Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładka hi-end powstała stosunkowo niedawno, a teraz uzurpuje sobie miano najważniejszej, a przede wszystkim wszystko wiedzącej.

Dla mnie audiofil to osoba poszukująca najlepszego (w ramach posiadanych możliwości i własnego rozsądku) sposobu odtworzenia lubianej przez siebie muzyki.

I nie ważne czy będzie to McIntosh czy zestaw Denon z niemieckiej wystawki czy głośniki przy komputerze.

Dlatego postrzeganie audiofila jako frajera lub dziwaka, jak to niestety ma czasem miejsce na tym forum, uważam za niewłaściwe.

To raz.

Dwa.

Skoro Hi-End boli Ciebie to nie zaglądaj tam.

No to trzy.

Jeżeli o mnie chodzi, osobiście cieszy mnie zakładka Stereo/Start.

Jakimś dziwnym trafem jest w niej wiele ze starego audiostereo.pl.

Tego sprzed 10-12 lat.

Coś co miało być piaskownicą czy wręcz zsypem stało się chyba najprężniejszą merytoryczną częścią forum.

Rochu o co Ci chodziło? :)

Chyba się pogubiłem.

Panowie, o co mi chodziło?

: ))

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Skoro Hi-End boli Ciebie to nie zaglądaj tam.

Lubię czytać tą zakładkę i nadal będę to robił.

Rozumiem że wszystkie ataki na "nie audiofili" na takich jak ja, można zgłaszać i będą one na równi traktowane jak ataki na audiofili. Czy może Twoje stanowcze postawienie kreski ma swój pod tekst?

Wychodzi również po raz n-ty brak powściągliwości moderacji. Moderator pisze jak najmniej! Nie wdaje się w dyskusje, ponieważ przez przypadek klepnie coś, a potem już leci.

Rozumiem że wszystkie ataki na "nie audiofili" na takich jak ja, można zgłaszać i będą one na równi traktowane jak ataki na audiofili. Czy może Twoje stanowcze postawienie kreski ma swój pod tekst?

Każdy atak należy zgłaszać.

Dla mnie nie ma różnicy audiofil - nie-audiofil.

Wychodzi również po raz n-ty brak powściągliwości moderacji. Moderator pisze jak najmniej! Nie wdaje się w dyskusje, ponieważ przez przypadek klepnie coś, a potem już leci.

Jutro będę klęczał na grochu i przepiszę sto razy:

nie będę więcej już pisał na audiostereo, nie będę więcej już pisał na audiostereo,nie będę więcej już pisał na audiostereo....

; )

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

nie będę więcej już pisał na audiostereo

Ani się waż! Bo Ci kopa w rz... eee... zadek zasadzę przy najbliższym spotkaniu

jezyk.png

Uważam, że każdy wątek powinien być nadzorowany. Przypadki niestosownego zachowania zdarzają się wszędzie i ich częstość występowania nie jest zależna od poglądów a raczej jest zgodna z rozkładem charakterystycznym dla danej populacji. Myślę zatem, że żadna z opcji nie zasługuje na jakieś specjalne wyróżnienie w postaci szczególnego nadzoru, choćby z tego powodu, że może budzić to złe skojarzenia.

to w ktorym miejscu tego "rozkladu" populacji sie znajdujesz :)

masz zdrowa propozycje wspóistnieinia na tym forum -przynajmniej ja to tak odbieram

proponuje nie zawalić

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To niestety nie tylko ode mnie zależy.

jaka skromność :) ale OK

propozycja dla wszystkich nie dewastujmy sobie nawzajem wątków , najlepiej wymiana poglądów

bez zasad - bedzie tak jak jest czyli wzajemne pretensje i personalne ataki

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Każdy atak należy zgłaszać.

Dla mnie nie ma różnicy audiofil - nie-audiofil.

Jutro będę klęczał na grochu i przepiszę sto razy:

nie będę więcej już pisał na audiostereo, nie będę więcej już pisał na audiostereo,nie będę więcej już pisał na audiostereo....

; )

Ręcznie.

Dasz radę! :)

A ten rudy kot, Rudzikiem zwany - jak żarł, tak żre.

I - nie tyje, cholera!:)

Co do przemyślenia Panom daję, pozdrawiając wszystkich Was:)

J.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Lubię czytać tą zakładkę i nadal będę to robił.

Odezwał się wielce oburzony. Pamietam doskonale czasy,kiedy to piałeś z zachwytu nad Moderacją a właściwie nad jedynym i słusznym nadmoderatorem. Pamiętam twój hejting i manipulowanie,związane z insynuowaniem,że wpisy przeciw paltonowi,czyni jakaś zona Szymona(obrzydlistwo) Teraz kiedy korytko odjechało,ślimtasz po kątach. Nie lamentuj,czasy paltona minęły i mam nadzieję nigdy nie wrócą!

Paweł daj spokój jest reset i zakopujemy topory.

O świństestewkach byłego i poplecznikow już wszyscy wiedzą. Ja nie mam problemu z wyciągnięciem ręki do każdego kto zechce podjąć merytoryczną dyskusję na poziomie. Ktoś musi być mądrzejszy i zrobić pierwszy krok.

Odezwał się wielce oburzony.

Przeprasza, ale do czego pijesz? Czasy ataku armii klonów i podwójnych kont lajkujących się na wzajem?

Edytowane przez hi_aro

hi_aro, Paweł Skurzewski

Uspokójcie się proszę.

Macie problem - jest do tego PW aby sobie to wyjaśnić.

Jeżeli o mnie chodzi, osobiście cieszy mnie zakładka Stereo/Start.

Jakimś dziwnym trafem jest w niej wiele ze starego audiostereo.pl.

Tego sprzed 10-12 lat.

Coś co miało być piaskownicą czy wręcz zsypem stało się chyba najprężniejszą merytoryczną częścią forum.

Tylko nie pozwalajcie na zakładanie kolejnych tematów typu: wzmacniacz za 300 zł, wzmacniacz za 290 zł, wzmacniacz za 310 zł.

lub mam 300 złotych max i szukam zestawu składającego się z amplitunera, odtwarzacza i głośników grającego potężnym basem, naturalnym audiofilskim dźwiękiem ......Gdy nie będzie po 2 godzinach co najmniej 100 podpowiedzi - gotowa zadyma, że sie człowieka olewa.

Niech leniwe chłopaki może wysilą się i poczytają co do tej pory zostało napisane.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego ilu normalnych ludzi zraziłeś przede wszystkim do siebie, ale też niestety do całego forum. Ale widzę że to co piszę jest daremne, bo i tak wiesz najlepiej i nie potrafisz spojrzeć na sytuację z dystansu, czego najlepszym dowodem są bzdury które wypisywałeś na temat mojego uczestnictwa w saloniku.

Cóż, jakoś nie urzeka mnie Twoja bajka :-) Możesz podać z nicku tych normalnych według Ciebie ludzi, których jakoby tak bardzo zraziłem do siebie? Bo jak nie możesz to tylko twoja wyimaginowana bajka o rzeczywistości tego forum i mojego udziału w tym czym teraz jest :-) Obarczasz mnie i Adminów o to co stało się z salonikiem a jakoś o swym wkładzie w zainicjowanie destrukcji nie wspominasz. To nie @bum1234 rozpieprzył salonik, nie twórz bajek. Rolę @marslo i jego żołnierzy, dających na rozkaz wodza kartki eliminujące z saloniku wskazanych "kolegów" również nie zauważasz. A może to są owi dobrzy ludzie, którzy się na mnie zawiedli? :-) To bardzo mi miło z tego powodu. Dywersji polegającej na atakowaniu ludzi na otwartym forum a potem haniebnego chowania się za mury tej patologicznej zakładki i stamtąd dalszego obrabiania im dupy również nie widziałeś. Skoro tylu rzeczy nie widziałeś, to nie dziwie się, że tak wielki masz żal do Administracji i do mnie, za stratę tego raju.

I jeszcze jedno, już z racji funkcji którą pełnię. Twój wpis był zwykłym chamskim atakiem na mnie i Admina.

Zmień sposób wyrażania swoich żalów, bo następnym razem potraktuje taką formę wpisu jak powinienem. Co do @Rocha, to wiem z jakich powodów poprosiłem go o przyjecie funkcji moderatora.

Dalszą osobistą dyskusje z Toba uważam za zbędną.

Pozdrawiam.

W.

Argument, że ukrycie moderatora który dał komuś punkty lub usunął posta niby ma jakiś sens, ale większa jest korzyść z transparentności. Tak samo jak łatwo anonimowo jest być trollem, to tak samo anonimowo jest łatwo karać i usuwać wątki. Jeśli ma się to zmienić to trzeba przeciąć tę napędzającą się spiralę :) Pytanie jest tylko takie, czy już macie na tyle determinacji aby posunąć się tak daleko, czy czekamy na kolejny jeszcze poważniejszy kryzys :)

Ja przez prawie rok podpisywałem się pod każdą karą jaka nakładałem. Ostrzegałem jawnie w wątkach i oznajmiałem ze nakładam karę i za co. Dyskutowałem z ukaranym na temat swej decyzji, i co?

Głosem użytkowników musiałem zaniechać takiego postępowania, bowiem jest ona niezgodna z regulaminem i oni sobie tego absolutnie nie życzą. Moderator ma być od sprzątania wszystkiego co oni maja fantazje zamieścić i to po cichutku i bez karania. To jest obraz idealnego moderatora na naszym forum :-)

Ps.

I to chyba w Twoim wątku na bocznicy jak dobrze pamiętam :-)

W.

Dziwią mnie podwójne konta niektórych użytkowników na forum.

Konto prywatne i branżowe.

Dla mnie to kuriozum.

Dlaczego jest pozwolenie na takie praktyki?

"To co teraz, ha?"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Możesz podać z nicku tych normalnych według Ciebie ludzi

Nie wiem czy traktujesz mnie jako normalnego, ale skoro pytasz to mój nick brzmi tomkly.

Tylko nie pozwalajcie na zakładanie kolejnych tematów typu: wzmacniacz za 300 zł, wzmacniacz za 290 zł, wzmacniacz za 310 zł.

lub mam 300 złotych max i szukam zestawu składającego się z amplitunera, odtwarzacza i głośników grającego potężnym basem, naturalnym audiofilskim dźwiękiem ......Gdy nie będzie po 2 godzinach co najmniej 100 podpowiedzi - gotowa zadyma, że sie człowieka olewa.

Niech leniwe chłopaki może wysilą się i poczytają co do tej pory zostało napisane.

U Gramofoniaków od lat to powtarzam... I nie odpisuję na tego typu pytania. No, czasem, gdy pytający mnie ujmie ładnym, zgrabnym tekstem:)

Choć później i tak zazwyczaj - opier. li.

Takie czasy, sitteku. Młodzież chce mieć podane na tacy. O przeczytaniu czegokolwiek w temacie - zapomnij.

Ale, zaraz .... Co to ja pisałem?:-)

To było największe sukinsyństwo tej pożal się Boże instytucji,ale paradoksalnie w ten sposób wielu z nas dowiedziało się,że ma do czynienia ze zwykłymi tchórzami a tacy nie zasługują nawet na to,żeby opluć.

Zaś tam - pluć. Śliny szkoda. A i podeszwy, by rozetrzeć...

Chętnie natomiast dowiedziałbym się, którzy z Kolegów w tym poronionym przedsięwzięciu brali udział...

Nie. Żadnej książki nie piszę. Ot tak - dla poszerzenia wiedzy o audio:)

Nie wiem czy traktujesz mnie jako normalnego, ale skoro pytasz to mój nick brzmi tomkly.

Czy do Ciebie kierowane bylo moje pytanie? To Adam uzyl sformulowania "normalnych" nie ja. Jego wiec zapytaj czy miescisz sie w tej grupie docelowej.

Jednak odpowiem ci na Twoj wpis.

Tak, jak najbardziej uwazam Ciebie za czlowieka normalnego. Nie jestem rowniez zdziwiony, ze rozczarowales sie mna. Dla mnie jestes jednym z filarow palton's family, ktora pod wodza swego mentora trzymala zamordystyczny "lad" na tym forum dbajac jedynie o wlasne interesy. Do banowania na wskazanie i zamowienie, nawet telefoniczne Palton sam sie otwarcie przyznal.

Dziwisz sie wiec, ze jestesmy po przeciwnych stronach pojmowania porzadku i sprawiedliwosci na tym forum? Ogromu zalu po waszym odejsciu z mojej strony rowniez nie oczekuj, a proby narzucenia mi poczucia winy za zwalczanie waszych patologii sa kpina z rzeczywistosci :-)

Zegnam.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pozwólcie że na odchodnym napiszę kilka słów od siebie:

1. Jeśli chcecie żeby Wasz (a kiedyś i nasz) portal dobrze się rozwijał, musicie zadbać o w pełni niezależną i neutralną moderację. Mam na myśli brak jakichkolwiek powiązań, zwłaszcza biznesowych ale i towarzyskich. W tym celu najlepiej byłoby zaangażować profesjonalnych moderatorów, którzy nie są jednocześnie szeregowymi userami. Mogą to być nawet osoby spoza środowiska audio, może nawet tak byłoby lepiej. Moderator sympatyzujący z jakąkolwiek grupą, nieważne czy określicie ją mianem snobistycznej czy trollerskiej będzie budził opór pozostałej części środowiska.

2. Trzeba stworzyć jasny i klarowny katalog sytuacji, które powinny podlegać interwencji moderacji. Muszą być jasno określone przesłanki jak i zasady podejmowania interwencji. Dla mnie nie jest akceptowalna sytuacja, w której moderator prowadzi jednocześnie dyskusję z obwinionym, udziela mu publicznej reprymendy a w międzyczasie uniemożliwia zabranie głosu poprzez zbanowanie w konkretnym wątku czy też na całym forum.

3. Kluczem do rozładowania sytuacji na forum jest ograniczenie uznaniowości działań moderacji. Niedopuszczalna jest sytuacja, w której moderator przenosi swój prywatny pogląd na daną osobę na ocenę jej wpisów, to powinno być całkowicie od siebie oderwane. W ostatnim czasie doszło do sytuacji, w której jakakolwiek dyskusja z moderacją uznawana jest za atak na nią. To jest sytuacja patologiczna, która prowadzi wprost do ucieczki userów. Zwłaszcza jeśli w tym samym czasie tolerowane są posty innych userów, jednoznacznie naruszające przyjęte zasady netykiety. Można więc rzec, że kary regulaminowe nie są przyznawane za konkretne wpisy tylko za szersze poglądy.

4. Obciążanie winą za sytuację na forum grupy "dezerterów" jest magicznym wytrychem. Nie wiem czy koledzy popełniają ten zabieg celowo jako działanie wizerunkowe, czy też faktycznie wierzą w to co piszą, nie ma to zresztą specjalnego znaczenia. Sądzę, że uważanie za głównego sprawcę wszystkich nieszczęść zasłużonego dla forum kolegi Marslo jest po prostu elementarnym nadużyciem. Nie będę tego komentować, naprawdę nie widzę tu pola do dyskusji. Dla mnie jest to szukanie kozła ofiarnego dla swoich błędów, zaniechań a przede wszystkim braku wizji rozwoju forum.

5. Sądzę, że powinniście Panowie pozbyć się pychy, z którą przemawiacie do "elektoratu" i dopuścić do siebie istnienie alternatywnych punktów widzenia. Sytuacja, w której z forum odchodzi nie trollerka, jak to usiłujecie przedstawiać, a cała masa zacnych i naprawdę zasłużonych userów dowodzi faktu, że strategia trzymania dorosłych facetów za pysk według swojego własnego "widzimisię" poniosła totalne fiasko.

6. Równowaga o której tak dużo piszecie polega w ostatnim czasie na promowaniu postaw hejterskich i roszczeniowych jednocześnie. Sądzę, że nie o taką jakość Wam chodzi i polecam to pod rozwagę.

7. Kolega McGyver opisał w sposób prosty ale niezwykle trafny sekwencję ostatnich zdarzeń na forum. A jak wiecie jest on człowiekiem zaangażowanym w forum audiostereo.pl praktycznie od samego początku. Nie sposób uważać go za zwolennika grupy jak ich określacie "niszczycieli". Rozumiem, że mój głos w dyskusji może być mało istotny, ale radzę posłuchać tego co ma do powiedzenia McGyver bo moim zdaniem trafił w sedno.

8. Dopisuję ten punkt już po lekturze ostatniego postu Vlado. Widzę, że oprócz kolegi Marslo wrogiem publicznym stał się również kolega Palton, który jako jeden z niewielu moderatorów miał odwagę podjąć inicjatywę zmian forum na lepsze. Proszę nie pisać o jakimś bliżej nieokreślonym banowaniu przez telefon, proponuję zweryfikować sposób własnego działania w ciągu ostatnich miesięcy. W razie potrzeby przypomnienia służę historią swoich wpisów oraz reakcją moderacji. Prosiłbym też, żeby kolegi Paltona nie traktować jako karty przetargowej. W zależności od doraźnych potrzeb przedstawiacie go Panowie jako złego człowieka, twórcę rebelii a w tym samym czasie ofiarę kolegów Sly30 i Marslo, którzy wykorzystali biednego i bezbronnego człowieka do swych niecnych interesów. Powiem tak, ta historia mnie urzekła, ale nie na tyle żebym ją kupił;-)

Z serdecznymi pozdrowieniami

Tomek

Edytowane przez tomkly

Zaś tam - pluć. Śliny szkoda. A i podeszwy, by rozetrzeć...

Chętnie natomiast dowiedziałbym się, którzy z Kolegów w tym poronionym przedsięwzięciu brali udział...

Nie. Żadnej książki nie piszę. Ot tak - dla poszerzenia wiedzy o audio:)

Wszyscy chętnie poznamy ojców założycieli. Zapomniałbym porażka jest sierotą.

Nie bój ziaby, Szymonie Namberłan.

Wrócą. A, że pod innymi "zwiskami"?:-)

So takie, co sie swarzyć (moja Babcia - świeć, Panie... ) lubjejo w permanencji. A so i takie, jak ja. Tylko czasem!:-)

Nasze drogie Forum pozostanie zacnym i czytanym. Wiecie, czemu?

Bo to NASZE FORUM!

Pozdrawiam. Jacek.

Tomasz nie przejmuj się wszyscy "uciekinierzy" dziwnym trafem ciągle nas czytają i regularnie się logują. Nawet w tej nielicznej grupie jest rozłam, część już udaje że nigdzie się nie wybierała. A konkurencyjne forum i podbieranie userów dokonywali tajemniczy "oni". Sam widzisz jak przebiega likwidacja Twojego konta, jak spółki państwowej w PRLu :)

Czy nie lepiej się przyznać, że założyciele salonikowi ponieśli sromotną klęskę i powrócić do normalności?

Z moich obserwacji, zamknięte fora nigdy się nie sprawdzają.

Zwłaszcza gdy tworzą je ludzie, którzy się dobrze znają.

Nuda albo wypali takie forum albo doprowadzi, że ludzie zaczną się zwalczać i nawzajem wyrzucać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.