepie, w którym ktoś kupuję wódkę, zupełnie przypadkiem podobny do tego który zamknąłem rok temu po dziesięciu latach. Zapewne teraz zostanie przekopany internet, czym to może się teraz zajmować palton, żeby "żarty" były aktualne. Pewności jednak nie ma, przecież od kilku lat nieaktywna firma mojej żony, też była powodem szydery i obrzydliwych manipulacji. Być może, znów któryś z moich znajomych audiiofili dostanie dziwny telefon lub zapytanie mimochodem na PW o ... jak mu tam było... paltona? Niczego nie można wykluczyć,

Mam do Ciebie gorącą prośbę Robercie, wklej jakiekolwiek PW, przytocz jakąkolwiek rozmowę, jakąkolwiek relację kogolwiek, która poświadczała by o tym, że dzwoniłem do Ciebie i się podszywałem pod kogoś, udostępniałem filmiki z kupowaniem wódki, kręciłem się koło firmy Twojej żony czy Twoich znajomych i w ogóle w jakikolwiek sposób próbowałem zrobić jakąkolwiek nieprzyjemność Tobie, twoim znajomym, rodzinie. Męczy mnie, że już któryś raz z rzędu publicznie oskarżasz mnie o takie zachowania. Jeżeli nie przedstawisz żadnej konkretnej sytuacji (tu na forum lub w PW do mnie lub do moderatora) żądam od Ciebie publicznych przeprosin.

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale się naczytałem o nowym otwarciu, kolejnej próbie uzdrowienia forum itd...

Wy tak na poważnie?

Zróbmy test. Tu macie temat który schowaliście na bocznicy, równo rok temu, nie podając ŻADNYCH powodów takiego kroku. Mało tego, żaden z moderatorów nie przyznał się do tego kroku.

Wielokrotnie pytałem ale jest to jakaś wielka tajemnica.

No skoro zbanowanych wielokrotnie trolli przywraca się na forum, to może temat w którym nikt nigdy nie łamał regulaminu też przywrócicie na należne mu miejsce w dziale tematycznym:

http://www.audioster...tytypy__st__180

Aby zmienić obecny stan rzeczy, chęć zmian musi zakiełkować u samych Użytkowników. Wszelkie próby zmian narzucane od Zarządu forum, są i jeszcze nadal będą traktowane jako próby wywarcia nacisku. Użytkownicy muszą się przekonać, że era "paltonowska" minęła i już nie powróci.

Kiedy uwierzą, sami zechcą oczyścić swoje gniazdo i to nie ogniem i mieczem, a przez wspólna zgodę.

Naiwny jestem? Nie sądzę, tak uczy historia ludzkości, ona mylić się nie może :-)

Piękne słowa, ale tyczą się również jak nie w głównej mierze też i moderacji o czym zapomniałeś w swojej wypowiedzi.

No zobaczymy czy moderacja ,,uwierzy i zechce oczyścić swoje gniazdo''.

Edytowane przez HQ150

>>Palton

Owszem wstawiałem filmiki kiedy Kołek i Kotek kupowali wódkę (przeprosiłem za to już dwa razu publicznie), ale nigdy nie miałem nic wspólnego z Twoją żoną, jej interesem, nie dzwoniłem i nie nagabywałem, nie wypytywałem nikogo na PW. Dwa razy publicznie Cię przepraszałem, ale sorry, nie dzisiaj - Ty za to nigdy nie napisałeś słowa przepraszam. Skończyło się pobłażanie, prawda jest taka, że byłeś przez pewnych ludzi łatwo sterowalny, to oni Cię zrobili w trąbę, nie ja, plastik, SVART, Szymon czy śp. SA. A idea Saloniku? Pisałem wiele razy co z tego będzie, i po raz kolejny zostałeś wykorzystany, nie widzisz tego? W życiu trzeba przewidywać takie sytuacje i rozwój wydarzeń - ale przecież widać kto ma lejce pierwszeństwa na tym forum. Komuś już to pisałem: forumowicze widzą więcej niż się co poniektórym wydaje. I tak na koniec Palton - nie potrafisz nawet odejść z podniesionym czołem...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dokładnie tak.

Ostrzegałem cię Palton chyba ze trzy lata temu, że dajesz się wykorzystywać a kiedy przestaniesz być

użyteczny to nikt nie będzie miał żadnych oporów aby się ciebie pozbyć.

I to właśnie się stało.

Tylko od ciebie zależy co zrobisz z tym doświadczeniem.

Czy będziesz chciał wrócić i odzyskać (per fas et ne fas) straconą pozycję czy też pójdziesz po rozum do głowy.

Bez odbioru.

Idę pojeździć traktorem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Odwazny jesteś i stawiasz vlado w trudnej sytuacji. ;)

Jakiej? O ile mi wiadomo wklejanie maskotek na motorach nie jest zabronione:) Określenie "tłuszczą" bliżej nieznaną grupę też nie.

Edytowane przez malikali

Panowie nie będę Was tutaj wszystkich wymieniał wytłumaczcie mi klonowi o dziwnym nicku dlaczego w tej sprawie tak uporczywie mijacie się z prawdą ?

OK widzę że wyjaśnienie tego fenomenu nie nastąpi więc może popróbujmy tak.

Zarówno Szymon jak i Arku zostali usunięci z Saloniku przez Administrację gdyż kartek jeszcze nie było jak przypadku Szymona albo nie miały jeszcze mocy sprawczej jak przypadku Arku. Arku rzutem na taśmę przyznał przynajmniej jedną kartkę.

Obaj zostali usunięci za niewyjaśnione akceptacje w ilości ponad 30 hurtem z metra czy jak to tam nazwać.

Jednocześnie Administracja anulowała wszystkie te akceptacje przy których widnieli wyłącznie Szymon i Arku.

Tak wyglądają fakty ale fakty a piana to dwie różne rzeczy ? Prawda ?

OK widzę że wyjaśnienie tego fenomenu nie nastąpi więc może popróbujmy tak.

Zarówno Szymon jak i Arku zostali usunięci z Saloniku przez Administrację gdyż kartek jeszcze nie było jak przypadku Szymona albo nie miały jeszcze mocy sprawczej jak przypadku Arku. Arku rzutem na taśmę przyznał przynajmniej jedną kartkę.

Obaj zostali usunięci za niewyjaśnione akceptacje w ilości ponad 30 hurtem z metra czy jak to tam nazwać.

Jednocześnie Administracja anulowała wszystkie te akceptacje przy których widnieli wyłącznie Szymon i Arku.

Tak wyglądają fakty ale fakty a piana to dwie różne rzeczy ? Prawda ?

To nie są żadne fakty tylko Twoje interpretacje. Arku usunął Admin1 za pomocą trzech kartek, czyli zgodnie z regulaminem.

Szymona ZBANOWAŁ były moderator Palton wbrew wszelkim regulaminom i zasadom, jak sam przyznaje na prośbę kilku użytkowników saloniku. Do wczoraj nikt o tym tajnym porozumieniu nie wiedział. To jest złamanie wszelkich zasad, nie wolno czegoś takiego tolerować, bo w przeciwnym razie nikt nie jest bezpieczny. Wkrótce takie praktyki mogą stać się popularne, jakaś grupa kolesi mże się po cichu dogadać z którymś "usłużnym" moderatorem i cichcem wyeliminować kogoś, kto im przeszkadza. To może spotkać mnie, Ciebie, Neomammuta, Bubusię, każdego. Dlatego takie zjawiska należy tępić w zarodku.

Moje usunięcie z saloniku było związane jedynie z bezprawnie założonym banem na konto. Żaden regulamin ani ilość punktów, kartek nie została przekroczona. Moje akceptacje użytkowników były w 100% zgodne z regulaminem.

Jeżeli ktoś ma konkretne dowody niech je upubliczni lub zamilknie bo jest zwykłym...

Najbardziej cieszy mnie fakt, że po całej sytuacji jasno widać kto jest prawdziwym, dwulicowym padalcem.

Serdeczne pozdrowienia dla trolli.

Edytowane przez Szymon1

Moje usunięcie z saloniku było związane jedynie z bezprawnie założonym banem na konto. Żaden regulamin ani ilość punktów, kartek nie została przekroczona. Moje akceptacje użytkowników były w 100% zgodne z regulaminem.

Jeżeli ktoś ma konkretne dowody niech je upubliczni lub zamilknie bo jest zwykłym...

Najbardziej cieszy mnie fakt, że po całej sytuacji jasno widać kto jest prawdziwym, dwulicowym padalcem.

Serdeczne pozdrowienia dla trolli.

Szymon nikt nie neguje że akceptacje były zgodne z regulaminem !

Pytaniem jest skąd ich było takie wielkie mnóstwo ?

Oj Szymon, Szymon drugi post i już takie słownictwo ...

Ostrzegałem cię Palton chyba ze trzy lata temu, że dajesz się wykorzystywać a kiedy przestaniesz być

użyteczny to nikt nie będzie miał żadnych oporów aby się ciebie pozbyć.

I to właśnie się stało.

Tylko od ciebie zależy co zrobisz z tym doświadczeniem.

Czy będziesz chciał wrócić i odzyskać (per fas et ne fas) straconą pozycję czy też pójdziesz po rozum do głowy.

Jakie wykorzystywanie? Jaki powrót? A co on jest dzieckiem czy jak?

Jeśli to Platon stoi za np. usuwaniem postów H.A. To przejaw korupcji a nie tylko byciem nieświadomym chłopcem na posyłki. Typowy moderator "na telefon". Tacy powinni szukać pracy w call ceneter, a nie w moderacji.

Edytowane przez zenon.kowalski

Szymon nikt nie neguje że akceptacje były zgodne z regulaminem !

Pytaniem jest skąd ich było takie wielkie mnóstwo ?

Oj Szymon, Szymon drugi post i już takie słownictwo ...

Odpowiedź jest banalna, chciałem aby dostęp do zakładki miało jak najwięcej użytkowników. Jestem przeciwnikiem tworzenia jakichkolwiek enklaw i wylęgarni kolesiostwa.

Jeżeli jesteś taki nadgorliwy w walce o poszanowanie poprawnej polszczyzny i godności ludzkiej to zareaguj na paszkwile samozwanczego prezesa saloonu.

Diabelskich rogów Tomaszu :-) Diabelskich :-)

Jakiej? O ile mi wiadomo wklejanie maskotek na motorach nie jest zabronione:) Określenie "tłuszczą" bliżej nieznaną grupę też nie.

Odpowiem ci jak tłuszcza tłuszczy. Też uważam, że wklejanie maskotek nie jest zabronione. ;)

Edytowane przez jar1

Odpowiedź jest banalna, chciałem aby dostęp do zakładki miało jak najwięcej użytkowników. Jestem przeciwnikiem tworzenia jakichkolwiek enklaw i wylęgarni kolesiostwa.

Jeżeli jesteś taki nadgorliwy w walce o poszanowanie poprawnej polszczyzny i godności ludzkiej to zareaguj na paszkwile samozwanczego prezesa saloonu.

Szymon nerwy nie służą strategii !!! Rozumiesz ? Mam nadzieje że tak :)

W salonach chwilowo nie piszę , trzymam głowę w wiadrze wody z lodem albo mniej obrazowo czekam aż kurz opadnie.

Chciałbym jednak po ostatnim wpisie Paltona podziękować Tobie z ekipą :)

Przeczytaj pierwszy zwrot, awansowałem z trolla na ludzia i tego się trzymajmy :)

I tutaj w ocenie tego co opublikowałeś troszeczkę się różnimy :-)

Maskotka na harley'ku bardzo sympatyczna, jednak wklejona w kontekście trwającej dyskusji jest trollingiem. A załączony przez Ciebie do niej komentarz zmienia trolling we wpis prowokacyjny.

Gdybym połączył ten wpis z faktem, że był odpowiedzią na konkretny wpis, mógłbym uznać, że jest to czysty atak personalny na konkretnego użytkownika.

Pozostanę jednak przy prowokacji i tak to wyceniam.

Pozdrawiam.

W.

Chciałbym jednak po ostatnim wpisie Paltona podziękować Tobie z ekipą :)

Bo nasza ekipa to przecież żadne kolesiostwo :)

Edytowane przez jar1

Jestem przeciwnikiem tworzenia jakichkolwiek enklaw i wylęgarni kolesiostwa

Ale wiadomo było, że ma to być enklawa. Inaczej - byłaby powszechna, uprzedzająca informacja administracji, z jawnym podaniem regulaminu, z dyskusja na temat idei powołania zakładki. Zrobiono jak w polityce - metodą faktów dokonanych. I to należy piętnować i na to należy się nie zgadzać, a nie, że paru kumpli postanowiło być lepszymi i dogadało się z adm za plecami całej reszty bez jej wiedzy.

Nie akceptuję też metody przebierania się w "mundur wroga" i mieszania mu na tyłach. To można podciagnąć pod działanie jego skrytymi metodami. Ja tego nie akceptuję.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.